Mektubumu Aldın mı? (Bachelor Chronicles, #3)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Bu kitabı uzun zamandır okumak istiyordum.. Gerçekten çok güzel mizah anlayışı olan akıcı bir kitaptı.....Umduğumdan iyi çıktı...Buradaki yorumlara bakıp önceleri pek almak istememiştim ama diyaloglar,mizansen kurgulama gayet başarılı idi....1930-40 yılların Hollywood filmlerini anımsattı bana....

Profil Resmi
8 puan

Özellikle beni etkileyen ve kitabı sevmeme neden olan şey. ''Türkye'nin geçmesi'' İstanbul ve Türk kahvesiyle ilgili satırlar var. Benimsiyerek okudum yani. :)

2 puan

ben begenmedim

6 puan

Tam olarak tarihi romance lardan biriydi.. ama daha iyilerini okumuslugum var;)

8 puan

Felicity Langley maddi açıdan zor dönemler geçirse de bir dük ile evlenmek en büyük hayalidir.
Bu yüzden Hollindrake Dük'üne mektup yazmaya başlar.Mektuplara cevap alınca şaşırsa da çok sevinir. Uzun bir süre dük ile yazışınca nişanlandıkları gözüyle bakar. .Ama bir sıkıntı vardır yazıştığı kişi dük değildir. Dükün büyükbabası böyle bir oyuna girişmiştir.
Gerçekleri öğrenen Thatcherin olaya bir son vermek için Felicty'e gider ama beklemediği bir durum ile karşılaşır. Felicty onu yeni uşakları sanar.

Thatcher gerçekleri saklayıp oyunu sürdürür. Vakit geçirdikçe Felicity'e aşık olunca onun da dük olduğu için değil gerçekten istediği,sevdiği için kendisi ile evlenmesini ister. Felicity bir dük isterken bir uşağa aşık olur uğruna tüm hayallerinden vazgeçer. Ama bilmediği bir şey vardır hayalleri gerçek olmuştur.

Gerçeklerin ortaya çıkması çok uzayıp sıkılmama neden olsa da akıcı bir kitaptı.

8 puan

Kitap, serinin en popüler kitabı. Geçen kitapta Felicity bana bolca "Ya sabır!" çektirdiği için bu kitabı sevmeyeceğimden emindim. Fakat Jack gibi o da 180 derece değişmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. Diğer kitaba göre daha yumuşak başlı ve daha sorumluluk bilincindeydi. Kurgusu yine iyiydi ve diğer kitaplarına göre daha eğlenceliydi.

Yalnız Thatcher'ın sırrının tee kitabın sonunda çözülmesi (Daha doğrusu Felicity'nin çözmesi çok uzun sürdü) hafif göz devirmeme sebep oldu. Sırrın bu kadar sürüneceğini hiç düşünmemiştim.

5 yıl, 2 ay
geri ileri