Tatlı Tuzak

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Sonunda okumayı başardım be:)Çıktığı günden beri okumak için ölüyordum.Ölmeme de değermiş yane:)

Kitap Elisha'nın bitlendiği için saçlarının kesilmesi ile başlıyor.:)Annesi resmen koyun kırpar gibi kırpıyor saçlarını ve erkek gibi oluyor.Claire Elisha'nın en yakın arkadaşı ve bir han sahibinin kızı.Connor ile arabasının tekeri kırıldığı için mecburen handa konaklaması ile karşılaşıyorlar.Bazı olaylar sonucu ki bunları okuyunca görün Connor Elisha ile evlenmeye karar veriyor ki asıl önemi olaylar bu noktadan sonra başlıyor:)

Genel manada sürükleyici ve iyi bir anlatım ile yazılmış bir roman.Okurken en çok hoşuma giden kapaktaki sahnenin aynısının hikayede geçmesi oldu:)Genelde kapaklar ile alakasız olurdu ama bu sefer tam on ikiden vurulmuş:)

Okurken Connor'ı öldüresim geldi itiraf ediyorum.Ne kalın kafalı bir Düktür bu ya:)Kıza demediği kalmadı sanki kendisi sütten çıkmış ak kaşık.

Elisha çok sabırlı ve dayanıklı bir karakter.Kolay kolay yıkılmadı:)Onca söze rağmen dimdik ayaktaydı.Beni en çok da bu etkiledi:)

Uzun lafın kısası okuduğum en iyi romanlar listeme bir yeni kitap daha ekledim.Listemde ki ilk Türk yazar:)Devamıda gelir inşallah:)İlk kitap Kalbimi çaldın bana biraz daha romantik komedi gibi gelmişti ama bu kesinlikle duygusal ve romantik bir hikaye:)Okumanızı tavsiye ederim:)

10 puan

Tatlı Tuzak / Rita HUNTER (17.08.12)
Tatlı Tuzak’ı bitirdim.Evet , bitti ve beni de kendimden geçirecek kadar etkisi altına aldı.Bu kitapla ilgili uzunca bir yorum yapmak istiyorum.Çünkü anlatacaklarım duygularımı ifade etmeye yetmez..
Öncelikle bu kitapla ilgili yorumlarda kitabın Judith McNaught kitaplarına-özellikle Seni Beklerken- benzediğine dair yorumlar gördüm.Judith McNauhgt’ın tüm kitaplarını okumuş olmama rağmen bu kitabın nesi Seni Beklerken’e benziyor-muş- bir türlü çözemedim ki beni de asıl delirten noktalardan birde budur.’’Benzemek’’ kelimesinin anlamını bilmeden gereksiz yorumlar yapıldığını düşünüyorum.Ben bu kitaba ‘’benzemiş’’ demektense ‘’esinlenmiş’’ demeyi tercih ederim.-Hoş onu da görmedim ama maksat benzetenlerin nesini benzettiğini çözmek :D – Şimdi bu kısımda da ortaya şöyle bir soru çıkıyor , o kadar historical kitap okuyoruz , hepsi mi özgün ? Çoğunun birbirinden esinlendiğini hepimiz görüyoruz.Benzemek nedir biliyor musunuz ? Birkaç ay önce okuduğum MELEZ kitabının Vampir Akademisi serisinin ilk kitabıyla birebir olmasıdır.Kitapları okuyan bilir Melez’in ilk bölümleri neredeyse bir sonraki sahneyi tahmin edecek kadar aynıydı.İşte bu kitap benziyordu! Evet , belki sadece başlarında ama kesinlikle benziyordu.Şimdi Tatlı Tuzak ve Seni Beklerken’de benzeyen ne vardı , ben 2 sahne dışında hiçbir şey görmedim.Kitap kendi özgün hikayesini gayet güzel aktarmış.Hatta o iki sahnede bence benzemiyor.Esinlenilmiş! Beni sinir eden öyle saçma yorumlar var ki sanki kitabı kopya etmiş yazar!! Hayır , yurtdışında birçok historical kitap birbirine benziyor zaten , onlara yapılan yorumlar sadece benziyor ama Tatlı Tuzak kopya ediliyor.Bence bunun tek sebebi yazarın Türk olması ve dahası başarılı bir kalemi olması.Kim ne derse desin ben bu kitabı çok beğendim , hak ettiği yerlere geldiği de yayınevi logosundan belli…
Kitaba gelince ; okuduğum en güzel aşk romanlarından biriydi.Rita Hunter’ın kalemine her kitabında daha çok şaşırıyorum.Tatlı Tuzak gerçekten beni çok etkiledi özellikle bir sahnesinde gerçekten çok gururlandım , böyle güzel bir kalemin sahibinin Türk bir yazar olması insanın göğsünü kabartıyor…Uzun zaman sonra okurken kitabımı sağa sola fırlatmama sebep olan bir karakterle karşılaşmamıştım –en azından Devlin’den sonra :D- ama Conner’da öyle bir kişilik vardı ki kitap en olur olmaz yerde onun bir hareketiyle kendini sertçe yatağın bir ucuna fırlatılmış buldu.Ya bir karakter bu kadar mı uyuz olabilir ? Uyuzunuda geçtim birde kibirliyiz ki kızı rencide edip durdu.Elisha’ya da sinirlenmedim dersem yalan olur , neden biraz daha dik başı bir karakter değildi ? Biraz daha dişli olsaydı da şu Conner’ın burnunu iyice sürtseydi isterdim.Kitapta en çok Catherine’i sevdim.Ahah! Kadında harika bir çöp çatan olur.Kızı ne yaptı ne etti , Conner’ın gözüne soka soka adamı bildiğinden şaşırttı.Kitap duygusal olmasına rağmen ben bazı sahnelerde çok güldüm ki özellikle Catherine ve Conner arasında geçen diyaloglar komediydi.Bu kitabı her şeyiyle –Conner’ı öldürme dürtüme rağmen- çok beğendim , tekrar okunası kitaplardan biriydi.Yazarın diğer kitabını da en kısa zamanda okumayı planlıyorum.Bu yazar artık kesinlikle benim favorilerimde , Tatlı Tuzak’ı ile beni ağına düşürdü. Kedisinden Conner ve Elisha gibi bir hikaye daha bekliyorum.

10 puan

2 kere okudugum harika ötesi bir kitap fazla söze gerek yok.OKUNMALI !

Profil Resmi
10 puan

Yazarın diğer kitabı olan Aşkın Ateşi uzun zamandır kütüphanemde duruyordu.6. Beyoğlu Sahaf Festivalinde yazarın bu kitabını uygun fiyata bulmuşken almalıyım düşüncesiyle alıp diğer kitap gibi bir süre beklettikten sonra 'artık Rita Hunter'in kalemiyle tanışmalıyım' düşüncesiyle elime alıp okuduğum bir kitaptı.Okuduktan sonra' iyi ki almışım ve iyi ki okumuşum' dedim.En kısa zamanda yazarın diğer kitabını da uzun süren bir bekletme sürecinden kurtarıp okuyacağım. :)

8 puan

Kızımızın çok aşık halleri bazen ıııy 🤢dedirtse de erkeğimizin gereksiz tripleri bazen ooff 😫 dedirtse de güzeldi çünkü Rita’yı seviyorum 🥰

7 puan

Bir Türk yazar bir Aşk romanını ancak bu kadar güzel ve tutku dolu yazabilir.Yazarın 2. romanı olduğunu düşünürsek üstelik ayrıca tebrk etmek lazım.Her sayfasını severek okudum.
Her cümlesi,her anı güzel bir aşk romanı olmuş.

7 puan

Rita Hunter, yabancı zannedip okuduğum ve daha sonra türk olduğunu öğrendiğimde şaşırdığım bir yazar. Şaşkınlığımın nedeni yazarın yabancı meslektaşları kadar konuya hakim oluşu ve kitabın aynı kategoride pek çok kitaptan daha akıcı kurgusuya sahip olmasıydı. Historical okumayı sevenlere tavsiye ederim.

9 puan

Tatlı Tuzak bitti.

Güzeldi.
Connor’cuğum sana buradan sesleniyorum. Başlarda odun olup,pislik herifin teki olsanda ve bunda birazcıkta Elisha’nın suçu olsa da sevdim seni. Eh Elisha canım aşıksın yani aşkın için yaptın kazandındiyorum ne diyeyim. :)

Catherine, sana özendiğim kadar kimseye özenmedim cidden. Despot bir yanın vardı ve aslında kalbinde çook büyük iyilik yatıyordu. En çok seni sevdim diyebilirim.

Carla,sana söyleyecek hiçbir lafım yok :D Valla hak ettiğini buldun. Connor iyi yaptı oh diyorum.

Tony,canım yaa. Üzülmedim değil sana. Ee bazı yerlerde Connordan iyi davrandığın belli bir şey.

Claire,Mathew sevdiğim karakterlerdendiler. :)

Şimdi konuya gelecek olursak bitli Elishamızın saçlarının kesilmesiyle başlıyor kitap ve boneli haliyle kalkıp Clairelere gidip Dük’e hizmet ediyor. Tabii ilk görüşte bi aşk başlıyor. Ama Connor –sevgili dük- bu kızı küçümsüyor,ilgisini bile çekmiyor hatta. Daha sonra işler karışıyor bi yalan Elisha ve Connor’un hayatını değiştiriyor. Tabii bu yalan minik Elisha’nın başının altından çıkıyor ama kötü bir düşünceyle değil sadece aşkından yapıyor. Onu birdaha görememekten korktuğundan kısmen yalan söylüyor. Ee iyi de yapmıyor değil. Fakat şöyle bir şey var ki Connor ilk başta onu kullanıyor. İntikamı için.
Eh bazı yerlerde güldürdü bazı yerlerde üzdü. Ama güzeldi. Okuyun derim. :)

11 yıl, 10 ay
10 puan

1 günde bitirdiğim harika kitap :) Okadar duygulandım ve bir okadar da öfkelendim fakat Muhteşem bir hikaye muhteşem bir aşk dı. Rita Hunter'in türk olduğunu öğrendiğimde Çok ama çok şaşırdım ve bir okadarda çok sevindim Yerli Judith McNaught um benim... Muhteşem bir kalemi akıcı bir anlatımı var. karakterleri harika, Kesinlikle takip edilmesi gereken bir yazar.

10 puan

Beni bu kitabıyla kendisine aşık eden yazar. Kaç defa okudum, defalarca da okurum. Connor odunsun ama Elisha'ya yaptığın tüm odunluklarda içten içe kendinde çektin. Yandın, kavruldun , acı çektin , çektirdin ve okurken beni benden aldın. Mutlaka okunmalı diyebileceğim kitaplardan.

Profil Resmi
9 puan

tek kelımeyle muhtesem bır kıtap ..

10 puan

Yıllar içinde çok kitap okudum. Ama hızlı tüketilen ya da tüketilmeyen o kadar kitabın kaçını hatırlıyorsun diye sorarsanız, sormayın bence. Okuyorum, okurken seviyorum ya da sevmiyorum. Hafızamda en fazla bir kaç ay yer ediyor. Sonra da aklımın gizli köşelerine kaçıp saklanıyorlar. Şimdi ise her okuduğum kitaba yorum yapıyorum ki, sınavdan çıkınca soruların doğru cevaplarını okuyan ve öğrenen öğrenciler gibi olurum belki diyerek. Hani o sınavlardan sonra öğrenilen bilgiler hiç unutulmaz derler ya.
Gelelim Tatlı Tuzak'a. Sanırım yıllar önce okuduğum bir kitaptı ama hatırlamadığımdan tekrar okudum. Rita Hunter'ı yazar olarak seviyorum. Kadın karakterin adı okurken beni biraz yordu. Elisha. Ama yine de güzel bir kitaptı. Tarihi aşk romanı sevenler için okunması gerekenler içinde.
Ne çok yazmışım. Şimdi bakıyorum da. Bu sefer biraz konusundan da bahsedeyim. Bitli Elisha, bir köy kızı ama yine de ortalama bir eğitimi var. O dönemin kadınları düşünüldüğünde okuma yazma biliyor ve içinde yaşadığı toplumun kurallarından bihaber değil. Connor, romanın erkek karakteri biraz sinir bir tip. Hatta çok sinir bozucu. Kızla evleniyor ama ona değer vermiyor, kızın kendisine aşık olduğunu biliyor ve o yüzden de hiç emek harcamıyor onu kazanmak için. Sonu mutlu biten güzel yazılmış bir aşk romanı.

9 puan

Tarihi aşk olarak okuduğum ilk kitabın bu olmasının haklı sevincini yaşıyorum. Zira günümüz aşk okumayı seven biri olarak hep önyargıyla yaklaşmışımdır bu türe. Yazarın Türk olduğunu (Zeynep Avcı) bir çok kişi gibi sonradan öğrendim ve devrelerim yandı. Çünkü kitap inanılmaz güzeldi ve yabancı birinin yazımını okuyormuşum hissini kapılmadan edemedim. Bahsettiğim önyargı yüzünden ilk 150 sayfayı zorlana zorlana okudum diyebilirim ama sonra olaylar öyle bir hal aldı ki son sayfaya geldiğimde zamanın nasıl geçtiğini anlamamışım bile. Yazım yanlışları gözümden kaçmasa da fazla rahatsız etmedi.

Connor tam bir pislikti. Başlarda. Çileden çıktım cidden onun tavırları yüzünden. Güldüğüm yerler de oldu. Tony'yi de sevdiğimi söyleyerek bitirmek istiyorum.

8 puan

Elisha Clewland, güzel ve dik başlı bir cadı, aşık olduğu adama daha yakın olabilmek için söylediği yalanın hayatını kökünden değiştireceğini düşünmemişti sanırım :)

Elisha anne ve küçük erkek kardeşi ile yaşıyor babası bir ressam ve uzun zaman önce ölmüş, maddi açıdan kötü bir durumdalar ama iyi idare ettiklerini söyleyebilirim, pekte sıcak olmayan huysuz bir anneye ve dokuz yaşında olmasına rağmen çok bilmiş bir erkek kardeşe sahip, ama hayatında tatlı mı tatlı bir de kız arkadaşı var adı Claire ..

Elisha, arkadaşı Claire'in ailesinin işlettiği bir handa onlara yardım ederken Grandoor Dükü Connor Tracey ile karşılaşıyor ve ilk görüşte aşık oluyor, dük yakışıklı, zengin ve kibirli biri ( sanırım bu soylular aynı fabrika çıkışlı fix menü ) geçmişte yaşadığı acı biten bir aşk tecrübesi ve hoşlanmadığı bir üvey annesi var,kibirli dükümüz bu durumla başa çıkmak için salıvermiş kendisini hayata, balolar,kadınlar keyfi yerinde :)

Fakat hiç ummadıkları bir yerde umulmadık bir şekilde bir araya geliyor bu çiftimiz , mecburi olarak bir grup insanla kaldıkları bir evde bir gecede yaşananlar uzun ve zahmetli bir hayata mahkum ediyor onları , yanlış oda, yanlış kişi ve Elisha tarafından söylenen daha doğrusu düzeltilmeyen bir yalan , ikisinin de hayatını kökünden değiştiriyor,

Elisha gerçekleri söylemek yerine sevdiği

Devamı

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2015/08/tatli-tuzak-yorum.html#more

9 puan

Elisha'nın ressam olan babası yıllar önce ölmüştür. Annesi ve erkek kardeşi ile kalmışlardır. Küçük bir kasabada yaşarlar ve maddi durumları iyi değildir. Annesi yoksullukta iki çocuğuna bakmaya çalışırken asabi,mutsuz bir kadın olmuştur. Elisha kasabanın çocuklarına okuma yazma öğretirken bitlenir. Annesi saçlarını keser ve kızının bu haliyle koca bulma şansının kalmadığından emindir. Elisha'da saçlarının duruma üzüldüğünden soluğu yakın arkadaşı Claire'nin yanında alır.
Arkadaşının ailesinin işlettiği hana gidince Grandoor Dükü Connor Tracey’nin geldiğini öğrenir. Dükü görür görmez de aşık olur.
Claire, nişanlı olmasına rağmen düke kur yapmaya çalışmıştır. Dükte gece sarhoş bir halde Claire'nin odasına gitmek isterken gittiği oda Elisha'nın odası çıkınca işler değişir. Connor Elisha ile birlikte olduklarını düşününce, Elisha'da gerçekleri söylemeyince ikili kendilerini evli bulur.

Connor geçmişte sevdiği kadını üvey annesi nasıl biri olduğunu anlayıp gönderince tabi bu olayın gerçek yüzünü Connor bilmeyince üvey annesinden nefret etmeye başlamıştır. Birazda üvey annesini sinir etmek için bu evliliği kabul eder. İkili evlenmeleri arkasında ki gerçekleri öğrenince araya mesafe girse de uzak kalmaları çok sürmez. Aralarında büyük bir çekim vardır.
Elisha tabi ki hep öyle kalmaz güzelleşir tabi bunda Connor'un üvey annesinin büyük desteği var. İkilinin bir iyi bir kötü giden evlilikleri araya giren eski sevgili, yanlış anlamalar, sevdiğini kabul etmeme olayları ile büyük üzüntüler yaşasa da nihayet mutlu son olur.

Connor Elisha'ya çok çektirse de Elisha sevmekten hiç vazgeçmedi ve sonunda Connor'da aşık bir adam haline geldi.
Farklı romanlar ile aralarında birçok benzerlik olsa da ben kitabı sevdim. Güzel akıcı bir kitaptı hemen biten kitaplardan.

geri ileri