Şemspare

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Elif Şafak beni bir kez daha kalemi ile büyüledi...

Profil Resmi
9 puan

Her zamanki gibi kelimelerle resim yapmayı becermiş Elif Şafak...Ne denilebilir ki?

7 puan

Köşe yazılarını arada okurdum ve bir arada bulmak benim için güzeldi Elif Şafak'ın. Dolu yazılar ve dolu bir kitap.. Not aldığım edebiyatçılar,kitaplar ve müzikler oldu. Okurken size bir şeyler katan bir kitap. Okuyunuz efenim..

Profil Resmi
1 puan

Türk edebiyatının Serdar Ortaç'ından, batı cephesinde yeni bir şey yok.

Profil Resmi
9 puan

Uzun süredir sürükleyici bi kitap okumamıştım.Çokta güzel oldu bu kitabı almam

Profil Resmi
4 puan

yazarın bu kadar çok sosyal mesaj vermeye calışması bence belli bir yerden sıkıyor samimiyetini yitiriyor

4 puan

Kitabın tanıtımıyla içeriğinin hiç alakası yok.Elif Şafak kendini normal çalışan kadınlar gibi, ev ve iş arasında sıkışan normal bir kadın gibi görüyor sanırım.Kitabın tanıtımında da bu var ama Elif Şafak'ın kendisinin anlatmaya çalıştığı kişilerle hiç alakası yok.Kitabı okuduğunuzda anlıyorsunuz.Kitabı okumak için belli bir kültüre sahip olunması gerektiğini düşünüyorum.

4 puan

Aşk, Mahrem, İskender gibi kitaplardan sonra gazete yazıları ve Perker çizimleriyle para kazanılmak amacıyla yazılmış kitaplardan biri sanırım. Firarperest'in kapağını değiştirmiş hissi oluşturdu. Feminist bir yanı var her ne kadar inkar da etse.

4 puan

E.Ş böyle bir tarzda oldugunu bilmiyordum.

Profil Resmi
3 puan

Elif Şafak'ın köşe yazılarından teşekkül etmiş bir eser. Yer yer kaliteli köşe yazıları veya değerlendirmelere de rastlayabilirsiniz. Ama genel ve somut manada etkilendiğim bir kitap değil. Ki aşk'ı okuduktan sonra bu kitap, müsveddelerin müsveddesi literatüründen öte gidemez.

Profil Resmi
9 puan

elif şafak denemesı
yazar kendı hakkında kendı görüşlerını verdığı eserı
elif şafak ın bırçok yönünü öğrendığım kıtabı

Profil Resmi
7 puan

her konudan kolaylıkla çıkarım yapılabilecek bir kitap olmuş.elif şafağın rahat anlatımıyla keyifli okunacak bir hale dönüşüyor.

Profil Resmi
6 puan

Elif Şafak'ın neden bu kadar sevildiğini anlamıyorum. Evet hoş ve romantik bir iç dünyası olabilir ama çok zorlandım okurken. Birkaç yazısı derinden etkiledi,belki bunun için okunabilir.

Profil Resmi
8 puan

güncel gelişen olayları kendi görüşleriyle anlatmış.yazarın son kitabı.çok beğendiğimi söyleyebilirim.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
3 puan

Bir insan bütün hayatı nasıl aşka bağlayabilir, bir yerden sonra sini ediyor. Gereksiz, tek iyi yanı ise kapağın tatlılığı.

5 puan

Toplumların ortak noktada birleşebileceğini en az 10 kez "alevisi sünnisi, lazı çerkezi, türbanlısı türbansızı, kemalisti liberali" gibi ifadeler kullanarak yazması çok samimiyetsiz geldi. Birleştirici olmaktan ziyade gün içerisinde hiiiç düşünmediğim bu kavramları sık sık dile getirerek daha da ayrıştırıcı olmuş yazar. Ticari amaç güdülerek yazılmış bir kitap diye düşünüyorum.

3 puan

bu nası bir kitap. elif şafağı sevmemi engelleyen kitaplardan biri.

10 puan

elif şafak küfrünü yazsa okurum...

10 puan

Çok beğendim Elif şafak hakkındaki fikirlerim değişti

10 yıl
7 puan

güzel bir deneme kitabi

5 puan

Köşe yazısı okumak istiyorsanız satın alabilirsiniz.

4 puan

Kendisini baştan sona yenileyen bir kitap, pek çok değerlendirmede dile getirildiği gibi ticari kaygılarla yazılmış.
Yalnızca arada geçen bazı kitap ve yazar isimlerinin hatrına 4 yıldız veriyorum.
Olmamış Elif Şafak, sen bence sadece hikaye-roman yaz. Köşe yazıları sana göre değil.

Profil Resmi
4 puan

Elif Şafak ın son kitabı şemspare ye başladım fakat bıraktım okumaı çünkü kitap bana hiçbir şey vermeyecek ...
çok satan bir yazar olabilir fakat düşüşte Eli Şafak ...
şemspare de tıpkı firarperest gibi satış ve parasal kaygıyla çıkmış bir kitap ...
kitap yazarın köşeli yazılarından bir seçki ...
topu topu 3-4 sayfalık makalelerinden oluşuyor kurgu yok roman değil, tabi benim içi geçerli bu belki başkası beğenebilir lakin göreceksiniz bu kitap satış rekorları kıracak ...
aydın doğan taktiği işte
bir Pinhan değil, bir Bit Palas değil, bir Araf değil, olamazda ...

Elif Şafak bu kadar satış derdine düşerse, hıncal kuluç-gülsel birsel taktiği izlerse, emek vermeden rekor denemesine kalkışırsa gözümden düşer ...
çoktandır düşüyor zaten ...

7 puan

kitabı bir kez okuduktan sonra kitaplığınızın dip köşesine kaldırmayıp ara ara okuyacağınızı düşündüğünüz bir kitap olacaktır gerçi bunda kitabın türünün roman olmayıp deneme olması da bir sebep olabilir ama içinde kendi düşüncelerinizi de bulabileceğinizi düşünüyorum.

7 puan

Elif Safak"in seveni ve sevmeyeni coktur, ben sevenlerdenim ve hic bir kitabini kacirmam, cunku her romanindan farkli birseyler ogrendigime hep inanirim.. Semspare, Firarperest gibi yazarin dusuncelerinden, kucuk notlarindan olusuyor...Hani karsilikli bir kahve icip sohbet ediyormussunuz gibi...Bence bir yazari gercekten tanimak icin, sadece onun romanlarini veya onunla yapilan roportajlarini degil, bir cok degisik konuda ki dusuncelerini, duygularini da okumak gerekir diyorum....Daha yakindan tanimak isteyenlere tavsiye ederim....

geri ileri