Mükemmel Koca (Quincy & Rainie, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Mükemmel Koca Lisa Gardner adı gibi mükemmel bir kitap idi...

Orjinal adı The Perfect Husband olan Mükemmel Koca'nın Goodreads puanı 5/3,98 benim puanım 5/5 ..Yazarın diğer kitaplarini da en kısa zamanda okumayı planlıyorum. Harika bir romantik polisiye gerilimdi. Hikayede her şey vardı. Kapaktan ceviri ve edite kadar dört dörtlük bir kitaptı.Sayfaları nasıl çevirdiğimi fark etmedim..

Kocanız hasta ruhlu olsa ne yapardınız? Babasının zulmünden kurtulmak icin genc yasta evlenen Tess'in hayatı cok gecmeden bir kabusa dönüşecektir...
Yakışıklı,karizmatik kocasının şiddeti ve hasta ruhu ile çok geçmeden tanişan Tess eski günlerini mumla arayacaktir.

Theresa Matthews babasının şiddetinden kacmak ve onu koruması icin yeni tanıstıgi yakışıklı karizmatik polis Jim Beckett ile evlenir. Yakısiklı,havalı bu genç adamın gercek yüzü ile tanısması uzun sürmez.Mükemmelliyet sevdası IQ'su çok yüksek olan bu genç adam Tess'i hastalık şeklindeki mükemmelliyet için çok zorlar.. Ona önce psikolojik baskı yaparak aşagılayip istedigi gibi sindirmeye başlar. Her şeye o karar verir uygular gerekirse zor ile uygulatır..

Evliliklerinin ikinci yılına geldiğinde Theresa Jim Beckett'in gercek yüzünü görmüş olup polisle iş birligi yaparak onun gercek yüzünü aciga cikartip isledigi on cinayetten hapise girmesini saglar.

Jim'den bosanan Tess icin korku dolu günler bitmez polis korumasında olsa da günleri geceleri korku içinde geçmektedir..Kocası kural tanımayan zeka seviyesi çok yüksek ve istediği kılığa kolayca girebilmektedir..Her an nereden geleceğini beklemekten yaşam onun için dayanılmaz bir hale gelmiştir...Her an eski kocasının karşısına çıkıp onu ele verdiği için onu öldürmeye gelmesini beklemektedir...ünkü Jİm Beckett onun yakalatan karısinin kalbıni sökerek öldürmeye yemin etmistir. Kural tanımayan kocasi polislerin tüm çalısma sistemini bilmekte oldugundan,onu polisin koruyamayacaginin da farkina varmistir.

Jim Beckett iki gardiyanı öldürerek hapisten kaçar Theresa Eski asker J.T.Dillon'a başvurur onu asker gibi egitip dövüsmeyi ögrenmesi icin yüklü bir para teklif eder.
J.T de karısi ve cocugunu kaybetmiş siddetten hazetmeyen alkolik bir eski askerdir. Cok derin ailevi sorunlarida vardir. Bu isi kabul etmek istemez Tess'de pes etmek istemez.Ama bu çekişmeyi sonunda Tess kazanır ve J:T. genç kadını eğitmeye başlar...Geçen zaman içinde de ikili arasındaki romantik yakınlaşma da başlar..Kocası ile yaşadığı ilişki de kadınlığını yaşamayamayan Tess için hissettikleri çok özeldir...
Tavsiye ederim..İlk defa okumaya başladığım bu yazarın takipçisi olacağım....


9 puan

mükemmeldi lisa yine hayl kırıklığına uğratmadı beni

10 yıl, 10 ay
8 puan


Lisa Gardner / Mükemmel Koca

Ve böylelikle ilk Lisa kitabımı okumuş bulunmaktayım güzel bir başlangıç oldu benim için. Zira ne zamandır bu yazarla tanışmak için zorlu bir mücadele vermekteyim ve doğru bir karar verdiğime emn oldum diye bilirim.
Yazarın kalemine değinmeme gerek yoktur sanırım çünkü nihayetinde kendisi ile en son tanışan benim….

- Çok büyük bir kayıp benim için

Tess küçük yaşta ailesinden gördüğü şiddete dayanamayarak Jim Beckett ile evlenir. Yıllardır görmediği sevgiyi polis olan kocasından göreceğine inanan Tess, gerçeklerle yüzleştiğinde başının nasıl bir belaya girdiğini anlar. Üstüne birde minik kızı dünyaya geldiğinde Jim’e birilerinin dur demesi gerekmektedir.

Kasabada işlenen cinayetlerinin kocasının işlediğine emin olsa da her bir kanıtları yıllarca biriktirir ve FBI ile kocasını yakalattırır. Şimdi kocası için tek bir şart vardır ! yarım kalan işini,karısı Tess’i öldürmek. Hapisten kaçan Jim Tess’in peşine düşer ve Tess’in yapması gereken Mükemmel Kosacı ile mücadele edecek konuma gelmektir. Ve bunun için ona J.T Dillon dan başkası yardım edemez. Tek sorun tüm savunma haraketlerini Tess’e öğretmek için ikna edilmesidir….


- Hikaye asıl şimdi başlıyor sıkı durun !

Kitabın sonuna kadar aksiyon hiç dinmiyor yazara hayran kalıyor ama biliyorum ki diğer kitaplarını okumadığım için hayranlık nedir bilmiyorum…
Sonrasında okuduğum kitapla hayranlık nedir öğreneceğim haberim yok daha


- Peşin hüküm vermek de bana kapak oldu böylelikle

Polisye gerilim sevenler okuyun ve bu yazarı okutun!

TAVSYEMDİR….

10 puan

kitabı elinizden bırakamayacaksınız. Psikopat kocamız sizi esir alacak:)

10 puan

Beklediğime değdi, çoook güzeldi...

10 puan

muhteşem bir polisiye gerilim.. çok ama çok beğendim.. kesinlikle okunmalı

6 puan

Başlarda çok iyiyken sonlara doğru temponun düşmesiyle bazı zorlama sahneler oluşturmuş sanırım yazar..İşte o zorlamalar yüzünden kitabın son sayfalarında çok sıkıldım.Ayrıca bütün bir kitap boyunca katilin şablonu var diye gezdiler,sonda ise hiç bişi çıkmadı ya ayrı bir hayal kırıklığı oda.. :(

geri ileri