Uzay Düğümü

En Son Değerlendirmeler

2 puan

Kurt Morgan, yıldızlar arası bir savaşın korkunç çarpışmasından son kurtulan kişidir. adını bilmediği gezegen düştüğünde filikası, insan ırkına benzeyen garip bir kültürle tanışacak ve onlardan biri olabilmek için elinden geleni yapacaktır. Ama geçmişi ve görünüşü onu hep diğerlerinden ayıracak, uyum sağlamasını engelleyecektir. Acaba Morgan bu gezegende huzur bulacak mıdır?

Yazar, space opera türünde yazdığı eseri kurgularken bir çok sosyal dinamiği ve kültürü melezlemeye çalışmış. Nemet kültürü; feodal japonya, kızılderili ve hindu kültürel içeriklerinin bir harmanı ancak tam oturmamış. Kurgu tasvir ve açıklamalarda eksik kalıyor, özellikle ataerkil kültürün çok yoğun yaşandığı bir kültürde bir matriyark ( ana kraliçe ) olması çok büyük bir mantık hatası. Farklı bir ırkın kendini insan olarak tanımlaması ve gerçek insanları ise hayvan gibi kabul etmesi hoş bir tezat olabilirmiş ama insanlık sorgusu öyle üstünkörü işlenmiş ki burada da zayıf kalmış kurgu.

Saç baş yoldurtan çeviri hataları, kendini taşıyamayan kurgusu, özdeşleşmekte güçlük çekilen kağıttan karakterleri eserin çok büyük eksiklikleri. Eğer "Space Opera" tarzının ciddi bir hayranı değilseniz, keyifle okumanız gerçekten güç.

geri ileri