Sana Aşık Değilim

En Son Değerlendirmeler

9 puan

"Seni aldattığı için mi ona kızıyorsun, yoksa seni aldattığını anlamadığın için kendine mi? Ya da her şeye rağmen ondan nefret etmeyi beceremeyen kalbine mi?"

http://illekitap.blogspot.com.tr/2014/06/vefa-enver-sana-ask-degilim.html


Yorum :

Veeee bir Vefa Enver kitabını daha kitaplığıma eklemenin zevkini yaşıyorum :) bu seferki pembe değil kırmızı seriydi. Romantik komedi değil, aşkın ve intikamın doruklarda olduğu bir kitaptı! Görüntünün yanıltıcı olduğunu görünenin altındakine bakılması gerektiğini en güzel anlatan kitaplardan...

Vefa Enver kalemini hep romantik komedilerde okuyup sevmiştim ve şimdi bu kitapta bambaşka bir dünya ve daha aşk ve intikam, yalan dolan olan bir kitap... ve şunu anlıyorum kadın elini attığı her şeyi başarıyor! Vefa Ever, cidden başarılı bir kalemi olan, her duyguyu okura hissettiren ve her kitabı okunan nadir yazarlardan biri...

"Sana Aşık Değilim" kitabı öncelerden Vefa Enver'in forumunda Güzel ve Çirkin adıyla yayınlanmış ve o zamanlar okumuştum şimdi elime kitap halinde alıp okumak ve her sayfayı keyifle çevirmek paha biçilemezdi. 2.kez okumuş olmama rağmen keyifle okudum, ne olacağını bilmeme rağmen heyecanla çevirdim sayfaları :))

O zaman okurkende şimdi okurken de Kenan'ı çok sevdim. Bunun ne yanlış anlaşılan biri ne de intikam alınan biri olmasının bir nedeni var... Karakteri, davranışları ve sevdiklerine karşı sahiplenici davranışları ona bağlanmama neden oldu :) Tabi bir Yiğit, Cihangir, Baran ya da Kadir değildi ama Kenan'da kendi hikayesinde 'number one'dı :))

Lal ise... kendi kazdığı kuyuya düştü :) Hehe :))) buna memnun olanlardanım bende! eee sen adamın arkasından iş çevir sonra adama körkütük aşık olu ve sonunda adamın düşmanı seni elde etmeye çalışsın! Kenan... Kenan... yine adamlığını gösterdi ve Lal'i zor durumdan kurtardı! Adamımsın! :))


Aslında alıntıların hepsini resimli yapasım vardı ama hep aynı model resim biraz sıkıcı olur diye düşündüm, başka resim yapmak konusunda da ne yazık ki çook yeteneksizim :))

Neyse ben kitabı çook beğendim. Güzel, keyifle okunacak bir aşk hikayesiydi! Tavsiye ederim mutlaka okuyun.

Yorumumu çok sevdiğim bir alıntıyı paylaşarak bitirmek istiyorum.

"Bir aşk bu kadar çabuk terk edebilir miydi sevenler kalbini?"

8 puan

daha önce alıştığımız VE pembesi kitaplardan sonra bir de VE kırmızısı okudum ve onu da sevdim...
yazarın diğer romantik-komedi tarzı kitaplarından farklıydı...
bu kitap daha fazla tutku,daha fazla hüzün,daha fazla nefret ve daha yoğun bir aşk vardı...
her zaman ki VE akıcılığı ile anlatımı güzeldi...
sayfalar nasıl aktı gitti anlayamadım(ki ben bu ara çok yavaş kitap okuyorum)...
bence bu kitabı zengin,iş güç sahibi,tutkulu,sahiplenici,sert mizaçlı erkek karakter seven tüm hatunlar sevecektir...
çünkü Kenan tam da böyle bir adamdı...
ilgilendiği kadını dünyanın en iyisi,en güzeli, en çekicisi olduğuna ikna eden bir yaklaşımı vardı Lal'e karşı...
Kenan öyle hayran olunasıydı ki , Lal ondan ölesiye nefret ederken farkına varmadan aşık olabildi...
hoş Lal'in aşık olduğunu anlaması uzun sürdü(bilirsiniz bu inatçı hatunlar geç anlar!)...
bu ara bu tarz erkek karakterler olan kitapları hepimiz severek okuyoruz amma yazar burada bir fark yaratıp
otuz yaşın altında genç bir delikanlı yerine kırk iki yaşında son derece olgun bir erkek karakterle
benim gibi otuzu aşmış hatunları sevindirmiş :)
Kenan olgun olmanın dışında hepimizin alıştığı o erkek güzeli, yakışıklı karakterlerden de değildi...
ilk bakışta çirkin bulunan lakin baktıkça, tanıdıkça ne kadar çekici olduğunu anlayacağınız türden bir adamdı... bir de yetmezmiş gibi kalbi de güzeldi!!!
ve ben Kenan'ın böyle bir adam olmasını çok sevdim...
Lal yaşı ve hayatının geldiği durum yüzünden Kenan'a göre tabi ki toy bir karakterdi ama onu anlamak da lazım...kolay bir hayatı olmamış...hiç suçu yokken her şeyin ceremesini çekmek ona kalmış...
nefret ile Kenan'a hayatı zindan etmek için uğraşsa da içinde o kadar kötülük yoktu garibimin...
ava giderken feci avlandı!!! :)
yazar ikili arasında ki tutkuyu da,aşkı da son derece yerinde ve güzel işlemişti...
ben keyif alarak okudum...
hala bu kitabı okumayan VE takipçisi varsa OKUYUN! :)
yazarı okuyanlar bilir, her kitabını gözünüz kapalı,konusuna bile bakmadan alabilirsiniz...
tanımayanlar da bence bu kitap ile yazarla TANIŞSIN! :)

4 puan

Ve karşınızda Türkan Şoray ve Ekrem Bora'nın esmer ve genç hali... Evet romana başladım, bir süre sonra hissettirdiği buydu işte. Yeşilçam filmlerinden bir tanesinin romanlaşmış hali vardı sanki elimde. En en başta karakterlerin ismi oturmamıştı bir kere. Kenan ve Lal...Akış jet misaliydi ve ne yazık ki yapay kalmıştı. Çat orada çat burada çat kapı arkasında. Bilin bakalım bu nedir?Vefa Enver'in "Sana aşık değilim" romanı. Üzgünüm. Konu sıradandı, işleyiş aceleye getirilmişti ve hepsinin ötesinde ilk romanlarında farklı bir tarz sergileyen bir yazardan beklemeyeceğim bir romandı. Çok mu eliniz boş kaldı, aşk romanı okumanız mı geldi... I ııh yine de tavsiye etmiyorum.

5 puan

Kitap uzun zamandır gözüme çarpıyordu, bu vesile ile okuduğum ilk Vefa Enver kitabı oldu. Ama memnun kaldığımı söyleyemeyeceğim. Karakterlerden sadece Aleksi'yi sevdim. Kenan ve Lal'e bir türlü ısınamadım. Olay örgüsü kötü değildi ve gayet de akıcıydı ama zevk almamı engelleyen bir şeyler vardı kitapta.

8 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabıydı ve çok beğendim.

Lal, çok güzel,çok güçlü ama aynı zamanda bir çocuk kadar kırılgan bir kadın,yıllardır içini kemiren intikam duygusu hayatının merkezi haline gelmiş,fakat canını yakmak istediği,ailesinin yaşadığı felaketten sorumlu tuttuğu Kenan’ı hayatına dahil ettiğinde, intikam yerini aşka bırakıyor..

Kenan soğuk ve acımasız bir adam, her hareketi ve konuşmasıyla bunu açıkça belli ediyor kitap boyunca okurken bile insan tırsmıyor değil : ) geçmişte yaşadıkları yüzünden kadınlara karşı acımasız, aşk kelimesi sözlüğünde bile geçmiyor, ta ki Lal o sözlüğe dahil olana kadar : )

Lal’in kitap boyunca geçmişi ve sevdiği adam arasında bocalaması, başlarda işbirliği yapmaya kalktığı fakat sonunda bin pişman olduğu Erdal denen o pisliğe karşı elinden geldiğince karşı koyması , sert duruşu hoşuma gitti, ama yinede düşünmeden edemiyorum o gece otel odasının kapısı vurulduğunda en kötü senaryo gerçekleşseydi sonuna kadar gidermiydi diye : (

9 yıl, 4 ay
geri ileri