Seni Bulmaya Geldim

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Musso'nun ilk okudugum kitabıydı ama musso kadar mükemmel bir yazarı tanıdıgım için çok mutluyum kitap bittiginde vay be dedim !!!
Öncelikle şuna deginmeliyim ki bir kitap bu kadar mı akıcı sürükleyici olabilir yazı dili olarak gerçekten kusursuzdu.
Kitabın sayfalarını çevirdikçe neler olucagını daha çok merak ettim her okudugum sayfada heycanlandım gerçekten hayatıma çok büyük şeyler kattıgını düşünmekteyim kitaplıgınızda gerçekten olması gereken bir kitap..
Konusuna deginirsek;
24 saate sıkıştırılmış 3 hayat Ethan ,Jessice ,Celine 3'ün hayatları öyle bir degişiyor ki ben şok geçirmiştim ve sonuna kadar heycan 1 dk azalmadı ve bu kitap bana hayatın geri dönüşü olmadıgını her anımın degerini bilmem gerektigini ögretti ...Kelimelere sıgımayacak kadar degişik bir kitaptı..

5 puan

82 sayfa okuyup yarım bıraktım :(

Ethan'a sinir oldum. Ayrıca dayanamayıp kitabın sonuna baktım ve anladım ki bu kitap bana göre değilmiş...

11 yıl, 4 ay
9 puan

Seni Bulmaya Geldim

Bu yazarın kalemi her kitabında daha farklı etkiliyor beni. Kitabın başlarında ne yalan söyleyebilirim çok sıkıldım. Hatta bırakmayı bile düşündüğüm yerler oldu. Ama bu yazarın -okuduğum kitaplarından anladığım kadarıyla -detaycı bir kalemi var.Bazen ''Ne gerek var bu detaylara?'' dediğim yerlerde olmadı değil. Fakat herşeye rağmen kitabı büyük bir istikrarla okudum ve okuduğum içinde çok mutluyum. Böyle bir kitabı yarım bıraksaydım , çok pişman olurdum. Ethan'in kendi içinde yaşadıklarını ve kaderin ne kadar tuhaf bir yöntemi olduğunu anlaması etkileyici bir kurguyla harmanlanmış. Yazarın gizem yaratmada çok usta bir kalemi olduğu kesin. Baştan sona katil için ''Acaba kim?'' deyip değişik tahminlerde bulunmama rağmen sonucun yanına bile yaklaşamadığımı görünce çok şaşırdım. Ama asıl hoşuma giden kısım kitaptaki fantastik kurgunun çok dozunda ve etkileyici olması. Zira yazarın ''Sen Olmasaydın Ben Ne Yapardım?'' kitabı için fantastik olgu bana fazla uçuk gelmişti.Bu kitapta da öyle birşey çıkar diye korkmama rağmen çok etklendiğim bir kurgu gördüm.Bu yazarın sıkı takipçilerinde olacağım kesin. Taviye ederim , önce Kağıt Kız sonra Seni Bulmaya Geldim kesinlikle okunacak kitaplardan...

Konusu:

Ethan, yirmili yaşlarında nişanlı ama hayatının seyrinden tad alamayan bir genç ve kaderini daha doğrusu geleceğini kendi yazmakta kararlı...
Nişanlısı ve en yakın arkadaşını onlara hiç birşey söylemeden terk edip çekip gidiyor. Yıllar sonra istediği yerlere gelebilmek için verdiği mücadele meyvesini verince , kendisi New York'un en ünlü psikologlarından biri haline geliyor.Herkesin yardım istediği , ağzından çıkacak tek sözle hayatlarını değiştirecek milyonlarca insanın hayranlığını kazanıyor.
Ama kendi dünyasında Ethan , yalnız bir adam. Birkaç yıl önce gerçekten aşık olduğu kadından ayrılıyor. Yıllar önce en yakın arkadaşı ve nişanlısını terk ediyor...
Ama 31 Ekim 2007 Cumartesi günü hayatını ve verdiği kararları sorgulamasına sebep olan bir değişim yaşıyor.Birgün , sadece tek birgün bir insanın hatalarını telafi etmesine yeter mi ?
Hem geçmiş hem o an için yaptığı hataları düzeltebilir mi ? Ethan , 31 Ekim Cumartesi gününün tüm hatalarını telafi etmek için çabalayarak geçiriyor.
Sabah uyandığında, psikolog olarak bir çocuğun ölümüne engel olamıyor. Jessie'nin kendisini onun ofisinde öldürmesiyle tüm şöhreti bir anda yerler bir oluyor. Tek bir an, o çocuğa yardım edemediği tek bir an..
Celine , sevdiği kadın 31 Ekim günü evleniyor. Onu durdurabilecek gücü var. Ama bunu yapmıyor. Peki aynı günü tekrar yaşma şansı olsa Jessie'ye yardım eder mi ? Celine için tehlike olduğunu bildiği halde ona evlenmeden , onu sevdiğini söleyebilir mi ? Ethan bir zaman döngüsünde sıkışıyor. Hatalarını telafi etmesi ve kaderin karmasını çözmesi gerek.. 31 Ekim Ethan'a kaybettiklerini geri verebilecek mi ?

9 puan

Tam 10 yıldızlık bir kitaptı ..1 yıldızı kalbimi kırdığı beni ağlattığı için vermedim :'(

Çok sevdim,çok heyecanlandım ha şimdi ha şimdi diyerek hep umut ettim ama umutlarında tükendiğini kabullenmemiz gereken zamanlar vardır :/
Marc Levy ile çok benzer bulduğum G.Musso'nun bu kitabında ki Kader ve Karma bana nedense M.Levy'nin ''Sonsuzluk İçin Yedi Gün'' de ki Tanrı ile Şeytan'ı çağrıştırdı..

Not:Sonunda şunu fark ettim ki ''Aşk Tesadüfleri Sever''filmi bu kitaptan start almış...

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Bu adamin kitaplarina hayran kaldim. Mutlaka okunmasi gereken bir kitap.

10 yıl, 10 ay
9 puan

özellikle sonu çok şaşırtıcıydı... beğendim...

8 puan

İlginç bir kurguya sahip sürükleyici bir kitaptı.Her sayfada hadi Ethan yine mi Ethan demekten yoruldum ama güzeldi.. :)

geri ileri