Sırlar Aşka Engel Mi? (Writers, #3)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Rachel Gibson / Sırlar Aşka Engel Mi?

Kesinlikle engel,okuyarak bunu en iyi şekilde anladım.
Kitabın adıyla konusu ancak bu kadar tamamlaya bilirdi birbirlerini.
Konu sahibi RACHEL GİBSON da olunca keyifli bir kitap okumak kaçınılmaz..
Writer Friend’s (Yazar arkadaşlar) serisinin son kitabı-aslında 3. kitabı- okundu.

Ne diyebilirimki,bu yazarı sevmemde bir çok sebep sıralaya bilirim.Serinin yayınlanmamış kitabı kalmasa da başka serilerde buluşmak ümidiyle bu devri kapatmış bulunuyorum...
Psikolojik sorunlu seri katiller ile ilgili roman yazan Maddie,kendisi için kapanmış geçmişinde,annesine ait günlüklerini bulduğunda ister istemez kapandı sandığı olaylar açılır.

Annesi ile beş yaşındayken taşındığı Tuly kasabasına geri döner. Annesinin evli Loch Hannessy ile ilişkisi sonucu,karısı Rose, Maddie'nin annesini,Lorch’u ve kendini öldürülür...

Geride kalan Mick,Meg Hannessy kardeşler ve Maddie'nin hayatları bu olayla değişir...
Yıllar sonra kasabaya döner ve bu cinayeti roman haline getirmeye kararlıdır.Mick ile tanıştığında yasaklı bölge olduğunu bilmektedir,ama duygularına engel olmaya çalışırken, Mick Maddie’e pek yardımcı olmaz,Mick’e bakan herkesin onda gördüğü beyaz gelinlik,pembe panjurlu ev ve iyi bir baba adayı izlenimine kapılmak istemesede duygular da aşka engel olmaya çaılmaktadır.

Zira Mick'in bilmediği ise Maddie'nin kim olduğudur. Maddie'nin cinnet anını roman olarak yazacağını öğrenmek bile Mick'i öfkelendirmiştir.. Sorun şu dur ki,artık Mick de duygularına engel olamaz...Arada kalan "sır" dışında herşeyi kabullenmeye bile razı olan duyguları ile Mick ve Maddie mutludur.
Peki bu Sır Aşklarına engel olacak mıdır? işte bu kısmını sizler okuyarak karar verin :)

seri dört kitaplık,ama bu kitabı okuyunca tek de okuyabileceğinizi söyleyebilirim. Elbette önceliğim seri ile tanışmanızdan yana,her bir karakterin hikayesi ve aşklarına okumak çok eğlenceli...

Çok severek okudum,yazar Rachel Gibson olunca TAVSiYE kısmın kesinlikle TAVSİYE OLUNUR'dan yana...Şimdi den keyifli OKUMALAR dilerim...

SeRpiL....

10 puan

Çok güzeldi. Her zaman ki gibi. Yazarın hangi kitabını daha çok sevsem karar veremiyorum.

10 puan

Rachel Gibson'u ilk tanıdığım kitabı, bu seriden ilk çıkan (ama ilk hikaye değilmiş..) ''İçinde Aşk Saklı'' çok sevmiştim ve yazarın çıkacak bütün kitaplarına abone olmuştum ;)

Yukarıda ki yorumları okudum hemfikiriz üzerine yazacak bir kaç şey ekleyebilirim...
Belki ilk defa bu kadar detaylı yazdığı bir romanı okudum..Yapılan en ufak işi bile cümleleştirmiş şöyle ki;Colanın kapağını açtı bir kaç yudum içti colanın kapağını yeniden kapadı..veya banyo aşamalarında(tabi banyo losyonu sevmesi aşırı derecede düşkün olması ayrı ;) ) adım adım cümleleşmişti...Tabi hal böyle olunca okuduğum her cümlenin biz sonraki durumlara yansıması,etkisi olacak mı diye bekledim ;) Bu beklentilerimi doğrulayan Maddie'nin kasabada her gördüğü kadının saçları konusunda yorumsal düşünüşü ve hatta bunu diğer arkadaşlarına ''kasabada ki kadınların yarısının saçlarının berbat diğerlerininkinin çok iyi''demesini sonrada anladım ;)

RG 'in karakterleri oldukça cesurdur ama burada Maddie dahada aşmış çok kendinden emin -bir tür savunma mekanizması olduğunu düşündüğüm- yaklaşımlar aşık olduktan sonra yıkımı daha ağır oldu :/

Kendi kimliğini açıklamada gecikmesine -niye olduğunu biz aslında anlıyoruz- karşın diğer her şeyde son derece dürüst ve açık olması (kimi zaman iç acıtıcı kimi zaman komik ) onu oluşturan yoksunluğa yaptığı mesleğin etkisi çok büyüktü... Hele ki en sonda Mick'e kitabı vermeye gittiğinde yaptığı veda konuşması bu ayrılık acısını nasıl kabulleneceğini ne kadar acı çekeceğini ortaya koyuşu beni de çok etkiledi..
Yani duygu aktarımı çok iyiydi !

Arzu'nun da belirttiği gibi Nick Allegrezza ve eşi Delaneyi görünce -aklımdan tamamen çıkmış İlişki Durumu Karmaşık :o - çok yakışıklı ve eşine acaip aşık bakan erkek olarak tanımlanınca bir an düşünmüştüm okuduk mu acaba diye ama yazarlar serisini düşününce bulamadın seri dışı kitabı da o an aklıma gelmedi ta ki Delaney'in ikizleri doğduktan sonra iş başı yapacağı zamanı söylerken ''iyi bir kesime ihtiyacın varsa beklerim'' demesi, kuaför salonundan bahsedilene kadar... işte o an ışık yandı bende :P

Çeviri oldukça iyiydi Mick dayı en sonlarda Mick amcaya döndü (neyssse :p )

8 puan

Çok hoş bir romantik kitaptı.Kitapta Maddie'nin duş jeli tutkusundan o kadar söz ediliyor ki insanın bir sürü duş jeli alası geliyor haliyle :D Romantik kitaplar sevenler için ideal bir seçim olabilir :)

Profil Resmi
10 puan

kesinlikle çok güzel bi kitap :)

7 puan

çok sürükleyici bir roman.
buram buram aşk ateşi vardı.
okumak keyifliydi.

9 puan

Geçmişte yaşanan büyük bir acı ve yıllar sonra bu acının küllerinden doğan güçlü ve harika bir aşk, çok güzel bir kitaptı, yazar Maddie ve Mick'in aşkını, aralarındaki cinsel çekimi, geçmişlerinin üzerlerinde bıraktığı psikolojiyi çok iyi anlatmış, yazarın daha önce , “Aşk Yeniden” adlı kitabını okumuştum ve pek beğenmemiştim ama bu kitabı sevdim :)

10 puan

Yazar kızlardan Maddie'de sıra.
Maddie bir yazardır. Seri katillerle ilgili yaşanmış cinayetler yazar. Beş yaşındayken annesi öldürülünce annesinin kedilerine bile kendisinden daha çok değer veren teyzesiyle yaşamaya başlamıştır. Teyzesi ölmeden önce annesinin günlüklerini kendisine vermiştir. Günlükleri okuduktan sonra yeni bir kitap yazmaya karar verir. Annesi ilişki yaşadığı evli bir adamın karısı tarafından öldürülmüştür. Kadın kocasını ve kendisini de öldürmüştür. Maddie işte bu hikayeyi yazmak için yıllar sonra kasabaya geri döner .
İlk gittiği yerde annesinin barmen olarak çalıştığı öldürüldüğü bardır. Barın şimdi ki sahibi ise babasının yerine geçen Mick'tir.

Mick çok ama çok yakışıklıdır. Kalpleri durduracak türden bir yakışıklılığı vardır. Annesi kendisini ve kocasını vurduktan sonra Mick ve ablasına büyükannesi bakmıştır. Yıllarca annesi ve babası ile ilgili fısıldaşmalara, iğneli laflara ablası ile göğüs gelmiş çok zor yıllar geçirmişlerdir. Kasaba küçük olduğundan bu olay yıllarca konuşulmuştur. Herkesin umursamadığı unuttuğu tek şey bu skandalın ortasında kalan üç masum çocuktur.

Maddie Mick'in karşına çıkar ama Mick onun gerçek kimliğinden habersizdir. Bildiği tek şey kadının onu mıknatıs gibi yanına çektiğidir. Maddie'den çok etkilenir. Daha sonra onun annesi ve babasıyla ilgili hikayeyi yazmak için geldiğini öğrendiğinde uzak durmaya çalışır. Fakat uzak duramaz. Maddie ise her şeyi bildiğinden Mick ile asla yakınlaşmaması gerektiğinin farkındadır. Çok uğraşır bunun için ama bir sonuç alamaz. Taki Mick onun aslında kim olduğunu öğrenene kadar.

Çocukluklarında yaşadıkları zorluklar, anne babalarının hataları yüzünden yaşadıkları çok üzücüydü. Mick'in tüm hayatı boyunca geçmişinden kaçmak isteyip bunun kavgasını verirken geçmişinin ete kemiğe bürünmüş hali olan bir kadına aşık olması çok çok güzeldi.
Eğer Mick gerçekleri öğrendikten sonra yaşadıkları ayrılık kısa sürseydi bana çok saçma gelirdi ama ilk defa bir kitapta yaşanan ayrılık iyi oldu diyebiliyorum. Biraz durup düşünmek gerekiyordu.
Ama ben bu cinayette daha farklı bir olay bekliyordum. Aslında öyle değilmiş diye herkesi şaşırtan bir olay ama olmadı neyse bu hali de güzeldi. Sevdim ben.

geri ileri