Sherlock Holmes - Kızıl Dosya

En Son Değerlendirmeler

10 puan

mükemmel..

10 yıl, 10 ay
8 puan

Sherlock Holmes öykülerinden sonra Kızıl Dosya'yı okumak benim için büyük şansızlıktı. Sherlock Holmes'ün ilk romanı olan Kızıl Dosya'da, daha sonraki öykü ve romanların da anlatıcısı olan arkadaşı Dr. John Watson'la tanışması, 221B'ye taşınmalarını ve Dr. Watson'a karmaşık gelen Enoch J. Drebber adlı adamın ölümü ve Holmes'ün olayı aydınlatması anlatılır. Belirli bir işi olmayan Holmes'ün, zeki ve olağanüstü gözlem yeteneği, Dr. Watson'u büyülenmişcesine etkiler ve sonraki tüm öykü ve romanlarda bunu sık sık dile getirir.

9 puan

”Sayın Bay Holmes; Brixtone Sokağı’ndaki, Lauriston Gardesn’ta, gece saat üçte çok feci bir olay meydana geldi. Devriye gezen adamımız köhne evde bir ışık görünce içeriye girip bakmış ve cesetle karşılaşmış. Fakat ne bir hırsızlık olmuş, ne de bu adamın nasıl öldüğüne dair elimizde bir ipucu var. Odada kan izleri var ama adamın hiç yarası yok. Bu boş eve nasıl geldiği konusunda da hiçbir fikrimiz yok"

7 puan

Sherlock Holmes'un ilk macerası. Kitap iki bölüme ayrılıyor ve ilk kısımda ünlü dedektifimiz maharetlerini sergilerken izliyoruz. İkinci kısım ise davanın iç yüzünü anlatan bir bölüm niteliğinde ve pek de ilginç değil doğrusu. Yine ilk macera olması açısından önemli bir yere sahip.

12 yıl, 10 ay
9 puan

kitap severler kusura bakmasın ama ben filmini daha çok begendim.ama tabiki bunu okuduktan sonra filmini izlemek daha ayrı bir keyif

11 yıl, 10 ay
10 puan

Çok güzel bir kitaptı. Okumanızı tavsiye ederim.

9 puan

Müthiş bir olay örgüsü.Çok sürükleyiciydi.Daha önce okumadıysanız Sherlock Holmes'u dizinin yanında bir de kitaptan tanıyın derim.

geri ileri