Medyum (Medyum, #1)

En Son Değerlendirmeler

8 puan

Etkileyici......

10 puan

korkmak isteyenler için birebir:)

Profil Resmi
8 puan

Çok beğendim!

12 yıl, 11 ay
10 puan

Korkusu,gerilimi üst düzey kitaplarından king'in

10 puan

En sevdiğim 2. Stephen King eseridir.Overlook Oteli'nin gerçekte de var olması ve yazarın harika tasvirleri sayesinde gözümde her kare canlanmıştı:)

10 puan

Bu romanı tekrar tekrar okuyacaksınız.

8 puan

Stephen King yine mükemmel bir kitaba imza atmış. Sürekli bir gerilim yaratarak sizi kitaba bağlıyor.
Kitapla ilgili tek olumsuz görüşüm ingilizceden çok kötü bir şekilde çevrilen kitabın adı, o da tamamen yayıncıyla alakalı..

Profil Resmi
10 puan

Oldukça gerilimli, bir Stephen King klasiği.Okunmalı.

8 puan

gece korka korka okudum üstelik filmini de izlemiştim ama yine korkutucuydu

10 yıl, 10 ay
8 puan

Güzel kitaplardan biri. Gerilim hat safhada.

8 puan

Korku unsurunu hissettim; ancak korku filmlerinde olduğu gibi kitaplarda da korkamıyorum. Bu fazla realist olmakla ilişik olabilir. Korkmasam da Stephen King'in bu işteki ustalığını kolayca kavrayabildim.

10 puan

kitabın yarısını okudum filmin yarısını izledim ve daha sonra kitabı bitirip filmi bitirdim, kitaptaki ayrıntılar o korku o gerilim müthiş okurken bunu iliklerinize kadar hissediyorsunuz, filmdeki jack ve danny ( ki gerçek adlarıda jack nicholson ve danny lloyd bu da enteresandı ) karakterlerinin oyunculuğu müthişti, tabi kitabı birebir uygulayamamışlar filme özellikle hareket eden hayvan görünümündeki çalıları aradı gözüm filmde maalesef yoktu neyse kitaba dönecek olursak başından sonuna kadar içindeydim sanki overlook otelindeydim herşey resim resim gözümün önüne geldi... uzun oldu biliyorum tek kelimeyle de özetleyebilirdim aslında kısaca ''müthişti''...

6 puan

Yazıldığı dönemde okunması gereken bir kitap

Dan Brown,Grangé gibi yazarları okuduktan sonra tat vermedi.

Tamam aynı türde yazmıyorlar belki ama fazla heyecan bulamıyorsun kitapta

6/10

5 puan

İşlenen konu fazlasıyla bilindikti öncelikle. Kişilik/ruh kazanmış bir mekan, bu mekana hasbelkader düşmüş sorunlu kimliklere ve geçmişlere sahip bir aile ve tabi ki kitaba ismini veren önsezileri ziyadesiyle kuvvetli çocukları.Kitaba fark katan haliyle Stephen King'in akıcı yazı stiliydi.Monoloğu o denli bol olan bir kitabı sıkılmadan okuyucusuna okutabilmek meziyet ister diye düşünüyorum. İstediğiniz korku dozuna bağlı olarak okuyun ya da okumayın derim. Medyum'un ki hangi doz derseniz; ben korkmadan okuyabildiğime göre azmış:)

10 puan

Kesinlikle okunmalı ve The Shining filmi izlenmeli.

7 puan

"Zaman kişiye göre değişir."

9 puan

Stanley Kubrick'in ünlü filmi "The Shining"in uyarlandığı kitap medyum, zaten orjinal adı da filmle aynıdır. Filmi tüm zamanların en iyileri listesinde gösterilir her zaman ama açıkçası ben kitabını daha çok beğenmiştim.

9 puan

filmini izlediğinin kitabını okurken daha çok korkabilir misin?
ek:
orijinal adı : the shining
türkiye'deki adı: medyum
filminin türkiye'deki adı: cinnet

pazarlama saçmalığı.

geri ileri