Portobello Cadısı

En Son Değerlendirmeler

6 puan

Paulo Coelho'nun kalemine göre biraz zayıf kalsa da anlatılan hikaye güzel.

8 puan

Karmaşık ama yine de her bir kişide kendinizden ufak parçalar bulabiliyorsunuz..

Profil Resmi
9 puan

Bir kadını, tanındığı çevreli ile anlatan bir kitap.
Başlarda çok ilgi çekici gelse de ilerleyen zamanlarda biraz sıkılmaya başladım. Hep Athena denen kadından ve onun dur durak bilmeyen arayışlarından söz ediyor. Bir arayışını bitiriyor bir arayışına başlıyor.
Kötü değil ama bazı yerlerde sıkıcı olabiliyor.

10 puan

Bir roman ancak bu kadar sürükleyici olabilir.

11 yıl, 10 ay
6 puan

Kendimi adayacağım bir hobi verin bana.

7 puan

Kendimize karşı her zaman nasıl samimi davranabiliriz? Bu sorunun cevabını paulo coelho bu kitanında arıyor. Athenanın gizemli ve duygusal yolculuğunun öyküsü. İnsanlar bir şeyler yaratır ve onun kurbanı olurlar. Athena bu gerçeğe başkaldırıyor ve bedelini ödüyor. Bu kadının hayatını okumanızı ve ibret almanızı hepinize tavsiye ederim.

7 puan

Portobello cadısı, kadın dünyası ve sevmenin önemi üstüne bir kitap; tutku, yolculuk, kadınlar, korkular ve simgelerden okurların kolay kolay unutamayacakları bir olay örgüsü oluşturan çağdaş bir portre.

10 puan

Bu kitabı okurken bile dans etme arzunuzu bastıramayabilirsiniz.Kitabı okuduktan sonra ışığı bulmak istedim, kimin ne dediği, kimin neye inandığı kimseyi ilgilendirmemeli ve bu kitabı okuduktan sonra inancınız kalbinize yerleşebilir.

11 yıl, 10 ay
2 puan

tam anlamıyla vasat saçma sapan...

3 puan

Yakın zamanda Brida'yı okuyup tepem atınca şunu bir kez daha okuyayım dedim. Acaba yazar bunu yazdıysa Brida'yı niye yazmış yok ileride Brida'yı yazacaktıysa bunu niye yazmış? Bu "arayış" konusunu işlenebilecek en iyi şekilde Simyacı'da yapmıştı. Ondan sonrakiler bana çok eğreti geliyor. Zamanında kadın dünyasından çok iyi anlıyorsun diye kim gazladıysa artık. Bana kalırsa Coelho'nun kitaplarında yansıttığı bir kadının samimi iç dünyası değil erkek gözüyle görmek istedikleri kadının iç dünyası. Bir de üstüne sürekli aynı konuyu yazıp durunca iyice soğutuyor. Bu konuyu işleyen bilmem kaç tane kitabının arasında yine en iyisi Veronika Ölmek İstiyor bence.

8 puan

Kesinlikle değişik bir kitaptı. Sanki birisi hakkında yazılmış bir hatıra defterini okur gibi hissettim. Athena'yı tanıdıklarının anılarından okurken,farklı kişilerde farklı izler bıraktığını gördüm. Ve ister istemez ''Acaba hepimiz tıpkı kitaptaki gibi;davranışlarımızla farklı insanlarda farklı tepkiler mi uyandırıyoruz?Hafızalarına farklı mı kazınıyoruz?'' diye düşünmeme sebep oldu.
Dolu dolu yaşanmış bir hayatın sıradışı öyküsü...

geri ileri