Masum Yalan

En Son Değerlendirmeler

9 puan

yazarın içe işleyen çok tatlı bir anlatımı var...
karakterlerine hayran olmamak elde değil....
bu kitapta benim içimi ısıttı ve sevgi ile doldurdu...
tavsiye ederim okuyun!!! :)

9 puan


Sessiz İntikam kitabıyla hayran kaldığım yazar Laura London, son kitabı Masum Yalan'dan sonra en sevdiğim yazarlar listesinin üst sıralarına yerleşmiş bulunuyor.

İlk sayfasından itibaren beni içine çeken ve neredeyse başından hiç kalkmadan okuyup bitirdiğim bir kitap oldu Masum Yalan.

İlgi çeken kurgusu, sevilesi karakterleri ve duygu yüklü anlatımıyla oldukça başarılı bir romandı.

Soylu Dük Vincent'in unvanı devam ettirecek bir varise ihtiyacı vardır ancak iki eşi de doğum sırasında öldüğü için artık bu isteğinden de evlenmekten sonsuza kadar vazgeçmiştir. Çünkü o kadar onurlu ve düşünceli bir adam ki kendi laneti olduğuna inandığı durum yüzünden bir kadının daha hayatına mal olmak istemiyor. Bu yüzden de beraber olduğu kadınları tecrübeli cariyeler arasından seçiyor, günlük, gecelik kısa ilişkiler sadece.

Bugünlerden birinde de karşısına cariye olarak Grace çıkıyor. Grace tecrübeli falan değil aksine oldukça masum bir kadın ve o gece Vincent'in karşısına çıkmasının kendince sebepleri var. Vincet ise bu kadının masumiyetini öğrendiğinde biraz gecikiyor ve aralarında o gece kopmayacak bir bağ oluşuyor.

Derken konu sizi içine çekiyor, alıp götürüyor.

Grace'in fedakarlığı, pişmanlığı ama aynı zamanda pişman olmamak için sebeplerinin olması, aşkı, bağlılığı, çok güzel olmasına rağmen kendine güvensizliği... Bence her şey çok güzeldi ve kadına kızamıyorsunuz bile bir adamı kandırdığı için.

Vincent ise alıştığımız sert adamlardan değil ama duruşu, düşünceli tavırları, sevmekten korkan halleri ve geçmişin acıları yüzünden yaşadığı çaresizliklerle, endişeleri, Grace'e tavırlarıyla hayran bırakan bir adam.

Kitap boyunca çok başarılı şekilde işlenmiş iyiler ve kötüler var. Belki bazı yerler çok durağan gelebilir ama özellikle final de öyle bir heyecan dalgası sarıyor ki ben oraları resmen soluksuz okudum. Çok fazla yazım yanlışı vardı ama kitap güzel olduğu için onları es geçiyorum :)

Ne güzel ki saçma sapan onlarca historical'dan sonra böyle bir yazarı keşfettim. Gerçekten masum bir aşk okumayı sevenler, tutkulu anlatacağım diye malum sahneleri abartıp duran yazarlardan gına gelmiş okuyucular bence bu yazarı ve kitaplarını sevecektir.

10 puan

Bir solukta okundu ve bitti..Yine çok beğendim. Yazarın farklı bir anlatımı var ve ayrı bir büyüsü var. Kesinlikle sıkı takip edeceğim bir yazar olacak.Basit bir kurguya öylesi bir derinlik veriyor ki tadı damağınızda kalıyor. Çok daha inli yazarların kitapları elimde patladı o yüzden kendimi bir nevi define bulmuş gibi hissediyorum.Biraz araştırdığımda dünya tatlısı bir büyükanne stilinde bir hanımefendi olduğunu görüyorum yazarın. Yazmaya da yeni başlamış bir nevi emekliliğini değerlendirmeye çalışmış. En eski romanı 2010 tarihinde kaleme almış...Zira neredeydin daha önceleri diye sormak istiyorum.
Romanın çevirisi de çok akıcı idi. Basım hatasından meydana gelen bir hata dışında bir kusur görmedim. Kesinlikle su gibi akıp gitti. Bu kitap ile bağlantılı olan romanda Madam Genevieve'nin macerası olan İntimate Suurender'i okumak istiyorum. Zira Madam Geneieve takma isimli genelev sahibesi Hannah'ın macerasını çok merak ediyorum.
http://hulyami.blogspot.com.tr/2014/11/masum-yalan-laura-landon.html

7 puan

Bir kadinin neleri göze alabileceğini ögrenmiş olduk. Grace beni genelde sinir etti. O fedakarlık adı altında kendini kurban etmesiyle. Çok gıcık oldum. Kardeşlerine karşı o kadar fedakar ama bir adamı harcamaya da o kadar hevesli. Hiç otoriter biri değildi. Kitap boyunca sürekli kim ne istediyse ne dediyse onu yaptı. Kızım aç ağzını itiraz et azıcık.

8 puan

aslında güzel bir kitaptı. ancak yazar aynı sözleri o kadar çok tekrarlamış ki insan zaman zaman sıkılabiliyor. ilk kitabı daha çok beğenmiş olmakla birlikte bu kitap da okunabilecek kitaplar listemde....

8 puan

Ben bu kadının kitaplarına gerçekten bayılıyorum. Sessiz intikamla zaten gönlümü fethetmişti şimdi masum yalan ile favori yazarlarım arasında yerini aldı. Sessiz İntikam kadar ilgi çekici bir konusu olmasa da historical olarak gerçekten güzel bir kaleme sahip yazar.

9 puan

http://illekitap.blogspot.com.tr/2015/06/laura-landon-masum-yalan.html

Sessiz İntikam kitabıyla tanıdığımız yazar Laura Landon'ın ülkemizde yayınlanan ikinci kitabı Masum Yalan, yeni okuyabildiğim bir kitap.

Yazarın kurgu yeteneğini ve olayları ilerletme şeklini çok beğendiğimi söylemeliyim. İlk kitapta nasıl beklentilerimi karşıladıysa bunda da aynı şekilde karşıladı.

Normal bir aşk hikaye yazmak yerine biraz heyecan ve azıcık aykırılık da katıyor olması kitabı benim açımdan daha güzel bir seviyeye getiriyor. Normal de historical türündeki kitaplarda leydilerin yapmayı tercih etmeyeceği şeyleri yapıyor yazarın kadın karakterleri ve hiçbir zaman ezik modunda değiller bu yönden kitaplarını daha çok seviyorum.

Kitabın konusuna değinmek gerekirse: Leydi Grace evlenmek istemediği adamdan kaçınmak için bekaretini hiç tanımadığı bir adama verir, bakire olduğunu anlamayacağını umarak. Ama atladığı şey adamın bunu anlamış olması ve hamile kalmış olma ihtimali... Grace ile beraber olan Vincent, Grace'in masumiyetini almış olmanın verdiği sorumluluğu ve hamile olma ihtimali doğrultusunda onu bulmak için peşine düşer ve sadece onu bulmakla kalmaz onunla evlenmek ister derken hiçbir şey bu kadar basit olmaz. İşte tam bu kararların arkasında başka birileri bu evliliği istemez... onlar da bunu engellemek için ellerinden geleni yaparlar...

Yavaş yavaş filizlenen bir aşkı, korkuların ve endişelerin arasında birbirlerine sımsıkı sarılmış birbirlerine ihtiyaç duyan iki insanın aşkını okuyoruz. Bu aşka biraz heyecan adrenalin ve bilinmezlik de eklenince kitap tamda tadından geçilmeyecek bir hal alıyor.

Çok uzatmayacağım... kısacası eğer ben bir historical romance okuruyum, ya da ben tam bir aşk okuruyum diyorsanız ne bu kitabı kaçırın ne de Laura Landon'ın diğer kitaplarını kaçırın!

Şiddetle tavsiye ediyorum, bir el atın bu kadının kitaplarına ve bu kitaba!

9 puan

Yazarın yayınlanan ilk kitabını okumuş ve çok beğenmiştim.Konusu ve kitaptaki olaylar gerçekten güzeldi.Yazar çok güzel,akıcı bir kitap yazmış.10 vermedim çünkü iki konuda eleştirmek istiyorum.İlki kitap,yazım yanlışları ile dolu.yayınlanırken hiç mi tekrar okunmadı.normalde fazla takılmam ama burada çok fazlaydı.Özellikle kitap İngiltere'de 1850'li yıllarda geçiyor ve cariye ne alaka anlamadım.Metres yazmak o kadar zor değil.çevirenin mi yoksa editörün suçu mu bilmiyorum.ikinciside Kapak hiç ama hiç uymamış.Kitapta kızımız altın sarısı saçlarla tarif ediliyor.kapakta ise kumral.Hele kıyafeti 1970'li yıllarda Yeşilçam filmlerinde giyilen kıyafetlere benziyor.Sonuç olarak bu yazarın hatası değil.onun için puanı yüksek verdim ve kitabı sevdim.Hataları görmezden gelirseniz gerçekten hoş zaman geçirebileceğiniz kitaplardan biri.

9 puan

ilk kitabına göre bu hikayeyi daha fazla sevdiğim doğrudur :) yazım hataları ve cümle tekrarından dolayı 1 yıldız kırdım ,kesinlikle tavsiye ediyorum....

7 puan

Kaç aydır bu yazarın yeni kitabının çıkmasını bekliyordum sonunda güzel bir kapakla bizlere ulaştı ve okuyup bitirdim.

Bu yazarın en çok değişik konular bulmasını sevdim ve bulduğu konuları da hiçbir saçmalamaya girmeden gayet düzgün bir şekilde anlatıyor.Yaratmış olduğu karakterlerin büyük çoğunluğu da seviyorum sevmediklerim zaten kötü kişiliği olan karakterler oluyor. Ancak bunda bile farklılıklar göze çarpıyor. Örneğin historical yazarların büyük çoğunluğu baş karakterler ve onlara yakın iyilikle dolu olan karakterler ayrıntılı bir şekilde anlatılır kötüler sadece kötüdür ve kitapta çok az yer kaplarlar. Laura ise karakterinin niye kötülüğe yöneldiğini ve iyi karakterlerimizi nasıl etkilediğini es geçmiyor ve usta bir şekilde anlatıyor. Kaleminin içinde kayboluyorsunuz resmen.

Ben bunu okuduğum iki kitabına göre yorumladım şimdi gelelim Masum Yalan yorumuma.

Öncelikle kitap için seçilen ad ve kapağa hayran oldum. Masum Yalan ismi romana cuk oturmuş. Tabi kitabın içeriği ve anlatılan karakterler zaten güzel Grace ve Vincent'ın yaşamlarında nelerden vazgeçtiklerini okurken içiniz burkuluyor ve onların aşklarını okurken iç çekiyorsunuz. Çiftimiz arasında fazla inatlaşma olmadı ve bu yönden çok sevdim. Onları birleştiren Hannah'a kocaman teşekkürlerimi sunuyorum.

Fakat kitap belli bir yerden sonra çok sıktı beni yazar nedense bazı sahneleri defalarca anlatmış. Doğum anı da bana geçiştirilmiş gibi geldi azıcık daha uzun tutulabilirdi bence. Ve fazla tahmin edilebilir bir kitap olmuş ilkine göre. Sessiz İntikam'da bildiğiniz hop oturup hop kalktım. Bu yüzden 7 verdim.

Ve umarım sonraki kitap bu serinin devamı olur zaten iki kitap diğeri de Hannah'ı anlatıyor ve ben onu baya merak ediyorum şu an. Özelikle babasıyla olan ilişkisini çünkü babanın işi bence ilk kitapta bitmedi ikinci kitapta da önemli bir yer kaplayacak.

Böyle güzel bir yazarı bize tanıştırdığı için yayınevine çok teşekkür ederim umarım sonraki kitabı çok beklemeyiz, bunu yaklaşık 9 ay kadar bekledim ki bu bir bebeği beklemeye eşdeğer aynı bu kitap gibi :) .

8 puan

Laura Landon kitaplarını almış ve uzun süredir kitaplığımda bekliyorlardı. Bence çok bekletmişim. Hatta yazarın Türkçe'ye sadece üç kitabının çevrildiğini düşünürsek ülkemizde son derece geç fark edilmiş diyebilirim. Son dönemde okuduğum çeviri kitaplar arasında en iyisi diyebilirim. Konu çok güzel yerine oturmuş, karakterler, diyaloglar çok iyi. Favori yazarlarım arasına aldığım bir yazar. Kitabın konusu tanıtımda zaten verilmiş. O yüzden yorumda yazmama gerek yok diyorum. Sadece kitabın benim beklentilerime cevap verdiğini söyleyebilirim. Sonuç güzeldi. Ayrıca kitabın özenli ve düzgün baskısı da, tercümesinin akıcılığı da yayınevine teşekkür gerektiriyor. (Aslında işlerini yapıyorlar ama bazı kitapları alıyorum sırf baskı hataları yüzünden konudan kitaptan soğuyorum)

9 puan

Çok beğendim çooook bu türü sevenler için keyifle okunacak bir hikaye😍

7 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/06/masum-yalan-laura-landon-kitap-yorumu.html

Yazarın okuduğum ikinci kitabı oldu. Anlatımı, konu seçimini ve duyguların veriliş şeklini oldukça sevdim. Zaten çok kalın bir kitap değil genel olarak fazla uzatılmadan yazılmış. Her ne kadar okuduğum ilk kitabı olan Sessiz İntikam’ı daha çok beğensem de bu kitabında kendine göre bir albenisi var. Değinmek istediğim bir nokta ise berbat kapak seçimi ve düzenleme de kitap boyunca sürüp giden hatalar. Bir kitabın düzenlenmesi bu kadar mı baştan savma olur dedim.

Leydi Grace, sapkınlığı ve acımasızlığı ile bilinen bir Lord ile evlenmektense, müstakbel kocasının kendisinde en değer verdiği şeyi kaybettiğinde ondan kurtulabileceğini düşünerek, bekaretini hiç tanımadığı bir adama verir. Bu kişi Raeborn Dükü Vincent Germaine’dir tabi kendisi birlikte olduğu adamın aslına kim olduğunu bilmiyor. Her iki karısını da doğumda kaybettikten sonra bir daha hiçbir kadının hamile kalmasını sağlamayacağına yemin eder dükümüz, ta ki içkili bir halde, Madame Genevieve’nin kızlarından biriyle olana dek. Kadını hamile bırakmış olma ihtimali ile onu görmek için tekrar geneleve gider ama kadın ortadan kaybolmuştur.

Madam Genevieve yani Hannah aslında kim, neden böyle bir şey yaptı, Grace’in durumu gerçekten bu kadar çaresiz mi ya da sonrasında başına neler geliyor kitabı okurken cevaplarını bulacaksınız. Kitabı kesinlikle bir iki yerinde hata bulsam da akıcı çevirisi kurtarmış diyebilirim. Onun dışında karakterlerin her ikisinin de mantıklı nedenleri vardı ve bu nedenleri ile aptalca uzatmalar yapmamaları oldukça hoşuma gitti. Arka planda karakterlerimiz ile uğraşan bir kötümüz olsa da genel olarak çiftimize yoğunlaşılmıştı.

Bataklık Meleği bu kitabın devamı olarak sayılabilir çünkü Hannah’ın hikayesi. Sözü geçen sapkın Lord ile bağlantısı ve ipucu verilen geçmişinden sonra kendisi oldukça merak ettiğim bir kişi oldu.

10 puan

Yazarın ikinci kitabı da beni hayal kırıklığına uğratmadı.

Grace Warren annesine ölürken altı kız kardeşini kendilerini seven erkekler ile evlendireceğine dair verdiği sözü en küçük kardeşini de evlendirerek tutmuştur. Küçük kardeşini evlendirirken bir fedakarlık yapması gerekmiştir. Babaları onu cinsel sapkınlıkları,vahşi eğilimleri ile adı çıkmış Lord Fentington ile evlendirmek istemiştir.Onun için önemli olan kızlarının evliliklerinin kazançlı olmasıdır. Grace de kardeşi yerine lord ile evleneceğini söyler. Fentington için önemli olan evleneceği kadının saf olması olduğundan evlilikten kaçmasının tek yolu masum kalmamasıdır. Bu yüzden Grace genelev sahibi arkadaşından kendisine bir erkek seçmesini ister. Arkadaşının seçtiği erkek ise Raeborn Dükü Vincent Germaine dir.

Vincent daha önce iki karısını doğumda kaybetmiştir bu yüzden bir daha evlenmemeye kararlıdır ama bir gece geçirdiği tanımadığı kadının hamile kalma tehlikesi vardır. Böylece ikili yağmurdan kaçarken doluya tutulurlar.

Vincent'in korkuları,Grace'nin cesaretli duruşu,düşmanlar,kovalamaca derken nasıl bittiği anlaşılmıyor. Yazarın akıcı bir anlatımı var farklı konuları yazması çok güzel konuyu beğendim. Güzel bir girişi vardı kitabın daha sonra durağanlaştı sonuna ise hiç şaşırmadım tam beklediğim gibi oldu bazı yerlerde tekrara düşse de güzeldi. Uğraştıkları düşman dışında bol bol ikiliyi, duygusal yakınlaşmalarını okuduğumuz bir kitap.

geri ileri