Tutku Mevsimi (Notorious, #2)

En Son Değerlendirmeler

9 puan


Nicole Jordon__Tutku Mevsimi
Bitmesine engel olamadım ne yazıkki ve beni kendine hayran bırakarak bitiverdi :((
Nicholas Sabire.. Nam-ı değer uslanmaz çapkın.adı çıkmış zampara ve maceraperest [♥] aynı zamanda,bir çok gemi filosuna sahip başarılı bir amerikalı...

ülkesinin İngiltere ile savaşta olduğunu bildiği halde,kızkardeşini görebilmek için zorlu bir sefere yelken açar ve bir anda kendini az...ılı bir korsan,cinayet suçlusu olarak idama mahkum olarak bulur...

Rıhtımda ellerinde kelepçe ile savunmasız bir şekilde dayak yediğine şahit olan güzel leydi Aurora,bu duruma engel olmak istesde başaramaz...

aklında o anın görüntüleri gitmek bilmez ve kuzeninin yardımıyla Nicolasın kapatıldığı hapishaneye ziyaretine gider.. İki gün sonra idam edilecek olan Nicholas'ın Aurora'ya yaptığı teklif ve anlaşma her ne kadar Auroranın aklını karıştırmış olsada teklifi kabul eder...

Ve olaylar zinciri başlar...
Dört kitaplık seriye her ne kadar ortasından başlamış olsamda bende bıraktığı tadın tarifi imkansız..
Nicholasın evliliıi için macera dolu hayatı ile arada kalması,Auroranın, Nicholas için her an ölüm ile burun buruna kalmasının verdiği korku ile yaşamaya dayanamayacı duygu.. Ve elbette her zamanki gibi çok seven ve aşkı için mücadele eden Nicholas... kararsızlığı,korkuları ve bir türlü yenemediği,aşkı kendine itiraf edemeyen Aaurora...

kitabı çok ama çok severek okdum.. Bir önce okuduğum kitabın kahramanı Lucian ile karşılaşmamı,"AŞK" için ne kadar büyük laflar ettiğini okumak ise bambaşka bir duyguydu...
Sırada Dare'miz var [♥] ve sabırsızlıkla beklemekteyim.. [♥]

SeRpiL..

11 yıl, 10 ay
10 puan

Nicholas Sabire çapkın, yakışıklı,bir çok gemi filosuna sahip başarılı Amerikalı bir kaptandır.Ailenin kara koyunudur. Tüm yetişkin hayatını yabancı ülkelerde gezerek,çılgın serüvenlere katılarak geçirmiş babası öldükten sonrada aile işlerini devralmıştır. Kız kardeşini görebilmek için ülkesi ile savaşta olsalar da İngiltere'e gider. Ama bir anda kendisini İngiliz askerlerini öldürmekle,korsanlıkla suçlanıp idama mahkum edilmiş bir halde bulur.
Elleri bağlı, zincirlenmiş halde dayak yediği zor anda onu gören Aurora onu dövenlerle arasına girip vücudunu kendi bedeniyle kapatarak engel olur ve böylece tanışmış olurlar.

Auora'nın nişanlısı sekiz ay önce denizde kaybolmuş kuzeni ve eşi hava değişiminin iyi geleceğini düşünerek onu Karayiplere davet etmiştir. İngiltere'ye dönüp kendisini bekleyen kaderi ile yüzleşmek istemese de dük olan babası eve dönüp seçtiği soylu ile evlilik hazırlıklarına başlamasını ister.Hazırlıklara başlar ve Nick'i görünce işler değişir. Ona karşı daha önce hiç hissetmediği koruma ve şefkat duyguları hisseder. Hayatında bir daha göremeyeceği bir yabancıyı sürekli düşünür ve iyi bakıldığından emin olmak için hapishaneye bile gider.

Nick iki gün sonra idam edileceğinden öldüğünde kardeşini koruyabilecek birine ihtiyacı vardır. Babasına üvey kız kardeşine bakacağına dair söz vermiştir. Öldükten sonra kardeşine ne olacağını düşünür. Kardeşini korumak için şeytanla bile anlaşırdı ama aklına daha iyi bir fikir gelir.Kardeşini koruyup onu sosyetede yerini alması için davet eden soylu büyükbabasının yanına gidebilmek için İngiltere'ye kadar eşlik edecek birine ihtiyacı vardır. Ayrıca sosyetenin onun kabul edebilmesi için yüksek sınıftan birinin arkadaşlığı ve tavsiyeside gerekir. Bu yüzden bir eş ister ve Aurora'a teklif eder. Böylece Aurora yaşlı bir adamla evlenmesi için kendisine baskı yapan babasından kocası ölmüş bile olsa kurtulmuş olacaktır. Ayrıca zenginde olacak ve en fazla bir günden sonrada dul kalacaktır. Aurora yeni evlendiği adama hemen derin bir bağlılık hissetmeye başlar. Öleceği düşüncesine katlanamaz. Kocasını kurtarmak için yalvarır,çok uğraşır ama başaramadan evine döner. Üzüntüyle geçirdiği aylara rağmen evlendiğine hiç pişman olmaz çünkü hep istediği özgürlüğe kavuşmuştur. Tam kendisine yeni bir hayat kurmaya başlamışken tahmin etmedikleri bir şey olur Nick kurtulmuştur.

Nick dört ay sonra kuzeninin kimliğine bürünerek karısı için İngiltere'ye gelir. Aurora huzurlu hayatını bozmak,aşksız bir evlilik geçirmek,her an ölme ihtimali olan bir erkekle yaşamak istemez. Onu bir kez kaybetmiştir. Tekrar aynı şeyi yaşamak istemediğinden evliliği devam ettirmek istemez. Nick ise geçmişte bir kadına bağlanıp düzen kurmayı hiç istememiştir. Hep özgürlük,macera istemiş daha fazlasını istememiştir Aurora ile tanışıncaya kadar.Evliliğini bozmak istemez. Karısını ikna edip evliliklerini gerçek hale getirinceye kadar ne gerekiyorsa yapmaya kararlıdır. Bu yüzden bir kaçma kovalama başlar ve galip gelen tabi ki aşk.

Kitabı sevdim çok güzeldi. Aurora iyi ki Nicolas 'ın başına gelenleri gördü de tanıştılar hikayelerini okumaktan çok keyif aldım çok eğlendim. Aurora'nın gereksiz inadı dışında Nicolas'da Aurora'da harikaydı çok sevdim ikiliyi. Ayrıca önceki kitabın ikilisi de kızları ile kısacık görünür.

8 puan

Her ne kadar kadın karaktere gıcık olamda okudum ve bitirdiim...
Pişman değilim.. :) sevdiklerim arasındaaaa :) :)

7 puan

Kitabı yeni bitirdim gerçekten de çok güzel bir hoş romance .Aşk ve erotizm,tarihsel dekor çok güzel harmanlanmış..Yazarın ilk kitabı sansürlenmiş keşke oda sansürlenmeseydi..Jordan romanını bir sahnesinde Damien ve Vanessa'yada yer vermesi çok hoş idi.Büyük keyif aldım devamını bekliyorum...

9 puan

Normalde kitabı biraz yavaş okumaya çalışacaktım ama dayanamadım yarısını okumuştum zaten kalan kısımları da birkaç saate okudum.
Karakterlerimiz bayağı olaylı bir karşılaşma sonrası ki bu karşılaşma kadın kahramanımız Aurora’nın erkek kahramanımız Nicholas Sabine’i dövülürken görüp olaya müdahale etmesini içeriyor, Aurora gördüğü adamı aklından bir türlü çıkaramaz ve olaylar sonucunda çok zengin olan Nicolas’tan bir evlilik teklifi alır. Nicholas çok yakında idam edilecektir ve kız kardeşi için bir hamiye ihtiyaç duymaktadır bunun karşılığında kendisi ise bir dul olarak hem zengin hem de özgür olacaktır. Aurora teklifi hem Nicholas’ın çaresiz durumu hem de kendi babasının onu zorla bir başkasıyla nişanlandırması dolayısıyla kabul eder. Tutkulu bir gece sonrasında Nicholas idam edilir, Aurora ise yanına kocasının kız kardeşi Raven’ı alarak İngiltere’ye doğru Karayip adalarından kalbi yaralı bir şekilde yola çıkar.
Tabi tahmin edebileceğiniz üzere Nicholas idamdan son anda kaçarak gizlenir. Tutku Mevsimi Notorious serisinin ikinci kitabı. Ben 3. Kitabı bu kitaptan önce okumuştum keşke bekleseydim zira oradaki karakter erkek karakterimizin kuzeni aşık hallerine bu kitaptan sonra tanık olup kötü kadın kahkahası atmak isterdim. Ben okuduklarımdan oldukça tatmin oldum ve inanır mısınız ki Nicholas da bir kusur bulamıyorum. Benim için asıl çıldırtıcı olan Aurora’ydı. Anladık kalbini kaptırmak istemiyorsun aşırı duygulardan korkuyorsunda insan bu kadar süründürülmez ki canım hele Nicholas’cığımı. Ayrıca Ahlaksız Teklif yani ilk kitaptaki çiftimizi burada kısa süreliğine görmüş olduk dilerim 4. Ve 5. Kitapta da yer alıyorlardır.

3 puan

Beğendiğim söylenemez.

5 puan

Erkek karakteri ne kadar sevdiysem kadın karakteri o kadar sevmedim. Kararlarını hep başkalarını düşünerek alması bence hiç gerçekçi değildi. Herkes kendi içinde bencillik barındırır ve bu kadar bunu onun için yapayım diye düşünen biri bana fazla ütopik geldi.

8 puan

Evet, bu yazarı bir daha okumayacağım demiştim fakat yayın evleri sağ olsun doğru dürüst bir historical çıkarmadığından eldekilerle yetiniyoruz.

Yalnız yazarın okuduğum diğer 3 kitabına göre bu en güzeliydi. İki karakteri de çok sevdim.

Bildiğimiz erkek, istediğini yaptırmak için zorba davranmaktan hiç çekinmez. Nicolas diğer historical erkeklerine göre, sevdiği kadına daha saygıyla yaklaşan biri. Aurora'yı ikna etmek için yaptıkları zorbaca değil, onu anladığını gösterecek şekildeydi. Aurora, Nicolas'ı azıcık süründürse de yaptıkları anlaşılırdı.

7 yıl, 6 ay
geri ileri