Veda

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Hep merak etmişimdir.Acaba işgal zamanında İstanbul'daki insanlar ne haldelerdi?Bu konuyu çok kez araştırdım ve okudum.Ama Ayşe Kulin bu kitapta hem o zaman ki sosyokültürel durumu hem de siyasi olaylara değindiği için bu kitabı ayrı beğendim.

9 puan

İlk Ayşe Kulin kitabım ve çok beğendim

9 puan

Ayşe Kulin ilk defa okuyorum ama çok güzel bir anlatımı var açıkcası beni sürekledi, çok beğendim.

Profil Resmi
7 puan

osmanlı'nın son dönemlerini çok güzel bir şekilde ele almış.

Profil Resmi
8 puan

Ardından da Umut'u okumalısınız.

Profil Resmi
7 puan

OSmanlı'nın son döneminde yaşanan olayları görmek açısından önemli bir kitap olarak görüyorum. Serinin ilk kitabı olarak diğer kitap Umut'a göre oldukça başarılı bir eser. Okursanız pişman olmazsınız.

Profil Resmi
7 puan

ilk başlarda sıkıcı geldigini düşünsemde kitabı bitirince ne kadar yanlış düşündügümü anladım.

Profil Resmi
5 puan

Ayşe Kulin nin en zayıf Kitabı

Profil Resmi
10 puan

Kemal'in ölmesine üzüldüm fakat salak mehpareye çok iyi oldu

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
6 puan

Ağır bir kitaptan yeni mi çıktın!?Tamam işte bu kitap tam gerginliğini alıyor başka açıklaması yok !

Profil Resmi
10 puan

Çok güzel çooook

Profil Resmi
6 puan

Başyapıt olmasa da okumaya değer

Profil Resmi
9 puan

http://esrarenklibirhayat.blogspot.com/2012/04/veda-esir-sehirde-bir-konak-ayse-kulin.html

Profil Resmi
7 puan

Kitap sanki su gibi akıp gidiyor. 'Umut' da ikinci kitapmış. Onu da okuyunca her şey tamamlanacak sanırım. Çünkü bu kitapta bazı şeyler eksik kalıyor.

6 puan

Romanda Osmanlının son günleri bir konak ahalisinin yaşamı eşliğinde anlatılıyor. Gerçek kişiler ve olayları anlatıyor olması açısından ilgi çekici olsa da çok objektif davranıldığı söylenemez. Bu tür tarihi romanlar daima eleştiriye açıktır. Akıcı ve güzel bir roman olmasına karşın belki bu yönde yazılmış benzer romanlar olduğundan ötürü çok etkileyici olduğunu iddia edemiyorum. Hemen ilk aklıma gelenler arasında "İsyan Günlerinde Aşk" ve "Leyla'nın Evi" romanları da farklı zamanları ve değişik yan hikayeleri içeriyor olsalar da temelde "Veda" ile aynı konuyu ele alıyorlar. Yine de okunmaya değer güzel bir roman.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

severek okuduğum bir kitap

10 yıl, 10 ay
6 puan

Osmanlı'nın uzatmaları oynadığı dönemde devlet çalışanlarının yaşadığı sıkıntıları, kaldıkları darboğazları gerçekçiliğiyle anlatmış Ayşe Kulin.

Profil Resmi
5 puan

Vasat bir kitap :)

Profil Resmi
7 puan

aşk ve tarihi karısık bir kitap film gibi..

7 puan

Sürükleyici, Ayşe Kulin den alışıla gelmiş bir üslup, ayrıca yormadan bilgilendirici yönü olan bir romandı.

Profil Resmi
8 puan

ayşe kulin klasıklerınden

7 puan

sürükleyici bir roman kesinlikle. elimden düşüremedim bir kaç günde okudum. anlatımı yalın ve güzel. bir dönemi güzel bir kurguyla anlatmış. okunası bir kitap.

8 puan

Çok beğendim

9 puan

Osmanlının son günleri İstanbul... Şahane bir kitaptı.

9 puan

Osmanlı'nın son 6 yılını (1918-1924) Esir Şehir İstanbul'da Maliye Nazırı Ahmet Reşat Paşanın konağından anlatmış. Sadece anlatmamış hem duygusal olarak etkileyici bir üslup kullanmış hem de tarihi gerçekleri cesur yürekle ortaya koymuş. Allah bir daha esir düşürmesin bu milleti ve devletimizi.

8 puan

İmparatorluğun son günlerinde işgal altındaki İstanbul' un yaşantısını anlatıyor.Son maliye nazırı ve ailesinin yaşamını konu alan hikayede imparatorluğun çöküşü sürecinde Millicilerle saltanat yönetimi arasında bocalayan bir avuç Osmanlı aydınının buhranlarını, acılarını, hayal kırıklıklarını anlatıyor.

Kitapta aynı zamanda Ruslarla savaş halindeki Almanlara yardımcı olmak için Doğuda da yeni bir cephe açma düşüncesi ile Enver Paşa'nın askerlerimizi nasılda bir serüven uğruna helak olmasına neden olduğuna da kısaca değinilmiş.

Eşsiz biyografik verilerle Tarihe de ışık tutan roman okumaya değer.

8 puan

Milli mücadeleye İstanbul gozuyle bakis.

Profil Resmi
9 puan

Ayşe Kulin in yine diline ve anlattığı olaya hayran kaldığım kitap. Okunmaya değer, çok beğendim

6 puan

Okunur bir kitap ama fazla abartılmaya değer bir şey yoktu bence

10 puan

Hani dizinin bir sonraki bölümünde ne olacak merakı vardır ya işte kitabı okumaya ara verdiğim anlarda bu duyguyu hissettim. Etkileyici anlatımı ve konunun cezbedici tesiri sayesinde karakterler gözümde canlanır gibi oldu.
Baştan sona zevk alarak okudum.Ayşe Kulin Türk yazarları arasında favorilerim arasında bu kitabında da hayranlığımın boşuna olmadığını anladım.

geri 1 | 2