Uyanmış (Gece Evi, #8)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Kitap çok iyiydi akıcıydı çok ince olduğu için çabuk bitti..Sonu şaşırtıcı bir şekilde sonraki kitabı beklememe neden oldu :)

6 puan

Sıktı galiba beni? Bitsin atık bu seri!

9 puan

Okuduğum en güzel vampir romanı diyebilrim. En ilgincide aynı zamandaa :D Fantastik kitap severler okumalıı

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
5 puan

serinin en sıkıcı kitabı .bir kitabı 2 günde bitirebilen bünyem 1 haftada zar zor bitirdi

Profil Resmi
10 puan

Muhteşem bir seri ve rephaim'in insana dönüşmesine sevindim.

Profil Resmi
10 puan

Okuduğum beni etkileyen en iyi seri.

10 puan

Jack sen de ölme :(

En çok ağladığım kitap oldu.

Rephaim<3<3<3

10 yıl, 10 ay
10 puan

Nyx belanı versin Neferet... Serinin en güzel kitabıydı bence.

7 puan

kolana ve rephaimi çok seviyorum -adlanını doğru hatırlıyosam-keşke böyle yakışıklı bir sevgilim olsa dedirtirler ( ben hariç ben tamamen deamon ve patch'in hayranıyım) çok güzel işte ama dediğim gibi öbür ktaplarda da sıktı artık

9 puan

Ne kadar çok insan öldü yahu kitapta.Ama ölümlerden birine çok üzüldüm hatta ağladım.Neferet'i öldürmek istiyorum o derece yani.Zoey ve Stark sahnelerine diyecek yok zaten.En sevindiğim kısım ise Stevie Rae ve Rephaim'in son sahneleri idi.Yeni idolüm RephaimPosterdeki arkadaş süper

8 puan

Neferet Kalona'yı Zoey'in bedenine geri dönmesine engel olmak için görevlendirmiştir. Böylece onu yok ederek dünyanın yönetimini ele geçirecektir. Bunu yaparken de yanı başında Kalona olacaktır. Neferet karanlık Kalona'nın bedenini tutsak edip ruhunu öteki aleme götürmesi için karanlığın lekeleyemediği bir masumu kurban etmeyi kabul etmiştir. Bu da Jack olur.
Kalona başarısız olur ama Neferet ruhunu kendi ruhuna bağlamıştır. Bu yüzden yenilgisi bile onun için zafer olur.

Kalona kendini Neferet'in hakimiyetinden kurtarmak ister. Neferet'in en büyük arzusu insan soylulara hükmetmektir. Onlarda vampir ve insan soylular arasında bir savaş çıkmasına yardım ederek bunu ona vereceklerdir. Savaşı yüksek konseyin yok oluşu için bahane olarak kullanmak ister. Yüksek konsey ortadan kalkınca Neferet Nyx'in beden bulmuş hali unvanını kullanarak yönetimi ele geçirecektir.
Kalona'da Stevie Rae'i kullanmak ister. Neferet güç kazanacak Zoey kendine yakın birini kaybedecektir. Rephaim'den Stevie Rae'i izlemesini bir zayıflığını bulmasını ister. Bu Rephaim için tabi ki imkansızdır. Çünkü ona karşı duyguları vardır.

Zoey ise ruhu paramparça olduktan sonra öteki alemden dönmüştür. Skype adasında vampir kraliçesi Sgiach ile vakit geçirir.
Zoey Stevie Rae'nin olanlar ile ilgili kendisini bilgilendirmesi ile Tulsa'ya döner. Döner dönmez olaylar olur.
Rephaim Stevie Rae'i ve tanrıçanın yolunu seçer ve babası da onu azat eder. Nyx de hizmetine kabul eder. Her gece gün batımından gün doğumuna kadar insan gündüzleri ise kuzgun olacaktır. Ejderha karısını öldürdüğü için affetmediği Rephaim'i kabul etmeyince Neferet'de kovar. Stevie Rae'de onunla gider tünellerde yeni bir Gece Evi kuracaktır. Bunun için bir vampir kraliçe gerektiğinden Zoey'de onlarla gider. Tabi ki kalabalık bir grup olarak giderler.
Neferet ise yeni bir plana girişir. Beyaz boğayla ittifak kurar. Kalona'nın yerini alacak bir araç yaratacaklardır. Yaratmak için de toprakla eski bağları olan bu bağın nesilden nesile geçip ulaştığı bir kadını kurban edecektir.Kadın ne kadar saf,yaşlı,güçlü olursa araç o kadar kusursuz olacaktır. Neferet bunun için Zoey'in büyükannesini almaya gider. Orada Zoey'in annesini bulunca onu yapmaya karar verir ve öldürür.
Nyx de Heath'a bir teklif sunar. Üç gelecek arasında seçme hakkı sunar. Son seçenek Neferet'in yaptığı araca ruhunu yerleştirmektir. Kurban kusurlu olduğu için Nyx ona dokunabilir. Heath en sevdiğini yok etmek için yaratılmış bir aracın içinde olmayı Zo'ya yardım etmek için kabul eder ve Aurox olarak döner.

Yine hareketli bir kitaptı. Heath'dan dolayı sonra ki kitap için merak içindeyim.

geri ileri