Vampir Akademisi (Vampir Akademisi, #1)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Sevdim

8 puan

vampir akademisi çok güzel biri seri ahhhhh dimitri ahhhh

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Okunmaya değer fazlasıyla...

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

insanı kendine bağlayan bir kitap

Profil Resmi
7 puan

Serinin başlangıç kitabı olarak güzeldi ancak sonraki gelişmelerle kıyasladığımda puanı düştü :( Vampir akademisi kesinlikle en favori serim. Fantastik ve romantik kitap seven herkesin okuması gereken bir kitap bence.

Profil Resmi
9 puan

Serinin 5 kitabıyla da beni büyüleyen kitap !

Profil Resmi
9 puan

Gerçekten merak ettiğim bir kitap

Profil Resmi
10 puan

Hayatımda okudum en güzel fantastik seri. Muhteşemdi.

Profil Resmi
9 puan

hastasıyım seriyi baştan sona 10 kez falan okumuşumdur heralde

Profil Resmi
1 puan

merak uyandırıyor ..

9 puan

Film yolda geliyooor! Ah bi de buz öpücük bizim kütüphanede olsaydı...

9 puan

En iyi vampir serilerinden :)

8 puan

Kitap genelinde güzeldi. Sıkıcı değildi ama kitapta bir sonraki bölümü geçerken "Acaba ne olacak lan?" ya da "Elimden bırakamayacağım galiba!" gibi sözler söylemedim içimden. Rose'u sevdim. Aslında bu çok şaşırtıcı ama onu sevdim. Genellikle kaltak karakterleri sevmem. Rose'un Lissa'yı korumasına hayran kaldım. Keşke öyle bir dostum olsaydı. Fırsatınız varsa okuyun derim ben. :)

7 puan

sürükleyici bir hikaye yakalamayı başarmış bence

9 puan

Detaylı yorumumu burada payşaltım uzun uzun :)

http://tarihiaskromani.blogspot.com/2013/01/vampir-akademisi-1-kitap-okudum-bitti.html

Ancak belirtmek gerekirse, yaş kıstası olmadan herkesin okuyup zevk alabileceği güzel bir vampir serisi :)

Tavsiyedir! Okunmalı :)

Profil Resmi
10 puan

HALA OKUMADIN MI?????

10 yıl, 10 ay
9 puan

Olay döngüsü güzel ve çok değişik bir kurgusu var beklediğimden çok daha güzeldi.Çok fazla vampir kitabı var ama hayran olduklarım birbirinden farklı olan değişik kurgusu olanlar ve buda o farklılardan biri kesinlikle hayran kaldım.İçinde yeterince aşk yok kitabın serinin içinde aşk olduğundan eminim bu ilk kitap olduğu için belkide bilemiyorum.Buz Öpücükte göreceğiz :) Rose bir Türk kızı bunu söylemeden geçemeyeceğim.Kitapta bunu hiç beklemiodum işte :)) ancak Rose'un kendini çöl prensesine benzetmesi saçma olmuş bnce babası Türk arap değilki çöl ne alaka ? Evet avrupalıların bizi çok araştırmadığını ve tanımadığını biliorm ama Sırf Msülümanız diye araplarla karıştırılmamızı anlayamıyorum.Özellikle yazara bu konuda çok kızgınım madem kitabında kullanacaksın araştır bari ya gerçeği yansıt yada yazma değilmi ama ?

11 yıl, 10 ay
7 puan

O kadar çok konuşuldu ki bu kitap sonunda ben de alıp okudum ve açıkcası hayal kırıklığına uğradım. Daha hareketli oabilirdi.

9 puan

Vampir Akademisi / Rachelle Mead

Önce sipariş verip kargom elime ulaştığımda kendime inanamadım. Vampir kitabı sipariş etmekle kalmadım birde okumak için heyecan duydum.

__kendime inanamadım ^^

Madem sipariş verdim okuyayım bari diyerek okunacaklar arasında ilk sıralara aldım ve bir sabah işe geç kalmak üzereyken kitaplığımdan şansa bir kitap çekip aldım. Eee madem aldık on altı saat boş boş durmaktansa okuyalım bari dedim,ve on altı saatte bitti kitap…

__evet evet bende kendime inanamadım ^^

Ergen kitabıdır diye ( sanırım bu yüzden emin değilim ) serinin iilk kitabını sipariş etmiştim ve kitabın son sayfasını kapattığımda, “aklım neredeydi de ben devamını sipariş etmedim” diye oturdum düşündüm.

__boşuna beklemeyin cevap bulamadım^^

Kitabı sevdim, o kadar da ergen vari bir konusu olmadığına,aksine alıp götüren o anı hayal gücünü zorlamadan okuttuguna şahit oldum. Kitabın konusunu anlatmayacağım zira arka kapak tamamen spoilersiz açıklamış zaten.

__az biraz karakterleride anlataydılar iyiydi, karşılaştığımızda çenemizi toplamaya fırsatımız olurdu ^^

Fantastik sevenlerin seveceği bir kitap,özellikle vampirleri seviyorsanız tam size göre. Öyle abartılı abartılı şişlerce kan içen vampirlerden değiller söyleyeyim. Yani en azından ilk kitap değil 

__TAVSİYMDİR okuyun bence 

Profil Resmi
10 puan

Müthiş seri yakında filmi var :3 <3

8 puan

Kardeşim aracılığı ile elimde kitap kalmaması bu seriye yönlendirdi beni. Bayanların daha fazla tercih edeceği bir seri olsa da vampir konusuna kesinlikle çok yaratıcı bir nokta getirmiş Richelle Mead ve kesinlikle bağladı beni. Okurken takdir ettim açıkçası. Ve işin tuhaf yanı 1 günde bitirdim kitabı. Kendisine çeken tuhaf bir atmosferi var kitabın. Okuduğum diğer kitaplara benzemeyen bir bağ yaratılmış burada ve o bağ beni okumaya daha çok teşvik etti. Sonraki serilerinin daha çok nefes kesici olduğu söyleniyor ; sanırım ben de o rüzgara kapılmaya niyetliyim.

Profil Resmi
10 puan

harikaa <3

Profil Resmi
10 puan

harika :D

7 puan

Açıkçası bu kitabı okurken (her ne kadar bu tarz şeylerden kaçınsam da) seriyi Melez Sözleşmeleri'ne benzetmekten kendimi alamadım. Gerçi muhtemelen bu, önce hangisini okuduğunuza bağlı fakat aradaki benzerlikler gerçekten çarpıcıydı. Dimitri'yi Aiden'a benzetmekten kendimi alamadım mesela... Ya da Ya da "akaşa" ve "ruh" elemtleri denilen 5. elementleri birbirine benzetmekten... Melezlerle dampirleri, safkanlarla da Moroi halkını da özdeşleştirmiş bulundum açıkçası. Bu durum da doğal olarak canımı sıktı. Kitaptaki benzerlikler bu kadar bile değildi açıkçası Strigoiler ve Melez kitabındaki ruh emici gibi bir şey olan "kötü karakter gurubu" da oldukça benzer geldi bana...
Bu yorumu sizde bir ön yargı oluşturmak için yazmıyorum ama bence iki serinin de okunmasına gerek yok en azında ben böyle düşünüyorum. Çünkü her ne kaar karşılaştırma ve kıyaslaedan hoşlanmasam da bu kitapta bunları yapmaktan kendimi alamadım.
Yani Melez Sözleşmelerini okumadıysanız okunabilir bir kitap... Zevkinize kalmış. İyi okumalar =)

8 puan

Güzel bit kitaptı. Filmi beni okumaya teşvik etti. Rose karakterini filmde çok sevmiştim ve kitapta da aynı mizah anlayışına sahip olması kitabı daha çok sevmemi sağladı. Lisa'ya bir türlü içim ısınamadı nedense. Christian'a filmde bayıldım, kitapta da fena değildi. İkinci kitabı okumayı iple çekiyorum. Filmi izlemeyenler varsa Şiddetle izlemelerini tavsiye ediyorum.

10 puan

Vampir serileri içerisinde (yaş sınırlarında)en iyisi bence...

10 puan

Yeri bende her zaman ayrı olacaktır.Her ne kadar zorla başlamış olsamda favori kitaplarımdandır.Kesinlikele çok sürükleyici ve etkileyici :D

10 puan

harika bir kitap tavsiye ederim bazı yerlerine doğru sıkıcılaştığını düşünsenizde hemen yeni bir olayla sizi kitaba yeniden bağlıyor.

10 puan

kitap gerçekten çok dikkatimi çekiyor ve okumak isiyorum ama nasıl okumaya başlayacaağımı bulamadım yardım eder misiniz?

9 puan

Çok güzeldi. Hele finale söylenecek tek kelime dahi yok! :)

geri 1 | 2