Ölümcül Hata (Blair Mallory #1)

En Son Değerlendirmeler

9 puan

Tereddütsüz tavsiye edebileceğim kitaplar arasında..

9 puan

Linda'nın böylesi eğlenceli tarzda yazdığı bir kitap okumamıştım ama bu konuda oldukça başarılı olduğunu söylemeliyim :)
Blair Malory karakterini sevdim...oldukça eğlenceli ve yaratıcı fikirliydi...Liste tutmakta üstüne yoktur hem...
wyatt'ta Blair'in hakkından gelecek kadar sivri zekalı bir karakterdi...Ortada güzel bir denge vardı..
Konusuna değinecek olursa çiftimiz iki yıl önce çıkmaya başlar ama 3. çıkmalarından sonra Wyaat'tan ses seda kesilir...Ve Blair kendisini bir daha görmez..
Ama kader ağlarını örmüş ve çiftimizi tekrar bir araya getirmiştir...
Blair kendisine ait spor salonundan çıkarken bir cinayete tanık olur..
Nicole adındaki kadının öldürüldüğünü görür ki bu kadında biraz paronayak birşey...Blair'in herşeyini taklit etmektedir..Saç rengini,kesimini...Arabasının rengini,ojelerini,konuşma şeklini kıyafetlerini..vs.
O sırada hedef Nicole olsada ilerleyen bir kaç günde 2-3 kezde ölüm tehlikesi atlatır..
Silahlı bir saldırı..frenleri bozulduğu için araba kazası..vs.
Bu aşamada ise devreye koruyucu nitelikte Wyatt giriyor..Yakışıklı teğmenimiz.Bu yakışıklı daha Blair'i görür görmez terketmekle yaptığı hatayı anlıyor ve ertesi gün yüzüğü alıyor..Tabi işler o kadar kolay değil...Kızımızın onu affetmesi, katilin yakalanması lazım.Bu yüzden bu konu biraz erteleniyor.
Katilde bi alem ama...kimin olduğu belli değil..İnsan ipucu felan verir dimi...Okadar da uğraştırıyor insanları...Hadi onu geçtim katilin kimliği ortaya çıktığındada davranışları ayrı bi mükemmeldi...Böylesi rahat tavırlısınıda görmedim hani...:)

Kitap ve karakterler söylediğim gibi çok eğlenceliydi...Blair'in beyninin nasıl çalıştığını merak edebilirsiniz...Ben ettim...Ama aile fertlerini tanıyınca anasına bak kızını alda diyebilirsiniz :)
Ama ben demedim =)Neyse uzun lafın kısası ben sevdim..tavsiye ederim =)

9 puan

Ölümcül Hatayı yaklaşık bir yıldır arıyordum.Bir arkadaşımdan buldum ve okumak nasip oldu.Tam kelime ile mükemmel bir kitaptı.Aşk,mizah,aksiyon,macera hepsi içiçe harmanlanmış bir kitaptı.Bulabilen varsa okusun derim.

5 puan

Kitap güzeldi ama Linda nın kötüsüydü

10 puan

muhteşem muhteşm muhteşem :)))

8 puan

harika gerçekten harika!

3 puan

güzelllllllll

11 yıl, 10 ay
Profil Resmi
7 puan

Bu tarz polisiye kitaplarını çok seviyorum.Elinize aldığınızdan itibaren tempoyu düşürmüyorsunuz.Aşk, eğlence ve gerilim herşey tadındaydı. Fırsat bulursam yeniden okumak istediğim kitaplardan.Okumanızı tavsiye ederim.

9 puan

İsim ciddi.. Konu ciddi.. Kapak eh işte.. Ama bu kitaptaki karakterler kesinlikle çok eğlenceliii :D Hep tebessümle hatırlayacağım bu kitabı :) Öyle yoğunlaşmışım ki, çok ciddi bir polisiye okumayı bekliyorum böyle.. Sayfalar ilerledikçe bendeki ciddiyet yerini sırıtmaya bıraktı :D. Çok keyif alarak okudum. Katili tahmin ettim demeyeceğim. Katili, cinayeti unuttum çünkü. Diyaloglar çok hoştu. Tamamen onlara odaklandım. ''Sıkıldım, bunaldım, yok mu şöyle eğlenceli bir şeyler ? '' diyorsanız alıp okuyun işte :D

10 puan

Kesinlikle Harika!!!!

Son zamanlarda okuduğun en keyifli kitaplardan biri, Blair ve annesine bayıldım :D

10 yıl, 11 ay
10 puan

Blair Mallory bir amigo kızdır. Üniversiteye amigo kızlara ayrılan burstan yararlanarak gitmiştir. Mezun olur olmazda Jason Carson ile evlenmiştir. Jason kedini politika kariyerine adamıştır. Blair onu on yedi yaşında ki kız kardeşi Jennifer'ı öperken yakalayınca dört yıllık evliliğini bitirmiştir. Elinde ki resimden dolayı Jason istediği her şeyi vermeye razı olmuştur. Bununla kalmaz bunu kardeşinin yanına bırakmayıp kardeşini annesine söylemiştir. Onu kan bağından dolayı affetmiştir fakat kocasını asla affetmez. Ondan aldığı para ile de spor salonu açmıştır.
Spor salonuna kaydolan Nicole Goodwin Blair'i taklit eder. Saç rengi,modeli,losyonu,kıyafetleri,arabası dahil her şeyini taklit eder ama Blair'den nefret eder. Salonda ki diğer kadınları da rahatsız edip aşağılar. Üyeler şikayet edince de fırsatını bulan Blair üyeliğini bitirir. Nicole olay çıkarsa da ayrılmak zorunda kalır.

Blair salonu kitlerken Nicole'i yanında bir adam ile onu beklerken görür. Silah sesinden sonra kendisini öldürmek için geldiklerini düşünür fakat ateş edilen kendisi değil Nicole'dir.
Soruşturmaya ise teğmen Jefferson Wyatt Bloodsworth gelir. Wyatt ile iki sene önce üç kez çıkmışlardır. Son buluşmadan sonra Wyatt gitmiş bir daha aramamıştır. İki yıl geçmesine rağmen sesini duyunca Blair'in kalp atışları hızlanır fakat önce onu tanımama oyununu oynar. Tabi ki Wyatt buna inanmaz.

Wyatt profesyonel futbol oynamış üç yıl da evli kalmıştır. Futbolu bıraktığı gün karısı boşanmak istemiştir. İki sene önce korkup Blair'i aramamıştır. Cinayet haberini alınca onun unuttuğunu sandığı Blair olmadığını öğrenince rahatlar.

Cinayet araştırılmaya başlanır. Önce hedefin cinayet tanığı olan Blair olduğu düşünülür. Blair'i öldürmeye çalışırlar ve yaralanır. Wyat'ın koruyuculuğu devreye girer onun evinde kalır ve tüm bu işler ikiliyi iyice yakınlaştırır. Wyatt nişanlı olduklarını yayar. Hatta Blair'i annesine torunlarının annesine iyi bak diye bırakır. Blair yeniden canının yanmasını,kalbinin kırılmasını istemez bu yüzden güven problemi olsa da Wyatt onun güvenini yeniden kazanmaya kararlıdır. Artık pişmandır ve o korkan halinden eser yok.
İkili bir yandan ilişkisini yaşarken bir yandan da katili araştırmaya devam ederler. Tam katil yakalandı diye düşündüklerinde yeni bir kaza ile karşılaşırlar ve olayların çözülmesi kolay olmaz.

Wyatt bayıldım ona Nicole öldükten sonra Blair'in ölmediğini anlayınca, elinden kaçırmamaya karar verip ilk iş yüzük almış. Blair başına ne iş açarsa açsın buna değeceğini anlar. Onu korumak için gökyüzünü yeryüzüne taşıyabilir,onun yakıp yıktığı ormanları söndürmek için koşuşturmaya razı.
Blair'e eğlenceli hallerine,listelerine bayıldım. Kitap o eğlenceli anlatımı ile daha ilk sayfadan bağladı beni. Ciddi bir mesele var ortada bir cinayet var, suçlu aranıyor fakat eğlenmemek mümkün değil. Cinayet arkada figür gibi kalıyor. Bunun sebebi tabi ki önemsiz veya üzerin de durulmaması değil kitap boyunca var, araştırılıyor ama ikili o kadar keyifli ki arka planda kalıyor. Aşk, aksiyon,eğlence dolu bir kitap.Katilin ortaya çıkısı ve sonrası ise bambaşka bir olay. Bayıldım kitaba da ikiliye de.

9 puan

Blair ve Wyatt kesinlikle çok eğlenceli :)

10 puan

Çok komik ve müthiş eğlenceli bir kitaptı. Severek gülerek bazı yerlerinde içimin yağları eriyerek okudum. Tavsiye üstüne tavsiye edilir. Linda Howard ın Bay Mükemmel kitabıyla tanımıştım ve severek okumaya devam ediyorum.... Akıcı ve esprili anlatımıyla beni hiç sıkmadı... İyi okumalar canlar daha doğrusu iyi eğlenceler :) :) :)

8 puan

Okurken sıkılmadım ama sonu apar topar artık bitsin diye yazılmış gibiydi

geri ileri