Umutsuz (Umutsuz, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Bana bu kitabı üç kelimeyle tanımla deseler, "şaşırtıcı, mükemmel ve içimizden" şeklinde cevap verirdim. Hani böyle bittikten sonra sarılıp, bir süre o dünyadan çıkamadan aptal aptal sırıttığınız kitaplar vardır ya, Umutsuz da benim için onlardan biriydi.

Kitabımız, ana karakterimiz olan Sky'ın, devlet okuluna kaydolmasıyla başlıyor. Sky, annesinin teknoloji karşıtlığı yüzünden her şeyden bihaber, evde eğitim alarak büyümüş bir kız... On yedi yaşında ve ilk defa okula gidiyor. Okulun ilk gününün ardından markette Dean Holder isimli bir gençle tanışıyor. İşte işler, tam olarak burada ilginçleşiyor. Sky'ın geçmişi, Holder'ın garip ve gizemli kişiliği... Siz daha ne olduğunu anlamadan bir bakıyorsunuz ki, kitabın ilk iki yüz sayfasını geride bırakmışsınız.

Eminim bu paragraftan sonra "aaah, liseli aşık kitabı mıymış," diye düşünmüşsünüzdür. Ama okuyunca göreceksiniz ki, uzaktan yakından alakası yok. Sevgili yazarımız bizi öyle bir ters köşe yapıyor ki... Hem sinir oluyor, hem de bir an önce ne olacağını öğrenmek için sabırsızlanıyorsunuz.

Benim en çok hoşuma giden şey, Holder'ın kolundaki "Umutsuz" dövmesinin gerçek anlamıydı. Sanırım asla düşünüp, bulamayacağım bir şey olduğu için beni bu kadar çok şaşırttı.

Sky ve Holder'ın arasındaki ilişki ise bambaşkaydı. Aralarındaki bağ, birbirlerinden kaçtıkları zaman bile yine birbirlerine kenetlenmeleri öyle güzeldi ki. Çoğu yeri yüzümde garip bir gülümsemeyle okudum.

Çok içeriğe girerek yorum yapmayı sevmiyorum, o yüzden daha fazla yazmayacağım. Herkesin okuduğu zaman kendinden bir şeyler bularak, durup düşüneceği bir kitap olduğuna inanıyorum. Ayrıca çeviride olsun ya da yazarın anlatımında olsun öyle rahatsız edici bir nokta yoktu. Dili de çok ağır değildi, zamanı olan herkesin rahatlıkla beş altı saatte bitirebileceği bir kitaptı.

Yeni, değişik bir tat arıyorsanız bir bakın derim. :')

http://kralicekitap.blogspot.com.tr/2014/12/kitap-yorumu-umutsuz-colleen-hoover.html

10 puan

Öncelikle, Holder, kesinlikle "Delicesine Aşık Olunacak Karakterler" listeme girmeyi hakketti.
Kendisi fena.
Kitap muazzamdı. Ağlamaktan kahroldum. Kitap bittiğinde gerçek anlamda Umutsuz hissettim. Bu kitabı okurken ki duygularımı tarif etmem mümkün değil. Başta sadece bir aşk hikayesi gibi dursa da çok daha fazlası. Herkese şiddetli tavsiye edebileceğim bir kitap. Düşünmeden alın ve okuyun. Pişman olmayacaksınız.

10 puan

Okumamak için direnip aynı zamanda okumak için sabırsızlandığım bir kitap oldu Umutsuz. Kolayca unutamayacağım bir kitap ve kitaba resmen aşık oldum!

http://kitaplarinsenfonisi.blogspot.com.tr/2014/02/umutsuz-colleen-hoover-kitap-tantm.html

10 puan

Tek kelimeyle müthişş bir kitap..

10 puan

Bu kitap kesinlikle okunmalı... İlk başta klasik, eğlenceli bir aşk hikayesi olduğunu düşündüm, hatta yer yer güldüğüm bile çok oldu, ama... kitabın ortalarına geldikçe içim acımaya başladı, Bir anda bambaşka bir boyuta geçtiğimi hissettim.Kitap bu aşamadan sonra benim için bir aşk hikayesinden çok küçücük bir çocuğun dramını anlatıyordu. İçim acıyarak, gözlerim dolarak hatta ve hatta günümüzde de böyle olayların olduğunu düşündükçe öfke içinde okumaya başladım... Bu kitap beni gerçekten ama gerçekten çok etkiledi. İyi ki de ön yargılı davranıp kitabı almamazlık yapmadım.. O yüzden kesinlikle okuyun arkadaşlar ve kütüphanenizde mutlaka bulundurun...

Profil Resmi
8 puan

Okuduktan sonra ben bunu niye tahmin edemedim diye hayıflandığım bir hikaye. Hüzünlü olduğu kadar sinir bozan bir hikaye. İkinci kitabı da okunacaklar sırasına alındı.

9 puan

Kitap sizi çok derin bir yerden vuruyor ve kurguyu öyle güzel sağlıyor ki elinizden bırakamıyorsunuz .Yer yer kızıyor, üzülüyor ,kahkaha, atıyorsunuz , yazar karakterleri hissetiriyor ve onların masumiyetine kapılıyorsunuz. Konu öyle güzel bir şekilde size sunuluyor ki kitabı bir yerlere çarpma isteği uyandırdığı zamanda bile elinizden bırakamıyorsunuz. Unutamayacağınız bir kitap. Şiddetle tavsiye ederim :D

8 puan

son sayfalar çok duygusaldı,çok güzel..

9 yıl, 9 ay
7 puan

Açıkçası kitabı okurken gerçekleşen olaylar benim için hep bir sır, çözülmesi gereken bir gizem gibi gözükmeye başlamıştı. Bu da kitabı olduğundan daha çekici bir hale getiriyordu. Her ne kadar bir süre sonra Sky'ın geçmişte ne yaşandığını, ileride ne yaşanacağını ve kimin aslında kim olduğunu kafamda çözsem de kitap gözümde alışagelmiş kurgulardan çok daha iyi bir yere oturabildi... Kitapta hafif bir hüznü seviyor ve monotonluktan sıkıldım diyorsanız (ve yaşınız da müsaitse) okuyun derim.... İyi okumalar =)

10 puan

kitap o kadar akıcı ki ne ara 80 lere 90 lara geldim anlamadım tam gaz okumaya devam!!! :D

9 puan

aslında okumak istemiyordum başta . sonra orumlar cok dikkatimi cekti... bende didim ki bu kitabı kütüphaneme utlaka eklemeliyim :DD

Profil Resmi
9 puan

http://kitapfareleri.blogspot.com.tr/2014/10/umutsuz.html

9 puan

etkileyici bir hikaye..

10 puan

İlk başlarda normal bir aşk hikayesi olduğunu düşünmüştüm bu kitabın. Ama hayır, değilmiş. Aksine Sky ve Holder'ın aşkları normallikten çok uzak. Aslında bu kitap da sadece yalın bir aşk kitabı değil. Gerçek hayatı acımasızlığıyla, tesadüfleriyle, duygularıyla ortaya koyan ve "geçmiş asla peşini bırakmaz" temasını özümsememizi sağlayan bir roman.

Birkaç yer dışında bu romandaki şokların hiçbirini öngöremedim. Ve okuduğum anda hımm.. nasıl derler.. başımdan aşağı kaynar sular döküldü resmen. Sınıfta millet film falan izlerken başımı koyup ağlasam mı yoksa kendimi tutmaya mı çalışsam bilemedim. Özellikle kitabın sonunda bazı kilit noktalar vardı ki inanmakla tekrar tekrar okumak arasında kaldım. Kesinlikle çok akıcıydı, birkaç bölüm sebebiyle 15+ kitlesinin daha çok hoşuna gideceğini düşünüyorum. Colleen Hoover'a sadece aşk üzerine yoğunlaşmak yerine hayatın gerçeklerini de içine katarak acı da olsa gerçekçi bir kitap ortaya çıkardığı için minnettarım.

Spoiler Uyarısı !!
İlk kapının açılmasını istemiyorum dediği sahnede babasının ona ne yaptığını anlamıştım ve şok olmuştum. Ama kitabın sonlarına doğru bu düşüncem doğrulanınca resmen olduğum yere mıhlandım. Sanırım kendi düşüncem de olsa inanmak istememiştim. Ama beni asıl şoka uğratan yer Les'e olanları öğrendiğimiz bölümdü. Sınıfta okuduğum kısımda buydu işte ve gerçekten ne yapacağımı şaşırdım. Hayatın böyle adi insanlarla dolu olduğu gerçeğini bir kenara koyarsak, orada Holder'ın vereceği tepkiyi çok merak ettim. Çünkü ben olsam karşımdakini yaşatmazdım sanırım.
SP.
Karen'la ilgili gerçekleri öğrendiğimde ise o kadar da şaşırmadım nedense. Bu konuda en başta evlat edinildiğini değil de kaçırıldığını öğrenince binlerce kat daha çok şaşırmıştım. Karen'ın bir çete üyesi falan olduğunu düşünmüş bile olabilirim. Ama okulu dışarıdan okutmak, TV, internet, telefon yasakları falan bir süre sonra kaldırılmalıydı bence. Sonuçta basın da 2 aydan sonra kızı takip etmeyi bırakmış. Ne biliyim en azından 15 yaşına bastığında yasakların bir manası kalmamıştı bence. Ama Karen da az değil yani. Her şeyi nasıl ayarlamış öyle isimler, evlat edinme raporları vs. :D
SP.
Bir de kitabın bir bölümünden sonrasında Six unutuldu gitti. Sonunda gerçekleri kısıtlanmış bir mesaj attı o kadar. Ay, lütfettin be Sky'cığım, zahmet etmeseydin hiç. Bari olayların kıyısından köşesinden bir kısmını da söyleseydin, kız atlar gelirdi yani. Bu arada kitabın başında Six ve Sky isimlerinin ikisinin de çok uydurma olduğunu düşünmüştüm, Allah'tan ikisinin de gerçek olmadığı ortaya çıktı :D Ve kitapta beni en çok duygulandıran yer ise "Hopeless" kelimesinin nereden gelmiş olduğuydu. Ve serçe parmaklarından tutuşmanın geçmişteki hatırasını okuyunca da etkilenmiştim :)

crazydreamernora.blogspot.com

5 puan

Neden bilmiyorum ama çok övülen bu kitabı ben fazla sevmedim. Beklentim çok yüksek olduğundan belki de...Olay örgüsü güzeldi ama Sky ve Holder'ın aşkını fazla sevemedim. Okunmasa da olur.

10 puan

๑๑ Umutsuz ๑๑

➟ Bu kitap mükemmel. Çok ama çok farklı. Kitaptan da öte...
✺ Yorumlamak için kelimelerin bile yeterli kalamayacağı fazlasıyla özel ve anlamlı bır eser...
✦ Umutsuz'u lütfen okuyun ve okutun...

⇨ Benim ilk Colleen Hoover kitabımdı. Adını fazlasıyla duymuştum. Eserlerini fazlasıyla merak ediyordum.

♚ Umutsuz'u, okurken daha başındayken, bile anlamıştım ki kadının kalemi mükemmel ve kendine has... Olayları, iyi ele alıp aktarmasıyla ve hissettirmesiyle artık o benim favori yazarımdı.

❃ Olayların akışı, ilerleyişi, bitişi ve geçmişin kırıntılarıyla da birleşmesiyle mmm... Fevkalade bir yapıt olmuş.
➥ Karakterler çok özel ve kalbinizde yer alan kişiler...

♡ Umutsuz'u çok seviyorum. Tüm kitaplarım içinde yeri farklı bende...
☞ İlk fırsatta alıp, içinize işleye işleye okuyarak, okuma dileğiyle...

❣ İyi Okumalar ∩▂∩

8 puan

inanılmaz duygusal bir kitap. ilk başlarda basit bir ergen kitabı olarak düşündüm ama kitap ilerledikçe yanıldığımı anladım. gözyaşları içinde bitirdim kitabı.kesinlikle tavsiyemdir.

10 puan

Ne yaptın be kadın! Ve Aman tanrım 18 (17) yaşındaki bu iki çocuk nasıl bu kadar olgun olabildiler. Ve tekrar bir şaşırma ifadesiyle, o kurgu diyorum. Colleen Hoover favori yazarım olmuştu Çirkin Aşk ile. Bu kitaptan sonra favoriden de ilerisi olunabileceğini kanıtladı. 
Sky, sıradanın tam tersi olan bir yaşama sahip. Teknolojiden annesi yüzünden uzak durmuş. Hatta uzak durmak hafif kalır. Evlerinde televizyon yok, cep telefonu yok, bilgisayarı yok yani hayatlarına teknoloji denen bir kavram hiç girmemiş. Tek eğlencesi yan komşuları Six ve koşmak. Ah bir de evde eğitim görüyor-du-. Tüm bunları okurken karşınıza çekingen ve özgüveni düşük bir kız çıkacakmış gibi geliyor değil mi? En azından bana öyle gelmişti. Ama kesinlikle Sky bu saydıklarımın teki bile değil. Okulda karşılaştığı iğrenç tepkileri gayet iyi idare edebilen, zeki ve güzel birisi. Sıkıcı ama yine de bir bakıma sıra dışı olan hayatına Holder bomba gibi düşüyor. İlklerin hepsini yaşatacak çocuk..
Holder, bir içim su. Ama bu görüntünün altında ne fırtınalar var okuyun da siz görün. Anlamlı bakışları, sözleri sanki bana söylenmiş gibi etkiledi. Sky zavallım ne yapsın, bir bakmışlar birbirlerinde uzak duramaz hale gelmişler. Holder da koşmayı seven biri. Bir de düşünmeyi. Cümleleri, sanki karşınızda her şeyi yaşamış görmüş birine ait. Sky ile birbirlerine çok benziyorlardı. Ve sonra, özenilesi ilişkileri öyle bir sırrı ortaya çıkartıyor ki dumura uğradım.
Kitap boyu hangisinde sorun var anlamadım. Holder sorunlu bir tip gibi gelmişti bana. Dengesiz davranışları ilk başlarda sinirlenmeme neden olsa da merak onun önüne geçti. Bir şeyler saklıyormuş hissi fena ağır bastı. Ama yine de böyle bir şeyle karşıma çıkacağını düşünmemiştim.
Dili, arada sırada geçmişe dönük sahneleri, kurgusu ve olayların size yansıtılma biçimi harikaydı. Siz de yaşıyorsunuz olayları onlarla beraber. Kitap sizi alıp götürüyor ve bitirdiğiniz de bir süre daha oralarda dolaşıyorsunuz. Okumayan kaldı mı bilmiyorum ama varsa kesinlikle listenizde ilk sıraya alın. Çünkü ona Laik bir kitaptı.


“Sky,” diye baştan çıkarıcı bir şekilde kulağıma fısıldadı.
“Hareket etmene ihtiyacım var. Buzdolabından bir şey almalıyım.” Gözlerim benden ayırmadan yavaşça geri çekilip tepkimi izledi. Dudaklarında küçük bir gülümseme belirdi, bunu korumaya çalışsa da, gülmeye başladı.
Göğsüne vurup kolunun altından geçtim. “Pisliğin tekisin!”
Gülerek buzdolabını açtı. “Özür dilerim, ama lanet ol­sun. Benden hoşlandığın o kadar belli ki, sana sataşmamak elimde değil.”


“Sky?” dedi kısık bir sesle. “Sana işkence etmeyeceğim, ama buraya gelmeden önce kararımı vermiştim.
Bu gece seni öpmeyeceğim.”
“Neden?”
“Çünkü” diye fısıldadı. “Hissetmemenden korkuyorum.”


“Ya vejetaryensem?” diye sordum salatadaki tavuk göğsüne bakarak.
“Etrafındakileri yersin,” diye karşılık verdi.


“Breckin, bu Holder. Holder erkek arkadaşım değil, ama onu başka bir kızla en iyi ilk öpücük rekorunu kırmaya çalışırken yakalarsam, benim nefes almayan erkek arkadaşım olabilir.”


”Yaklaşık sekiz kilometrelik koşunun ve Holder‘ın üzerimde bıraktığı etkiyi ayırt edemiyordum. İkisi de kendimi oksijensizlikten bayılacakmış gibi hissetmeme neden oluyordu.”


"Nihayet seni bulduğum için minnettar olalım, olur mu?" Kurduğu cümleye güldüm. "Beni arıyormuşsun gibi konuştun."
"Tüm hayatım boyunca seni aradım."

8 puan

Her yerde karşıma çıkan ve dayanamayıp okuduğum kitaplardan.Buradaki ve netteki yorumlardan spoiler yediğim için kitaptan gerektiği gibi etkilenmedim.Yanlış anlaşılmasın kitabı beğendim ama bazı yerlerde sıkıldım.Sanki gereksiz uzatılmış gibiydi.Sky için üzüldüm :( Etkileyici bir hikayesi var.Bence okuyacaksanız olabildiğince az yorum okuyun derim.

7 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/10/umutsuz-kitap-yorumu.html

Not: Yorumun tamamı için bloğuma göz atabilirsiniz.

Kitabı genel olarak gerçekten çok beğendim. Ancak tek şikayetim , bu aralar romantik okumak istesem bile kitabın bana aşırı romantik gelmesi oldu. Bu benden mi kaynaklıydı artık orasını bilemiyorum ama bazı yerlerdeki aşk böcekliği beni benden aldı. Ama buna rağmen okudum , okudum ve okudum. Sonra gözlerim doldu ve neden diye sorup durdum kendi kendime. Aslında yazara kırıldım Sky adına. Bu genç yaşında yaşadıkları adına.

10 puan

Tam yorum http://kitapkaravani.blogspot.com.tr/ :3

Kitabın bu şekilde olabileceğini düşünmüyordum. Sıradan bir aşk, gençlik romanı sanıyordum cidden. Yani mesela Grayson aralarına girecek, Holder bunu hazmedemeyecek tarzı şeyler. Fakat kesinlikle böyle değildi. Olaylar tahmin edilemeyecek kadar inanılmazdı.
Ağlıyorsunuz. Cidden.
Sky'ın gerçekleri öğrendiği an, hele Les.. Konuşamayacağım.

9 puan

Konusuna bakınca Tatlı Bela veya Kusursuz Kimya tarzı bir kitap sanmıştım.Başları aynı tarzda ilerlesede sonra olaylar tümüyle farklı bir yöne doğru giti,değişik bir hal aldı.Güzel bir kitaptı,ben beğendim.

10 puan

Kitabı ilk gördüğümde öncelikle ismi çok dikkatimi Çekmişti. Umutsuz ... ! Kafamda kitapla ilgili pek çok seneryo uydurmuştum ve görür görmez bu kitap benim olmalı ve okumalayım demiştim. Kitabı Çok sevdiğim bi arkadaşımdan hediye aldım bunun üstüne sevindim 2ye katlandı ...

Kitaba ilk başladığımda kafamdaki seneryolara benziyordu. Yine bir kızımızve erkeğimiz mevcuttu Fakat Konu ilerledikçe Kitabın sadece aşk'dan ibaret olmadığını farkettim ve daha çok ilgimi çekmeye başladı ... Kitabın sonuna geldikçe bağzı sahnelerde cidden gözlerim doldu ve kendimi zor tuttum okudugunuz kelimeleri içinizde hisetmek bagzen cidden üstesinden gelmek zorluyor ... Kitapla ilgili pek ayrıntı vermek istemiyorum . Okumanızı istiyorum . Okuduğunuzda ciddi anlamda bu kitabı seviceksiniz.
Bagzen bagzı kitaplar gerçeğin bire bir aynısı olabiliyor ...

9 puan

Spoiler yemiş olmama rağmen güzeldi ben beğendim.

9 puan

Bir babanın, babayı geçtim bir insan böyle bir şeyi nasıl yapar gerçekten anlam veremiyorum. Ayrıca Karen'ın yaptığı fedakarlık paha biçilemez bir şeydi. Sky'ın bir anda alt üst olan dünyası beni de afallattı. Küçük bir empati yaptığımda ise görebildiğim tek şey benim onun kadar güçlü olamayacağım. Cidden kaldıramazdım ben. Dünyada böyle iğrenç kişilerin olduğunu bilmek hoş değil.

9 yıl, 10 ay
8 puan

Öncelikle belirtmek isterim ki kitapta duygu olarak her şey var.Yazar her şeyini katmış bu kitaba.Bir kere konusu çok orjinal.Ah,bir de Holder var.Kitapta çoğu yerde güldürdü beni ki çok duygusal bir kitap.Sky'ın yaşadığı şeyler hiç kimsenin başına gelmemeli!

Kitabın bitmemesini istedim,gerçekten.Holder ve Sky ikilisini çok beğendim,müptelaları oldum desem yeridir.İki ana karakterimiz de espritüel olduğu için komik olmamaları elde değil(yaşadıkları kötü şeyler olsa bile).

Dean Holder.Öldürdün beni bir kitap boyunca.Senin gibi biri var mıdır ki gerçek hayatta.Keşke kurgu olmasan diyorum...O ego indirici mesajların yok mu beni benden aldı.Sky ile beraber yaşadım resmen o anları.

Kitapta bir ayrıntı var,o kadar içten samimi bir şey ki içimi eritti.Serçe parmak tutuşması.Çok masum bir şey değil mi? Hele kitabın sonunda,en son paragrafında olan şey bu sözünü ettiğim serçe parmak olayının taa çocukluktan geldiğini kanıtlayınca nasıl bir etkilendim bilemezsiniz,içimi daha bir eritti,kalmadı bir şey yani gece gece :)

Kısacası bana göre Holder ve Sky'a bir şans verin.Gerçekten ben beğendim umarım siz de beğenirsiniz.Peri masalları sevmeyenler tam size göre bir kitap.He kızlar bu arada varsa böyle Holder gibi tipler bana yönlendirin.Keyifli okumalar :)

7 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/10/umutsuz-kitap-yorumu.html

Kitaba çoğu kişi gibi bayılmadım ama nefret de etmedim. Benim için arafta kalan bir kitap oldu Umutsuz. Ancak yazarın üslubunu gerçekten sevdim. Klişe bir konuyu bu derece döndürmesiyle beğenimi zaten baştan kazandı Colleen Hoover. Onun dışında kitabı okumanızı öneririm. Şahsen ben Sky'ın yaşadığı duygusal çalkantılarda biraz kendimi buldum. Sizin de Sky'da kendinizden bir parça bulacağınıza inanıyorum. En azından kitaba bir şans vermenizi öneririm.

geri ileri