Safkan (Melez Sözleşmeleri, #2)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Melez Sözleşmeleri Serisinin 2. kitabı,
İlk kitaba göre daha hareketli ve akıcıydı. Çevirisi çok iyiydi, göze batan bir şey yoktu bu açıdan.

Safkan'da Alex eğitimlerine devam ediyor Aiden'ın yanı sıra Seth'te eğitimlerinde ona yardımcı oluyor. Ne de olsa Alex'de ikinci Apollon. Bir çok okuyucu Aiden'a karşı tavırlı ama ben ona da hak vermiyor değilim. Kızı düşündüğü için uzak durmaya çalışıyor sadece. Alex bu kitapta Aiden'a karşı duygularından tam emin olmuşken Aiden kendi geri çekiyor bu da Alex'in duygusal anlamda karışıklık yaşamasına sebep oluyor, bunun yanı sıra Seth ile daha fazla zaman geçirmeye başlıyor ve aralarında karmaşık bir ilişki doğuyor diyebiliriz. Ama inatçı kızımız Aiden'a olan duygularından vazgeçmiyor :)

Önceki kitapta Alex'in annesiyle yaşadıkları sebebiyle bir nevi mahkemeye çıkıp ifade vermesi gerekiyor. Konseyin karşısına çıkacağı şehre gelince bir çok olayla karşı karşıya geliyor. Birileri onun ikinci Apollon olmasından feci rahatsız. bu kitapta köle melezleri daha sık görüyoruz, ve konseyle ilgili de daha fazla bilgi vardı. Bu kitapla beraber seri kendi özgünlüğünü gösterdi diye düşünüyorum.

Seth'i bu kitapta daha çok görüyoruz, diyalogları daha fazla. Yaşını daha büyük sanıyordum ama 19 yaşındaymış. Bunun dışında Seth hakkında çok fazla bir şey yoktu. Hatta yazar bunu Alex'in ilgisizliği olarak yansıtmış. Seth'le ilgili çok fazla detay yoktu, daha yüzeyseldi. Umarım diğer kitaplarda bu değişir.

Sonu itibariyle gelecek kitapta olaylar artarak devam edecek gibi. Yunan Mitolojisini günümüze uyarlayıp, birazda değişiklikle sunmuş yazar ve bu konuda başarılı olduğunu söyleyebilirim.

Seriyi merak edenler için özellikle diyalogları açısından kendini okutturan bir seri olduğunu söyleyebilirim. :)

Seth : "Dünyayı verseler Avcı olmaktan vazgeçmem. Ya da Apollon olmaktan. Muhteşemim."
Alex : "Vay canına amma mütevazısın."
Seth : "Neden mütevazı olacakmışım? Harikayım ben."

7 puan

http://kitaphayvaniningunlugu.blogspot.com/2012/09/kitap-yorumu-safkan-jennifer-l.html

Yoruma geçmeden önce Alex'e yazdığım mektubu yayınlamak istiyorum.

Sevgili Alex,

Bir süredir yıkılmış "Young-adult kitaplarındaki salak kız" imajını neden yeniden kazandırmaya çalışıyorsun? İyisin, hoşsun, biraz fazla fevrisin ama yeri geldiğinde tatlısın. Fakat bazı zamanlar çekilmez oluyorsun. Misal, Aiden'e çok fazla kafanı takmış durumdasın. Ki yaşadığın hadiselere bakılırsa bu normal değil. Ölümden bin kere dönüyorsun, en yakınlarını kaybediyorsun ama yine de oğlan "höh" dese bayılacak durumdasın. Üstelik şu reddedilen kızların reddeden tarafa hâlâ tapıyor olmalarını aklım almıyor. Hadi hepsini geçtim, reddedilir reddedilmez diğer erkek seçeneğinin kucağına koşman ise hiç hoş değil. Çünkü biliyorsun ki, ben o aslında yüzüne bakmayacağın tarafı seviyorum. Sen ise yalnızca teselli bulmak için ona koşuyorsun. Beni çıldırtmak için yapıyorsun değil mi? Hem zavallı çocukla oynuyorsun hem de beni saçımı başımı yolacak kıvama getiriyorsun.

Rose'dan beri senin gibi karakterlere fena sinir oluyorum. Bu kitapta sinirime tuz biber ektin. Teşekkürler. Ayrıca biraz gözlerini aç da etrafına bak, kızım. Tamam, Aiden'e çılgınlar gibi âşıksın, anladık. Ama birlikte olmanız yasak. Bunu da anladık. Tabii çocuk geliyor arada bir şeyler hissettiğini belli ediyor, sonraki gün kaçıyor gibi görünüyor. O konuda sen de haklısın. Bir şey diyemem. Yine de adamın seni sevdiğini kitabı okuyan binlerce kişi şıp diye anlamışken, senin hâlâ "Yok, beni sevmiyor. Benden nefret ediyor. Hep benden kaçıyor." demen saçma değil mi? Her şeyi geçtim Seth'in sana olan tavırlarındaki değişimi de fark etmiyorsun? Çok değil, bir kitap sonra o çocuk da sana tutulacak. Hattâ belki çoktan tutuldu. Sonra biz seyreyleyeceğiz curcunayı. Olan yine Seth'e olacak tabii. Ben hissediyorum. Çünkü onun tarafını seçtim ben. İkinci VA vak'asını yaşayacağız burada.

Her neyse. Alex, en yakın zamanda aklının başına gelmesini diliyorum. Yoksa başına çok korkunç şeyler gelebilir. Fazla oynama Seth'le. Geceleri de arkanı iyi kolla. Arkandan sinsi gölgeler yaklaşabilir.

Görüşmek üzere,
Darkshadow

Mektubumu yazıp, isyanımı ettiğime göre genel yoruma geçebilirim. Görüldüğü gibi bu kitapta Alex'e bol bol sinir oldum. Çok tutarsız kız. Ne yapacağı hiç belli olmuyor.

Safkan'da Alex'in hem Aiden hem de Seth'le eğitime devam ettiğini görüyoruz. Aynı zamanda Akit'te furiler türüyor. Bu da büyük bir tehlikenin yaklaştığı sinyallerini veriyor. Alex, tam Aiden'e olan aşkını fark etmişken yeni bir reddetmeyle karşı karşıya geliyor. Aiden, bir ileri bir geri yapıp kızın kafasını karman çorman ediyor. Bu sırada benim de tepem atıyor.

Alex'in annesi ile ilgili olay hakkında ifade vermesi için mahkemeye gitmesi gerek. Böylece Alex, Aiden, Leon, Seth, Lucien ve Marcus Konsey'e doğru yola çıkıyorlar. Asıl olaylar orada patlak veriyor. İlk olarak Safkan politikalarının daha çok içine giriyoruz. Konsey üyelerini ve Melez'lere olan tavırlarını tanıyoruz. Melez kölelerle daha sık karşılaşıyoruz. Bu arada Alex de Seth'le bol bol vakit geçiriyor ve bu arada bir yakınlaşma söz konusu oluyor. Tabii Alex'in aklı hâlâ Aiden'da.

Konsey tarafından pek sevilmeyen Alex'e komplolar düzenleniyor. Elbette bunda Apollyon olacak olmasının da büyük bir etkisi var. Yani birileri hem Alex'i hem de Seth'i tehdit olarak görüyor.

Safkan'da şaşırtıcı bir sürü olay gerçekleşti. İlk kitaptaki Vampir Akademisi havası azalmıştı. Artık farklı bir seri olduğunu daha çok hissedebiliyorum. Ayrıca Seth'i daha yakından tanıma fırsatı bulduk ki bu benim için harika bir şey. Kendisine daha çok bağlandım; sonum hayır olsun.

Kısaca güzel, eğlenceli bir kitaptı. 4 puan'ı hak ediyordu. Üçüncü kitap Deity'i merakla bekliyorum

Profil Resmi
10 puan

Jennifer L. Armentrout'un yazdığı Melez Sözleşmeleri serisinin ikinci kitabı SAFKAN okundu, bitti. Aylarca ikinci kitabın çıkmasını bekle, sonra kitap bir günde okunsun, bitsin. Of, çok hüzünlüyüm ! :)) Bu seri, SAfkan kitabı çok ama çoook güzeldi. Heyecanla okudum. Her sayfayı merakla çevirdim. Seth kıkırdattı, Aiden gıcık etti. Alex'in seçimi rahat bir nefes aldırttı. Ben Seth'çiyimdir de :)):))
Kitap olağanüstüydü. Akıcıydı. Yazarın dili çok iyi ! Kitabın çevirisi ise çok düzgündü. Benim bu seride beğendiğim bir diğer şey ise kitapların kapakları. Etkileyici... Melez ile Safkan kitapları kitaplığımda yanyana çok güzel durdu hani :)):)) Hiihiii
Melez Sözleşmeleri serisinin konusuna gelirsek; kitap aslında Alex'in hikayesi. Ve onun seçimlerinden oluşuyor.
Alex, ona seçilen yoldan mı gidecek, kaderini kendi mi çizecek ?
Safkan'da Alex ''diğer yarısından'' Seth'den hiç ayrılmıyor. Çünkü Seth sürekli peşinde ! Başta bu onu biraz (hayır-baya bi-) sinir etse de birbirleriyle yakınlaşmamaları mümkün değildi. Ve kitapta ki diyalogları öyle eğlenceliydi ki !
Alex'in ikinci Apollon olması için daha aylar var. Fakat 18 yaşına girmemiş olsa da yavaş yavaş içinde birşeyler uyanıyor sanki. Alex güçleniyor. Tanrıların üzerlerine saldıkları furileri yenecek kadar güçlü o. Fakat bir safkandan uzak duracak kadar da aklı başında değil. Aiden... Ona aşık. [Seth varken, saftirik kız]
Alex kaderinde yazanımı seçecek, yasak olanı mı? İşte bu sorunun cevabı için okuyun... Kitapta ki o heyecan için okuyun ! :) Ben severek okudum, sizde okuyun ! :)):)):))

Profil Resmi
10 puan

Wooow ilk kitaba göre kat kat daha güzeldi. Seth'in olduğu sahneleri bayıla bayıla okudum, harikaydı!

9 puan

çok beğendimm..

9 puan

rekorumu kırdım!! bir günde bir kitabın yarısını ve diğer serisinin ilk kitabını bitirdim! inanamıyorum! melez'in son 100 sayfasını ve safkan'ın tamamını 1 günde bitirdim ha! kendimle gurur duyuyorum! :D

10 puan

settttth offff

10 yıl, 11 ay
8 puan

okuduğum kitaplar boyunca hiç bu kadar öldürmek istediğim bir ana karakter olmamıştı. kız uyuzun tekiydi. salaklığa varacak derecedeki fevri davranışları beni çileden çıkardı.arada sevdiğim kısımları olmadı değil ama sivil hayatta umarım böyle biriyle karşılaşmam. katil olabilirim yoksa.

Profil Resmi
9 puan

Sürükleyici bir kitap, tavsiye ederim

9 puan

Meles Sözleşmeleri serisini okumaya hızla devam ediyorum :)) İlk kitap güzeldi ama ikinci kitap sanki ondan daha güzeldi. Olaylıydı durulmadan devam etti ve heyecanla okutuyordu, sayfaları nasıl çevirdim anlamadım. Hani 400 değil 1000 sayfa bile olsa sıkılmadan okuturdu :))

Neyse yazarın dilinin nasıl olduğunu zaten diğer kitaplarını yorumladığımda okumuşsunuzdur ki neredeyse herkes bu seriyi okuyor bu yüzden yazarın dilini es geçiyorum :)

Kitabın başındansa hemen sonuna atlayıp sonundaki savaş sahnesine bayıldığımı söylemek istiyorum. Tam benlikti ve heyecan verici soluksuz okutucu yazılmıştı. Gerçi Alex'in Konsey'in önüne çıktığı zamanlarda öyleydi :) Neyse derine inersem kitap içeriğine girerim o yüzden detaya girmeyeyim.

Seth'i ben çok sevdim. Okuyanlar sevdi mi bilmem ama ben sevdim. Eğlenceli ve dalgacı hareketleri onu daha sempatik yapmıştı ama yine de bazı yerler de Alex'e karşı olan hislerinin gerçekliği tereddüt ettirmedi de değil. Zaten Aiden'a bir şey demiyorum adamın her adımından neredeyse belli Alex'e olan duyguları. Eğer seride Alex Aiden'la olursa Seth'e ne olur merak ediyorum ve açıkçası bu yüzden de üzülüyorum biraz onun için.

Kitapta çok eğlendiğim ve gözlerimi doldurtacak kadar hüzünlendiren yerler vardı onları söylemezsem içinde kalır :). Alex bazı geceler aşırı ateşleniyor yani sıcak basıyor midesinde bir şeyler oluyor duyguları tavan yapıyordu bunun nedeninin Seth'le bağlantılı çıkması ve altındaki sebepleri öğrendiğimde çok eğlendim. Caleb'in başına gelenler ise... evet bu kısımlarda Alex'in duygularını okumak onun acısını hissetmek cidden okurken gözlerimi doldurdu...

Ayy çok uzattım. Neyse ben kitabı çok beğendim ve sizlere de tavsiye ederim. Kitabın fantastik türde ve genç yetişkin dediğimiz okuyucu kitlesine hitap eden bir kitap olduğunu söyleyebilirim. Aslında kısacası fantastik aşk romanı :)) Çok beğendim ve keyifle okudum sizlere de tavsiye ederim :)

Yorumumu kitapta çok hoşuma giden bir söz vardı onunla bitiriyorum.

"Galiba dünyada iki tip insan vardı: ateşin çevresinde oturup izleyenler ve o ateşi yakanlar."

http://illekitap.blogspot.com/2013/05/jennifer-k-armentrout-safkan.html

10 yıl, 10 ay
8 puan

İyice meraklandım :) güzel demek az kalır. Süper bi seri olmuş.

10 puan

Off gerçekten çok çabuk bitti!! =(
Yorumumsa şöyle olacak; Seth de kimmiş, Aiden en gıcık ve pislik zamanın da bile Seth'e bin basar...=)
Yani TEAM AIDEN diyip bitiriyorum yorumumu =)

9 puan

seth ,seth ,seth !!! <3

8 puan

Aslında 9 olabilirdi ama sonu çok çabuk bitti. Yani öyle güzel güzel anlatılmış ama çabuk bağlanmıştı. Geri kalanı muhtemelen SPOILER olacak :D


Ne oldu bitti derken bir baktım uçakta... Her neyse.

Öncelikle Caleb... Biliyordum öleceğini tahmin etmiştim. (Ne de olsa Mason çakmasıydı??) Yani emindim, yine de ölünce üzüldüm. Annem bir şey için yardıma çağırıp dikkatimi dağıtmasa ağlardım da...

Aiden... Çocuğum biz seni zaten sevmişiz... Neden uzak durduğunu biliyor ve anlıyoruz... Hem uzak duracağım, sevmiyorum deyip sonra da öyle laflar etmek yakışmadı. Tamam üstü kapalı laflar edersin anlarım. Hani ana karakter kız anlamaz ama biz anlarız... "Dün geceki halin ömrümün geri kalanı boyunca hafızamdan silinmeyecek" falan çok fazla ve barizdi bence.

Seth... Bu çocuk da bir şey var. O kötü karakterin Lucian olduğunu anladım ben ya. Piperi Nine mi nedir onun söylediği bununla ilgiliydi bence. Hani ikiyüzlü çocuğu da kandırdı falan diye anlattı ya bir kehaneti. Bence bu ikisini söylüyordu. Hele sona doğru Seth Lucian'ı savununca iyice emin oldum. O kahverengi gözlü köle melez bunun babası mı yoksa diye düşünmeden edemedim. Gözünün kahverengisini anlatış şekli aynı kendi gözünü anlatışına benziyordu.

Bu Leon'da da bir haltlar var. Acaba bunların arasına bedenle gizlenmiş bir Tanrı mı diye düşünmeden edemedim. Bir de kız onu Apollyon'a falan benzetti ya... Dedim acaba o mu? Neyse işte böyle... Tanrı kitabını satın alamadım orijinalden okuyacağım, bakalım o nasılmış :D

Profil Resmi
9 puan

bu yaşta bu kitapları okuyorum ya ne diyim kendime. Kafanızı dağıtmak istiyorsanız bu seriyi bitirin. Sürekleyici.

10 puan

Jennifer L. Armentrout ile Lux Serisinde tanıştım ve yazarımızı Çok sevdiğim için ... Melez Sözleşmesine Başladım... Seri oldukça farklı bir konu üzerinden yol almakta Fakat bi yönden kısa bi yönden Vampir Akademisini anımsattı bana.. Ama genel Olarak Melez sözleşmesi kitap geçişleri arasında gerçekten nefesimi Kesti diye bilirim ki Jennifer L. Armentrout yazarsa gerçekten yazıyor onu anladım ...

Okumaya zaman ayırmaya değicek ve okumaktan gerçekten hoşlanıcağınız bir seri diye bilirim ve Şuanda serinin son kitabının çıkmasını beklemekteyim ...

10 puan

tek kelimeyle MUHTEŞEM

10 puan

Muhteşem kurgu,anlatım, çeviri ...
Safkan , Melezden çok çok daha iyiydi . Seth ve Alexîn didişmeleri eğlenceliydi . Kitapta heyecan hiç bitmiyor . Ne desem az gelecekmiş gibi hissediyorum . Ah keşke o aşk yasak olmasaydı . Harika bi finalle bitti kitap ...üçüncü kitabı nasıl beklicem ben !? Kısacası çok çok beğendim

10 puan

Kitap güzel falan o değil de Aiden, arkada mehter marşı çalmıyo kardeşim ya düz git ya gitme.

10 puan

Yine bir Jennifer L. Armentrout harikası

10 puan

Serideki favori kitabıma el sallayın.Muh-te-şem.Nasıl güldüm,belli değil, ayrıca nasıl bitti onu da bilmiyorum.Yine.Yani çok güzeldi.Okuyun d,yorum başka birşey demiyorum.

7 puan

ergen kitapları bana göre değil!
gaza gelip okudum...
son elli sayfada ki aksiyon ve seth olmasa 7 puan bile alamazdı kitap benden....

9 puan

kitabı bitirir bitirmez hemen diğer kitabına başlıyorum tanrı'ya 3.kşitap. bu 2.kitap soluksuz okudum çok heyecanlıydı bus efer furiler vardı birde voooov süperdi:)aiden la sethin kavgasına bayılıyorum:)

9 puan

birinci kitabına göre daha güzeldi bana kalırsa. her ne kadar aiden'ı daha çok sevsem de seth sahnelerinin fazla olması beni rahatsız etmedi. seth'in yeri de ayrıdır bende.onun dışında catskills sahnelerini çok sevdim. hem çok komik hem de çok harika yerleri vardı. alex'in telly'nin önünde yaptığı çok etkileyiciydi. devam kitaplarının daha iyi olacağına eminim.

9 puan

Okudukça güzelleşen bir seri.Aiden'a galiba aşık oluyorum <3 Okuyun hiçbir şey kaybetmezsiniz aksine nutrtopu gibi (nasıl bir benzetmeyse :D) bir Aiden kazanırsınız :D

10 puan

kitap boyunca aiden'le seth arasında gittim geldim..harika bi kitaptı..fantastik serilerden hoşlanıyorsanız eğer kesinlikle tavsiye edilir..

geri ileri