Yabancı (Yabancı, #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Gezegenler arası erasmus fikrine bayıldım😂😅😅 ama biraz eksikleri varmış gibime geldi mesela olaylar çok üstün körü geçildi sanki . Yine de seri bitmeden tam kararımı veremeyecek gibiyim😉

10 puan

10 ÜZERİNDEN 10 AZ BİLE... Keşke devamı olsa yani umarım olur. Gerçekten müthişti !

8 puan

güzel bir kurguydu. Aelyx ilk 200 sayfa da gerçekten bi uzaylı olduğunu belli ediyor ama sonradan bizim bildiğimiz taş çocuklara dönüyor ve hikaye açılıyor heyecan artıyor .ikinci kitap daha güzel olacak gibi. jaden'den bi hareket bekliyorum :) cara'mızı kapmaz inşallah ;)

8 puan

Dusunseniza evrende sizden baska ama sizin yaam.formunuza cokkkk yakin ve hatta belki sizden belki bi parca daha zeki yasam.formlarinin oldugunu !!!
Tanrim ! Ah keske olsa.dosy olurduk :D falan.fistik … Eh bu kitapda var. Uzayli L’eihrliler. Gezegenler arasi ogrenci degiim programi uyarlayip kaynasmaya calismaktalar. Aslinda tabiki her zamanki gibi yine cetrefilli isler bizi bekliyo. Konu eylenceli.eh karakterlerde tabi bide taş fibi uzayli erkegimiz Aelyx’miz var :D
Aelyx dunyada bir.sure Cara nin misafiri olmak.zorunda Aelyx ile felen her ogrenci bir eve yerlestiriliyolar ve tam 1 yil boyunca burda ogrenim gorup dunyayi tanimalari burda yasamalari gerekmekte fakat Aelyx bunu hicde istememekte. Cara ise okulun 1.cisi ve Aelyx 1 yil boyunca rahat ettirmesi gerek cunki iatedigi universteye bu yolla en.iyi sekilse burs alicak. Eh genelde bizim taşlarimiz heb ukala olur ve Aelyx de ukala olmasa sasirirsim :D
Dunyada. Bu uzayli arkadaslarimizi bir
Eh bende bukadar bilgi yeter suanda kitabin turunu #kitapcanavarlari yapmakta bence Facede yada blogda.arkadaslarin yazilarina.bir.goz atin emin olun bayilicaksiniz kitap cok eylenceliydi…
……..
“Bu nedir?” Diyen Aelyx,elindeki parcayi burnuna goturdu.”Kuf gibi kokuyor.”
“Çikolata.Bayilicaksin.”
Kizi kuskuyla yan yan bakti Aelyx cikolata parcasini agzina atti saniyeler sonra yuzu tiksintiyle carpildi ve dar yoldan kosarak cikip cikolatayi yere tukurerek “iğrenç!”dedi. “Ciddi olamazsin.” “Çikolata tanrilarin yiyeceğidir.” /// “İşt benim Elire’im,”dedi Aelyx.
“O ne?”diye sordu Cara.
“Senin L’eihr ismin.”
“Ne anlama geliyor?”
“Güzel Savaşçı.” /// Aelyx ! Ve endişelenme; biz dostuz :) 😁

9 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/05/yabanc-alinated-1.html

8 puan

Genellikle bu tarzı okumayı sevmem ama yinede beni olayın içine çekmeyi başardı yazar:) İkinci kitap daha ilginç olacak gibi.Umarım yazar Aelyx 'in olduğu bölümleri azaltıp sadece Cara 'ya odaklanmaz.L'eihr gezegenindeki hayat merak uyandırıcı sanki ama bakalım olayın akışı nasıl olacak :)

8 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/06/melissa-landers-yabanc-alienated-1.html


Sonunda Uzaylı...pardon... L'eihrli Aeylx ile tanıştım :D çok mutluyum, sizde tanışın... O kadar bahsettiler, aşk yaşadılar ki Aeylx ile merak etmemek imkansız yani... ama bir şey diyeyim mi size.. bu yorumu yazıyorum ama ben her iki kitabı da okudum öncelikle onu diyeyim ancak ben ilk kitapta değilde ikinci kitapta Aeylx'ten hoşlandım :) karakteri sanki orada daha bir belli oldu gibi... gerçi ilk kitabın sonlarına doğruda çok tatlıydı ya neyse :)

Konudan ve yorumdan kopmayalım Aeylx'i bir kenara bırakayım yoksa susmam imkansız ;)

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ki zaten ülkemizde bu seri haricinde bir kitabı da henüz yayınlanmadı. Kurgusu güzeldi, heyecanlı okunuyor ve merak uyandırıyordu. Çeviri güzeldi. Hata bulmak imkansızdı. Eeee kurgu ve çeviri iyi olduktan sonra kitap son derece akıcı ve sürükleyici oluyor :)

Kitabın konusundan kısaca bahsetmek gerekirse, Dünya dışındaki bir gezegende hayat olduğu öğrenildikten sonra okul birincileriyle bir değişim programı yapılıyor, tabi burada da bizim şanslı kızımız Cara değişim öğrencisi olarak seçilenlerden. Aeylx ise ona misafir olacak olan uzaylı çocuk. Zaten bütün mesele de bu! Aeylx'in uzaylı bir genç olması... Dünya'da onlarla olan bu iletişimi onaylamayan bir grup bu değişimi protesto amaçlı toplanıp olaylar yaratıyorlar derken olaylar yavaş yavaş patlak veriyor. Tabi bütün bunlar olurken ne bizim uzaylı Aeylx uslu duruyor ne de Cara ile aralarındaki arkadaşlığın daha öteye gitmesi engellenebiliyor.

Bu tarz kitapları konu içeriğine girmeden anlatmak imkansız olduğundan dolayı yorumumu kısa keseceğim! Ama demeden geçemeyeceğim, kitabon son sayfaları süper ötesi güzeldi. Soluksuz okudum diyebilirim.

Kitabı cidden çok beğendim! Klişeleşmiş fantastiklerden değildi ve dolayısıyla da beni oldukça memnun eden bir kitap oldu.

Ben beğendim eğer uzaylı bir şeyler okumak isterseniz tavsiye ederim! Hatta bence okuyun ya garanti veriyorum beğenirsiniz :)

8 puan

Bu kitapta en çok hoşuma giden şey bizim dünyamızla ilgili bir şeyden yola çıkarak oluşturulmuş olmasıydı. Onun dışında kitap akıcıydı.Güzel yazılmıştı ve ilgiyle yazılmıştı. Yazarın ilk kitabı olmasına rağmen acemice hatalar yapılmamıştı.

10 puan

müthişşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşşş.....

8 puan

Her kitaba bağlanamadığım şu dönemde akıcılığıyla bana çok iyi geldi. Konu ilginç ve işleyiş de çok güzel, eminim ikinci kitap çok daha ilgi çekici olacak.

7 puan

Kitap, beklentilerimin biraz altında çıktı diyebilirim , son yüz sayfaya kadar ağır ilerledi, okul ve ev arasında gidip gelen, biri dünyalı diğeri dünya dışı öğrenci bir çiftin günlük rutinlerini okudum, birbirlerini tanımaları, yakınlaşmaları,aşık olmaları, yani sizi aşırı merakta bırakıp heyecanlandıracak bir olay örgüsü yoktu, ama kızın okulda herkese karşı Aelyx'yi savunmasını sevdim, kendi ırkına karşı çocuğu ezdirmedi :)

Aelyx bir L'eihrli, yakışıklı, akıllı ve karizmatik bir genç, bu gezegenin sakinleri kısa bir zaman önce Dünya'lılar ile iletişime geçerek belirli teknolojik konularda karşılıklı yardımlaşma örneği sergilemişler, bunların başında, kanser hastalığına çare bulmak var, mesela Cara yani dünyalı güzel öğrenci kızımız, annesinin hastalığının iyileşmesini bu varlıkların teknolojilerine borçlu, sonrasında öğrenci değişim programı girmiş devreye, onlardan bazıları dünya'da eğitim alırken bizlerden bir kaç öğrencide onların gezegeninde eğitim almayagitmiş, ama işin gerçeği L'eihr'lilerin akıllarında farklı bir plan var..

L'eihr halkı eskiden tıpkı bizim gibi, dengesiz, açgözlü, yıkıcı, bencil varlıklarmış...valla kitapta öyle yazıyor halbuki pamuk gibiyizdir : )) şartlar böyle olunca Yazgı olaylarını kontrolünü ele almış ve klonlama yöntemiyle çoğalmaya başlamışlar yani seçici üreme programı, sadece zeki ve duygusal anlamda olanların çoğalmasına izin verilmiş, ama zamanla bir çok duygu yok olmuş, sevgi, aşk, dokunmak hissetmek gibi ..

işte dünya'lılar burada devreye giriyor, bu varlıklar L'eihr halkı ile Dünya halkının çiftleşmesini istiyorlar, yani dünya'lı ve uzaylı'lardan oluşan bir melez kolonisi oluşturmak, kaybettikleri duyguları bu şekilde geri kazanmayı amaçlıyorlar..

Zamanla okulda ve sivil halk arasında L'eihr'lilere karşı ayaklanma başlıyor, sonrasında bu ayaklanma bir L'eihr'li öğrencinin hayatını kaybetmesiyle şiddetleniyor, Aelyx' nin hayatı tehlikede olduğu için gezegenine dönmek zorunda kalıyor ama yanında Cara ile birlikte zira kız tüm Dünya'ya karşı Aelyx'nin yanında yer alıyor, ama Aelyx'nin dünya'lıların geleceği ile ilgili kızdan sakladığı önemli bir gerçek var...

Kitap her ne kadar yavaş ilerlese de güzeldi, bu türü sevenler beğenecektir :)

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2015/11/yabanci-yorum.html#more

6 puan

İlk başlarda güzeldi de sonlara doğru baya sıkıldım.Hikayeye hareket katmak için yapılan atraksiyonlar biraz zorlama geldi bana ve bir türlü adapte olamadım açıkçası.

10 puan

Kitaba dair zaten yüksek beklentilerim vardı; ama kitap beklentilerimi de aştı. İkinci kitap için sağlam bir zemin hazırlamış yazar ve ben de çevrilmesini sabırsızlıkla bekliyorum :)

8 puan

ஜ.. Yabancı ..ஜ

Kitabı keşfetmemle kapağıyla aklımın baş köşesindeydi ✦
♔ Kapakta Aelyx'in olduğu kısım çokça havalı, güzel ama.. ✺ ✺
Yıldızlara bayıldım ♡

☞ Kitabın başlangıç kısımları akıcıydı
☞ Ortalarına doğru "Neler olacak lan bu kitapta?" ifadesiyle okudum
☞ Sonlarına doğru yeniden akıcılığını, sürükleyiciliğini yakaladı kitap

✴ İlk defa bu tarz okudum yani;
➲ Uzaylılar, insanlar, gezegenler, farklı ırklar, dünyanın sonu gibi gibi

Kitaba cidden severek başladım ♥
Fazlaca merak ediyordum ve hevesliydim ∩﹏∩

⇨ Ancak yazar biz okurlara pisliklik olsun diye öyle bir son yaparak bitirdi kesinlikle ×_×
Ya bildiğin gıcık oldum >﹏<
♢ Yazar sonu hem mutlumsu bitirmiş yani kitapta biçimde öyle gözüküyor lakin anlamca kitap gayet bana göre mutsuza yakınımsı gibi gibi ﺴ
⇨ Tam bir son da değil

Hele ki devam kitabı olan "Invaded"in kapağını gördükten sonra da..
Fazlaca merak da ediyorum ⊙..⊙
İkili kitaplıkta çok güzel duracak ♥
⇨ Gel de şimdi devamını bekle ╯︿╰

✔ Kitabın vermek istediği mesajı çokça anlamlıydı ♔
✔ Gerçekten ne olduğumuzu az çok iyi yansıtmış diyaloglarda
◈ Bir de diyalog demişken karakter arası konuşmalar iyiydi

✺ Ama ben L'eihrlilerin kullandığı sesiz konuşmayı daha çok sevdim;
➲ Duygular hissediliyor
➲ Asla yalan yok

Karakterlerde de ; ♡
❇ Öyle beni sinir eden yoktu
⇨ Sevdim
➟ Sadece son olaydaki olaya neden olan o insana benzeyen varlığımsıya sinir oldum

✎ Yazar yasak aşk olayını yani yasak aşktan bahsettiğim iki gezegen aşkı ∞
▶ Onu daha farklı mı anlatsaymış bilemedim
✧ Aralarındaki bağı sevdim cidden güzel ve bazı kısımlar da özel ღ
❢ Ama iste bir şeycik kitapta eksik gibiydi sanki
Çözemedim nedense ✕

☞ Genel olarak akıcıydı ✔
➥ Hemencecik okunuyor

☞ Kitabı sevdim gibi gibi ๓
➥ Devamını merak ediyorum ✺

☞ Sadece kitabı alırken fazlaca beklentinizi yüksek tutmayın sanki ❢ ❢
➥ Ben alırken çokça farklı şeyler olacağını hayal etmiştim ﺴ

↬ İyi okumalar ∩▂∩

geri ileri