Sherlock Holmes - Akıl Oyunlarının Gölgesinde

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Üzülerek ve Sir Arthur Conan Doyle hayranlarından özür dileyerek pek zevk almadığımı söylemek istiyorum. Belki hikâyeler kısa sürdüğünden ve bir anda sonuca ulaşıldığından bana biraz inanılmaz göründü ve etkileyemedi. Açık sözlülükle 2. Kitabı okumayı düşünmediğimi de belirtmek isterim.
http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/06/akl-oyunlarnn-golgesinde-sir-arthur.html

11 yıl, 10 ay
9 puan

polisye romanın atası ingiliz yazar "Sir Arthur Conan Doyle"
akıl oyunları gölgesinde ve suç detayda saklıdır kitabını iksini de okudum sürükleyici hikayeler var.fakat bu hikayeler birbirinden bağımsız ayrı olayları ele alıyor..sherlock holmes hikayeleri 56 hikayeden oluşuyor ve ülkemizde bu yıla kadar sadece 14-16 tane çeviri yapılmıştı kesinlikle martı yayınlarından şaşmayın..

10 puan

Tarihsel idolümün Martı'dan çıkan ilk kitabı :) Çok güzeldi...

11 yıl, 10 ay
5 puan

çıtır çerez bir kitap. eger sizde uzun polisiyeler okumayı seviyorsanız bu gibi küçük hikayelerden olusmus kitaplar biraz basit gelebilir. ama olsun sherlock holmes bir efsane diyorsanız nostaji tadında eglencelik..

10 yıl, 9 ay
Profil Resmi
6 puan

Çok detay düşüncelerin farklı bir bakış açısıyla irdelendiği ve olaların çok çabuk çözüldüğü bir kitap

Profil Resmi
7 puan

kısa kısa hikayeler.tam dinlenmelik..

Profil Resmi
10 puan

hayatımın kitap serisi budur.

9 puan

Klasik bir sir Arthur kitabı. Sherlock Holmes sevenler rahatlıkla okuyacaktır. Sade, anlaşılır, her yaşa hitap eden bir dili var. Çayın, simidin yanında iyi gider.

10 puan

bir dehanın yansımaları

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

Kitap da çok güzel ama sanırım ben dizisini daha çok seviyorum.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
8 puan

Beni seriyle tanıştıran kitaptır kendileri. Elinizden kolay kolay bırakamayacağınız ve sonunu merak ettiğiniz hikayelerle dolu güzel bir roman. Tavsiye ederim.

Profil Resmi
6 puan

Her maceranın sonunun aynı bitmesi çok sıkıcıydı. Bir görevde başarısız oldu. En çok okumayı sevdiğim yer de orasıydı. Okunabilir ama beklentinizi yüksek tutmayın derim.

8 puan

Saat başı okuduğunuz sayfa sayısı olarak en yüksek seviyeye çıkacağınız kitaplardan birisi olacağı kesin. Oldukça akıcı ve merak uyandırıcı bölümlerden oluşuyor. Sherlock Holmes klasiği olarak bölümlere ayrılmış olması biraz dikkati dağıtıyor sadece. Holmes'ün dedektiflik hikayelerini okuyanlar, belki de zamana yayarak okumalı.

Bir de Martı Yayınları'nın Cimrilik yapmadan, büyük puntolarla, bölümler arası bıraktığı boşluklarla okuyucuyu her zaman rahatlattığını düşünüyorum. Doğan Kitap'a hiç çekmemiş.

Profil Resmi
4 puan

Poirot'yu tek geçerim... Sherlock tamam duyulmuş, meşhur bir karakter ama öyküleri bana pek çekici gelmedi... Poirot okurken her yanı bir heyecan kaplar, sonunu gelip Poirot'nun o çok bilmiş tavırlarda sergilediği olay kurgusuna okumak isterim. Bu kitapta o yoktu. Neye ne şekilde ulaştığını söylememiş bile. Poirot olayı çözümleyişini tek tek anlatan ve daha eğlenceli açıkçası daha çok benimseyeildiğim bir tip. Ne diyeyim beğenmedim. Conan Doyle olaylar açıklığa daha net kavuşturmalıydı. Baştan savma buldum. Holmes romanlarına lafım yok tabi, öyküleri olmamış. Ama Poirot'nun öyküleri de bir harikaydı dostum.. :)) neyse, romanda da öyküde de poirot benim tek favorim.. :))

9 puan

Tüm hikayeleri zevkle okudum. Sherlock Holmes gibi harika bir kurgu ve akil, mantik yürütmeye yönelik kitaplar keske daha cok olsa.

10 puan

Sherlock Holmes dizi ve filmlerini izlemekten, kitaplarını okumaktan asla vazgecmedigim kahramanim. Onun zekasiyla herkes tanismali. Bir kez daha Teşekkürler Sir Arthur Conan Doyle.

8 puan

Eğlenceli,ilginç,akıcı bir kitap 8/10

9 puan

böyle bir karakter yarattığı için Conan Doyle'un kalemine ve eşsiz zekasına hayran kalmamak ve onu saygıyla anmamak mümkün değil... dahiyane çözümler zekice gözlemler sherlock ve watson'un güzel dostluğu kitabı mutlaka okunması gereken bir niteliğe taşıyor...

2 puan

Başta güzel gidiyordu.Sonradan olaylar farklı olsa da sıkılmaya başladım.

8 puan

Sherlock dizisini çok seven biri olarak başlarda hikayeleri çok yavan bulduğumu söyleyebiliyorum. Baştaki hikayelerde okuyucunun hiçbr şekilde sonunu tahmin edebilmesine olanak yoktu (ya da ben anlayamadım)
Yalnız, kitap ilerledikçe yazar, Sherlock'un sorduğu sorulardan ve bir kaç detaydan hareketle okuyucuya da tahmin hakkı tanımış. Böylece hikayelerdeki heyecanın dozu artmış.

8 puan

Tarihsel idolümün Martı'dan çıkan ilk kitabı :) Çok güzeldi

7 puan

İçerisindeki hikayelerin hepsi benzer malzemelerle kurulmasına rağmen keyifli bir şekilde okunuyor.(holmes'a müşteri gelir olayı anlatır,holmes anlatılanlardan ipuçları çıkarır watson şaşırır,bir maceraya karışılır eksik ipuçları da tamamlanarak olay çözülür)Bol bol dialog olması gereksiz tasvirlerin olmaması da akıcılığı arttırmış.

10 puan

Yine birbirinden güzel kısa hikayelerin olduğu bir kitap.

Bohemya'da Skandal'da Bohemya Kralı evlenecektir, eski aşkı Irene Adler onun fotoğrafını saklamaktadır ve kral bu fotoğrafı geri ister. Kendisi alamayınca Sherlock Holmes'e başvurur.
Bir Kimlik Vakası'nda bir genç evlenecektir. Eşi törene gelirken faytonda kaybolmuştur. Sherlock Holmes bu gizemin peşine düşer.
Kızıl Saçlılar Kulübü'nde bir rehineci dükkanı çalıştıran bir adam Britanya Ansiklopedi'sinin kopyalarını yazmaktadır. Bir kaç hafta sonra kulübün feshedildiğini öğrenir. Bu gizemin çözülmesi için Sherlock Holmes'e başvurur.
Boscombe Vadisi'nin Esrarı'nda yurtdışında çalışıp geri dönmüş iki arkadaştan birisi ölmüştür. Bu sırrın çözülmesi için Sherlock Holmes'a başvurulur.

Beş Portakal Çekirdeği'nde bir adamın amcası bir zarfın içinde gelen portakal çekirdeklerinin ardından ölmüştür. Amcasının mirası babasına kalmıştır ve sonra beş portakal çekirdeği alan babası da ölmüştür. Aynı zarf kendisine de gelince Sherlock Holmes'e başvurur.
Bükük Dudaklı Adam'da, Bir gün dairesinde kocasını gördüğü ve ona el sallarken gözden kaybolduğu iddiasıyla dilencinin kapısına dayanılır. Dilenci kendisinden başka kimsenin olmadığını söyler. Sherlock Holmes bu gizemin peşine düşer.
Mavi Yakut'ta, Dr. Watson Sherlock Holmes'ü ziyaret eder. Holmes bu ziyaret sırasında bir şapkayı incelemektedir. Şapkayı Holmes'ün odacısı Peterson, bir kazla birlikte bulmuştur ve o esnada içeri girerek kazın içinden mavi bir taşın çıktığını haber verir. Olay Sherlock'a kalır.
Benekli Kordon'da üvey babasıyla yaşayan ikiz kardeşlerden birisi ölmüştür. Son sözleri de benekli kordon olmuştur. Sherlock Holmes'de bu kordonun peşine düşer.
Mühendisin Başparmağı'nda Dr. Watson'a parmağı kopmuş bir adam gelir ve iş için gittiği yerde canına kastedildiğini Dr. Watson'a anlatır. Doktor da onu Sherlock Holmes'e götürür olay ona kalır.
Asil Bekâr'da, düğün sonrası kaybolan eşini bulmak için bir lord Sherlock Holmes'a başvurur.

Zümrüt Taç, İngiltere Kraliyet Hazinesi'nin önemli ve çok değerli bir parçasıdır. Biri bu tacı banka sahibine kredi karşılığı rehin bırakır. Bankacı o akşam soyulur ve elinde bir parçası kırılmış taçla oğlunu görür. Ancak üç tane zümrüt eksiktir. Hem bunun için hem de oğlu suçlu mu masum mu kanıtlanması için Sherlock Holmes'a başvurur
Akgürgenlerin Esrarı'nda, bakıcı olarak çalışan bir kadın işe başlamadan önce Sherlock Holmes'e danışır. Çünkü işvereni garip isteklerde bulunmuştur.

Sherlock Holmes bu kez bu olaylarla ilgilenir olaylar kısa ve güzel olunca kitapta hemen bitiyor. Harikaydı yine.

Profil Resmi
6 puan

bölüm bölüm olaylar vardı en sonunda kendinş tekrar ettiği hissine vardım ve zevk almamaya başladım ama özellikler baştaki hikayeler güzel sarıyo sona doğru sıktığıda bir gerçek..

geri ileri