Silmarillion

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Mükemmeldi. Ağır diline kısa sürede alışıyorsunuz. Filme kadar Hobbit biter umarım :)

11 yıl, 3 ay
10 puan

Kutsal Kitap. Orta Dünya aşıklarının bir defadan fazla okuduklarını tahmin ediyorum. Ben de şu an için 3 kez okudum, 4 de gelecek yakında. Daha iyi bir eser yazılabileceğini düşünmüyorum.

10 puan

Tüm taşları yerli yerine oturtan şaheser. Yüzüklerin Efendisi, Hobbit ve Hurin'in Çocukları'ndan sonra okudum ve bir müddet gerçek Dünya'ya dönmeyi düşünmüyorum.

10 puan

Ortadünya hakkında alınabilecek tüm bilgilerin temeli bu kitapta. Çok fazla isim olduğu için insanlara ağır geliyor anlamak. Ama içindeki hikayeler (diyemeyeceğim gerçek olacak kadar iyi anlatılmış) çok etkileyici. Özellikle Beren ve Lùthien aşkı dillere destan. Savaşlar ise cesurca atılan adımlar gibi.

9 puan

Fantastik edebiyatın kutsal kitabı bu olsa gerek! Böylesine bir yaratıcılığa sahip bir adama hem saygı duyuyorum, hem de kendisini ölesiye kıskanıyorum.

8 puan

Kitabı okurken eski Yunan veya Fin mitolojisi okur gibi hissediyorsunuz. Okumak çok kolay değil, çok fazla karakter var, efsaneler iç içe geçtiği için biraz da karışık gibi. Tolkien oluşturduğu tüm dünyayı bu kitapta toplamış. Dünyanın yaradılışından, Yüzüklerin Efendisi'nin geçtiği üçüncü çağa kadar (hatta biraz daha ileriye) devam ediyor.

10 puan

Ortadünyanın ansiklopedisidir.

9 puan

Sürgündeki Fëanor Valar 'a karşı bir konuşma yapmış okuyunca kalkıp benim bile silah kuşanıp yollara düşesim geldi.

8 puan

Yüzüklerin Efendisi serisini okumadan önce özellikle okudum. Çok kapsamlı ve bol karakterli bir kitap. Sakin ve dikkatli bir şekilde okumak gerekiyor yoksa karakterler birbirine giriyor. Biraz ağır bir kitap. Ama bu kadar hikaye ve karakter anca bu şekilde anlatılabilir.

geri ileri