Tanios Kayası

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

bence yazarın en iyi kitabı ...

8 puan

130. sayfadan sonra nasıl geçti ve kitap bitti hatırlamıyorum.
müthişti.
amin maalouf yazmasa bile anlardım yazarın kim olduğunu.

9 puan

Mehmet Ali Paşa'lı yılların Mısır'ı.Güzelliğii çarmıh gibi taşıyan bir kadın;Lamia.. Bir Amin Maalouf harikası daha.. Şiddetle tavsiye ederim!

10 yıl, 10 ay
6 puan

Güzel hikaye ama neden bilmem aylardır elimde süründü, normalde en fazla 2 haftada 1 kitap deviren ben bunu bir türlü bitiremedim.

7 puan

Bu kitapta, Tanios adlı bir çocuğun yasak bir ilişkiyle, bir şeyhin oğlu olarak dünyaya gelmesiyle başlattığı, dönemin siyasi, dini ortamını bu olay merkezinde gayet başarılı bir üslupla tasvir edilişini okuyacaksınız.

5 puan

Beklentimin biraz altında çıkan bir kitap oldu. Ama hala Amin Maalouf benim favori yazarım :)

5 puan

Mısır'da(Mısır'ın Osmanlı egemenliğinde olduğu dönem) bir Şeyh. Kötünün iyisi, halkı için ufak da olsa bir şeyler yapmaya çalışan bu yüzden de sevilen bir adam yalnız bir zaafı var. Kadınlar. Lamia' da bunlardan biri. Kitapta güzellik denince ala gelen bir kadının (Lamia'nın) tarifi verilmiş ama bahtsızlıklar da peşini bırakmamış. Bir de Tanios adında çocukları olmuş bu yasak ilişkiden.
Başı klasik bir dram gibi geliyor. İşin içinde tarih giriyor. Hatta olaylar gerçek bir olaydan esinlenmiş.
Yalnız bir eksiklik var kitapta sanki mesela portakal saçlı kıza ne oldu?
Semerkant kadar tamamlanmış,akıcı bir kitap değil. Tabi kesinlikle okunmaya değer.

Kitapta altı çizilesi sonra çerçevelenesi bir çok cümle var.

-Yaradan bile keyfimiz için kuzuları boğazlamamızı söylüyor, ama asla kurtları değil...

-Eğer önündeki kapılar bir daha yüzüne kapanacak olursa, hayatının sona ermediğini düşün. sona eren şey yalnızca hayatlarının birincisidir ve diğeri başlamak üzere sabırsızlanmaktadır.O zaman bir gemiye bin, seni bekleyen bir kent vardır.”

-Tanrı insana 'sebepsiz öldürmeyeceksin' demedi. Sadece 'öldürmeyeceksin' dedi.

10 puan

Eski bir dağ kitabından yola çıkarak anlatılan bir efsane.
Yer yer uzatılmış olsa da yazarın yine engin ufku ve kelimeleri ile kitabı okumaya doymuyorsunuz.

7 puan

Yazarın geleneksel tarzı üzerine gerçek yaşam öyküleri üzerinden kurgulanmış bu sefer kurgusu biraz daha fazla olan masalsı bir eser. Psikolojisiyle de dikkat çeken roman, Fransız İhtilali sırasında Mısır'daki şeyhlik düzeni döneminde geçiyor. Talihsiz Lamia'nın ve onun daha da talihsiz oğlunun öyküleri tarih ile iç içe geçerek son derece akıcı bir şekilde ilerliyor.

6 puan

Amin Maalouf gerçekten kalemi sağlam bir yazar.Daha önceki kitaplarına nazaran bence bir tık daha gölgede kalmış olsa da yine sürükleyici,akıp giden bir kitap..Şeyh ve yasak aşkı Lamia , yasak aşkın meyvesi Tanios..Dağ köyünde yaşanan olaylar,işlenen cinayet ve sonrasında soluğun Kıbrıs'ta alınması..Yine kitabı elinizden düşüremiyorsunuz..Ama dediğim gibi diğer kitaplarını da okuyan biri olarak bir tık daha aşağıda kalmış bence.Zaten dili sade ve insanı yormayan bir anlatımı var.Okurken sıkılmazsınız.

7 puan

Sıradan olmasına rağmen akıcı bir hikaye. Yazarı Amin Maalouf olunca beklentim biraz daha yüksekti. Yine de fena değil.

geri ileri