Tanrının Unutulan Çocukları

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
9 puan

Her yönden çok etkileyici buldum, okuduğum en iyi kitaplardan biri diyebilirim. İyi ki okumuşum..

9 puan

Tanrı’nın Unutulan Çocukları kitabı gerçekten harika bir yapıt. Huzur içerisinde okuyabilir, belki kendi çocukluğunuzdan parçalar bulabilirsiniz.

10 yıl, 11 ay
8 puan

http://kitapbocegim.blogspot.com/2013/05/tanrnn-unutulan-cocuklar-craig-silvey.html

10 yıl, 11 ay
9 puan

Bir baş yapıt havası ve tadı vermese de çok samimi bir kitap. Çok akıcı bir kitap ve okuyucuyu kendine bağlamayı başarıyor...

10 yıl, 10 ay
9 puan

Gerek dili, gerek konusuyla bana çocukluğumda okuduğum bazı kitaplarda hissettiğim hoş duyguları yaşattı. Özgün adı değiştirilmeseymiş keşke, kapak resmi ve ismi nedeniyle kitaba başlarken kafamda bambaşka bir konu vardı. Bu adıyla insanda başka beklentilere neden oluyor.

10 puan

Kocaman insanlarin bile taşıması zor olan sorumlulukları omuzlarinda tasiyan cocuklarin masum hikayeleri ve herseye ragmen hayata tuttunma cabaları .Sürükleyici ayni zamanda etkiliyici bir roman

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

BANA ŞEKER PORTAKALINI HATIRLATTI BU KİTAP.GÜZEL ,ANLATIMI AKICI,KONU SÜRÜKLEYİCİ VE DUYGUSAL DURUMLAR İYİ YANSITILMIŞ.

9 puan

çok hoşuma giden bir anlatımı var. okurken heyecanı ve korkuyu siz de hissediyorsunuz. kitap bir cümle, belki de bir paragraf eksik bırakılmış ve merak uyandırıyor. internette kalan kısmı hakkındaki dedikodulara dadandım bile. kesinlikle tavsiye ediyorum.

Profil Resmi
6 puan

Kitabın üstündeki abartı yarumlar ve ödüller olduğunu düşünüyorum ama akıcı ve heyecanlı bir roman okumaya kesinlikle değer.

Profil Resmi
4 puan

Fazla reklam

7 puan

Gayet akıcı bir romandı.. nasıl bitirdiğinize şaşıracaksınız..

8 puan

Çok sürükleyici değil. Sağlam bir konusu yok. Ama akıcı anlatım, özellikle sevdiğim büyük puntolu olması ve fazlasıyla şaşırtıcı sonuyla beğenimi kazandı.

Ayrıca yer yer varoluşu sorgulaması, ilginç tespitleriyle boş bir yazar okumadığımı düşündüm.

Profil Resmi
5 puan

Eh işte...

6 puan

Bence aldığı ödülleri hak etmiyor bu kitap. Tamam okumayı bırakma isteği uyandıran sıkıcı bir kitap değildi ama satın alırken gerçekten etkisinde kalabileceğim bir kitap olacağını düşünmüştüm. Fakat gördüğüm şey oldukça basit bir kurgu, tahmin edilebilir olaylar. İyi reklam.

8 puan

Biraz kültürden kaynaklı yabancılık çeksem de gayet hoş ve okuması zevkli merak uyandıran bi kitap olmuş.

7 puan

Adına ve aldığı ödüllere bakarak çok büyük umutlara kapıldığım ve karşılığını alamadığım bir kitap oldu benim için.Çok kötü diyemem ama özellikle sonu için "işte budur" diyemedim.Bazı bölümler çok yavaş ilerlerken bazen de birkaç sayfada art arda çok fazla şey oluyor.Ayrıca oldukça rahat okunabilen anlatımı basit bir kitap bunun yanında altı çizilmelik,özel cümleler var.

8 puan

Fantastik, aşk romanlarını daha sık okurken birden bu tarz bir kitaba başlamak insanı bunaltır derken bile güzel gelen bir kitaptı..

Tek sorun ilk 250 sayfasında olayların daha yavaş işlemesi biraz insanın kitaba karşı ilgisini yitiriyor.. Fakat o 250 sayfadan sonrasını sanırım nefesimi tutarak, tek seferde okudum. Olayların aslında sandığımdan çok farklı olmasının açıklanışı bende şok etkisi yarattı, kitabın daha da sarmasını, kitaptan hiç kopmamak istememi sağladı..

Okumanızı tavsiye ederim. Fakat çok üzücü hayat hikayeleri veya koşuşturmalı bir cinayet araştırması bekliyorsanız yanılırsınız. Yazar her şeyi kendi tarzında ilerletmiş, iyi de yapmış bana kalırsa..

Profil Resmi
7 puan

Kitabın orijinal adını aldığı ana karakterlerden biri olan Jasper Jones çok etkileyici bir karakterdi.Bazı bölümlerde kitap akıcılığını yitirdiği için sıkılsam da yinede okunulası bir kitaptı. Tavsiye ederim.

10 puan

İyi ki okumuşum Çok etkilendim ...
Herkese tavsiye ederim. Aldığı ödülleri sonuna kadar hakediyor.
Kitapta bir tek kriket oyununda çok fazla söz edilmiş bazı yerlerde. Tabi nasıl oynandığını bilmediğim için gözümde canlandıramadım, o bölümlerden bişey anlamadım:)

8 puan

Kitabı şimdi bitirdim ve kitabın kendi tabiri ile (syf 377) kendimi kötü kızıllara yakalanmış gibi hissediyorum :) Kitap bizlere toplum olarak unuttuğumuz yada görmezden gelmek için kafamızı kuma gömdüğümüz bazı değerleri hatırlatmanın yanı sıra hayata dair farklı pencereler açıyor. Dili de bence gayet akıcı sayılır, 3 günde bitirdim kitabı. Hissedebilirseniz bir çok şey anlatıyor bence kitap.

5 puan

pekte abartıldığı gibi değil , iyi reklam yapılmış o kadar.

6 puan

Ödüllü olmasına rağmen beklentileri karşılayamayan bir kitap!

Profil Resmi
9 puan

Bir birinden oldukça farklı olan iki arkadaşın sürükleyici ve sıcacık bir hikayesi. Okunması o kadar kolay ki bir an önce bitirirsiniz.

9 puan

Okuyucunun mutlaka kendi çocukluk dönemlerinden hatıralarından kesitler bulabileceği bir roman. Biraz aile dramı, biraz polisiye dışlanmalar,umutlar, geleceğe dair hayaller, hayal kırıklıkları, korkular, gerçekle yüzleşmeler. Duru bir anlatım. Kısa zamanda akıldan çıkmayacak bir hikaye. Okunması gereken bir kitap.

Profil Resmi
8 puan

Hikayenin sonu beklediğim gibi bitmedi. Ama kurgunun anlatımı güzel.

9 puan

anlatım tarzıyla kendini içine alan,yaşıyormuş hissi veren bir kurgu

5 puan

sadece sonu güzel
bikaç kere bırakmayı düşündüm ama sabırla okudum
zaman kaybı olarak görüyorum

2 puan

Nasil bu kadar ödül almis bu kitap insan hayret ediyor tabi

Profil Resmi
10 puan

Bence çok iyi bir kitaptı. Arkadaşlığı iyi anlatmıştı. Ayrıca Jasper karakterine bayıldım ya! Öneririm, okuyabilirsiniz.

Profil Resmi
10 puan

Severek okuduğum bir kitaptı, çocuk gözünden anlatılmış kitaplar her zaman güzeldir...

geri 1 | 2