Sınırın Güneyinde, Güneşin Batısında

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
8 puan

Duygusal açıdan okuyucuyu alıp götürüyor. Cinsellikteki detayları gereksiz buldum..

Profil Resmi
7 puan

gayet güzel bir kitap murakami klasiği

6 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2013/03/snrn-guneyinde-gunesin-batsnda-haruki.html

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
4 puan

vasat bir romandı.

7 puan

Kitabın dili sade ve akıcıydı. Haruki'nin okuduğum ilk kitabı. Ben de cinsellikteki detayları gereksiz buldum ve gerçekçi gelmedi.

Profil Resmi
7 puan

tam Harukı Murakamı klasiği bana İmkansızın Şarkısını hatırlattı. kitap çok akıcı ve sürükleyici.insanın içindeki boşluğu derinlemesine nasıl izler bıraktığını anlatmış bize.

8 puan

Su gibi , nehir gibi akıp giden kitap..Ne ara başladım ne ara bitirdim anlamadım :)

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Yine plaklar, yine müzik. Murakami'nin en sevdiğim kitaplarından.

8 puan

ustaca kurgulanmis harika bir kitap.Ne kadar yazar insanin kafasinda soru isaretleri biraksada:)

8 puan

Farklı bir tarz ama sonu memnun etmeyebilir

9 puan

Çok basit bir konu bu kadar harika işlenir. Murakami muhteşem bir yazar

10 puan

Kitaba başlarken 50-60 sayfa okurum, haftasonu tadına vara vara bitiririm dedim. Ama kitap resmen beni bu gece bitirmezsen rahat uyuyamazsın diyerek kendini bir güzel okuttu. Murakami'nin tarzının çok dışında ama bir o kadar da güzel bir kitabı olmuş.

9 puan

Hayattaki gerçekler ne kadar gerçektirler .
Sarıp sarmalayan bir kitap :)
Akıcı olduğu kadar birşeyler de katabilen bir içeriğe sahip .
Başarılı :)
Keyifli Okumalar .

4 puan

böylelikle ilk murakami kitabımı okumuş bulunmaktayım.çok mu beğendim ? kimse duymasın ama hayır :) murakami murakami dedim durdum ama bu kitaba da hayran kalmadım.darısı diğerlerinin başına.yani okumazsanız hiçbir şey kaybetmediğiniz bir kitap.kitabın en ustaca kısmı yazarın olayları birinci tekil kişi tarafından anlatıyor olması.
konusu kısaca şöyle;12 yaşından beri birbirini seven ama yolları ayrılan iki insan yıllar sonra tekrar karşılaşır ve aşkları perçinleşir.murakami karakterlerden birini olabildiğince gizemli tutarken diğerini ise bütün çıplaklığıyla okurun önüne sermiş.ve sizde acaba bu gizemli kişiliğin sırrı nedir diye merakla okuyorsunuz ama bir sonuca da ulaşamıyorsunuz.
kitabın beni hayal kırıklığına uğrattığını söyleyemem çünkü elimde hali hazırda 1Q84 var ve daha başından kitap çok hoşuma gitti.
kitabı okurken kendimi anime izliyormuş gibi hissetmeye çalıştım ama olmadı.hani o tadına doyumsuz hayo miyazaki animesinde geziyormuş gibi falan hissedemedim.bakalım diğer kitaplarını okurken neler hissedeceğim.

8 puan

Yine şiir gibi bir anlatım. Bitirmeden bırakılamayacak türden.

Profil Resmi
8 puan

değişik bir kitap..soluksuz değil soluk alarak okudum..

Profil Resmi
7 puan

Güzeldi ama beklediğim gibi değildi. Murakami'nin her zamanki fantastik, eğlenceli dünyası yok bunda. Gençliğinden orta yaşlarına kadar Hacime adında bir adamın hayatı konu alınmış. Daha çok psikolojik düzeyde. Sıkılmadım, ama kitap daha uzun olsaydı muhtemelen sıkılırdım. :D

7 puan

Kişinin içindeki boşluk o kadar ustaca anlatılmış ve müziklenmiş ki diğer her şey ayrıntı kalıyor. Gerçekmideğil mi yaşadıkları o da soru işareti zaten.Kalabalık içinde yalnız olmak ve aynı şeyi hisseden bir başkası daha mümkün mü?

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
4 puan

Sade bir dili var, akıcı, kolay okunan bir kitap. Okuyucuya bir katkısı olacağını düşünmüyorum. Anlatılan olayları değerlendirirken gerçek hayatta bu denli basit ve kolay atlatılacak türden olaylar olmadığını düşünüyorum.

8 puan

Sınırın Güneyinde Güneşin Batısında Haruki Murakami'den süper bir roman.

Bu benim okuduğum ikinci Murakami romanı. İlki Haşlanmış Harikalar Diyarı ve Dünyanın Sonu adlı romandı ve bu kadar boş bir konuyu bu denli sürükleyici yazmak büyük bir maharet ister diye düşünmüştüm. Bu kısa romanı ise tek kelime ile muhteşem. Roman kısaca Hacime adlı romanın asıl kişisinin on iki yaşından itibaren yaşamını, büyük ve gizemli çocukluk aşkı Şimamoto'yu kendi ağzından anlatımı. Bazı romanlar vardır bitmesini istemiyeceğiniz hatta neden bu kadar kısa diye düşündüğünüz. Murakami'nin bu romanı bende öyle bir etki bıraktı....

8 puan

İmkansızın Şarkısı kadar olmasa da; bir çırpıda okunabilecek sürükleyici Murakami kitabı

7 puan

"Asıl acı olan şey, geri dönemeyeceğimiz gerçeği. Bir kez ilerlemeye başladın mı, ne yaparsan yap gittiğin yoldan geri dönemiyorsun. En ufak bir sapma her şeyi sonsuza dek değiştiriyor."

9 puan

http://kitapsevinci.blogspot.com.tr/2015/06/sinirin-guneyinde-gunesin-batisinda.html

Profil Resmi
9 puan

Bir çok olayı düşünmemi sağlayan bir kitaptı. Eski olan bir durumun sadece eskide kalmayıp seninle kalabileceğini anlattı

6 puan

Çok sıradan bir hikaye, sıradan bir anlatım ve sıradan bir kurgu. Biri bana Murakami'nin en iyi kitabını söylerse sevinirim. Çünkü ikinci denememde de bu adamın neden bu kadar övüldüğünü anlayamamış durumdayım.

7 puan

Murakami'nin okuduğum ilk kitabı. Kitap hakkında ne düşüneceğimi bilemiyorum açıkçası beğendim mi? Beğenmedim mi? -karar veremiyorum.- Akıcı bir kitaptı, beni Murakami okumaktan alıkoyacak bir kitap değildi ama yine de Hacime'nin izumi'ye haksızlık ettiğini düşünüyorum. Kitabın sonuna kadar hep onun için bir şeyler yapacak diye bekledim ama hayal kırıklığına uğradım diyebilirim.

10 puan

Basit yaşantılardan güzel hikayeler çıkarıyor bu adam.Onun kitaplarını seviyorum.Kitaplarında geçen müzikleri dinliyorum.Gizemli hikayeler.Güzel müzikler.

geri ileri