Rüya Ateşi (Ateş, #4)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

Mukemmel!

10 puan

Okuduğum - en - iyi - fantastik - roman!

Kurgusu, karakterleri, cümleleri kuruş şekli, anlatımı, esprileri, karmaşası, gizemi... Mükemmel! Bir de sanki bu kitap diğerlerinden çok daha farklıydı. Sanki bir kitap değil de üç kitap okudum. Mac karakterinin geçirdiği büyük değişime an an şahit olduk.

SPOILER İÇERİR DEVAMI!

Kitabın başında Mac'in kendini kaybettiği kısımda Barrons ile yaptıkları... Aman yarabbimmmm... Barrons'un sözleri... Hele kız kendine geldiğinde, kendisini daha kaslı bulması bana bir oyyyy dedirtti. Ama şu söz... “You're leaving me, Rainbow Girl.” İçimm acıdı!

V'lane'den çok Jericho Barrons'un yer alması... Immmm ımmm... Mac'i Abbey'den kurtardığı kısım... Mükemmeldi!

Dani ile konuştuğunda, "Peki bana nasıl bakıyormuş?" dediğinde aldığı "Sanki doğumgünüymüş ve sen de pastaymışsın gibi bakıyor," cevabına karşılık, iyi ki tavana yapıştırmadı beni düşüncesi :)

Ve benim için, bütün kitabı özetleyen tek bir cümle... Aşık olduğum bir cümle ve Barrons'un ağzından çıktığı için daha da çıldırtan bir cümle: “See me when you look at me.” - "Bana baktığında, beni gör."

"Bana senin dünyan olduğumu söyledin." - Barrons

***

“Open your eyes and say my name.”

I squeeze them shut more tightly.

“It would make my cock hard to hear you say my name.”

My eyes pop open. “Jericho Barrons,” I say sweetly.

He makes a pained sound. “Bloody hell, woman, I think a part of me wants to keep you this way.”

I touch his face. “I like how I am. I like how you are, too. When you are…What is that word you used? Cooperating.”

“Tell me to fuck you.”

I smile and comply. We’re back in territory I understand.

“You didn’t say my name. Say my name when you tell me to fuck you.”

“Fuck me, Jerricho Barrons.”

“From now on, you will call me Jericho Barrons every time you speak to me.”


***

Bu kısım tekrar ederek okuduğum kısımlardandı. Aklımdan çıkmadı!!! Çıkmak bilmiyor!

***

Ve sonra aynalar içinde kaybolduğu o kısım... Mac'i koruyan hayvan, oturmasını işaret edip, çevresine işeyerek bölgesini belli ettiğinde kalbimi kazandı. Sonuna doğru Ry geldiğinde içim parçalanmaya başladı. Ve Mac'in yaptığı son şey... Yazmıyor ama onun kim olduğundan eminim ve bunu düşünmek sanki içimi parçalıyor! Ben kitaplardaki karakterlere - hele de seriyse - gerçekmiş gibi bağlanırım. :( Umarım yazar aklıma gelen şeyi yapmamıştır.

Mükemmel bir kitaptı...

9 puan

3.kitabın nasıl bittiğini hatırlarsınız. Bu kitap Mac'in "zorlu" dönüşüyle başladı. Pink Mac olmasın mı Black Mac =D Tam Barrons'luk oldu desek yeri. Ama ben yeni Mac'ten fazla hoşlanmadım. Çok kendine güveniyordu, itici derecede :P Neyse kitapta Barrons'un dans etme sahnelerini gözümde canlandıramadım bir de :). Tabiki final her zamanki gibi çileden çıkarıcı. Göze alarak okuyun!

10 puan

Karen Marie Moning !!!

Seni ßir Çok Kez Öldürmek istedim biliyorsun değil mi ? Okuyucularını Çok sevdiğini ve bu yüzdende Biz mazoşist gibi işkence yaptığını var sayıyorum :D

Bu Kitaba başlarken oldukça teredütler yaşadım. İlk kitabı elime aldığımde evt dedim haklıymışım Sıkıcı !! Ama ßi kaç sayfa daha okumakta fayda var belki hareketlenir dedim veeeee ! ßingo !!!

Kitap Ortalarına doğru ßirden hareketlenmeye başladı ve ßen ne olduğunu anlamadan 2 kitabı bile bitirmiştim. 3 kitap ise bittiğinde !

Tanrımmm !!!! Karen Marie Moning Sen aklınımı Yitirdin !
O Kitabı sonunu o noktada bitirirken aklın nerdeydi ? ve nası bi açımasızlıktır ki bu bizi meraktan öldürme isteği arzusu içerisine girdin hiç bilmiyorum ... 4 Kitaba kavuştuğumde ellerimin arasında dunyanın en değerli kitabını tutuyor gibiydim

Örnegin; '' Sinsar dubh bende Barrons gel ve al ! '' demek istedim :D

Ah .. Nerden başlasam hangi Karakterini nasıl hangi yönleriyle yazsam bilemiyorum ama bildiğim tek şey ! Yine ßir İskoç ve yine bir dublin caddesi desem ve Karanlık Fantezi tarzında olan bu seriye resmen aşık oldum desem yeridir !

4 kitaba kavuştugumda kendıme sakin olmayı ve tane tane sındıre sındıre okumayı emrettim ! kitaba başladım ve en fazla 50 sayfa okuyacağım diye tembihledim... En Son Hatırladığım şey Kitabın bittişiydi kafamı kaldırdıgımda içeri güneş ışıklarının gizlice sızdığını görmemdi !

Kitap bitmişdi fakat bende bitmişdim Karen Marie Moning saolsun yine yapıcağını yapmış bizleri merak ötesi bir heycanda bırakıp gitmişti . Hayır anlamıyorum Karen Marie Moning bagri çatlatmadan bitireydin yaa ...

Şuanda serinin son ve 5 kitabının çevrisini beklemekteyim ve eminim ki onu su içer gibi okuyup oturup seri bittiği için Karen Marie Moning göndermelerde bulunacağım : ) ...

8 puan

Ya bu kadın neden bu kadar uzatıyor bu kitabı anlamadim artık bitsin bu seri, yoruldum okumaktan .uzadıkça soğudum seriden :( ilk kitaplar süperdi ama merak olmasa sonunda ne olcak barrons fln okumazdim :)

Profil Resmi
10 puan

Okumaya kıyamıyorum lannnnnnnnnnn :'(

Bu kadının hayal gücüne hastayım. Diğer kitap için Artemise yalvarmak gerekiyor gerçekten :)

Mutlaka okuyun <3

10 puan

tek kelime ile muhteşemmmm!!! ama nasıl bitti bu kitap... şimdi beşinci kitabı nasıl bekleyeceğim :/ bittim ben ....

Profil Resmi
10 puan

offf yaa bu nasıl bir sondur böyle yaa??? kitap baştan sona full aksiyon ve heyecan doluydu ama barrons u çok fazla göremedim keşke her bölümde görebilseydim :( 5.kitabı bekleyemem yaaaaa :(((

Profil Resmi
9 puan

şimdi, her şey şöyle başladı, takıldığım bazı sitelerde insanlar aynı anda barrons'tan bahstmeye ve de barrons'a tapınmaya başlayınca içimdeki meraklı kedi kulakları dikti. hiç de fantastik havamda olmamakla birlikte ( karpatyalılardan beri fantastik okumamıştım ki bu tür de birbirine benzemeye başladı diye düşünüyordum, benim için fantastik edebiyat yüzüklerin efendisi ile başlar ve onunla biter, bir de ursula le guin'ın yerdeniz serisi vardır ki fantastik edebiyatın kutsal kitabıdır bana göre) ayartmalara dayanamadım, gittim ilk kitabı aldım...
tamam dedim kendime, harry potter'ın yetişkinler için olanı, e güzel kafa dağıtır...sanki teenage havasında da hem de öyle değil gibi...

zaten oldum olası vampirlere, kurt adamlara, büyücülere ve de bilumum yaratıklara bir zaafım vardır bilenler bilir...e, bu kitapta da fazlası var eksiği yok...yazar doğa dışı çeşitlemer yaratacağım diye petunyasını baya bi kasmış...
büyüyüp küçülen gölge yaratıklardan tut da gri adamlara, eşek kadar alameti farikası olanlardan, gergedan çocuklara kadar ne ararsan var...

evet seri edebiyat şaheseri değil ama pop artın güzel bir örneği...tempo da tansiyon da hiç düşmüyor...sürekli '' şimdi ne olacak ki'' duygusu yaşatıyor...vee, dördüncü kitap öyle bir yerde bitiyor ki...öyle böyle değil...

esas kızımız mac bana linda howard'ın ölümcül hata'sındaki blair'i hatırlattı...kitaba mizah katan karakter de o zaten...barrons'a gelince bana hiç kimseyi hatırlatmayacak kadar özgün, orjinal bir adam...bu dünyadan değil. zaten bu dünyada öyle bir adam olsaydı bütün insanlık aşağlık kompleksiyle intihar ederdi. ''yav, ben insansam bu ne, yok o insansa o zaman ben yok olayım'' diye düşünürdü...

Profil Resmi
10 puan

Yaaaa lanet olsun lanet olsun çok kötü bi yerde bitti off zaten yeteri kadar Barrons yoktu!!!!!!! Birde üstüne onu öldürdüler değil mi!!!!! Barrons sanada lanet olsun!!!!!!! Bu kızdan böyle herşeyi sakladığın için kime güveneceğine bir türlü karar veremediği için lanet olsun!!!!!!!

Yazarada lanet olsun!!!! Öldürdü Barrons'umu :( geri getirecektir eminim bir şekilde ama yine onsuz mu kalacağız son kitapta da bir süre offfff!!!!

10 puan

hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayır hayırhayır hayır hayır hayır hayır ve HAYIR !

Hangi cani yazar bir kitabı böyle bir yerde bitirebilir ki cevabı hiç şüphesiz MONING ! Alıştım diye sineye çekiyorum ama her kitabında okuyucuya sağlam bir sille savurup çekiliyor köşesine. İnsan biz zavallı okuyucuları da düşünür dimi.

Yazara sitem ettiğim yetti(az bilem ama şimdi yazıya dökmek istemiyorum) gelelim kitaba lakin ben bir kitaba bu kadar ayılmış bayılmışsam yazacak bir durum bulamam ve çekilirim köşeye. Ama mükemelliğini de bir kaç kelimeyle anlatmak isterim.

Uzun zaman çıkmasını bekledikten sonra hunharca okuduğum kitap tek kelimeyle harikaydı.Yine pek bir şeyler gün ışığına çıkmadı ama kurgusu,olayları muhteşemdi.Umarım yayıevi bize acır da (böyle bir şey olmayacağını bende biliyorum ama bir umut) son kitabı bu sene içerisinde okuma fırsatını yakalarız.

Kısacası bu seriye başlamadıysanız ben kitap(paranormal türde)okudum diyemezsiniz. Evet bu kadar iddialıyım. Alın okuyun bir süre için de olsa gerçeklerden uzaklaşın....


Şimdiden keyifli okumalar sizlere.

10 puan

SPOİLER İÇERİR

Öncelikle bi oha demek istiyorum. Bu nasıl bir sondur arkadaş.seriyi en başından beri takip edenler sizlere sesleniyorum siz 4. Kitaptan sonra nasıl bekleyebildiniz 5. Kitabı ? içim eridi gitti yani. Akıllara ziyan bir son Kitap genel olarak güzeldi ben sevdim hatta bayıldım. Ama Barrons...of nasıl olucakta dirilecek veya hiç mi ölmedi orasını bilmiyorum ama direk öbür kitaba uçuyorum. Okumayanlara kesinlikle tavsiye şiddetle tavsiye edilir!

8 puan

O kadar sürükleyici ki gün içinde bitti. Bir sonraki kitap elinizde değilse başlamayın bence. Acayip bir yerde kaldı çünkü uyuyamazsınız meraktan.

9 puan

"Kafasını çevirdi ve bana baktı, sarı bakışlarında duraksamama sebep olan bir şey vardı.
Korkunç bir andı. Gözlerinde ihanete uğradığını düşündüğünü gösteren bir şey gördüğüme yemin edebilirim. Sanki benim taraf değiştirdiğime inanamıyordu. Sanki aramızda konuşulmamış bir anlaşma vardı. Kınayarak bana baktı, sarı gözleri ihanetimle alevlendi. Başını geriye attı, hayal kırıklığı ve çaresizlikle uludu, saf üzüntü ve delilik karışımı bir sesti."

*****

"Biz birlikte olduk Bayan Lane. Hamamböcekleri de bunu yapıyor. Ayrıca birbirlerini yiyebiliyorlar.'
'Anlaştık Barrons.'
'Anlaştık.' diye onayladı."

****

" "Ben.. daha çok... onun hakkında (Barrons) bir şeyler duymak istiyorum.'
Sert bir bakış attım. Şimdi haylaz bir kız gibi görünmüyordu, daha ziyade büyülenmiş gibiydi. Dani -sert ve punk Dani- dizlerinin bağı çözülmüş gibi duruyordu. Çok şaşkındım.
' Şimdide Barrons'a mı aşıksın? V'lane'e deli olduğunu sanıyordum.'
'Onu da seviyorum. Ama Barrons geldi ve seni buradan aldı. Ahbap, sana nasıl baktığını görmeliydin.!'
'Ben ahbap değilim, bundan vazgeç'. Sormadan duramadım. 'Bana nasıl bakıyordu?'
'Sanki doğum günüymüş ve sende doğum günü pastasıymışsın gibi.'
En azından bu seferkini tavana çarpmamıştı. Görünüşe göre pastasını bu sefer afiyetle yemişti. "

Kaynak: http://www.webcanavari.net/profile.html;u=140261;sa=showPosts#ixzz3WXRnAZEy

10 puan

Tek kelimeyle muhteşemm !!! serinin en sevdiğim kitabı .. o nasıl bi sondu öylee..elinde 5. kitap olmayanlar kesinlikle 4. kitabı okumasın..!!

9 puan

İkilemler kraliçesi MacKayla..Her zaman muallakta bırakılan ve herzaman ondan istenenleri yapması beklenilen.Fakat Mac bir piyon değil.Her zaman doğru kararlar veremese de karanlıkta kalmış geçmişi ile omuzlarında çok yük var. Gelelim bu kitaba Mac'ı ne kadar karanlıkta bırakırsanız o kadar yanlış yapara . Acaba Barrons bilerek mi öyle yapıyor yoksa bilinmez olam MacKayla mı?Herkitabın sonu ise Mac için yeni bir aydınlanma yeni bir yükseliş aslında....

9 puan

Müthişti. soluksuz diğer kitaba ışınlardım kendimi😅

5 puan

Bu seri çok heyecanlı uyumadan önce son gördüğüm gözümü açtığımda ilk gördüğüm bir seri oldu.

geri ileri