Sputnik Sevgilim

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Bu adam beni çok şaşırtıyor. Öyküler çok başarılı.Beklemediğin yerlerden çıkıyor olaylar .Okurken klasik müzik bilgisi de ediniyor insan.Kısaca birkaç kötü kitap dışında bu adam ve bu kitap harika.

6 puan

Farklı bir kitaptı. Kesin sonuç yok ama altı çizilecek pek çok cümlesi, üstünde oturup düşünülecek pek çok yorumu vardı. Kesinlikle okunması gereken bir kitap diyemem ama baktığınız açıya göre, dimağınızda farklı bir tat, zihninizde açılmış farklı pencerelerle bitiriyorsunuz kitabı.

7 puan

Cevapsız sorularla bitti

7 puan

İlk Haruki deneyimimdi ve somut soruların cevabından ziyade soyut duyguların vazgeçilmezliğini sonuna kadar hissedebildiğim bir Haruki başlangıcı oldu.

7 puan

Haruki'nin okuduğum 2. Kitabıydı. Japonların ilginç ve sapkın düşüncelerini bir defa daha aktarmayı başaran Haruki'yi okumayı ya seversiniz ya nefret edersiniz. Arası olmaz. Bu kitapta da okuyucuya çok sayıda açık kapı bırakmış. Haruki'nin bu kitabından okumaya başlamayın derim.

9 puan

Haruki Murakamiden lgbt temalı bir kitap.Farklı ama güzel.Ve sadece bu konu üzerinden gidip de kitabı sevmemezlik yapmayın.Adamın çılgın üstü bir kafası var:)

8 puan

Üç yalnız kişinin birbirine kenetlenmesi, paralel evren ve Yunan adaları.. harukimurakami 'nin enfes bir anlatımı ve hayal gücü var.. Okuyun derim

Profil Resmi
8 puan

''...belki de bu yüzden, gençliğimin ortalarında, bir noktada, kendimle diğerleri arasına göze görünmeyen bir sınır çekmiştim. fark gözetmeksizin herkesle arama bir mesafe koyup, bu mesafenin kısalmamasına dikkat ederek karşımdakinin tavırlarını gözledim. söylenenleri olduğu gibi almadım. bu dünyada sınırsız bir tutku duyduğum şeyler sadece kitaplar ve müzikti. ve doğal olarak da yalnız bir insana dönüşmüştüm.''
Benlik algısı, yalnızlık, aşk üzerine. Kesin bir son isteyenler bulaşmamalı.

9 puan

Murakami :)

6 puan

Yarım kalmış bir kitap bence. Birçok şey aklıda soru işareti olarak kaldı. Beklentilerimi karşılamadı.

geri ileri