Psikiyatrist

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Ellen Ruth bir kadın psikiyatristtir.
Dalında son derece başarılıdır.
Birgün bir hasta gelir ona.Bu diğer hastalardan biraz farklı bir vakadır.
Şiddet görmüş,heryerinde morluk olan ve ürkütücü bir hastadır.
3 gün boyunca bu hastayı tedavi etemye çalışır ve pek de yol alamaz.
Kadın sürekli kara maskeli adam gelirse beni koruyacaksın değil mi demektedir Ellen'a.
Bunun üzerine arkadaşı Mark'dan yardım ister.Mark son derece başarılıdır bu alanda.
Yalnız garip bir durum vardır.
Hasta ortadan kaybolmuştur aniden.Kayıtlara bakılır ancak böyle bir hastaya rastlanmaz.
İşte olaylar bundan sonra başlayacaktır.
Kimdir bu meçhul kadın?
Ellen Ruth kadının peşine düşer ve inanılmaz olaylar arka arkaya gelmeye başlar

10 puan

muhteşem

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

oldukça akıcı ve sonu da oldukça ilgi çekiciydi

6 puan

okuduğum ilk Wulf Dorn kitabıydı, alırken çok kararsız kalmıştım, okuyunca haksız olmadığımı anladım. genel olarak çok yüzeysel bir anlatımı var. inandırıcılığı az. sayfalar ilerledikçe ne olduğunu tahmin etmeye başlıyorsunuz ve öyle de çıkıyor.
sadece son 80 sayfada falan bir adrenalin yükselmesi oluyor, onun hatırına 6 yıldız veriyorum

9 puan

yorumum blogda
egemvekitaplarim.blogspot.com

9 puan

Son dakikaya kadar merak ettiren nadir kitaplardan

Profil Resmi
8 puan

Bu tür kitapları çok sevmememe rağmen bir solukta bitirdim. Özellikle sonu çok iyiydi.

10 puan

Oldukça sürükleyiciydi. Tahminlerinizle belki yaklaşacaksınız ama dahasına hazır olun...:)

Profil Resmi
10 puan

Ne kitaptı be.....

Bu kitabın acil olarak filmine çekilmesini istiyorum.Aslında fazla gerilim romanları sevmem fakat bu kitap sayesinde gerilim romanlarında okuyacağım.. Psikiyatrist,gizemli olaylarla örülü,dili akıcı,okuyucu sıkmayan psikolojik gerilim dalında başarılı bir romandır.Wolf Dorn psikolojik betimlemelerle sihirli dokunuşlar yapmış.
Konusuna gelince;
Ellen Roth çok başarılı bir psikiyatristtir.Bir gün çalıştıkları kliniğe bir hasta gelir.Bu hasta Ellen Roth'un çok dikkatini çekmiştir.3 gün boyunca kadınla konuşmaya çalışmıştır fakat kadın tek kelime konuşmamıştır.Bu durumu aynı klinikte çalıştığı yakın arkadaşı Mark'a anlatmıştır.Ertesi gün Markın hastayı görmeye söz verir.Fakat Mark ertesi gün hastaya görmeye gittiğinde hasta yoktur.Kayıtlara da bakıldığında da böyle bir hastaya rastlanılmaz.
İşte olaylar bu kadının kaybolmasından sonra başlayacaktır...

Bence yazar mükemmel kurgulanmış bir eser ortaya çıkarmış.Ben çözdüm dediğiniz anda aslında çözemediğinizi anlıyorsunuz.
Bu eser için diyebileceğim ;
Etkileyici,sürükleyici,şaşırtıcı...

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Sürükleyici dahası şaşırtıcı bir kitap...

10 puan

kitapta kime inanacağımı şaşırdım.beklemediğim bir son ve mukemmel kurgu...kesinlikle tavsiye edilir

8 puan

Bu tarz romanları arada okusam da pek okumayı sevmiyorum.. Oturup film izlenmesi daha mantıklı.. Okunacak onca kitap varken bunlar bence zaman kaybı.

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
8 puan

Gayet akıcı bir kitap olmuş.Yazar sıkıcı anlatımdan kaçınarak okuması zevkli bir kitap çıkarmış ortaya.Yer yer okuyucu şaşırtmayıda eksik etmemiş.
Güzel kitap,zevkle okuyabilirsiniz.

7 puan

Kitap baştan sona güzeldi. Serim & Düğüm & Çözüm şeklinde sıralanmış; Çözüm kısmında John Verdon'un yaptığı cinsten bir final beklemiştim fakat öyle olmadı. Yine, bu türlü olunca da güzel olmuş diyebiliriz :)

10 puan

Su ana kadar okudugum kitaplar icinde belkide en surukleyicisiydi..Tek kelimeyle harika...

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2014/10/psikiyatrist.html

10 puan

kesinlikle güzel bir kitaptı.

10 puan

kesinlikle muhteşem bi kitaptı sonunun böyle olacağı hiç aklıma gelmezdi ....

10 puan

Bu yazarı ilk kez okudum ama keşke daha önce okusaydım diyorum, efsane bir kitaptı ben çok beğendim. Acaba benim mi kafam karıştı dedim okurken kendüini kitabın içinde izleyici gibi hissettiren düşünmeye sorgulamaya gözünüzü açmaya yönelten bür kitap.

10 puan

İnanılmaz.

Profil Resmi
9 puan

Ellen Roth / Dissosiyatif Füg ( kendi kimliğinden kaçma) Lara Baumann
ÖİV özellikle ilglnç vaka
teikleyici vaka
Acıklı bir geçmişin ve umut barındırmayan şimdinin izleri...
ne yazık ki cinsel istismar...

9 puan

Yazarın ilk kitabı, ilk kitap için oldukça başarılıydı, konu ve anlatış güzel, polisiye kitaplardaki en önemli olgunun sonunun vurucu olması olduğunu düşünüyorum, bu kitapta bunu görebiliyoruz, kitabı okurken bir çok kez tahmin etmeye çalıştım, bir yere kadar tahmin de edilebilir ama hepsinin tahmin edilebileceğini sanmıyorum, sonuç olarak polisiye-gerilim tarzını sevenler okursa pişman olmaz...

10 puan

http://illekitap.blogspot.com/2020/08/wulf-dorn-psikiyatrist.html

Wulf Dorn kitabı yorumuyla karşınızdayım. Takipçiler bilir ki ben kendilerini daha önce hiç okumadım ve Tüyap'tan bir kitabını alayım dediğimde de en çok satılan kitabı Psikiyatrist olunca ben de onu aldım. Açıkçası psikolojik gerilim okumayı severim ve bu kitapta bana istediğimi verdiğini söylemeliyim.

Wulf Dorn, Alman bir yazar ve benim bu türde okuduğum tek Alman yazar Sebastian Fitzek'di şimdi bir de koyu takipçisi olacağım bir yazar daha var o da Wulf Dorn oldu.

Merak uyandırıcı, gerilim dolu, zaman zaman durağan olsa da genelinde akıcı, sürükleyici ve heyecan verici bir kurgusu vardı kitabın. Okurken çok aman aman gerildim diyemem ama tam kendimi kaptırdığımda Ellen'ın o izleniyormuş hissini bende yaşadım ve istemsizce çevreme bakma isteği oldu içimde. Bu yüzden ara ara yaşadığım o gerilim kısımları tam da beklediğim gibiydi.

Direk yoruma girdim ama önce kitabın kısaca konusundan bahsedeyim. Ellen Roth, bir psikiyatristtir ve çalıştığı hastaneye ve onun bölümüne bir kadın gelir. Şiddet görmüş, kendi iççine kapanmış, ürkek, korkak bir kadın. Ellen bu kadına ulaşmak ve onu korkularından kurtarmak için yardım etmeye karar verir ama ertesi gün kadının yanına meslektaşı Mark ile gittiğinde kadın yoktur. İşin kötü tarafı ise o kadına dair hastanede de bir iz yoktur. Ne bir kayıt ne de o odada kaldığına dair bir iz... Ellen, her ne kadar bu durumda şaşırsa da ve kimseyi kendisine inandıramasa da kadını bulmaya karar verir. Çünkü bu kadına zarar veren Kara Adam olarak anılan adam Ellen'a ulaşmış ve onu kendisinin kurduğu bir oyunun içine çekmiştir. Ellen, Kara Adam'ın kim olduğunu bulamazsa kadın ölecektir üstelik Ellen'da ölecektir. Ellen için zaman hızla akarken her ne kadar başta Mark'tan sonra da erkek arkadaşı Chris'ten şüphelense de aslında olaylar bambaşka bir yere çıkmaktadır. Hem büyük bir gizem hem de büyük bir psikolojik sınav vardır... Ellen'ın nasıl başa çıkacağı, kadına ne olacağı ve Kara Adam'ın kimliği ise kitabın ayrıntılarında gizli.

Öncelikle Ellen'ın kadın için pes etmeden çabalaması, gizemi çözmeye çabalaması çok güzeldi. Çevresindeki herkese şüpheli gibi yanaşsa da sonunda Mark ile olan yardımlaşması ve sonrasındakiler de çok güzeldi.

Mark'ın Ellen için yaptıkları çok güzeldi. Yani evet okurken seven bir adamın yaptıklarını gördük ama şunu da söylemeliyim ki Mark'ın sonuna üzüldüm hep içimde bir umut vardı onun mutlu sonu için ama yazar sonunda öyle bir ters köşe yaptı ki resmen tepetaklak oldum...

Böyle bir kitaba dair neler söylenir bilemiyorum spoiler vereceğim diye çok korkuyorum. Ama verirsem de affola...

Ellen'ın yaşadıkları, Kara Adam ile olanlar, Mark'ın ve arkadaşının yardımıyla olayı çözmeleri ve kitabın sonundakiler çok güzel kurgulanmıştı. Okurken hiç orası böyle olmasaydı falan diye düşünmedim. Her şey yerli yerindeydi ve daha başkası olamazdı bence.

Ayrıca kitabın sonu... evet... kitabın sonu muhteşemdi. Açıkçası hiç böyle bir son beklememiştim. Çünkü nedense bambaşka şeyler düşünmüştüm. Mesela Kara Adam'ın Ellen'ın bir türlü ulaşamadığı erkek arkadaşı Chris olabilirdi... ama bu durum işte çok klişe olurdu ve yazar bundan kaçınmış okuru tatmin edecek bir durum oluşturmuştu. Sevdim bunu...

Kitabın sonunu cidden iki sefer okudum çünkü beklemediğim bir sondu. Böyle bir kitapta beni en tatmin eden de tahmin edilemez son oldu açıkçası.

Kitaba dair yorumumu uzatırsam çok fazla içeriğe gireceğim bu yüzden kısa kesiyorum ama çok sevdiğimi de söylemeliyim. Yazarın diğer kitaplarını da toplayıp okuyacağım kesinlikle.

Eğer psikolojik gerilim seviyorsanız mutlaka denemelisiniz.

10 puan

çok etkilendim. sonunda çok şaşırdım. ve inanılmaz beğendim.

Profil Resmi
9 puan

Derin bir çelişki yaratan Yazar'ın romandaki başkahramanın başına gelen olayların sıranışı çok yaratıcı ve sürükleyici... sonlara doğru tahminleriniz doğru çıkıyor olsada hale romanın ritmi azalmıyor...

Okuduğum ilk psikiolijik-gerilim romanı olan bu roman ve bana bu türü sevdiren eser.

8 puan

Tahmin yürüttüğünüz zaman rahatlıkla bulabilirsiniz aslında özellikle psikoloji ile haşır neşir olanlar ve buna benzer bir çok film izlemiş ya da kitap okumuş olanlar. Yine de kitap kendini okutuyor. Pek gerilim romanı seven biri olmasam da film gibi akan kitapları okumayı seviyorum. Her bölüm sonrası "şimdi ne olacak?" demekten kendimi alamadığım bir film gibi ama aynı zamanda da sayfalarını çevirdiğin bir kitap. İkisi bir arada, daha ne beklenebilir? Belki daha farklı bir son? Özellikle Chris konusunda o kadar emindim ki başka bir olay olsun istiyordum içten içe. Mark karakterini de sevdim gerçekten. Yazarın dili de zorlayıcı değildi, hemen okunup bitecek bir akıcılığa sahipti ki öyle de oldu.

10 puan

Oncelikle kimsede kesinlikle 'sonunu tahmin edebilirim' dusuncesi olmamali :)
Okudugum en siradisi ve en zekice yazilmis kitapti. Yazar zekasinin sovunu yapmak icin bile yazmis denebilir hahaha :)
Kitapta ki psikolojik tespitler ve yorumlar cok ama cok iyiydi, bazi davranislara yorum yapabilme yetenegi kazandirabilir dikkatli okuyanlara.
Kitabin ilk sayfasindan itibaren akicilik hic azalmiyor, hatta artiyor bile ! Bazi sayfalarda gerilmiyor degilsiniz, oyle icine ceken, gerilimin merakla birlestirildigi bir kitap sunmus yazar.
Kesinlikle birakmayacaksiniz, kesinlikle pisman olmayacaksiniz.
Bir defa daha okunup olaylarin bilindigi dusunce bicmiyle tekrar yorumlanmali hatta her okuyucu tarafindan :)

9 puan


Şimdi sarsıcı bir psikolojik gerilim kitabı düşünün. Yazar öyle ters köşelerle kurgulanmış ki; kitabın içinde siz de yaşamış, son düğümü siz çözmüş gibi şoktasınız. Üstelik kitabı yeni bitirmişsiniz, etkisi hala üzerinizde. İşte ben de öyleyim.
Adından da anlaşılacağı gibi kurgu, psikiyatrist olan Ellen Roth etrafında dönmekte ve doktorun hayatı kimliksiz bir hastanın kliniğe gelmesiyle birlikte, zorlu bir döneme girmektedir. Erkek arkadaşının tatile çıkması ise kendisini yalnız ve çaresiz hissetmesine neden olmaktadır. Ama Ellen içindeki savaşçı kadını, meslektaşı ve gizli aşığı Mark'ın da desteği ile ortaya çıkarmakta ve kimliksiz kadına yardım için canını ortaya koymaktadır. Gizem, korku ve şiddet olayları arasındaki çift, gerçeği bulmak için tüm imkanları ile bulmacayı çözmeye çalışmaktadır.
Psikolojik gerilim sevenlere gönül rahatlığıyla tavsiye eder ve şaşırtıcı son (bazı bölümler tahmin edilebilir olsa da) garantisi verebilirim.

8 puan

Yazarın okuduğum ilk kitabı ve gayet akıcı ve iyi bir kurgusu var. Okuyanı pişman etmez.

geri ileri