Pamuk İpliği

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Yazarın dili çok akıcı, sürükleyici... Okurken zaman kavramını yitirmenize neden olabiliyor. Üstelik sadece bir çiftin üzerinden işlemiyor konuyu... Yan karakterlerinde hayatlarını okuyabiliyoruz. Yani kısacası ana karakter de en az ana karakterler kadar değerli bu kitapta.

Açıkçası kitabı aldığımda ve okumaya başladığımda düşüncem; evlenmek isteyen bir çift ve buna karşı çıkan bir kayunvalide etkisi ile gelişen olaylardı. Ki evet kısmen öyleydi de ancak Erica'nın arkadaşları April ve Griffin, Brain'in arkadaşı Matt, annesi Rita, Erica'nın anne babasının evliliklerindeki ilişkilerini okumayı beklemiyordum. Bu yüzden beklentimin fazlasını verdi kitap bana...

Karen'ın entrikalı, fırtınalı yalanlarını okurken ciddi anlamda sinir küpü oldum diyebilirim herhalde elime geçirsem paramparça ederdim. Griffin ve April ilişkisi cidden çok tatlıydı gülümseyerek okudum. Wilson'a acıdım, evliliği bir felaketken ve onca yıl Karen gibi bir kadına katlanmış olmak... okurken acıdım ama sonunda onunda mutluluğu bulmasına çok sevindim.

Kitaptaki favori sahnem Griffin ve Erica'nın Vegas'a gideceklerini artık evleneceklerini söylemesi ve Karen'ın bunu kendince anlamasıydı. Harikaydı :))

Her neyse çok uzatmayayım. Kitabı cidden sevdim ve umarım yazarın başka kitaplarını da okuyabiliriz. Ayrıca karakterlerimizin siyahi olması ve tanımlarının da o şekilde yapılması da ayrı bir tattı... O kadar beyaz ten okumaya alışmışız ki siyah tenin tanımı bile değişik ve güzel geldi.

Yorumumu bitirmişken Brain'ın annesi Rita'ya söylediği bir sözü alıntılayarak sizlerle paylaşmak istiyorum:


"Erica ile tanıştığımdan beri bir şeyin farkına vardım: Sevgi hiçbir şey talep etmez, hiçbir ültimatoma sebep olmaz ve hiçbir pişmanlığı kabul etmez. Sevginin yaptığı şey, fırtınanın en kötü anında hayatı kucaklamak be mutluluk vaat etmektir. Sonunda çok daha güzel ve parlak günler gelecektir."

9 puan

akın zamanda okuyup bitirdiğim ve yoğunluktan yorumunu yazamadığım bir kitap daha ! Geç olsun güç olmasın diyerek incelemeye başlıyorum ... :)

Öncelikle yazarın okuduğum ilk kitabı olduğunu belirteyim.Ancak yazarın diline çok çabuk alıştım.Takip edeceğim yazarlar sırasına yükselmesi için 50 sayfa yetti.

Normalde ilk 50 sayfada pek bir olay gelişmez ve karakterleri tanımaya başlarız.Bunda da tabii ki öyleydi.Ancak tek farkı,bu kitap 'aşık olma' devresini geçmiş bir yerden başlıyor.Ana karakterlerimiz zaten aşık olmuşlar,sevgili olmuşlar,hatta ve hatta evlenmeye bile karar vermişler ! Bizde evlenmelerine çok kısa bir zaman kala hayatlarına dahil oluyoruz.
Çiftimizin aşkları diğer tüm aşk kitaplarında olduğu gibi destansı ! Yani okurken normal hayatta bulamayacağınız tadı damağınızda bırakıyor elbette...
İki zenci genç aşık[ancak kitapta 3 çift anlatılıyor.Ben Spoiler vermemek için o konuya azıcık ucundan uzun açıklamada değineceğim ;)],kötü-kalpsiz bir anne,soyadı-aile baskısı,zenginlikle gelen sorumluluklar vs vs..Konumuz kısaca bu.Ama uzunca anlatmak gerekirse ki amacımız bu :D Şöyle ki;



Kızımız Erica ünlü zenci bir ailenin kızıdır.İlk direnişçi zenci ailelerinden.Bu aileler özgür zenci kasabasının kurucu aileleri,öncüleridir.Bu her ne kadar kulağa iyi geliyorsa da,belirli sosyal sınırlar,farklar oluşturmuştur aslında.Kurucu aileler zengin ve neredeyse kasabanın (dükkan vb.) para kaynaklarının tümüne sahip iken,halk işçi kısmı olarak geçmekte ve yoksul kalmaktadır.Bu üstünlük halleri Ericanın ve onun ailesinde en sevdiği kişinin yani babasının hoşlanmadığı bir gerçektir.Ericanın annesi ise bundan çok memnundur.Anne babasının evliliği bir aşk evliliği değildir ve annesi de tıpkı kendi evliliği gibi (Bizde görücü usulü denilir ya hani ) ana-babaların uygun gördüğü biri ile evlendirme niyetindedir Ericayı.Tıpkı kendileri gibi varlıklı bir ailenin oğlu ile.Buraları çok klasik gibi geliyor ama unutmayın biz kitabı okumaya başladığımızda bu olayla çoktan olup bitmiş oluyor.Bunu sadece ana konuyu anlamak için yazıyorum. ;) Ama ailenin çocukları birbirlerini sevmiyorlar.Sadece arkadaşlar.Ve bu durum ailelerini çok kızdırıyor.Bir gün yine böyle bir şekilde Erica en yakın arkadaşı(kitapta geçen bir diğer çiftin ana kahramanlarından) April'in evine gidiyor.Ve orada aşkı Brian ile tanışıyor.Ki emin olu mükemmel bir erkek.Gerçek dışı ! ♥ Onunla evlenmeye karar veriyor ve annesi elbette hoşlanmıyor ama elden ne gelir :D Kız aşık ve aşkı için direnmeye hazır...
Direnmeye değecek nadir aşklardan zaten sahip olduğu erkek.

Erica ile Brian'ın aşkları mükemmel ! Tek kelimeyle MÜKEMMEL ! ♥ Büyük bir uyum ve sevgi ile birleşen böyle bir çift çok nadir görülür.Ancak başlarına gelenler beni delirtti ! O annesi olacak şeytanı boğazlamak istedim.Bu ne entrikadır kardeşim ! Soluksuz okudum.Son sayfaları hele jet hızıyla çevirdim diyebilirim.Aşkı tutkuyu bol bulacağınız bir lezzet yaratmış yazar.Bayıldım.♥
İşte biz hikayeye böyle başlıyoruz.Bundan sonra Spoiler içerikli detaylar geliyor.Haberiniz olsun.. :)

İşte can alıcı,oyun bozan noktalar !

En yakın arkadaşı aslında kendini bildi bileli Ericayı evlendirmek istedikleri Griffin'e aşıktır.Ve şansa bakın Griffin de ona.Ancak April fakir kısımdan olduğu için ve ortada Erica olduğu için böyle bir seçenek imkansıza yakın görünmektedir.Onların aşkları beni çok üzmüştü kitapta.Kıyamam yıllardır birbirlerine baka baka mutsuz olmuşlar.Çok içliydi ..

Bir diğer oyun bozan ve en büyüklerinden olan nokta ise dünürlerdi!!!! Brian;'ın babası çok iyi bir baba,koca ve avukattır.Ancak genç yaşta vefat eder.Annesi de oğlu ile beraber okulunu tamamlar ve meslek edinir.Oğlu babası gibi avukatlık yaparken annesi de peyzajcılık yapmaya,böylece dünyanın çeşitli yerlerine seyehate çıkmaya başlar.Ve kimseyle evlenmez.Kızımız Erica'nın babası ise ailelerinin ona uygun gördüğü dişi bir şeytan ile evlidir tabiri caizse :) Ve aşkı hiç tatmamıştır.Yıllardır mutsuzluk içinde kendini işe ve kızına adamış,ancak sadaketle eşine bağlı kalmış bir adamdır William.Kızının nişan töreninde damadının annesi ile tanışana kadar ! Bu çiftin aşkı ise beni huzula doldurdu diyebilirim.Aşkı bulup kaybetmiş ve hiç bulmamış iki kişinin mutluluğu tatmasına şahit olmak okuyucu olarak sizi de mutlu etmekten başka çare bırakmıyor. ♥

Kitap için +18 denildiğini duydum hep ama inanın bundan kat kat daha fazla cinsellik olan kitaplar okumuşsunuzdur eminim.Zaten okuduğunuzda da bana hak vereceksiniz.Gayet dozajındaydı.Ne bir fazlalık ne de bir eksiklik hissettim.


Ephesus Yayınlarından çıkan bir kitap.

Öncelikle kapak bir HARİKA ♥ Daha elime ilk aldığımda cazibesine kapıldım.O kadar yumuşak bir dokusu var ki tıpkı kapağındaki gül yaprakları gibi.Satenimsi...

Çeviri kusursuzdu.Ancak yazım hataları çok vardı.Pek mühim olmayan,cümlenin bütünlüğünü etkilemeyen ufak hatalardı ama gözüme takıldı.Söylemeden edemedim.Bunun dışında tek söylemek istediğim bu yazarın kitaplarını okuyacağımız müjdesini duymak istediğim olacaktır.Kesinlikle okumalısınız.İçinize işleyen,heyecanla harmanlanan bir aşk hikayesi okuyacaksınız..Bir ailenin,bir toplumun hikayesini okuyup,onların gözünden bakacaksınız...


Profil Resmi
6 puan

Kitabı biraz önce bitirdim ve hemen yazmak istedim.Aşağıdaki tanıtım yazısında da belirtiğim gibi kısa sürede okunabilecek akıcılığa sahip.
Üstelik kitabın ortalarına geldiğinizde ne olacak?Karen daha neler yapacak?aşıklar birbirine kavuşabilecek mi? merakı sarıyor sizi.
Şunu açıkça söylemeliyim ki kitabın sonuna kadar Karen'a sinir olup bu haksızlığa tahammül edemiyorsunuz.
Erica ve Brain'ın sıcacık ve çok güzel aşkına şahit oluyorsunuz.
Ama Erica'nın annesi Karen, bu birlikteliğe karşı.Kızının bir aile lanetini önlemek adına zengin Griffin ile evlenmesi istiyor.Bunu gerçekleştirmek için ise akla hayale gelmedik planlar kurarak Brian ile Erica'yı ayırmayı başarıyor.
Bu arada Erica'yı kendi tarafına çekerken kocasını da kaybediyor.
Çünkü Karen'ın 30 yıllık eşi ilk defa aşkı buluyor ve bu aşkı uğruna herşeyi göze alıyor.
Erica ve Brain'in imrenilecek aşkı,
Wilson ve Rita'nın yıllar sonra aşkı bulması ve sonuna kadar bu aşk uğruna savaşmaları
Erica'nın en yakn arkadaşı,eskiden kasabanın istenmeyen fakir kızı iken şimdi ünlü bir manken olan April ile yıllardır aşkını içine gömdüğü Griffin'in bir araya gelmesi ...

Birbirinden güzel ve birbirinden değişik üç aşk hikayesi.

Ve tabi kötü anne Karen'ın yaptıkları ve bu yaptıklarının altında yatan gerçek neden.

Hepsi PAMUK İPLİĞİ'nde .
İçinizi ısıtacak,kıskanılacak aşklar için okuyun

9 puan

Aile ilişkileri, aşk hikayeleri, duygusallık ve dram... Kendini soluksuz okutan modern bir, hayır hayır üç aşk hikayesi. Bir ciltlik kitapta onlarca sürpriz.

7 puan

Kitapla ilgili ne söylesem bilemiyorum. Romantik aynı zamanda şaşırtıcı bir kitaptı.

İlk olarak hikayenin aşkla başlaması hoşuma gitti. Her zaman sonunda kavuşurlar ve mutlu son ile biter. Bu sefer o mutlu son'dan sonra ne olduğunu ve aslında işlerin orada bitmediğini gördük.

Brian ve Erica evlilik için gün sayarken, Erica'nın annesi Karen sayesinde çok kötü günler geçirdiler. Benim için kitabın yıldızı Brian'dı. O kadar tatlı ve romantik ki, gerçek olduğuna inanmakta zorluk çekiyorum.

Tabi ki hikaye sadece Erica ve Brian etrafında dönmüyor. Kitabın ilk yarısında, bütün malzemeler hazırlandı, her bir karakteri tanıdık ve ikinci yarıda yemek hazır! Öyle güzel bir yemekti ki tadı damağımda kaldı.

Erica, Brian, Griffin, April, Wilson ve Rita, bu hikayenin 3 çiftini oluşturuyordu ve aslında hepsine müdahale eden bir kişi vardı, Karen. O ne biçim bir anne ya. Hayret ettim okurken. Dallas'ı izlemedim ama izlesem bundan farklı olmazdı sanırım. Entrika ve yalanlar havada uçuştu. Son 100 sayfasında öğrendiğim gerçeklerle ağzım açık okudum.

Kitapla ilgili sevmediğim nokta, fazla elektriklenme olması. Dediğim cinsellik değil ki burada gördüğümün 5 katını elimi salladığım bir kitapta bulurum. 3 çiftin de aralarında cızırdama olmadan konuşma dahi yapamaması garibime gitti. Ee haliyle de trafo patladı bir kaç kere :D Bu konuda dozajı kaçmış biraz. Neyse ki ikinci yarıda bu toparlandı.
İkinci nokta ise, karakterlerin içe dönük kısımlarını sevmedim. Tabi bu kişisel bir zevk. Sürekli ne yaptım, nasıl yaptım, şimdi ne yapayım nerelere gideyim tarzını hiç bir kitapta sevmiyorum. Aksiyon insanıyım çabuk sıkılıyorum :D Ve kitabın içinde olan durumları tasvip etmeyip, yöntemleri onaylamasam da Karen gibi bir karakteri okuduktan sonra diğerlerine kızamadım. Yılın kötü karakterini hak edecek performans sergiliyor.

Sonuç olarak ortalamanın üstünde buldum ve beğendim. Dediğim gibi okuduğum sırlar çok şaşırtıcıydı ve 3 ayrı çifte yer vermesi olayı monotonluktan kurtarmış. Fazla beklentiye girmemeyi kabul ederseniz tavsiye ederim (:

9 puan

kitap ilk başlarda biraz yavaş ilerliyor ama daha sonra Erica'nın annesinin yaptıklarıyla sıkı bir ivme kazanıyor. içerisinde fazla erotizm barındırdığını düşünsem de bana göre çok güzel ve akıcı bir kitaptı. kesinlikle tavsiyemdir.

9 puan

Ummadık taş baş yarar ifadesi bu kitap için geçerli olsa gerek :)

Günlerce başlasam mı, başlamasam mı diyerek çantamda gezdirirken dün nihayetinde elime aldım ve 1-2 bölüm okuyup yatarım derken 197 sayfa okudum! Daha da okurdum ama uyumam gerekiyordu.

Sözün özü, kitap herşeyiyle çok iyiydi.

Çevirisi ise harikaydı. Editörün bundaki etkisinin büyük olduğunu düşünüyorum. Çünkü artık işin çeviri ile bitmediğinin bilincindeyim.

11 yıl
Profil Resmi
6 puan

Karmaşık aile ilişkilerinin yer aldığı, duygusallık ve drama ile süslenmiş bu inanılmaz hikâye kalbinizi çalacak.

Erica Sanders için ruh eşini bulmak pek de zor olmamıştır. Brian Lawson istediği adamdır ve herkes onların birbirleri için yaratıldığını düşünmektedir. Neredeyse herkes Tek istisna Ericanın başka bir adamla evlenmesini isteyen annesi Karendır. Hatta Karen, Brianı araştırması için bir özel detektif bile tutmuştur; ancak ortaya çıkan gerçek, iki ailenin parçalanmasına sebep olan yıkıcı ihanet Karenın umduğu son şeydir.
İlişkisinin kurtulamayacağına ikna olan Erica nişanı bozmuştur. Ama verdiği karar hâlâ aklını kurcalamaktadır, özellikle de Brianın çekici ve bekâr komşusu onun peşindeyken.
brenda jackson tarafından yazılmış 375 sayfadan oluşmaktadır.
akıcı ve sürükleyici bir roman okumanızı tavsiye ederim.

Profil Resmi
10 puan

Harikaydı, kesinlikle okunmalı diyorum.

Amerika'da zenci kesimin kuruluşunu üstlendiği katı sınıf ayrımı olan bir şehrin elit kesin gençler ve dünya bakışlarının çevresinde gelişen aşk hikayesi anlatılıyor. Erica'nın annesi arkadaş-eş-meslek her seçimine karışıyor ve hep aynı şeyi tekrarlıyor sen bu şehrin kurucusu olan ailelerin torunusun görevin sana yakışan evliliği yapmak. Kız sınıf para gibi şeylere aldırış etmeden yola devam ediyor. Aşık oluyor ve kitap da kızımızın evlilik hazırlığı ile başlıyor.

Kitapta 3 aşk hikayesi, muhteşem aşk hikayesi, dostluk, arkadaşlık, aile bağları, sadakat ve ENTRİKA var.

Okuyun diyorum harika. Hiç bir bölümde sıkılmadığım enden kitaplardan oldu.

http://pudratozu.blogspot.com/2013/06/pamuk-ipligi-iz-brakan-muhtesem-bir-ask.html

geri ileri