Rus Kışı

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Etkileyici, sürükleyici, merak uyandırcı, duygularınızı har vurup harman savuracak ve sonunda "offf yaaa, niye böyle bitti ki, biraz daha detay olsaydı keşke" diyecek bir kitap okumak istiyorsunuz en doğru kitap RUS KIŞI kitabı!!!

Yazarın ilk romanı bu! Dilerim yazmaya devam eder. Çünkü anlatımı, kurgusu, karakterleri ve beden dillerini anlatımı çok çok başarılı.

Kitabın konusuna çok fazla girmek istemiyorum. Çünkü okundukça öğrenmeli diye düşünüyorum. Ama karakterlere az biraz değinmek istiyorum :)

Öncelikle Nina Revskaya... Ünlü bir balerin, hırslı, kıskanç ve biraz fazla egoist. Öyle ki başlarda kendisi için üzülürken yeri geldi beter ol bile dedim :)

Drew, müzayede müdür yardımcısı. 30'lu yaşlarında, boşanmış, yalnızlığı seven enteresan bir tip. Sevmekten ve sevilmekten korkan bir yapısı var :S

Son olarak adamım Grigori! Bu romanda beni en çok etkileyen karakter! 50 yaşında, eşini 2 yıl önce kaybetmiş bir adam. Eşine olan aşkı, sevgisi, sadakati, özlemi yürek burkan bir kişilik. Ara ara ortaya çıkan gamzeleriyle öyle çekici ki ve bir o kadar da utangaç. Sevilesi, hayran olunası bir adam işte, daha ne diyeyim :)

Veee bu 3 kişiyi bir araya getiren kimi zaman ayınlık, çoğu zaman karanlık bir geçmiş ve gizemli bir kolye...

Yani, sözün özü bu kitap kaçmaz diyorum, başka da bi'şey demiyorum :)

Ayrıca çevirisi de çok başarılı. Kübra Tekneci'yi yürekten kutluyorum...

9 puan

Bir kolye ile başlayan değişik bir romandı...Tavsiye ederim.Okuyun derim :)

9 puan

''Bu roman hayal ürünüdür ''diyen yazarının, belgelerden okuduklarından,birikimlerinden kurguladıkları,yarattığı karakterleri anlatım dili ile mükemmeldi!

İlk başlarda oldukça sakin hatta durağanken ( bu arada okuyucuyu avucuna alıyormuş )sonrasında elinizden bırakamaz duruma geliyorsunuz.
Kreşendo gibiydi...Yavaş yavaş yükselen heyecan,hızlanan sayfa çevirme hızı merak tüm kitap boyunca sizi etkisi altına alıyor.

Rusya'nın 2. dünya savaşı sonrasında,Nina'nın hayatı merkezli,arkadaşlıkları,aşık olduğu kocası,her şeyi olan kendini adadığı işi bale.

Baskın bir yönetimin,doktirinlerin,yoksunlukların,kabullenişlerin,pamuk ipliğine bağlı güven duygusu,herkesin tedirgin diken üstünde olduğu bir yaşam ve sonuçta çok büyük bir yanlış anlama ( işte tam burada hikayenin gerçek olmadığına çok sevindim!! ) belkide kader döngüsü böyle olmalıydı geleceğe iyi bir şeyler aktarılabilmesi için...

Geçmişle günümüz arasındaki anlatım dengesi çok iyiydi ,gizemli geçmişe dair anlatılanları okurken günümüze dönüşü rahat bir soluk aldırtıyordu Grigori'nin akademik kişiliği, geçmişine dair sorular,arayıp bulamadığı cevaplar,Drew'in hayatına girişi, umutlar...

Kitabı çok çok sevdim çeviri 10 puandı, kesinlikle okunmasını tavsiye ederim!

Şu sözü çok sevdim ''Hırsızlar,fahişeler ve İç İşleri Komiserliği geceleri çalışır'' Robert C.Tucker

Profil Resmi
10 puan

Cok begendim

8 puan

http://zamansozleri.blogspot.com/2014/03/rus-ks-daphne-kalotay.html

geri ileri