Osman - Birinci Kitap:Aşk (İmparatorluk, #3)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Tarihi bilgisine güvendiğim bir yazar Beyazıt Akman..osmanlı devletinin kuruluşu öncesinde anadoluyunun durumu,beylikleri,haçlıları,rumları,moğalları ve kayı beyliğinin yaşam şeklini anlatıyor..osmanın beyliğin başına geçişi ile kitap son buluyor..2. kitap Savaş olarak devam ediyor.yazar sonuçta bir tarihçi..edebi bir beklentim olmadı..tarih öğrenmek istiyor fakat ders altımı şeklinde kitaplar okumak istemiyorsanız roman şeklindeki bu kitabı tavsiye ederim

7 puan

Beyazıt Akman önceki iki kitabı ile en sevdiğim yazarlar arasında yerini almıştı. Dünyanın İlk Günü okuduğum en iyi kitaplardan biriydi. Son Sefarad ile ise kalbimi fethetmişti. Bu kitabına çok büyük beklentiler içinde başladım. Ancak beklentilerimi karşıladığını söyleyemem. Aslında tam olarak da nasıl yorumlayacağımı bilemedim. Bazı bölümlerde, bölüm başlarında karakter isimlerini belirtmiş, o harika masalsı dilini kullanarak sizi kitabın içine çekmeyi becermiş. Keşke bunu bütün kitaba uygulasaydı. Kitabın çoğu yerinde bölümü bir süre okumadan hangi karakterden bahsettiği anlaşılmıyor. Özellikle kitabın başı çok karışık zaman dilimlerinde yazılmış. Neden öyle yaptığını, kronolojik bir sırayla ilerlemediğini anlamlandıramadım. Bölüm başlarında tarih belirtse daha hoş olurdu.
O dönem hakkında tarih bilgim az olduğu için tarihi bilgi konusunda yorumda bulunamayacağım ama hangi bilginin gerçek hangi bilginin uydurma olduğunu anlamak için o dönemi araştırma isteğimi kamçıladığını söyleyebilirim. Okurken gerçek mi bunlar diye kendime sorduğum çok yer oldu.
Belki de bu kitabı, devam kitabını okumadan yorumlamamak gerekiyor. Diğer kitabı da okuduktan sonra daha doğru bir değerlendirme yapmış olurum sanırım.
Genel anlamda okumaktan keyif aldığımı söyleyebilirim ama bir Son Sefarad gibi de değildi.

geri ileri