Meleğin Düşüşü (Penryn & the End of Days, #1)

En Son Değerlendirmeler

10 puan

son sayfalarında ağlamaktan kendimi tutamadığım eşsiz bir kitaptı. melekleri hiç böylesine okumamıştım. tadı hala damağımda. umarım devam kitapları çıkar ve bende okurum. okumaktan gerçekten çok keyif aldım ve okurken hayretlere düştüm. yazarın hayal gücünü tebrik ediyorum...

7 puan

Kitabı beğendim ama açıkcası ilk 20-25 sayfa olayların tam açıklanmamısında dolayı bir boşluk olmuş ama yılmayın sakın yazar daha sonra bu boşluğu güzel kapatmış.espirilere bayıldım genç romanı gibi gözüksede yetişkinlerinde beğeneceği bir roman ortaya çıkmış

Meleklerin kiyamet zamanı gibi göklerde olduğu ve insanlığı yok etmeye çalıştığı bir zamanda Penryn ve ailesi şehirden kaçmaya çalışması ile açılıyor konu.Sonrasın bir küçük kardeşi paige kaçırılınca yardım ettiği melek raffe ile beraber macera start veriyor daha fazla anlatarak sizi kitabı okumaktan mahrum etmiyim. aman aman çok olay olmuyor raffe ile penryn 'nin aralarında.Monotonluğa düşmeden sanki sizde olayın kahramanlarından birirymiş gibi hissettirmeyi başarıyor yazar .
Bir kitapta aradığım en büyük özellikte budur zaten

9 puan

Size daha once yazarlari katletmek istedigimden bahsetmiymiydim?
Eh guzel bahsetmediysem simdi soyluyorum !!!
Yazarlari katledesim var !!!
Tamam seri yaziosunuz harika yaziosunuz ama neden bu kitap sonlarinda illaki bize ciglik attiriyosunuz ve merakimizdan bizi kivrandiriosunuz ki ha ? Amac ne yani ??? Catlayalim mi ?
Iyi super cunki caylamaktan oteye gectim olurmu bole bise yaa hemen ama hemennnnn 2 kitabi almam gerekiyo...
Ben ki melekleri seven.biri olarak bu seriye bayildim bayildim bayildim !!!
Kisa bi alinti paylasim baskada bir sey aoylemim size
-"Sen gercekten bas melekmisin?"diye fisildadim.Caka satarak gulumsedi. "Ne o, cok mu etkilendin?"
"Hayir"diye yalan soyledim."Ama personelinle ilgili sikayet dilekcesi vermek istiyorum."
"Orta kademe yoneticilerle konus."
Onu oldurecekmis gibi bakarak pesinden disari ciktim.

9 puan

Etkileyici

10 puan

Muhteşem kesinlikle okuyun.

9 puan

Bu kadar harika bir kitabı okumayı ertelediğim için kendime kızıyorum. Bu kitabı duyduğum olumlu yorumlardan sonra almıştım ama kapağının iticiliğinden dolayı bir türlü okumak içimden gelmemişti ki artık yeni kapağı , eski kapağından katbekat güzel. Melekler sanki ulvi varlıklarını yitirmişlerdi. Yani çok fazla insanca davranıyorlardı. Mesela insanlar gibi yaralanıyor ve kanları akıyordu. Sonra kanatları soyut değil , somut ve fazla yapaylık hissi veriyordu. Belki yazarın özgünlüğüdür onu bilemeyeceğim ama bunu sevmedim.

Yorumun tamamı için bloğumu ziyaret etmeyi unutmayın : http://fairytaleess.blogspot.com.tr/2015/04/melegin-dususu-kitap-yorumu.html

5 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2015/08/melegin-dususu-penryn-end-of-days-1.html

7 puan

San Francisco şehrinde,Meteor yağmurlarından,yangınlardan,tsunamilerden geriye pek bir şey kalmamış , yağmacılar ve ardından başlayan salgın hastalıklar hayatı daha da zor bir hale getirmiş, yanan binalardan çıkan siyah dumanlar gerçekten korkunç bir görüntü oluşturuyor...

Tüm bunların nedeni , Mahşer gününün Melekleri, modern dünyayı yerle bir eden, milyonlarca, belkide milyarlarca insanın canını alan doğa üstü varlıklar, aralarında Baş Melekler , iblisler, akrep denilen zehirli iğneleri olan melekler ve daha bir sürü tür var..

Penryn, lise öğrencisi bir genç kız, yani bir zamanlar bir okulu vardı artık yerinde yeller esiyor, tekerlekli sandalyeye mahkum Paige adında 7 yaşında bir kız kardeşi ve evlere şenlik deli bir annesi var , kadın görünmeyen varlıklarla, iblislerle konuşup duruyor , başlarına kötü bir şeyler geleceğini düşündüğünden, zamanında tüm parasını verme pahasına kızını en iyi dövüş tekniklerinin öğretildiği kurslara yazdırmış, aslında iyi de olmuş, kitap boyunca çok yararlandı bildiklerinden..

Meleklerin saldırısından sonra birde sokak çeteleri başa bela olunca herkes bulduğu bir binaya yerleşmiş durumda, fakat Penryn ve ailesi de artık başka yere geçmeleri gerektiğinin farkında, en azından yemek bulabilecekleri bir yere , planlarını uygulamak için dışarı çıktıkları bir gece,devasa boyutlarda, bir kaç meleğin kavgasına şahit oluyorlar...

Meleklerden birisi Raffe, fakat karşındaki melekler onu bir konuda itaat etmemekle itham edip, kanatlarını koparıyorlar, zaten olaylar bundan sonra başlıyor, Penryn, annesi ve kardeşine kaçmalarını söyleyip, yere savrulan melek kılıcıyla, Raffe'ye yardım ediyor, fakat bir anda, kötü olan meleklerden biri, Paige'i kaçırıyor ve Penryn annesi o karmaşada kaçıyor...

Penryn kardeşini bulmasında yardımcı olacağını, en azından kardeşini götürdükleri yeri bildiğini düşünerek, kanatları koparıldığı için , yerde kanlar içinde yatan Meleğe yardım etmeye devam ediyor, birlikte zorlu bir yolculuk başlıyor..

Konuyu böyle anlatınca çok güzel bir kitap ama, bu kadar sevilen bir serinin, ilk kitabı için bana göre biraz zayıftı, zira kitabın ilk yarısı çok sıkıldım, yazar gereksiz detaylarla doldurmuş kitabı , yağmalanan bir şehri detaylı anlatması gerekirken , yol boyunca konakladıkları binaların girişindeki tabelaya kadar gereksiz ne varsa anlatmış,mesela yukarıda yorumun girişinde bahsettiğim şehrin halini kitabın son sayfalarında ancak bu kadar net görüyoruz ..

Yazarın kalemi biraz ağır, hareketli sahnelerde bile heyecanlandıramıyor, yalnız bu sözlerim kitabın ilk yarısı için geçerli,kitabın yarıdan sonrası daha güzeldi, Meleklerin yoğun olduğu, Kuş Yuvası diye adlandırılan yerde yaşananlar, insanlardan oluşan ve bir ara bizimkilerin esir düştüğü, Direniş 'in , Kuş Yuvasına saldırısı ve grubun lideri, Obi karakterini tekrar görmek güzeldi :)

Raffe ile Penryn arasında elle tutulur bir yakınlaşma olmadı, kız biraz etkilendi, Raffe pek renk vermedi bir kaç bakış dışında , ama finalinde bir an vardı yakınlaştıkları, onda da sağolsun Raphael kızın burnundan getirdi, ayrıca sevdiğim sahnelerden biri Penryn başına gelenler karşısında meleğin verdiği tepkiydi :))

http://gulunkitapligi.blogspot.com.tr/2015/10/melegin-dususu-yorum.html#more

7 puan

https://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/12/melegin-dususu-seri-yorumu-susan-ee.html

Kıyamet sonrası senaryoları okumayı da izlemeyi de çok severim. Bu kitaplar ise bana tam da sevdiğim şeyi verdi.

Dünya'mızın, melekler tarafından istila edildiği bir gelecekte geçiyor seri. Önce doğal afetler, sonrasında ise istila ile vurulan insanlık, serinin başladığı andan itibaren artık kaybetmiştir. Hayatta kalanlar ise saklanarak ya da meleklere hizmet ederek varlıklarını sürdürmeye çalışıyorlardır.

Kahramanımız Penryn, bir grup melek tarafından kapana kıstırılan başka bir meleğe yardım ettiğinde, kız kardeşi saldıran grup tarafından kaçırılır. Kızımızın önünde tek bir seçenek vardır, o da ne olursa olsun kardeşini bulmak. Tabi eğer hala yaşıyorsa.

Onu bulmak içinse kanatlarını kaybetmiş bir melek olan Raffe'den başka bir seçeneği yoktur.
Penryn, oldukça güçlü bir karakterdi. Yazarın tarzı itibariyle de bazı serilerde olduğu gibi ergen saçmalıklarını okumak yerine gerçekten aksiyonu dibine kadar yaşadım diyebilirim.
Tahmin edersiniz ki Raffe ile Penryn'in arasında bir takım şeyler oluyor. Yazar onlar hakkında fazla detaya girmedi seri boyunca. Daha çok Penryn ve olaylardan nasıl kurtulmaya çalıştığı, tabi aralarındaki kıvılcım o az yerlerde öyle bir verilmiş ki...

Yaratılan dünya her bir sonraki kitap ile daha da detaylandı. Kitabın dili oldukça akıcı ve bir şey bitti derken yeni bir olayın patlak vermesi ile de elimden bırakamadım.

Kitapları tek tek değil seri olarak yorumladım çünkü diğerleri hakkında konuştuğumda çenemi tutabileceğimi hiç sanmıyorum. Melek konularına farklı bir bakış açısı olmuş. Onlar diğer okuduğum birkaç serideki şekillerinden ziyade burada daha zayıflardı. Daha kolay yaralanıyorlar ve melekler arasında olan o kusursuz düzenin burada yer almıyordu.

Benim gibi bu tarz serileri sevenlere tavsiye ederim.

10 puan

sonu böyle bitmemeliydi ikinci kitap daha yurt dışında bile çıkmamış nasıl sabredicem :)

7 puan

Okunabilir seri, aşk var ama vıcık vıcık bir şey değil.

geri ileri