Umutsuz Aşkın Gözyaşları

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Umutsuz Aşkın Gözyaşları cok güzelmis. Çok akıcı ve sade dil ile yazılmıs bir roman. Historical olmayabilır ama en az onun kadar güzel. Cok basıt üslübu oldugu görüşüne maalesef katılamayacagım. Yazar kitapta yer alan bulmaca ve cebır soruları ile ilgilı çok arastırma yapmıs. Kolonı hayatı ıle ılgılı goz alıcı ayrıntı ve tespıtler var. Yazarın ilk yazdıgı kıtapmıs.Koloni hayatının tüm zorluklarını,sevinçlerini,kayıplarını yazar çok çok güzel anlatmış.Herkese tavsiye ederim

10 puan

Nasıl anlatsam bilmiyorum... Bu türde okuduğum ilk kitaptı ve ben bayıldım :) Çok duygu yüklü bir kitaptı . Kurgu ve karakterler olağanüstü zaten . başka bir şey söylemeye gerek yok alın okuyun derim , pişman olmazsınız :)

11 yıl, 10 ay
10 puan

güzel bır ask romanı. bu tur romanları okumaktan zevk alanlara tavsıye ederım. okumak ıcın harcadıgınız zamana değecek emın olun..

Profil Resmi
9 puan

keyifle okuduğum kitaplardan biri
mizah duygusu çok iyiydi
sürekli kendimi gülerken buldum kitabı okurken
ve mutlu son:) aşk romanlarını seviyorum...

4 puan

5. Sınıf öğrencim elime zorla tutuşturdu hocam bu kitabı okuyun diye. Kendisi okumuş, çok beğenmiş, bir 5. Sınıf öğrencisi ne okuyor diye merakla okudum. Günümüz Türk dizileri ve Yeşilçam filmleri kıvamında bir kitap. Altı çizilecek bir cümle yok, pek bir şey kazandırmıyor ama bel altı bir sahne de yok en azından. Bu tarz kitaplardan hoşlananlara tavsiye edilir.

8 puan

Yüzümde bir tebessümle okudum. Çokça okuduğum bir tür olmasa da, güzel. Tavsiye ederim.

8 puan

Costance sürgüne gönderilen amcasını son defa görmek ister. Amcası krala bağlılığını göstermediği için cezası ölümden Amerika'ya sürgün olarak değiştirilmiştir. Ona bir amcadan çok baba olmuştur. Vedalaşmadan gitmenize izin veremeyeceğinden olduğu gemiye gider.Gemi ona göre değildir. Kaptan acımasız alçak adamın biridir.Bu yüzden amcası hemen gitmesini ister ama o gidemez. Gemi hareket etmeden inmek isterken alınır ve tütün gelini olarak tütün karşılığında iğrendiği bir adama satılır. Onu alan adam kumarda kaybedince de Drew O'Conner tarafından alınır.

Drew evi ve kardeşi ile ilgilenecek birini aradığından bir kadın almak istemiştir. Ama Constance'i kazandıktan sonra yanında iki kadın olunca itiraz edilir. Bu yüzden biri ile evlenmesi gerekir. Böylece Drew Constance ile evlenmek zorunda kalır. Evlilikleri gerçek bir evlilik olmayacaktır. Üstelik Constance bir leydi olduğundan babası gelene kadar orada yaşayacaktır.
Böyle evliliğe başlayan ikili Constance koloni yaşamına ayak uydurmaya çalışırken aşık olur. Constance sevdiği adam ile kalabilmek ister Drew ise onu göndermek ister.

Drew'in sevdiği kadının iyiliği için onu göndermek istemesi tüm olumsuzluklara rağmen ikilinin mücadelesi,aşkı çok güzeldi. Constance matematikte çok iyi. Bu yüzden kitapta sıkça matematik problemleri,bulmacalar var.
Yazarın okuduğum ilk kitabı akıcı bir kitap. Cinsellik olmadan, çapkın bir erkek olmadan güzel olabilen nadir kitaplardan.

9 puan

Bir günde okuyup bitirdiğim bir kitap oldu keyif alarak ve çok severek okudum şşddetle tavsiye edilir 😍

8 puan

Dengelerin herhangi bir zamanda aniden değişebildiği, Amerika'da kurulmaya başlayan kolonilerde geçen bir aşk romanını ilk defa okuyorum.

Constance, sürgüne gönderilen amcası ile vedalaşmaya gittiği gemide alıkoyulur ve Virginia'da ki İngiliz kolonisinde tütün gelini olarak satılır. Burada onu satın alan toprak sahibi tarafından kumarda kaybedilir ve Drew O'Conner tarafından kazanılır. Drew'in himayesinde evlenebileceği iki kadın vardır, koloni konseyi buna itiraz ederler ve kadınlardan biriyle evlenmesini emreder. Drew ise aslında evli olan tütün gelini Mary yerine Constance ile evlenir. Aralarında bir anlaşma yaparlar. Evlilikleri kağıt üzerinde olacaktır ve lord olan babası onu buradan götürene kadar da karı koca olarak yaşamayacaklardır.

Başlarda zorla evlendirilen bir çiftin hikayesini okuyacağınızı sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Kitap verdikleri ile benim beklentimi oldukça aştı. Kolonilere ayak uydurmaya çalışırken Constance'in yaşadıkları, o zamanlar ve o yerler hakkında büyük ölçüde bilgilenmemi sağladı. Bir de Drew var tabi. Odun her yerde odun. Okuduğum bazı sahnelerden sonra kitabın içine girip kendinize gelin diye ikisini de sarsmak istesem de nafile bir çaba bu tabi ki.

Constance'in sevdiği adam için çabalayışı, hiçbir fikri olmadığı yeni dünyasına ayak uydurmaya çalışmasını okurken kendim yaşıyormuş gibi hissettim. Bazı yerlerde beni oldukça sinir etti ama bu kendisini sevmeme engel değil.

Kitapta cinsel içerik yok. Ve yeniden basılmayan kitaplar kervanından. Bu özelliği ile her yaşa hitap ettiğini düşünüyorum. O yüzden sahaflarda görürseniz en azından yazara bir şans verin dedim. Oldukça akıcı bir kitap. Dolu dolu olmasıyla beraber yan karakterleri de işe kattığımda yazarın gayet güzel bir kitap ortaya koyduğunu düşünüyorum.

Kitapta özellikle kadın karakterimiz matematik tutkunu. Bu yüzden sayfaların arasında sıkça matematik problemleriyle karşılaşmanız mümkün. Birkaç kez denesem de bir şey anlamadım üstün matematik dehası olmam sağ olsun okumadan geçmedim desem yalan olur :)))

geri ileri