Sonsuz Sevgilerimle (Bridgerton, #5)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Tek kelimeyle harika gidiyor. Zaman zaman çok duygulanmama rağmen arada bir ( aslında oldukça sık ) kahkaha krizlerine giriyorum üstelik daha 170. sayfadayım :)) Şimdilik kesinlikle 10 üzerinden 10 umarım sonlara doğru fikrim değişmez :)
Bitti çok güzeldi yok hayır harikaydı Colin'in hikayesinden sonra bana ilaç gibi geldi.

9 puan

Serinin en duygusal kitabıydı .Eloise ve Phillip birbirlerini tamamlıyor aile olmanın zorluklarını yasıyorlar...Kitabın sonunda ki son söz cok guzeldi ))

9 puan

çok güzeldi....harikaydı....Eloise ve Philip :) Oliver ve Amanda ikizler harikalar...hala seriyi okumayan varsa kesinlikle okusun :)

8 puan

çok keyifli bir Bridgerton kitabıydı.. bu aileye bayılıyorum ;)

8 puan

Eloise'in evde kalmış bir kız olması okumak istemememe neden oldu ama yinede güzel bir kitaptı. Akıcı, ve hafif bir anlatımı vardı. Masal tadındaydıı ve JQ'nin en çok sevdiğim yanıda bu masal gibi bir anlatımı var :D

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Kitabın konusunda anlaşılacağı üzere herşey bir mektupla başlıyor. Diğer kitaplarda olduğu gibi Bridgerton ailesinin diğer fertleri bu kitaba da misafir oluyor. Kitabı ilk dört kitaptan ayıran önemli bir özellik var. Diğer tüm kitaplada açılışı yapan ve bölümlere imzasını atan Lady Whistledown ve gazetesi iken bu kitapta bölüm açılışlarında Eloise Bridgerton'un ailesine ve arkadaşına yazdığı mektuplardan-notlardan parçalar yer alıyor.

Kitap hakkında daha çok şey yazmak isterdim ama dediğim gibi bu bir seri kitabın parçası A desem olmaz B desem hiç olmaz. Eğer canınız sıkılıyor hem eğlenceli hem de eski dönemlerde geçen bir kitap arıyorsanız mutlaka okuyunuz. Hafif bir konusu, insanı sıkmayan bir hikaye örgüsü ve eğlenceli Bridgerton ailesi :) Gönül daha ne ister ki?

10 puan

bayan edwards kitabın içinde olsam seni yaşatmazdım!

Profil Resmi
7 puan

Diğerlerine göre biraz vasattı.

9 puan

Guzel bir Bridgerton kitabiydi akici Anthony ve Benedict in yerini tutamaz ama :) zaten bu kitabi en sevdigim yönlerinden biri diger kitaplarda olmadigi kadar Sophi ve Benedict i okumus olmak Eloise çok guclu bir karakter ve hayran olmamak elde degil tavsiye edilir bu aileye ve aaşklarını bayiliyorum :)

10 yıl, 11 ay
8 puan

Serinin diğer kitaplarına göre vasattı yine de okunabilirliği yüksek

6 puan

kurgu biraz saçma geldi o devirde kalk git evlenmek için ama anlatım güzel

8 puan

Beğenerek okuduğum bir kitap oldu 👍

8 puan

Sör Phillip Crane baronet ve yedi yaşında ikiz çocukları vardır. Bunalımda ki sekiz yıllık eşi ise gölde intihara kalkışır. Phillip onu kurtarır fakat ateşlenir ve üç gün sonra ölür. Çocuklarının onları anlayan,nasıl gerçek bir ebeveyn olunacağını bilen birine ihtiyaçları vardır. Bu yüzden onlara bir anne bulmaya karar verir. İhtiyacı olan eşin nasıl göründüğü umurunda değildir. Hiçbir şeyi umurunda değildir sadece mutlu olup çocukları sevmesi yeterlidir. Tam bunları düşünürken karısının hiç tanımadığı kuzeni Eloise Bridgerton'dan başsağlığı mektubu gelir. Oda cevap yazar ve aralarında bir yıl süren bir mektuplaşma başlar. Sonunda da onu evinde ziyarete gelmesi için davet eder. Birbirlerine uyduklarına karar verirlerse de eşi olmasını ister.

Eloise senelerdir aldığı evllilik tekliflerini reddetmiştir. Yirmi sekiz yaşına gelmiştir ve evde kalmış ilan edilmesine rağmen şimdiye kadar bu durumu önemsememiştir. Fakat son zamanlarda o kadarda mutlu değildir. Ömrünü evde kalmış bir kadın olarak geçireceğini hiç düşünmemiştir. Bu durumda olsa da abisi Colin ile evlenen en yakın arkadaşı Penelope'nin de kendisi ile aynı durumda olacağını düşünmüştür. Şimdi artık kalabalık ve sevgi dolu ailesinin içinde yalnızdır. Bu yüzden bir süre sonra teklif ilgi çekici görünür. Kendi kaderine yön vermesi gerektiğine karar verir ve bir not bırakıp hiç tanımadığı bir adamın evine gitmek için kaçar.

Phillip Eloise'i karşısında görünce çok şaşırır. Evde kalmış,çaresiz bir kadın beklerken genç,güzel,akıllı,öz güvenli bir kadın ile karşılaşır. Onun kalması için elinden geleni yapmaya karar verir. Eloise ise önce hata yaptığını düşünür. Phillip çocukları olduğundan hiç bahsetmemiştir. Üstelik çok iyi bir babada değildir. Birde çocukları gelir gelmez gitmesini ister ve aralarında bir mücadele başlar.Tam her şey yoluna girmeye başladığında ise dört Bridgerton erkeği eve dalar ve abisi Anthony hemen evlenmelerini ister. Phillip'in ise evlenmek istememe gibi bir şansı hiç yoktur. Neyse ki mektupla başlayan ilişkileri yine öyle mutlu ve aşık bir şekilde biter.

Bu aileye bayılıyorum. Hemen hemen hepsinden haber aldık kitap sayesinde. Daphne'nin dört çocuğu,Benedict'in üç oğlu var ve Colin evleneli daha birkaç hafta olmuş. Dört erkeği gördük ve beni en sevindiren favori çiftim Sophie ve Benedict'i daha fazla görmek. Diğer kitaplarda olanın aksine bu kitapta bölüm başlarında Eloise'nin yazdığı mektuplar var. Yine aileye bayıldığım bir kitaptı.

4 puan

19.03.2021 Yorumum

Kız kurusu gözüyle bakılan Eloise, Sonsuz Sevgilerimle adlı kitapta sonunda kendi mutluluğuna kavuştu. Ailenin düzgün 1-2 kişisinden olan Eloise her konuda söyleyecek bir çift sözü olan, fazla konuşkan, başkalarının işlerine burnunu sokmayı seven ama bunu abartmadan sorgulayan biridir.

Bu sefer Eloise'i farklı bir açıdan görüyoruz. Yine fazlasıyla konuşan ve çevresindeki olayları sorgulamaya devam eden biri fakat tanımadığı bir mekanda bilmediği insanlarla beraber olduğu için bu özelliklerini törpülemiş bir Eloise karşımıza çıkıyor. Açıkçası bu kitaptaki Eloise'i öncekilere kıyasla daha çok sevdim. Karşısındakilerle daha fazla empati kuruyordu, sorunlara hafifletici çözümler buluyordu. İçinde yaşadığı "bekar-evli" çatışması olmasa da olurdu fakat gözüme fazla batmadı.

Sir Phillip'i yıllar önceki okuyuşumda daha çok sevmiştim. Şimdilerde yaptığı bazı davranışlardan hoşlanmasam da yine de birbirinden angut 3 Bridgerton erkeğinden (Anthony-Benedict-Colin) ve beyinsiz Simon'dan daha oturaklı hareketleri olduğunu söyleyebilirim. Çocukluğundan beri yaşadıkları yüzünden sosyalleşme fobisi oluşmuştu sadece, sorunlarını Eloise ile çözebildiklerini umuyorum.

Kitabın diğer iyi yönüyse evlat pazarlamacı Violet'in en az göründüğü kitap olmasıydı. Hoş, bu muşmulayı hiç görmesek kitabın puanı daha yükselirdi ama ne yapalım, buna da şükür. Ayrıca ilk kez Gregory'nin bir derece ön plana çıktığı bir hikaye okuyoruz. Benim için diğer Bridgerton erkeklerinden daha iyi olacak her zaman. Son olarak atıcılık sahnesi iyiydi. Yine bütün uyuzluklarının ön planda olmasına rağmen Bridgerton erkeklerinin atışmaları güldürdü.

Fakaaat, yeniden okumada fark ettiğim bir şey var, kitap boyunca delirtti beni. Yazarın dilinden şöyle anlatayım:

"Eloise'e sosyal çevrelerde saygı duyuyorlar çünkü o bir Bridgerton, kimse onu geri çeviremez."

"Eloise çok sevilen bir insan, bir Bridgerton olması da bunda önemli katkıyı sağlıyor."

"Eloise arkadaşları arasında bekar kalmış olsa da sorun değil. Bridgerton ailesinden birine kimse hesap soramaz."

Anladık, Eloise bir Bridgerton! Onu o yapan özelliklerinin hiçbir önemi yok. İngiltere kralına dahi sorguya çekilir ama kıçıkırık bir vikontluk ailesi üyelerine kimse hesap soramaz. En iyi ve ahlaklı olanlar onlar, hep doğru yapan onlar. Iyy, ıyy! Quinn'nin "Bridgerton egosu" bu kitaptan itibaren başlamış! Midemi bulandırdı bolca.

Allah'ım ne olursun gelecekte bize bir daha Bridgerton karakteri gösterme!


22.02.2012 Yorumum

En sevdiğim JQ romanlarından biri daha. Eloise karakterini ilk kitaplarda pek sevmesem de bu kitap kendisine baya bağlanmamı sağladı. Eloise; Bridgerton kızları içinde en entellektüelleri olan, mektup yazmaya bayılan, atıcılıkta usta olan -o dönemde bayanların bunu görse kalpten gideceğine eminim :) - ancak evde kalmış ortanca kardeşlerden biridir. Ölen kuzenin eşine yazdığı taziye mektubuyla olaylar başlıyor. Sör Phillip'in mektupta yazmış olduğu evlilik teklifini düşünen Eloise kimseye haber vermeden evden kaçıp onun yanına gider. Gittiğindeyse şaşkına döner. Sör Phillip hakkında bildiklerinin sadece herkesçe bilinen şeyler olduğunu ve aslında onu hiç tanımadığını anlar. Phillip'in soğuk davranışları ve adamın çocuklarının onu evden atmak için ellerinden gelen tavırlarından dolayı başta tekliften vazgeçmek ister. Ancak baba ve çocuklarının arasındaki kopuk ilişkiyi görünce bu duruma el atar. Kitap genel olarak eğlenceli son kısmı biraz hüzünlü ama o hüzün çok güzel anlatılmıştı. Bridgerton kardeşlerin atıcılık yaptıkları sahnede kahkahalara boğuldum. En sevdiğim replik de şu oldu :
Gregory: Daha kahvaltımı etmedim.
Colin:Tekrar istemen gerekecek,hepsini yedim.
Gregory:Küçük kardeş olduğumdan ölmemem mucize.
Colin:Eğer yemek istiyorsan hızlı olacaksın.
Anthony:Siz yetimhanede mi büyüdünüz? :D
Phillip biraz odun da olsa eşi varken ve gittikten sonra yaşadıkları acıklıydı.
Kitapta en sevdiğim kısım Benedict-Sophie'yi bolca görmek oldu :). Kendileri en sevdiğim Bridgerton çifti olur.
Mutlaka okunması gereken kitaplardan biri.

geri ileri