Paranormal (Paranormal, #1)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
5 puan

Kitap bittikten sonra bende kalan tek şey büyük bir düş kırıklığı...


Başları iyi gidiyordu. Farklı bir kitap olacak bu tamamdır demiştim. Sonradan artmayan tempo daha bir azalınca okuma hevesim pek kalmadı açıkçası. Yine de bitirmeye çalıştım. İkinci kitabı, elimde okuyacak kitap kalmayana kadar okumayı düşünmüyorum...

11 yıl, 11 ay
8 puan

Güzeldi ;)

11 yıl, 10 ay
6 puan

Açıkçası çok da beğendiğimi söyleyemem kitabı. Yani bilmiyorum beni pek sarmadı. Zaten ince olduğu için hemen bitti ama mutlaka okunsun demem. Boş vaktin varsa falan okunmalı bence.

8 puan

Gayet güzel hiç sıkılmadan okudum

10 puan

Kitabı tam üç saatte okudumDüşünü artık nasıl hoşuma gittiğininResmen bayıldım.Muhteşem bir seriKesinlikle okunmalı.Tanıtımı ilk okuduğumda yine mi vampir kurtadama peri dedim ama asıl karakterlerin yani Lend ve Evie'nin bunlarla alakası bile yok

Lend'a aşık oldum yok böyle bir çocuk
Reth'e ise uyuz oldum.Manyak peri bozuntusu:@

Profil Resmi
6 puan

Evelyn, on altı yaşındadır, International Paranormal Containment Agency’de çalışmaktadır. Paranormal kişileri görebilme yeteneğinin keşfedilmesinden sonra burada çalışmaya başlamıştır. Bu şirket vampirler, kurtadamlar, çocukları yiyen kocakarı görünümünde olup göl kıyılarında yaşayan hag’ler, gibi paranormal kişileri tespit edip onları nötralize ediyor, sonra da ayak bileklerine taktığı bileklikle onları etiketleyip çeşitli işlerde çalıştırıyordur. Evelyn’ın anne babası daha bebekken onu terk ettiğinden küçüklüğü yetiştirme yurtlarında geçmiştir. Bu yüzden bu işi kabul edip işin başındaki Raquel’in yanına yerleşmesi zor olmaz. Liseli gençleri anlatan, hiç kaçırmadığı Easton Heights dizisi sayılmazsa dış dünyadan kopuk bir yaşamı vardır. Raquel ve en iyi arkadaşı, denizkızı Alisha dışında hiç arkadaşı yoktur.
Herhangi bir yerde paranormal bir etkinlik fark edilir fark edilmez Evelyn bir faerie aracılığıyla oraya gider. Faeriler, paralel zaman ve evrende, Faerie Realms’da yaşayan, güzellikleriyle insanı büyüleyen, sizi ele geçirmeye çalışan, tehlikeli yaratıklardır. O yüzden onlara karşı her an ihtiyatlı olmak gerekmektedir. Ancak herkesin iki tane koruyucu faerie’si vardır, çok zor durumda olunca onların ismini anmak yeterlidir. Evelyn’in karşısına sürekli çıkıp duran ve onu baştan çıkarmaya çalışan Reth isminde bir faerie vardır. Evelyn, kendini ona kaptırmamaya çalışır, Reth Evelyn’i ele geçirmek için fırsat kollamaktadır. IPCA’da çalışanların Tasey adında teknolojik bir yardımcıları da vardır, acil bir durumda hemen ofisle bağlantı kurarlar.
Bir gün on yedi yaşında Lend adında bir çocuk gizlice IPCA’ya girmeye çalışır, Raquel’in odasında yakalanır. Bu çocuğun herhangi birinin kılığında görünebilme yeteneği vardır. Lend, sorgulanmak üzere bir hücrede bekletilir. Bu sırada, Evelyn’le arkadaş olur. Evie, Lend sayesinde kendi hakkındaki birtakım gerçekleri öğrenir. Evie, kendini IPCA ailesinden biri gibi hissetmesine karşın aslında o da bir paranormaldir ve gözlem altındadır. Bunun üzerine Evie, Lend’le kaçmaya karar verir. Lend’in Virginia’daki evine gelir. Bu sırada IPCA’da tutulan paranormaller öldürülmeye başlar. IPCA tamamen olaylar üzerindeki kontrolünün yitirir. Lend’in babası, paranormallere yardım edip onları IPCA’dan korumakta, onlara kaçak işler bulmaktadır. Evie, olayları başka bir açıdan görmeye başlar. Paranormallerin olmadığı bir dünya çok tatsızdır.Lend de kendisi gibi iki dünya arasında kalmış bir paranormaldir. Lend’in annesi bir su ruhuna sahiptir ve ölümsüzdür, normal bir insan formu alıp David’le evlenmeyi tercih etmiştir. Bu su ruhu sayesinde, ateş ruhundan olan faerieler bu eve yaklaşamazlar. Lend de aslında bir insan formuna sahip değildir ve en doğal haliyle görünmekten rahatsızlık duymadığı tek kişi Evie’dir. Bu durum, ikisini birbirlerine yaklaştırır.
Bu sırada Vivien adında biri Evie’yi bulur. O da Evie gibidir. Sonunda Evie, hem Vivien’i hem kendisini hem de Viven’in aldığı ruhları kurtarmak istemektedir.

Kitapta okuru zorlamayan, bol diyaloglu bir anlatım tercih edilmiş. Ancak kitaba pek çok şeyin dahil edilmeye çalışılmasından dolayı hikaye bir bütünlük kazanamıyor, olaylar fantastik türün gerektirdiği şekilde birbirine tam olarak bağlanamıyor. Hikaye neye odaklanacağını tam bilemiyor, popülaritesinden emin olunan konular ve birtakım klişeler dağınık bir şekilde bir araya getiriliyor.

www.kirazinkitaplari.blogspot.com

8 puan

Evie paranormallerin sihirli kılıklarının altını görebilmektedir.Bu nedenle onları evi bildiği bir merkez adına etiketlemekle görevlidir.Ama gerçekten ne olduğu hakkında bir fikri yok kızın.gerçi öğrenmesi an meselesi ve umduğundan daha karışık olaylar...

10 puan

Harika ötesi bir kitaptı.Biraz Teen ama olsun... Kurgusuna bayıldım.Yazar favorilerim arasında yerini aldı hemen! DEXten okuduğum ilk kitaptı.Harikaydı.Yayınevinin de abonesiyim artık.! Azıcık geç kalmış olsam da :)
Kitaptaki beni ilk bağlayan özellik kurgusundaki karakterlerin orjinalliği.Paranormaller aynı.Yani vampir,peri,kurtadam vs... Ama yazar bir şekilde bunları farklılaştırmayı başarmış.Hikaye bambaşka bir türmüşçesine anlatılmış.Yeni paranormallerde katmamış değil.Bunlarında ilgimde etkisi büyük.
Ancak olay döngüsü ve komikliğini de unutmamalı. :) Ana karaktere bayıldım.Çok cıvıl cıvıl bir kız.Dizi izlerken ki hali ise bambaşka :D
Serinin devam kitabı için sabırsızım :))

6 puan

Ben fantastik romanlardan çok hoşlanmıyorum. Okumaya başladıktan sonra yarım kalmasın diye bitirdim. Ama dili akıcı kolay okunabilen bir kitap..

5 puan

Beklediğim gibi değildi.düş krıklığına uğradım açıkcası.16 yaşındaki bir kızın hikayesini okuyacağımı bilmediğim için belkide , bu tarz lise yılları ile dolu kitaplar beni sıkıyor.

Profil Resmi
5 puan

http://kordugumhayaller.blogspot.com/2012/09/paranormal-paranormalcy-by-kiersten.html

Daha ilk sayfalardan güldürmeye başlıyor. Gerçekten komik bir kitaptı. Kız desen hem bencil hem salak ama olsun bolca güldürüyor bence.

Kitap kızımızın bir vampiri UPTA adı verilen ve tüm paranormal yaratıkları toplayan, insanlar için onları kontrol altına alan ve daha bir sürü faso fiso yapan bir yer için yakalamasıyla başlıyor. Ahhh gitti yakışıklı vampirim diye düşünmeyin sakın. Zira bu kitap evrenindeki paranormallerin bir çoğu öcü böcü, çirkin ve sizi öldürmek isteyen canavarlar. Mesela olmassa olmazımız vampirlerin sihirli kılıklarının altında zombilerden daha çirkin –zannımca- bir ceset olması gibi. Peki biz nerden biliyoruz bu sihirli kılıkların altını derseniz çok basit. Bizim deli kız Evie tüm paranormallerin sihirsiz gerçek halini görüyor. Eğlenceli di mi? Ama daha da eğlencelisi bizim kızımız ve daha sonrasında başına gelenler. Neler mi geliyor peki başına? Valla gelmeyen kalmıyor ki! Bir sürü şey oluyor. Gizemli bir yabancı karargaha sızıyor, etrafta biri paranormalleri öldürüyor, ex-aşkı kızımıza sadece onun göreceği büyülü şeyler yapıyor ve en güzeli tüm bu karmaşada kızımız aşık oluyor!! - zaten bu da olmazsa olmaz bir durumdur ama oğlan da cıx hani :) -

Benim bu seri için de sevdiğim ve komik bulduğum şey küfür yerine “bip” kullanmaları oldu. Nedenini okuyunca öğrenirsiniz ve bence bu çok komik. Kitabın bazı yerleri oldu ki kahkaha attım. İşte o yerler de genelde “bip” muhabbetleri oldu :)

Şaşırtıcı bulduğum şey Raquel’in iç çekişleri oldu. Evet, evet yanlış değil. Her iç çekişi paragraflık cümlelere denk kadının! Her ne kadar nasıl yaptığı anlamasam da okudukça canım çekmedi değil şu anlamlı iç çekişleri. Ben çeksem çeksem anca sıkıntıdan çekerim kadın kitabını yazmış oysaki… Yazar böylece hep okunan sıkıcı yan karakterler yerine farklı bir karakter yaratmış, iyi de olmuş hani.

Bu kitapta en çok kimi sevdin derseniz tabi ki de deniz kızı Lish’i. Hem komik hem de lafını esirgemiyor ve kızımızın en iyi arkadaşı. Diğer karakterleri şöyle böyle sevdim. Aaaa yakışıklı gencimizi unutmayalım onu da sevdim, kızımız UPTA'da yalnızken ona iyi arkadaş oldu yoksa daha fazlası mı? Bilmem oku gör.

Kitabı bazı yönlerden cesur buldum eklemeden olmaz. Mesela bir karakteri tanıtıp sana onu önemli gösterebiliyor ama sonra şak!...birden uff olabiliyor karakter. Ya da sana birinden bahsediyor umursamıyorsun ama ilerde o kişiyi sana hatırlatıyor önemliymişçesine. Tüm bu bağlamlarda bence güzel bir kitaptı. Uzun zamandır böyle başına oturup birkaç saatte bitireceğin genç işi bir kitap okumamıştım. İyi ki de okumuşum çünkü özellikle kitaplarımın çıkmasını beklerken iyi geldi.

Kitabın eksi yanları yok mu derseniz de var yani. Kusursuz ne var ki sonuçta. Bunlardan biri bazen kitaptaki olayların çok hızlı gelişmesi ve sonuçlanması. Okurken bir kaç yerde heyecanlandırdı ama sonra hevesimi kursağımda bıraktı. Ya da kızımızın bir şeyi öğrenince onu bencilce kendine saklaması. Tamam al megafonunu bağır millete demiyorum ama ne olur yani bir bilene danışsan. Neyse, sinirlerime hakim oluyorum. Bunun dışında da pek beni rahatsız eden bir şey yoktu.

Size de tavsiye ederim. Keyifli okumalar :)

7 puan

Güzel ve sürükleyi bir kitaptı tek eksisi sonu beni
pek tatmin etmedi ama devamı gelicek sanırım ve gelmelide.

10 yıl, 11 ay
6 puan

Favori karakterim Reth

9 puan

Evie'nin söylemiyle : Ah, Biiiiiippp bu kitap çok güzel :))

5 puan

iyi

4 puan

Bana çocuk kitabı gibi geldi. Okumasanız hiç bir şey kaybetmezsiniz.

6 puan

evet kitabı bir günde bitirdim ama o kadar da sürükleyici ve güzel olduğunu söyleyemeyeceğim maalesef ama kötüde değildi yinede diğer paranormal -fantastik serilere göre mesela obsidiyen yada melez sözleşmeleri ne göre vasat kalıyor deneblir yinede eh işte güzeldi idare eder bence:)

10 yıl, 10 ay
8 puan

Yorumun tamamı için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/06/paranormal-kitap-yorumu.html

Evie paranormal yaratıkları insanlardan ayırabilme yeteneğine sahip tek insandır. Yani paranormal yaratıkların gerçek görünüşlerini görmektedir. ( Çok hoş bir durum olmasa gerek. -_-) UPTA'da (Uluslararası Paranormal Tecrit Ajansı ) paranormal yaratıkları hizada tutmak adına çalışmaktadır. Ve bir kehanetle Evie'nin başına gelmedik kalmaz. Konuya fazla değinmek istemiyorum aslında. Çünkü spoiler vermekten korkuyorum ki zaten konuyu da ana hatlarıyla anlattım. Bir günde bitirdiğim , çerezlik diye tabir ettiğim kitaplardan oldu. Karakterleri falan da çok sevdim. Akıcı , komik ve gerçekten eğlenceli bir kitaptı.

geri ileri