Sultanı Öldürmek

En Son Değerlendirmeler

9 puan

11 gün süren beraberliğimiz sona erdi :) Güzel kitaptı tavsiye ederim.Yalnız kitabı alınca arka kapağı okumayın.Yoksa her şeyi öğrenirsiniz :)

11 yıl, 11 ay
7 puan

Ahmet Ümit'ten güzel bir roman daha sonunu yine çok güzel bağlamış. Tek serzenişim romanın baş kahramın 300 sayfa kadar çenesinin düşmesi sürekli dır dır etmesi insanın canını sıkıyor neyseki son 200'de sayfalar hızlanmaya başlıyor.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

ahmet ümit bu sefer yine beklentieri fazlasıyla karşılamış. muhteşem bir kitap yazarın kurguyu çok iyi serpiştirdiği bir kitap cinayetten çok gerilime yaklaşmış bundan sonra da grilimli bir üslupla karşımıza çıkabilir ahmet ümit

11 yıl, 10 ay
8 puan

Ahmet Ümit ile pek geçmişim yok. "Aşk Köpekliktir" ile güzel bir başlangıç yapmıştık, "Sultanı Öldürmek" ile beni biraz üzdü. Ahmet Ümit'in suçu yok. Tamamen benim hatam. Daha önce çok fazla ismini duyduğum ama hiç merak etmediğim bir yazardı. Bu kitabın beni üzme sebebide "Yıllardır neden bu adamı es geçmişim!" düşüncesiydi.

Okuduğum nadir polisiyevari kitaplardan. Polisiye geçiş aşaması olarak kullanmakta isterim bu kitabı. Zira polisiye ile ilgili ön yargılarımıda eritti.


beni tek şaşırtmayan yönü sonu oldu. Türk edebiyatında çok nadir rastladığımız o müthiş sonlardan birisini yaşatır diye ummuştum. O da benim saflığım işte...

11 yıl, 10 ay
7 puan

ahmet ümit beklentileri çok yükseltti her yeni kitabında daha iyi olmalı...

8 puan

ahmet ümit'in çoğu kitabını okumuş olmama rağmen , her kitabında farklı şeylerle karşılaşmak hoşuma gidiyor. bu romanda tarih yönü olarak sultanı öldürmek tam bir bilgi hazinesi. kitabı okudukça farkında olmadan fatih,fetih dönemi hakkında bir çok bilgiye sahip olmuş oluyorsunuz. ama sonu çoğu ahmet ümit kitaplarında olduğu gibi şaşkınlık verici değil. belkide finali en havada kalmış ahmet ümit romanı. buna rağmen tarih yönü tatmin edici düzeyde .
özetle cinayet ve polisiye bölümü zayıf, tarih yönü tatmin edici bir roman..

8 puan

sonu beni şaşırtmasa da,fatih sultan mehmet'e merak salmama sebep oldu.müştak hocanın psikolojik gelgitleri de çok iyiydi,aklına sağlık ahmet ümit...

9 puan












Ahmet Ümitin İstanbuldaykən aldığım ikinci kitabı...Digəri “Babı Esrar”ı bu yaxınlarda oxuyub fikirlərimi yazmışdım. Son kitabı “ Sultanı Öldürmek”i də oxuyub bitirdim. Kitab digər kitablara nisbətlə gec qurtardı. Hətta paralel “Leyla” kitabına da başladım... Kitab haqqında ilk başlarda biraz tənqidi yanaşdım və yazıçını hətta bu kitaba görə əməlli tənqid edəcəkdim. Əgər səbr edib son 200 səhifəni oxumasaydım...512 səhifəlik bir kitab və bəzi yerlərdə kitab az az sürət qazansa da sözün ilk hissələrdə başlanğıc qismindəki kimi sürükləmirdi... Lakin son 200 səhifədə mövzu elə bir cəlbedicilik qazandı ki, yazara haqsızlıq etdiyim fikri yarandı. İndi isə kitab haqqında:


Kitab Haqqında



http://qazimemmedli.blogspot.com/2012/07/sultan-oldurmek-ahmet-umit.html

Profil Resmi
6 puan

kitap diğer polisiye romanlarına göre farklılık içeriyor , tek farkı içersinde aynı zamanda tarihi zamanıda yaşıyıorsunuz . Fakat kitabın en az 100 sayfa daha az olması gerekirdi . kitapta klasık hedef şaşırtma bariz şekilde kendisini belli ediyor. yinede okunabilirliği var .

Profil Resmi
5 puan

Kitap Ahmet Ümit'in diğer kitaplarına göre çok durağan geldi bana. Fatih ekseninde olmasına rağmen Fatih figüran gibi kalmış. Daha önce Şems,Mevlana üzerine yazdığı Bab-ı-Esrar'da bu karakterleri romana daha çok oturtmuştu. Bu kitapta ise karakterler zayıf kalmış gibi geldi bana.

Profil Resmi
10 puan

Kitap gerçekten harika,betimlemeler ve olayın tarihi içe alınarak anlatımının süper olduğunu söyleyebilirim.Okumayan herkese tavsiye edilir.Tarihi olaylar insanda ayrı bir tat bırakırken katilin kim olduğunu merak etmek de kitabın sürükleyiciliğini artırmış.

7 puan

bir ahmet ümit klasiği yani mükemmel

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
9 puan

Bu kitabı okuduğumda, Fatih Sultan Mehmet Döneminde bilmediğim birçok şeyi ögrendim ve araştırmak istedim.Tarih ile içi içe yazıan kitapları için Ahmet Ümit'e teşekkürler.

10 puan

Tarihin sinema salonlarında değil okunarak öğrenileceğinin en güzel ispatlarından bir tanesi Ahmet Ümit / Sultanı Öldürmek. Günümüzde işlenen bir cinayet ve cinayetin gizemini çözmek için Osmanlı dönemine yapılan bir yolculuk taht kavgaları kardeş katlini meşru kılan fermanlar saltanat uğruna babasını öldüren şehzadeler ve asla sırrı çözülemeyecek ölümler . İstanbul'un kimine göre fethi kimine göre başına gelen en büyük bela 3 tarih profesörü 1 cinayet 2 ölüm feth edilen bir şehit her iki tarafın kahramanca mücadelesi Bizans saflarında savaşan Osmanlı şehzadesi ve gecenin bir yarısı katil kim merakına yenik düşüp kitabın sonunu getirirken Ahmet Ümit'in ters köşeye yatırdığı okur ben. Enfes bir roman tarih, tarih kitaplarında yazanlardan çok farklı yazıldığı gibi okunmuyor maalesef. patricide, filicide, fratricide

7 puan

Ahmet Ümit'in Sultanı Öldürmek kitabı an itibariyle bitti.

Bilmiyorum ama Ahmet Ümit'in çoğu kitabını okumama rağmen bu kitaptan çok sıkıldım.Sanki kelimeler,cümleler akmadı.Fazla ayrıntıya yer verilmiş bir romandı..

Romanın konusu ise şöyle;

Eve,her zamanki gibi Komiser Nevzat ve ekibi iş başında.Romanımızın baş kahramanlarından biri olan Müştak Serhazin 60'lı yaşlarında olup bir tarih hocasıdır.Ve birgün istemediği halde bir cinayette karışır.Ama bu cinayeti kendisinin işleyip işlemediğini bilmiyor;çünkü kendisi psikojenik füg hastasıdır.Romanın diğer kahramanı ise Fatih Sultan Mehmet'tir.Ümit bu iki kişiyi bir psikolojik aynı zamanda bir tarih romanı olarak ortaya çıkarmıştır..

Fakat bu sefer diğer romanlarından farklı bir son sizi beklemektedir..

Profil Resmi
7 puan

Ahmet Ümit tarihi çok iyi işlemiş romanda. Tarihi olayları anlatışı çok hoşuma gitti. Ayrıca, karakterin iç dünyasını çok iyi yansıtmış.

Profil Resmi
7 puan

İlginç bir kitap. Farklı bir kurgu. İlgi çekici. Tarih kitabı okumayı pek sevmememe rağmen, yine de bu koca kitabı 5 günde bitirdim. Ahmet Ümit, zaman zaman asıl hikayeden kopup, tarihle ve Fatih Sultan Mehmet ile ilgili ayrıntıları çok çok uzatıp, içinize fenalıklar basmasına sebep olsa, beyninizi Fatih Sultan Mehmet ile yıkamış bilinç altınızla oynamış olsa da, hatta ve hatta rüyanızda Fatih Sultan Mehmet ile birlikte istanbulu feth etmenize neden olsa da.. Yine de yarım bırakmayı aklınızdan bile geçiremiyorsunuz. Sonunda ağzınızı açık bırakıyor, yüreğinizi sızlatıyor...

8 puan

Yine bir Ahmet Ümit kitabı ve yine tadını damakta bırakan bir roman... Fethi Ahmet Ümit'in kaleminden okumak benim için güzel bir deneyim oldu. Her zamanki gibi yine okurken bir şeyler öğreniyorsunuz. Kurgusu,kahramanları başarılı olmuş bence. Almaya ve okumaya kesinlikle değer,tavsiye edilir.

9 puan

Osmanlı tarihine, özellikle Fatih'e ve polisiyeye merağı olanlar için harika bir eser. Mehmed Han ve İstanbul'un Fethi hakkında bolca bilgi edinilebilecek bir eser. Aynı zamanda son bir kaç sayfasına kadar sizi merakta tutmayı da biliyor.

Her ne kadar ilk 200 sayfa falan ana karakterimiz Müştak Serhazin'in 'yeter artık ama' dedirten iç hesaplaşmalarıyla geçse de sonrasında, yani Müştak'ın Tahir Hakkı'yla buluştuğu sabahtan sonra hikaye çok güzel ve sürükleyici bir hâl alıyor.

Ahmet Ümit'in daha önce Bab-ı Esrar kitabını okumuştum ama o kitap benim için 'eh işte' idi. Bu kitap ise anlatmak istediğini başarılı bir şekilde anlatan, iyi kurgulanmış ve ilgi çekici bir eser olarak hafızamda her etti.

Profil Resmi
6 puan

Beklentimin altına çıkmasın isterdim.
En azından bunca reklam, övgü, bekleyiş daha dolu karşılanabilirdi.
İstanbul Hatırası'nın gölgesinde kalmış.
Sanırım daha az kitap çıkarmalı Ahmet Ümit.
Aralıksız yayınlanan kitaplar üstünkörü bir hal mi alıyor ne...

Profil Resmi
8 puan

Hikaye ve olaylar güzel kurgulanmış ama kitaptan öğrendiğiniz başka bir nokta var ki İstanbul'un fethi hikaye ile çok güzel bağlanmış sanki siz fethetmişsiniz gibi hissediyorsunuz :)

10 puan

Sonuna kadar beni heyecanlandıran nadir kitaplardan diyebilirim

4 puan

ilk okuduğum Ahmet Ümit kitabı ve bolca olan tekrarlardan dolayı okurken sıkılmadım desem yalan olur kitabın son sayfalarına doğru biraz sardı ama pek beğenmedim kitabı..

6 puan

Ben çok sıkıldım okurken oysa Ahmet Ümit kitaplarıyla ilgili çok iyi yorumlar oluyor.İlk okuduğum kitabydı ve zor bitirdim.Başka kitabını okurmuyum bilemiyorum.En azından iki kitaptan sonra tekrar Ahmet Ümit'i alırım.

7 puan

Sürükleyici...

7 puan

fena degil,fakat fazla uzatmis,ayni sözler ayni dusunceler cok fazla tekrar var.konu guzel daha da iyi olabilirdi.

Profil Resmi
7 puan

Daha bitirmedim ama Ahmet Ümit'in alışılagelmiş tarzını yansıtmadığı kesin. Bazı yerlerde okuyucuyu sıkabiliyor. Fakat genel olarak iyi gidiyor.

7 puan

yer yer sıktığı,ayrıntılara fazlaca yer verdiği halde Fatih Sultan Mehmed dönemini enfes anlatmış.final çok büyük bi sürpriz olmasa da Ahmet Ümit'in bi sonraki kitabını beklememek elde değil.. :)

8 puan

SONU HAYAL KIRIKLIĞI AMA TARİHİ ANLATIŞI ÇOK BAŞARILI..

11 yıl, 4 ay
Profil Resmi
3 puan

Ben beğenmedim.

11 yıl, 5 ay
geri 1 | 2 | 3 | 4