Tatlı Tehlike (The Sweet Trilogy, #2)

En Son Değerlendirmeler

10 puan


http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/04/wendy-higgins-tatl-tehlike-sweet.html

***

"Seni paylaşamam. Benim olman lazım. Sadece benim. Bir başkasının sana dokunduğunu düşününce..."
"Benim erkek arkadaşım mı olmak istiyorsun?"

***

Biri iblisin oğlu mu dedi? Ahhh havada fena halde kırmızı auralar var.... evet doğru duydunuz kırmızı!! Kırmızı Aura = Kaidan Rowe denklemini çözdüğünüzü düşünerek yorumuma başlıyorum :)

Tatlı Şeytan kitabıyla "r" leri uzatarak söylediğimiz kötü çocuğumuz Kaidan Rowe ve fazlasıyla iyi kızımız Anna Whitt'in hikayesi devam ediyor.

Öncelikle The Sweet Üçlemesinin 2. kitabı olan Tatlı Tehlike'de olaylar kaldığı yerden devam ediyor. İlk kitapta neyin ne olduğunu öğrenmiş, kişileri tanımıştık ama bu kitapta fazlasıyla nefesimizi tutarak olayları okuduk.
Fazlasıyla heyecan verici, zaman zaman romantik ve tatlı, bazen eğlenceli, bazen gülümseten ve her sayfayı nefesimizi tutarak çevirmemizi sağlayan bir kitap olduğu değişmez bir gerçek. Tam olarak kurgusunun kitabıydı!

İlkinde karakterlerin yaşının küçük olduğu yönünde eleştirmiştim ama bunda da büyüyüşlerini izleyerek olaylar karşısındaki tutumlarını gördük ve şunu fark ettim ki bu kitaptaki karakterler daha büyük yaş ortalamasına olmazdı! :)

Bilmeyenler, yeni duyanlar için kısaca bilgi vermek gerekirse; ilk kitap Tatlı Şeytan'da Anna sıradan, 17 yaşında bir genç kızken aslında normal bir insan olmadığını, bir Nefil olduğunu öğreniyor. Birkaç Nefil ile tanışıyor ve ailesi hakkında ve ne olduğu ile ilgili bazı gerçekleri keşfetmeye, yeteneklerini görevlerini öğrenmeye başlıyor tabi başka bir Nefil olan Kaidan Rowe ile tanışıyor, aşık oluyor. İmkansız olan aşkından vazgeçmek zorunda kalıyor.

İkinci kitap, Tatlı Tehlike'de ise Anna asıl görevini yerine getirmek için çalışırken bir yandan da kaçınılmaz olan bir savaşa hazırlık yapıyor. Bu sırada kendine yandaş ararken aylardır uzak kaldığı ve aşık olduğu çocuğa, Kaidan'la aralarındaki şeyi yoluna koyma çabasına giriyor.

İlk kitaba göre daha heyecan verici ve şaşırtıcı sonuçlar olduğu bir gerçek. Özellikle olmasını beklemediğim şeyleri okudum!


Duymayanlar için kısaca bir bilgi vermek gerekirse, The Sweet Üçlemesi adından da anlaşıldığı gibi 3 kitaptan oluşan bir seri. 2 kitabı yayınlandı ve geriye şimdilik 3. kitabı kaldı. Tabi bunun yanında bonus olarak ana karakterlerden biri olan Kaidan Rowe'un Anna ile karşılaşmadan önceki hayatını konu alan bir kitabı da yazıldı bununla beraber 4 kitap.

Paranormal romance türünde bir seri ve eğer bu türün okuruysanız kaçırmayın. Ama bu türün değil de sadece aşk romanı okuruysanız da kaçırmayın çünkü imkansız görünen bir aşk var seride...

Güçlü, sağlam ve merak uyandırıcı bir kurgusu var ve oldukça akıcı bir üslupla yazılmış. Çevirmenlerimizin ellerine sağlık ki gayet güzel bir çeviri ile de kitabın akıcılığı devam etmiş.

Kısacası seriyi tavsiye ederim, eğer seriye başladıysanız da bence kısa zamanda bu kitabı da okuyun! :)

Ahh bu arada kitap kapağındaki kızın suratsız ve itici görüntüsüne aldanmayın kitaptaki Anna oldukça sıcak ve sevimli ;)

8 puan

http://kitaptutkum.blogspot.com.tr/2015/04/the-sweet-trilogy-2-tatl-tehlike-wendy.html

4 puan

Yazara olan ilgim bitti. İlk 120 ve son 50 sayfa haric diger bolumler bostu. Tatli seytana olan ilgimi somurdu. Seriye devam etmeyi dusunmuyorum artik. Nos ve sade devam olsun diye yazilmis gibi beni pek sarmadi bu kitap. Tavsiye etmiyorum.

2 puan

http://oldgirlsontheblog.blogspot.com.tr/2015/06/wendy-higgins-tatl-tehlike-sweet.html

6 puan

Ben ilk kitaba sakin fazla olay yok diyodum, bu kitap tatlı seytan'dan da sakin çıktı, hic olay yoktu desem yeridir. Yine de kitap kötü diyemem cabuk okunan, akıcı bir kitaptı.. Umarım 3. kitap biraz daha fazla olaylı olur.

10 puan

  ◈ Tatlı Tehlike ◈         

➲ Tatlı Şeytan serisi ciddi anlamda çok güzel, keyif veren, akıcı, olayları bitmeyen ikiliydi. Hele ki şu aralar Tatlı Hesaplaşma ön siparişe çıkmışken onu almak için sabırsızlanıyorum. ∩﹏∩

❃ Tatlı Tehlike, Tatlı Şeytan'a göre fazlaca akıcı ve keyifliydi. Olaylar çok hızlı gelişti, yaşandı. Dediğim gibi bu kitap çok daha güzeldi.

⇨ Kitap ne ara bitti anlayamadım. Çok hızlı okudum, sıkıldığım bir şey bile yoktu. Heleki... heleki o son kısımları yok mu çok heyecanlıydı ya. Okurken kıpır kıpırdım ^_^

✴ Çok mutlu olduğum şeyler gerçekleşti. Tam anlamıyla tüm olaylar çok yerinde ilerledi. Ne hızlı ne yavaş.. Kesinlikle de iyi bir finaldi.

✧ Yazarın sevdiğim anlatımı yine çok iyiydi. Üzüntüyü, korkuyu, sevinci, aşkı, dostluğu, heyecanı en güzeliyle yansıttı, hissettirdi.

❣ Karakterlerin çılgın hallerine hayranım. Çok seviyorum hepsini ya ∩▂∩ Yeni gelenlerde bir o kadar muhteşemler ve hepsinin birlik olmasıyla olaylar hızlandı... ve ben sadece üçüncü kitap diyorum, istiyorum ღ

→ Kitap kapağındaki kızın iğrençliğinden bahsetmek bile istemiyorum gerçekten. Kız dışında güzel bir kapaktı. ●﹏● Cidden :)

♚ Herkese bu seriyi çok çok tavsiye ederim.
↪ Okurlara keyifli okuma dileğiyle... ♡

 
❣ İyi Okumalar ∩▂∩

6 puan

Şimdi karakterler kafamda iyice oturdu. Ve Anna Kai ikilisinin arasındaki bağı anlamama neden oldu. Ama sadece bu işe yaradı kitap. Serinin konusuna göre biraz olay bekledim ama yakınlaşmalar, aşk üçgeni dışında pek bir şey bulamadım.
Anna önemli bir nef fakat hala önemli olduğunu hissedebilmiş değilim. Davranışlarıyla sanki tam tersini hissettim. Kitaptaki yan karakterlere çok ısındım Kope'e ise bayıldım. Kai'nin davranışları bir ara sinirlerimi bozup sıkılmama neden olsa da toparladı sonlara doğru.
Gerçekten ilginç, akılda kalıcı bir seri olmaya çok müsait karakterler ve konu bakımından ama dediğim gibi beni etkileyecek herhangi bir olay yoktu. Yaşanılan şeyleri bile heyecandan yoksun okudum. Halbuki ordu kurmak için sürekli birilerini aramaya çıktıklarında farklı şeyler hayal etmiştim. Sözde bir ordu kuracaklar, tabii bunu yapmak için giriştikleri işler, hiç merak uyandırmadı. Heyecan yaratarak araya azcık gizem serpiştirip daha farklı bir şeyler ortaya koyabilirdi yazar. 3. kitap son ama yazar olayları onda nasıl toparlayacak bilmiyorum.

8 yıl, 10 ay
5 puan

Çok sarmadı beni ya :(

8 yıl
7 puan

Kitap genel itibariyle hoştu. Yazarın dilini ve kurduğu bu dünyayı seviyorum.

Sadece seri devam kitabı olduğu için bana tüm kitaptaki olaylar bir bölüme sığdırılabilirmiş gibi geldi. Yani seriye fazladan bir kitap kazandırmanın ve Kaidan-Anna sevgisinin sağlamlaştırılması dışında pek de kayda değer bir olay göremedim.

Serinin devam kitaplarında bir an önce asıl olaylara girebilmek ve şu “action" tuşuna basılması dileğiyle ;)

10 puan

tatlı yazar neden kope'u anna'ya itekleyip sonra da herşeyi düzeltiyorsun. öpüyorum seni :*

geri ileri