Yarına Dokunmak

En Son Değerlendirmeler

10 puan

yeni ve harika bir yazar :) 2.kitabı Aşka Dokunmak ı sabırsızlıkla bekliyorum :)

7 puan

Romanı ilk elime aldığımda bu kadar etkili bir kalem ile karşılaşacağımı düşünmezdim..Bu roman beni çok etkiledi..Sağlığımın değerini bilmem gerektiğini hatırlattı bana..Roman daki genç kız yani Destina daha 17 yaşında ama küçük yaşdan ber belinde oluşan lipom yüzünden hayatı kabusa dönüşmüş..Çektiği acılar gördüğü halisünasyonlar yüzünden,yaşadıklarının gerçek mi? Rüyamı olduğunu artık karıştımış durumda..

Hastane koridorlarında bulduğunu sandığı bir aşk..Öyle bir aşk ki onu hayata bağlaması ona aşık olması..Aşık olduğu genç adam da kumral bal gözlü bir doktor..O kadar güzel bir aşk yaşıyorlar ki..Masum,sevecen,tutkulu rüya gibi..Onunla evleniyor hamile kalıyorve kendisi gibi güzel masmavi gözlü bir kızı oluyor..Sonra aşkını,kocasını, onu bir kazada kaybediyor..Kaybetmenin acısını o kadar güzel anlatmış ki yazarımız satırları okurken birebir yaşıyormuş kadar duygulandım..Ama bir bakıyor ki hepsi rüyamış....
Gördüğü halisinasyonlardaki bal gözlü doktorunu yaşamı boyunca arıyor Destina karşısına çıkan erkeklerde bulduğunu zannederken yanıldığını anlıyor.Tam ümidini keserken karşısına tekrar çıktığını sanıyor...Tam da hayat gibi hani bir şeyden tan umudunuzu kestiğinizde bulursunuz ya işte tam da öyle bir şey..
Tam da sağlığı düzeldiği sandığı anda tekrar bir dizi ameliyat ve tekrar ümitsizlik,çok sevdiği aşkının onu en ihtiyacı olduğu anda sırtını dönmesi..Herşeyin önemsiz olduğu zamanlar..acılar..çok çok güzeldi ...Yaşamımızdaki renkleri,acıları,sevgileri birebir yaşamak istiyorsanız tavsiye ederim..

10 puan

Su gibi akıp geçti. Kitabı okurken her sayfada biraz beklediğimi hatırlıyorum. Ve aklımda hep şu soru ' Ben olsam ne yapardım ?' Cevabım hep farklıydı ama sonuç hep aynı. Ben zayıf olurdum. Ama ne diyorum biliyor musunuz ? İyiki Destina güçlü,iyiki o güçlü... Kitabın bize verdiği en büyük mesajlardan biride ' şükredin '. Bazen hepimiz offluyoruz hayata karşı. Bıktım diyoruz. Oysa Destina ? Destina onca şeyden sonra gerçekten mutlululuğu hakeden biriydi. Mutluluğa kavuştu mu kavuşmadı mı bir şey demeyeceğim onun hakkında çünkü biliyorum ki okuyacak daha çok kişi var ve bozulmasın heyecanı.Gerçekten okunası bir kitap. Bu yüzden sevgili NURGÜL ÇELEBİye binlerce kez teşekkürlerimi sunuyorum. Bir kaç alıntıyla da yorumumu bitiriyorum :

Her gün bir öncekinin rengini taşıyordu.
Ne siyah...
Ne beyaz...
Sarı bir yaprak kadar solgun...
...
Ama değişmeyen yepyeni bir şey vardı.
Değişimin sürekliliği...

Kesinlikle önerilir. En kısa zamanda okumanız temennisiyle..

geri ileri