Memleket Hikayeleri

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
6 puan

Milli Edebiyat okumak her Türk gencinin görevidir ama pek beğenmedim bu eseri.

Profil Resmi
7 puan

bazı hikayeler çok güzel bazıları çok sıkıcıydı

6 puan

Küçük küçük hikayelerden oluşan aperitif bir kitap oldu benim için.

Profil Resmi
4 puan

Beğendiğimi söyleyemeyeceğim malesef ama içinde güzel hikayeler de var

Profil Resmi
7 puan

memleket hikayelerinde sizi güzel kılan insanimizin sicakligini bulmaniz olabilir.

Profil Resmi
3 puan

Üslubu sade ve anlaşılırdı, sıkıcı başladı fakat zaman zaman hoşuma giden hikayeler de oldu. Edebiyat eğitimi alanlar öykü alanında kendilerini geliştirmek istiyorlarsa mutlaka okunması gereken bir eser. Bunun dışında okunsa da okunmasa da olur bence, kayda değer orijinal bir özelliği yoktu.

Profil Resmi
10 puan

Temiz , rahat , akıcı üslup . Kolaycacık okunuyo bitiyo ben elime aldığım gün bitirmiştim . Hikayeler güzel dil akıcı neden okunmasın ? Tüm şartlar elverişli . Okunmalı .

3 puan

Yazarın bu hikayeleri yazdığı dönem ve ülkenin içinde olduğu durum göz önüne getirldiğinde başka bir dünyada yaşıyormuş hissi veriyor. Osmanlı'nın son dönemi ve her hikayede ya bir safahat, ya da başka bir işretlik konu edilmiş. Beklediğim içeriği bulamadım. :(

11 yıl, 11 ay
Profil Resmi
6 puan

Adı gibi birçok hikayeden oluşan,beni pek sarmasa da edebiyatımızda önemli bir yeri olduğunu düşündüğümden,herkesin kumasını tavsiye ederim en azından.

8 puan

Refik Halid'in Anadolu insanlarını anlattığı Memleket Hikayeleri'nde, Sabahattin Ali öykülerinin aksine, Anadolu insanın cehaletle gelen "gerçekliğini" sade, anlaşılır bir dille anlatıyor. On sekiz hikayenin içinde beni en çok etkileyen Koca Öküz ve Sus Payı idi.

6 puan

Sürgün zamanlarında Anadolu’yu birebir gözlemlemiş olan yazarın öykülerinde bu gözlemlerin etkisi açıkça hissediliyor.Ayrıca kendi zamanında neredeyse İstanbul ile sınırlı olan Türk Edebiyatı’na Anadolu’yu kazandırmış olmasıyla haklı bir tarihi öneme sahip. Anadolu insanının uzak bir romantizm yerine sert bir gerçekçilikle ele alındığı hikayelerde, Cumhuriyete geçiş dönemi ve ilk zamanlarının sancıları da dikkat çekiyor.

7 puan

http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2016/10/memleket-hikayeleri-kitap-yorumu.html

Türk edebiyatına ilgiliyseniz okumanızı tavsiye edebileceğim bir kitap. Özellikle ilk hikayelerde bilmediğiniz kelimeler size fazla gelebilir ama kitap ilerledikçe bu durum hafifliyor.

8 puan

Özellikle Şeftali Bahçeleri ve Yatik Emine hikayeleri çok iyiydi.

geri ileri