Nefretten Sonra (Genişletilmiş 2. Baskı)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Bu kitap bi harika...

Profil Resmi
10 puan

Ne kitaptı o öyle? Her sayfasını özenle çevirdim, bana seslenilmesinden hiç bu kadar nefret etmemiştim. Kitaptan kopmak işkence gibiydi.
Natalia.. Öfkeli cadım! Ona kızanlara inat ben çok sevdim onu. Kim olsa nefret ederdi hayatını çaldığını düşündüğü adamdan. Bir çocuk için çok daha zordur birinden nefret etmek, böyle olaylara şahit olmak. Damardan verilen zehrin vücudunun her zerresine yayılması ve nefretinin ateşinde kavrulup büyümesi birkaç saatini aldı. Hesapta olmayan şey ise daha ilk gördüğü andan itibaren Tamer'in etkisi altına girmesiydi. Nefret etmek en çok kendisine zarar verir insanın, nitekim öyle de oldu. Hem kendini hem Tamer'i cayır cayır yaktı, çok hasar aldı. Sevgiye ilgiye ihtiyacını, tüm acısını bir bir çıkardı adamdan, içindeki zehri akıttı ve aşkını, kıskançlığını, ilgisini nefretle karıştırdı. İçindeki taşlar bir bir yer değiştirdi, nefretinin yerini koşulsuz bir sevgi aldı.
Tamer.. Yaptıklarıyla beni şoka uğratan asil adam. Ona söyleyecek tek lafım yok. Mertliği, sevgisi, cesareti aslında her hareketiyle beni büyüledi. Belayı kendine çekmekteki ustalığını Natalia'ya aşık olarak da gösterdi bizlere.
Sonunu bilmeme rağmen korka korka çevirdim son sayfaları. Okurken gülümsediğim, kıkırdadığım, sevindiğim, üzüldüğüm, ağlama isteğiyle yanıp tutuştuğum, kederlendiğim ve şoka uğradığım harika bir eserdi! Tadı damağımda kaldı, sonlara doğru şok üstüne şok geçirdim. etkileyici, akıcı, güzel, şahane bir kitaptı! Hafif çatık kaşlarla ve gülümseyen bir yüzle kapattım kitabı. Her sayfası zihnime kazındı, içime işledi. Natalia'nın büyümesine tanık olmak çok zevkliydi.Yazarın gözlem gücüne hayran kaldım.. Okurken karakterlerin hissettiklerini ben de hissettim. Bitmesini hiç istemedim, şöyle 300-500 sayfa daha olsa okurdum seve seve.

Profil Resmi
7 puan

Natalia'yı bir türlü sevemediğimden olsa gerek Fatih hocanın kitapları arasında en az sevdiğim bu kitap. Bazı yerlerde Natalia önümde olsa da saçını başını yolsam dedim çokça. Etmediği eziyet kalmadı adama üstüne üstlük adamdan sakladığı şeyin bence açıklaması da olamazdı. Yine de kurgusuyla falan tabi ki son derece başarılı bir romandı.

Profil Resmi
9 puan

Sonu belli fakat Tamer , Doğan ve Tahir'in hikayeleri güzel, yazar çok akıcı bir dille yazmış..

10 puan

Fatih Hoca'nın ilk yazılan olmasada aslında basılmış ilk kitabı Nefretten Sonra. Yazar kalemini yine konuşturmuş. Akıcı, anlaşılır bir kalem. Kıyasıya bir mücadele... O mücadelenin yanında yan hikayelerdeki dostluk ve aile bağları... Yine güzel duygular oluşturuyor okurda, soluk aldırıyor...

Ve diğer kitapların karakterleri Doğan -nam-ı diğer Dodo- , Tahir başta olmak üzere diğer esasoğlanlarımız... Onları da bu kitapta görmek yine çok güzel tabi ki. Zaten Fatih Hoca'nın tarzıdır bu, bence kitap başlarında bir uyarı olmalı: " Dikkat diğer kitap karakterlerinden biri karşısınıza çıkabilir!" :) Bence bunun olması çok hoş! Seviyorum bu durumu.

Yine, yeniden severek okudum :)
http://benherneysemo.blogspot.com/2013/07/nefretten-sonra-fatih-murat-arsal-yorum.html

Profil Resmi
9 puan

İntikam denen illet küçücük körpe bir yüreğe nasıl düşerde etrafındaki herkesi gözünü kırpmadan harcamaya sebep olabilirdi ki?
Natalia’nın yüreğine düşen nefret içten içe büyürken,kalbinin ona nasıl bir oyun oynayabileceğini kestirebilmiş miydi acaba?Bir zamanlar iğrendiği,babasının ölümüne sebep olan adamın Tamer Karlıbel’in gücü ve kudreti karşısında ,hem de onun yanı başındayken intikamını alabilmesi mümkün müydü?

O ne kadar kaçmaya çalıştıysa da buna engel olamadı.Bir zamanlar nefret ettiği adamı şimdi ölesiye seviyor ve istiyordu ki nefreti ve sevgisi arasında sıkışıp kalmıştı.Bir yanda babası ölmeden hemen önce ona verdiği intikam yemini diğer yanda her geçen gün içinde büyüyüp giden amansız bir sevda.Kalbi bu adamın suçsuz olduğuna inanmak istese de aklı bunu bir türlü kabul edemiyordu.Ne var ki kendine söz dinletemiyor her geçen gün bu yakışıklı adamın çekimine biraz daha kaptırıyordu kendini.Yılların geçmesi Natalia’nın içindeki öfkeyi bir nebze olsun yumuşatmış olsa da tamamen silip atmasına izin vermiyordu.Hatta nefreti öyle bir anda yeniden kıvılcım almıştıki bu defa karnında bebeğiyle Tamer’den habersiz kaçıp gitmesine onun himayesi altında bir dakika daha tutsak kalmasına izin vermemişti.

Aşkla nefretin birlikte işlendiği bu romandan çok etkilenecek ,kendinizi bir anda olayların içindeymiş gibi hissedeceksiniz.Peki acaba Aşk mı galip gelecek yoksa Nefret mi?

Profil Resmi
10 puan

genişlemiş hali ile harikaydı herkes okumalı :)

10 puan

Nefretten Sonra iki uykusuz gece sonunda okundu, bitti ama henüz etkisinden çıkmak mümkün olamadı.

Bir kadına intikam duygusu neler yaptırır bunu adım adım görüyoruz. Kitap boyunca Tamer’e hayran kaldım, Natalia’ya sinir oldum ama bir yandan da onun nasıl zorda olduğunu, intikamı ve aşkı arasında kaldığını gördükçe acıdım da, Allah kimseleri o duruma düşürmesin… Ama yine de doğum gününde o acı sözleri, kafasından ve yüreğinden geçenler farklı iken nasıl söyledi Tamer’e aklım almadı doğrusu. Üstelik karşısında onu sevdiğini söyleyen ve evlenme teklif eden bir adam varken. Ve Tamer; dağ gibi bir adamın yerle bir oluşu, çocuğu için yalvarışı, hayatından vazgeçmeyi bile göze alışı bölüm başından bu yana tutmaya çalıştığım gözyaşlarımın yanaklarımdan süzülmesine sebep oldu…

Kitap çok akıcı ve sürükleyiciydi, diğer kitaplardan sonunu bildiğim halde, nasıl okumaya başladım, nasıl bitti anlamadım doğrusu. Biliyorum ki diğer FMArsal kitapları gibi bunu da defalarca okuyacağım…

10 puan

muhteşem bir kitap aşka başka bir bakış açısı getiriyor intikamın aşka engel olamayacağını gösteren harika bir eserr okumanızı kesinlikle tavsiye ediyorum

10 puan

Bu adam bi harikaa!:)

10 puan

Bitireli saatler olmasına rağmen hala Tamer diye çığlık atasım var.

4 puan

Malesef bende yaş farkına ve küçük yaşta kurulan ilişkinin bu kadar doğalmış, normalmiş gibi yazılışına hiçde hoş bakmayanlardanım. Yazarın bir çok yerde artık tambir kadın gibiydi yazmasına rağmen hiçde ikna edici değildi.. Açıkçası verdiğim 4 puanıda sadece türk yazarlarımızın emeği heba olmasın diye ki aslında bu kitaptaki emek de ziyan olmuş gibi😔

7 puan

Okuyup da beğendiğim ilk FMArsal romanıdır.Birçok kişi Natalie'yi sevmemiş ama ben ona çoğu yerde hak verdim, ben de olsam kesin Natalie gibi davranırdım.

Tamer ise muhteşem bir adamdı. Adam için sürekli bela çekiyor dense de ben ne yazık ki bu durumla pek karşılaşamadım, sadece adamın sözlerinden ve vücudundaki yara izlerinden anlıyoruz bu durumu, ben olsam araya bir iki aksiyon katardım.



1 puan

Cocuk yasta birlikteligi ulkenin agir sorununu boyle islemesi yazarin karakterlerin tutarsizligi sacmaligi annenin olumunde payim var dedikten sonra adami aksamina arzulamasi nasil desem harcanan zamana paraya yazik soylenmesi gereken cok goze batan noktalari var hangisinden bahsediyim ki...

4 puan

Aradaki yaş farkı bana çok ters geldi.
Natalie'nin tavırları, Tamer'in bir anda aşık olması hoşuma gitmedi.
Bir bütünlük olduğunu düşünmüyorum. Yazarımızın bu kitabı yazarken önceden plan yapıp yazmadığı çok açık.
Üstelik yazarımızın kadınlarla ilgili pek bilgisi de yok gibi. "Bugün hamile kalamam zaten, korunmamıza gerek yok." diye bir şey yoktur.
Şimdiye kadar okuduğum erotik aşk kitaplarının en kötüsüydü.
Cümle kuruşları, bağlantı kopuşları hoşuma gitmeyen şeylerdi.

geri ileri