Sevgilimden Son Mektup

En Son Değerlendirmeler

10 puan

En az Senden Önce Ben kadar iyi bir kitap... İnanılmaz bir aşk hikayesi. Demek ki Aşk bir kere kalbe düştümü Yaşadığın zamanın, yaşadığın yerin ve bulunduğun konumun hiç bir önemi olmuyormuş... Jojo Moyes yine harikalar yaratmış... Kesinlikle okumalısınız...

9 puan

Elime aldığım andan itibaren bitene kadar okumadıgım zamanlarda bile sürekli aklımdaydı. Yarısından sonrasını dayanamayıp sabaha kadar okuyup bitirdim ama niye bittiki :(

9 puan

Akici,huzunlu son sayfalari nefesimi kesip okudum ;)

8 puan

ilk başlarda pek sarmadı ancak ortalarına doğru merakla okumaya başladım sürükleyici ve güzel bir kitap.

7 puan

Boş vakitler için bire bir ama çokda arka sayfasını merak ederek okumadım.Sonlara doğru biraz şaşırabilirsiniz.Genel olarak fena değildi ...

9 puan

Senden önce ben de çok güzeldi. Bu kitabıda çok sevdim. Film tadında bir kitaptı. Okurken hislenmemek mümkün değil...

8 puan

Yine akıcı sürükleyici bir kitap.Genelde bu tarz kitapları okuma verimimin düştüğü günlerde okuyorum.Basit aşk romanı gibi görünse de içinde geçen detaylardan yola çıkarak önemli bilgiler ediniyorsunuz.Kitabı okuduktan sonra Lulumba adlı filmi izlemenizi öneririm.

8 puan

Jojo Moyes'un üslubunu çok ustaca buluyorum ve kurgu da bir o kadar güzeldi. Kitap boyunca ağladığım ve karakterlere çok acımasız davrandığı için 2 puan kırdım. Her ne kadar mutlu sonla bitmiş olsa da olaylar gerçekten trajikti. Okurken sonunda ne olacak diye meraktan öldüğüm kitaplardan biri oldu.

8 puan

insanı sıkmayan rahat okunan bir kitap
ilk kitabına göre daha çok beğendim
tavsiye ederim

Profil Resmi
7 puan

http://sibelinkitaplari.blogspot.com/2014/03/6-sevgilimden-son-mektup-jojo-moyes.html

9 puan

Kitabın başlarını zor okudum diyebilirim. Ama sonradan kitabı elimden düşüremedim. Bir yerden sonra kitabın içinde yaşamaya başlıyorsunuz. Jojo'nun anlatımını çok hoş buluyorum. Bence okunması gereken bir kitap.

9 puan

Okuduğum en değişik kitaplardan biriydi. Tesadüfler, yanlış anlamalar... Çalınan kırk yıl. Unutmayacaklarım arasına girdi.

5 puan

Senden Önce Ben etkisi oluşturmadı bende malesef. Çok beğendiğimi söyleyemem.

7 puan

1 puani nerden kırdım bilmiyorum. Kitabı ilk başlarda anlayamadım ve sıkıldım. Daha sonra olaylar gelişmeye başladı. Kitapta pek heyecan yok. Fakat güzel bir kitap. Jennifer ve John evliler. Fakat güzel Jennifer John gibi değil. Ellie'nin sonunda doğruyu bulmasına sevindim.
Ne yalan söyleyeyim kitabın mutsuz sonla bitmesini bekliyordum. Senden Önce Ben'e hayran kaldım. Hayatımı değiştirdi yani. Bu kitap hayat değiştiren bir kitap değil. Ama güzel bir konusu var.

Profil Resmi
8 puan

İlk sayfalarda sıkıcı olmasına rağmen son sayfalarda insanı kendine bağlıyor.

9 puan

Senden Önce Beni referans tutarak aldığım kitap onu geri bıraktı. Tek solukta bitirip uzun süre etkisinden kurtulamadım. 1 puan kırma sebebim kitabın ilk başlarında çok kafa karışıklığı yaratması...

7 puan

http://egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2014/08/sevgilimden-son-mektup-ilk-ask.html

9 puan

http://mehtapvekitap.blogspot.com/2014/08/okudum-bitti-102-sevgilimden-son-mektup.html

9 puan

Kitabın başında bundan bişey çıkmaz diye hevessiz okumaya başladığım kitap bit kaç sayfa sonra beni kendine bağladı.
Neredeyse soluksuz okudum, elimden birakamadigim kitaplardan biri.
kurgusu çok güzel, anlatım tarzı hiç sıkmadı.

4 puan

Senden Önce Ben kadar etkili bir kitap olmadı benim için.

10 puan

Elimden hiç düşüremedim bir nefeste okudum desem yeridir.

7 puan

Senden once ben adli kitaptaki tadi bulamadim bu kitapta...ama yine de okunabilir.

8 puan

Sürekleyici bir kitaptı fakat Senden Önce Ben kitabı daha bir harikaydı...

9 puan

beğendim...

6 puan

Klişelere yaslanmış, okuyucu ne istiyorsa onu veren bir aşk hikayesi. Olaylar ilginç olsa da roman kişilerinin neredeyse tamamı klişe. Çoğu kanlı canlı duramıyor. Kağıttan yapılmışlar. Rory ve Anthony az çok bir karaktere sahipler. Kalan roman kişileri ilginçlikten tamamıyla uzak.

Romanın dili sade. Rahat okunuyor. Duygu dolu denilen mektuplar bile sade bir dille yazılmış. Bu bir bakıma iyi. Salya sümük mektuplar olsaydı kitap çekilmez bir hal alırdı.

Yazarı takdir etmek lazım, her ne kadar başlarda okurken kafa karışıklığı yaşasam da sağlam kurulmuş bir hikaye. Temel izlek olarak geçmiş ve çağımızı karşılaştırması da güzel olmuş. Roman kişileri arasında hoş ve inandırıcı tesadüfler yaratmış yazar.

İkibinli yıllarda hala böyle bir aşk öyküsünün ayıla bayıla okunması bana kadınların hala sevilmeye muhtaç olduğunu gösteriyor. Kitabın sonlarına doğru kadınlara değerleri teslim ediliyorsa da bu, roman boyunca yaşadıkları iç karartıcı acizlikleri telafi edecek kadar yeterli olmuyor.

Roman kişileri arasında kadınların hepsi ikinci planda. Hepsi de bir erkeğe muhtaç, kendi ayakları üzerine duramıyorlar. Bir kadın yazardan daha güçlü roman kişileri beklerdim. Hayal kırıklığına uğradım. Erkek roman kişileri daha renkli daha kişilikli. Düzen bozulmuyor yani. Çok okunacak bir aşk romanı yazmanın temel formülü burada da işleniyor. Aşk, tutku, ayrılık, fedakarlık, birleşme veya birleşememe.

Çevirisi çok başarılı. Pegasus Yayınları bu konuda çok yol katetti. Yazım yanlışı illa ki var ama rahatsız edecek kadar çok değil. Bu da çevirmenin suçu değil zaten. Düzeltide yok olabilecek hatalar. Çevirmen Solina Silahlı akıcı bir çeviri yapmış. Çeviri tadı veren cümlelerle karşılaşmadım. Dimağı dert görmesin.

Ek: Kitabın özgün ismi "The Last Letter from Your Lover" yani "Sevgilinden Son Mektup" ama yayınevi bu ismin Türk okurların kafasını karıştıracağını düşünmüş olsa gerek, "sevgilimden" diye değiştirmişler.

9 puan

jojo moyes in kalemini sevdim,tavsiye edebileceğim bir kitap...

Profil Resmi
3 puan

senden once ben adli kitaptan sonra hevesle aldigim ve tam bir hayal kirikligi olan bir kitap. anlatilan olayi bize bir turlu veremedi. surekli gecmise donuslu anlatilanlar kafami karistirmaktan baska ise yaramadi. tuhaf ve nedense hic keyif almadigim bir kitap. ask hikayesimi istiyorsunuz, gidin baska bisey okuyun.

5 puan

Kitaba bir türlü bağlanamadım sonunu önceden tahmin ettiğim için olabilir. Hayal kırıklığıydı benim için. Okumakta zorlandığım nadir kitaplardan biri.

4 puan

konusunu pek beğenmedim ya daha iyi erkek karekter olabilirdi
tam bi hayal kırıklığı ve ben yazarın diğer kitabına bakıp aldım hiç arkasını bile okumadan demek ki en iyi yazarlarda bile kitabın arkasını mutlaka okucaksın ... zaten insan sıkılıyo bitirmek için kendimi acayip zorladım

7 puan

http://kitaplardansayfalar.blogspot.com.tr/2015/05/sevgilimden-son-mektup.html

geri 1 | 2