Sevgilim İstanbul

En Son Değerlendirmeler

10 puan

mari ile kemal... birbirlerini ölürcesine seven iki aşık...nişanlanacakları zaman bir haber duyulur... yunanlılar Atatürk'ün evini bombalamıştır. bunu duyanlar rumlara ait ne varsa hepsini yağmalamaya başlar.. bu dehşet günlerinden mari ve babası da paylarını alacaktır.
mari babasıyla birlikte atinaya göçerler. mari kendini eski günlerini yad ederek avutmaya çalışır. kemal ise mariden farksızdır. adeta hayattan kopmuştur yaşayan bir ölüdür artık.
zaman gelir ve mari başkasıyla evlenmek zorunda kalır.. kemal ise ileri ki zamanlarda hastalanıp ölür.
mari'nin kızı akasya dedesinden kalan evin ve dükkanın kirasının geçikmesinden rahatsız olmaya başlar, ama gerçeklerden haberi yoktur.
ilerleyen zamanlarda abisi vasil'in dükkanı batırdığını ve istanbuldaki evi ve dükkanı sattığını öğrenecek dehşete düşecektir.
buna rağmen iki oğlunu da alıp istanbula gider. ev ve dükkan kemal'in yeğeni mehmet'e satılmıştır.
hayatımda böyle ağır ve acıklı bir aşk hikayesi okumamıştım. beni eşekten düşmüş karpuza benzetti hikaye... 6-7 eylül olayları aslında utanç...

9 puan

Türk- Rum aşklarını hep sevmişimdir. Bu romanda hem derin bir aşka tanık olurken hem de iki tarafın gözünden tarihe tanık oluyorsunuz. Aşkın gerçekten yaşayan ve aşıkların zorla ayrılsalar bile günün birinde buluşacaklarına dair inancınız artıyor. Gerçekten güzel bir aşk romanı...

2 puan

Cok zor bitirdigim, kendimi okumak icin epeyce zorladigim kitaplardan biri daha. Dili daha iyi kullanan bir yazarin elinde mesela Ayse Kulin gibi harika bir eser olabilecekken yavanligi yuzunden harcandigini dusundum acikcasi. Ayrica cumlelerin basitligi ve hikayenin bayik kurgusu okuyucuyu vermek istenen duygunun yanina bile yaklastirmiyor. Ciddi anlamda zaman kaybi diyebilirim.

5 yıl, 7 ay
geri ileri