Parfümün Dansı

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Alobar'ın kaderinde yatan şansızlıkları yanı sıra hiç bir insanın erişemediği ölümsüzlük sırrını bulması, beraberinde yüzyıllar sürecek Kudrayla bir aşk yaşaması, pancarında bi köşede beklemesi ve daha bir sürü olay sizi içine çekiyor.Ayrıca çobanların ve sürülerin tanrısı Pan da bu kitapa kesinlikle sempati kazandırıyor.
Kesinlikle okunması gereken bir kitap.

10 puan

Çok ama çok eğlendim. Uzun zaman önce okudum ama parfüm endüstrisi ve o notalar hala aklımda. Etkileyici, eğlenceli tıpkı dans gibi..

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Okumayan kalmadı herhalde.

6 puan

pek benim tarzım değildi, yazarın kullandığı benzetmeler de dikkate değerdi.

7 puan

Kurgusu, anlatım dili çok güzel bir kitaptı... İyi ki okumuşum...

7 puan

Tom Robbins'in dünyası, kelimelerle dansı sizi bekliyor...
http://beyazkitaplik.blogspot.com/2012/12/parfumun-dans-tom-robbins.html

Profil Resmi
9 puan

Okudum... Okucam...

10 puan

Bambaşka bir roman, favorilerimden...

10 yıl, 11 ay
10 puan

Çok okumak istediğim kitaplardan bir tanesiydi. Beklenenden de güzel bir kitap. Okumanızı tavsiye ederim.

10 yıl, 10 ay
10 puan

cümle yapısına bayıldım hikaye de çok sevimliydi sonu havada bırakılmış olmasına rağmen hem de!

8 puan

O kadar değişik betimlemeler var ki...Başta sıkıcı gibi gelse de okudukça ilginçleşen bir kitap.

8 puan

Kitap kalite kokuyor ama aşırı detaya girmeseydi keşke. Onun dışında ölümsüzlüğün bilinç düzeyinde yaşanacağı mesajı son derece doğruydu.

Profil Resmi
10 puan

Kudra ve Alobar, en güzel edebiyat çiftlerindendir, kitap sürükleyici ve iz bırakan bir yapıt bence.

10 puan

Tom Robbins , sana şapka çıkarıp önünde saygıyla eğilirim. Böyle bir eser okumayalı çok uzun bir süre olmuştu. Düşündürttü , güldürdü , geçmişten günümüze , günümüzden geçmişimize bir yolculuk yaptırdı. Zaman aktı dünya dönmeye devam etti, insanlar yaşlanıp toprakta iz bıraktı ama Alobar ve Kudra havadaki titreşimlerine devam etti. Kitap aslında 4 ana mantıktan oluşuyor. İlki pancar , sonrası parfüm ,ardından Pan ve nihali olan ölümsüzlük. O 4 maddenin altında da sınırsız bir hayal gücü uzanıyor.

9 puan

Çok beğendiğim bir kitaptı, keşke okumamış olsaydım diyorum tekrar okuyabilmek için

Profil Resmi
5 puan

Çok beğenilen ve tavsiye edilen bir roman ancak beni açmadı. Bitiremedim bile...

8 puan

Akıcı hoş bir kitap

8 puan

Çok farklı bir üslupla yazılmış çok büyülü bir eser. Ben çok beğendim. Yazarın diğer eserlerini de çok merak ediyorum.

10 puan

Olağanüstü

8 puan

Varoluş ve Ölüm ile ilgili sorulara cevap arıyor.

5 puan

Kitap ölümsüzlük arayışını anlatıyor. Efsane ile gerçek içiçe. Açıkçası ben kitabı bitirmekte çok zorlandım. Sürükleyici bir kitap değil. Ancak efsaneyi sevenler, hayal ürünü romanları sevenler okuyabilirler...

10 puan

okurken bu kadar çok bilgiyi bir arada bulabildiğim ve sürükleyiciliğin hiç kaybolmaksızın okuyabildiğim ender kitaplardan

10 puan

mesela üç yılda bir, kendini mutlu hissetmek için, sorularının cevabını bulmak için, neden O'nunla olduğunu anlamak için, gülümsemek için eline alıp okunabilecek masal

8 puan

Amerikalı yazar Tom Robbins'in okuduğum ilk kitabı. Kapaktaki Pan figürünün kaynağı ise kitabın ön sayfasında yer alan anıda anlatılmış. Benim için çok hoş bir ayrıntı oldu bu.

Kitap dolu dolu ve yoğundu. Benim için uzun bir yolculuk diyebilirim. Okuması zaman aldı. Hikaye bir kaç koldan ilerliyor ve güzel bir sonuca ulaşıyor. Kurgu başarılıydı ancak yer yer dağılmalar, duraklamar vardı. Alobar ile Kudra'nın en sevilen karakterler olarak anılmasını ise aralarındaki mistisizme bağlıyorum. Benim en etkilendiğim karakter ise sanırım tavşan Marcel le Fever oldu.
Kitapta merak unsurunun çok zayıf olduğunu düşünüyorum. Pancarın akıbeti, Alobar ile Kudra'nın ölümsüzlük yolculuğu, Bandaloop'ların gizemi... Bunlar sürükleyici kılıyor örgüyü ama gene de bir şeyler eksik gibiydi. Tabii, bütün o uçuk, zekice ve gülümseten betimlemelerle dolu olması ise bunu kapatıyor.
Bir farkındalık katıyor kitap, ölüm üzerine. Üzerinde düşünülüp tartışılması gereken bir felsefe var. Beni uyandıran paragraflar.

Koku, belki de beş duyu arasında en gizemli olanı. Yazar ise kokuyu ölümsüzlüğün ipi olarak resmetmiş. Bir bağ.

10 puan

"sürükleyici" dersem eksik kalır, "muhteşem" dersem değeri düşer..
öyle bir kitap..

10 puan

okurken burnuna sürekli parfüm kokularının geldiği keyifli bir roman

Profil Resmi
6 puan

bu kitabı okurken aldığınız parfüm kokusu tamamen bilincinizin uydurmasıdır.

10 puan

Kitaba başladığım günden beri her aksam pancar yedim.
Meger pancar yemem değil..
Hayata bakışınızda değişiklik yaratacak bir kitapla karşı karşıya olduğunuzu bilerek başlayın ve asla okumayı bırakmayın.
Çünkü bu kitap sadece parfümün dansı değil..hayatın dansı..;)

9 puan

Okumanın keyifli olduğu bir kitap olmanın yanında, içerisinden birçok kavrama dair yeni şeyler okuma ve öğrenme isteği de uyandırıyor. Bu kitapta tekrar eden insan davranışları, içerisinde ayrıca incelenebilecek bilimsel gerçekler, ya da felsefi akımlar bulunuyor. Kitabın son sayfasında bitmeyen bir yolculuk başlatıyor,hem de araştırma yaptığınızın farkına varmadan yürüdüğünüz bir yolculuk.

7 puan

Arka kapakta da bahsedildiği gibi oyun oynamayı seven bir yazar Tom Robbins. Kitap da bir hayli eğlenceliydi, en azından öyle başladı. Elimde biraz süründü, sürünmemiş olsaydı daha çok sevecektim galiba. Bu kadar oyunu yüreğim kaldırmadı zira sonradan.

Hayat üzerine, ölüm üzerine güzel yaklaşımları var Robbins'in, insan doğası ve doğaya dönüş hakkında da öyle. Okumak gerek.

geri 1 | 2