Tepedeki Ev

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Dr. Montague doğa üstü olaylarla ilgili bir kitap yazmak istemektedir. Araştırmaları sonucunda perili olduğu söylenen Tepedeki Evi kiralar. Bu evdeki iddiaları araştırmak için daha önce başından bu tarz açıklanamayan olaylar geçmiş kişileri tespit eder onlara mektuplar yollar. Bir çok kişi daveti geri çevirir. Birbirinden tamamen farklı kişiliklere sahip iki kadın bu davete olumlu yanıt verir. Doktor, iki kadın ve ev sahibinin yiğeni ile eve yerleşir, olacakları beklemeye başlarlar. .
Ev mimari yapısıyla kasvetli, çok ışık almayan, iç içe geçmiş odalardan, labirent koridorlardan oluşmakta, kişilerin bedenenine değil zihinlerine saldırmaktadır. Tüm bastırılmış duygular, korkular açığa çıkmaktadır. Bu yüzden Tepedeki evde ilk kural yalnız kalmamaktır..
..
İki sinema uyarlaması da olan kitap tamamen psikolojik yani hayaletler, kan ,vahşet beklemeyin... Ayrıca kitap kadar yazarın hayat hikayesi de ilgi çekici..

6 puan

oldukça akıcı ve zamanına göre orijinal olsa da, bu ve benzeri hikayelerin en iyilerini okuduğumuz/izlediğimiz günümüz dünyasında çok sönük kalan bir hikaye maalesef...

geri ileri