Ustam Ve Ben

En Son Değerlendirmeler

5 puan

Çok yavan ve basit bir dille yazılmış, herhangi bir ekstrası olmayan bir kitap. Sonu farklı olsun, iyi bir tat bıraksın diye hafif entrika katılmış ama zaten kitabın orasında zar zor okumaya devam ettim. Araf ve İskender'den sonra Elif Şafak beni hayal kırıklığına uğrattı.

10 puan

'Dunya su gibi aksin' derdi Sinan..

9 puan

Sade bir dille yazılmış okuyucuyu meraklandıran bir kitap.. Beğendim :)

10 puan

Elif Şafak kitapları bende hep aynı etkiyi bırakır şaşkınlık ve buruk bir gülümsemeyle birlikte. ve bu kitap uzun bir süre sonra, beni en çok doyuran kitaplardan biriydi. tavsiye ederim.

Profil Resmi
9 puan

Tarihi dokusu ve özgünlüğü ile güzel bir roman,

10 puan

Hiç bitmesin istediğim enfes bir romandı.
16.yy istanbulu ve tarihi kişiliklerin, camilerin, Kütüphanelerin,Türbelerin, köprülerin resmi geçit yaptığı, rengârenk, canlı, sürprizlerle dolu bir dönem hikayesi

Profil Resmi
7 puan

Elif Şafak tarzının dışında alelade bir kitap.

9 puan

Bitmesini istemediğim harika bir kitap.

7 puan

bende pek bir etki yaratmadı sonunu tahmin etmiştim fakat güzide bilgiler içeriyor

Profil Resmi
9 puan

Seviyorum ben Elif Şafak kitaplarını, kesinlikle başka bi dünya..

Profil Resmi
8 puan

Mimar Sinan için okudum o döneme farklı bir açısı ile yaklaşmış yazar.

9 puan

çok beğendim çok güzel ve akıcı bir kitap ama tarihi bilgilerin daha doğru olmasını isterdim.ve mimar sinan ı daha iyi öğrenebilmeyi.

Profil Resmi
8 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com/2014/04/8-ustam-ve-ben-elif-safak.html

9 puan

Eleştiri yağmuru altında okuduğum muhteşem bir kitap.

5 puan

hevesle aldığım, hayal kırıklığıyla bitirdiğim bir kitap maalesef

7 puan

Bana konu dağınık geldi. Yazar kendide belirtmiş bunu.

1 puan

popülerlik uğruna tarih oyuncak edilmiş. keske tarih degilde tamemen kurgular imporotorlugunu kullansaydı..okuyamadım....

Profil Resmi
3 puan

Bir çok arkadaşım kitap hakkında kötü dediler. Çok betimleme yapmış tarzını değiştirmiş dediler. Fikirlerinizi alabilir miyim?

9 yıl, 10 ay
Profil Resmi
9 puan

Yazarin dili, anlatilanlar cok etkileyici. Severek okudum, tavsiye ederim

8 puan

güzel bir kitap.

Profil Resmi
8 puan

Güzel, üzerinde çok düşünülmüş, çalışılmış, akıcı bir kitaptı. Mimar sinanın eserleri hakkında biligi edinme ihtiyacı hissettirdi bana

Profil Resmi
8 puan

Kitapta Mimar Sinan'dan aradığınızı bulamayabilirsiniz. Ama ana karakter Cihan'dan yola çıkarak Osmanlı'yı anlayabilirsiniz. Kitapta en çok sevdiğim şey Cihan'ın büyüdüğüne şahit olmamdı. Yazar dili ve anlatımı ile bunu bize hissettiriyor. Kitap su gibi akıp gitti, fakat sonuna gelince 50-60 sayfa bitmek bilmedi. Bence olayı tadında bırakmadı yazar.

Profil Resmi
10 puan

Elif ŞAFAK her yeni kitabında gücüne güç katıyor. Ustam ve Ben tam bir usta işi olmuş gerçekten . Şiddetle tavsiye diyorum.

9 puan

Severek okuduğum sayfaların su gibi aktığı bir roman.Mimar Sinan ve çırakları anlatılırken dönemi resmetmiş yazar.Günümüzü de arka planda kurguya katmayı ustaca başarmış Kutluyorum Elif Şafak'ı Padişahlardan Taç Mahal'e uzanan bir serüven.,Kurgu başarılı.Zaten sonunda açıklamış,kurgudaki zaman kaymalarını.Elif ŞAFAK'ın şimdiye kadar okuduğum romanlarından daha çok sevdim diyebilirim.Çok ses getirecek, eleştirilecek bir roman.

6 puan

Elif Şafak'ın eski külliyatına göre oldukça vasat bir roman olduğunu üzülerek yazıyorum. Konu seçimi güzel, anlatım bir akıcı fakat hikayayede heyecan unsuru eksik kalmış bence. Mimari konularala ilgili olarak sosyal medyada dolaşan eleştririlere katlmıyorum. adı üstünde bu bir roman, biyografi ya da mimarlık tarihi kitabı değil.

9 puan

Öğrenme aşkıyla geçti ömrümüz, aşkı öğrenemesek de… Bir Elif Şafak okuru olarak kitabı başarılı buldum. O zaman ki dönem olayları ve şimdi gidip oralara baktığımızdaki duygu inanın bir başka olur. Kitap severler bu kitabı mutlaka okumalı. Öyle şeyler yaşıcaksınız ki sizde o Çotanın üstünde yolculuğa çıkıyomuş gibi olucaksınız, su gibi akıp gidicek kitap.

Çok güzel

Profil Resmi
7 puan

Elif Şafak'ın klasik akıcı anlatımı kitabı okunur kılıyor ancak hikaye örgüsü oldukça yavan. Hep birşey olacak beklentisinde okuyorsunuz. O noktaya geldiğinizde ise beklentinizi karşılan bir son bulamıyorsunuz. Gene de Elif Şafak sevenler tarafından okunabilecek bir kitap. Özellikle Mimar Sinan ve o dönemin mimari yapıları hakkında olçukça bilgilendirici.

Profil Resmi
7 puan

Okunası bir kitap olmuş. Hikaye akıcı ve ilginç

Profil Resmi
7 puan

bir filbaz bu kadar olabılır.

Profil Resmi
10 puan

elif şafak gönlüme dokundu bu kitapla ,dolu dolu bi kitap okudum.

geri 1 | 2