Mai ve Siyah

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
6 puan

Eski Türk Edebiyatı'nın sayılı güzel eserlerinden biri.

Profil Resmi
6 puan

Halid Ziya'nın cümleleri beni yordu !

Profil Resmi
9 puan

Lisede sınav için okutulan sıkıcı bir eski dönem romanıydı sadece. Ta ki okuyana kadar.

Profil Resmi
6 puan

okumak isterim

10 yıl, 10 ay
9 puan

Sıkmayan, bitince de özleten kitaplardan.

10 puan

Bana Türk edebiyatını sevdiren kitap diyebilirim. Dili oldukça ağır, ağdalı anlatım kullanılmış. Benzetmeleri harika. Benim gibi ağır dili sevenler için birebir. Kitap için söylenilecek fazla bir şey yok. Ben bayıldım, okumanızı tavsiye ediyorum.

7 puan

Ahh Türk edebiyatı...Başkasın diyemiyorum Avrupa'nın gölgesindesin bir bakıma.Bu şekilde de okunurluğun yüksek seviyede kendi açımdan tabii.

12 yıl, 4 ay
7 puan

Mai ve Siyah, bugün de sapasağlam, çağdaş Türk romanı dendiğinde, onun başına çakılmış birer kilometre taşı gibi duruyor.

8 puan

her kitabın bir zamanı varmış
ilk elime aldığımda bitirememiştim.
evet ağır bir dile sahip.
ikinci kez elime aldığımda su gibi aktı gitti
ve kesinlikle çok güzeldi.

9 puan

bu kitaptan sonra artık hayal kurmam dedım:)))

11 yıl, 10 ay
9 puan

Bu dönem kitaplarını çok seviyorum.Duyguların böyle safiyane ve doğrudan hissedilen bir şekilde anlatılması insanı çok etkiliyor,işte diyorsunuz "bende .... sırasında böyle hissetmiştim,ama böyle anlatmam mümkün değil ".Söylenecek fazla söze gerek yok.okunması lazım.

10 puan

Şair, şiirlerini pamuklara sarıp sarmalamak ister adeta. Şiirlerinin üstüne titrer, gece üzerini açan bir çocuğun annesinin yüreği gibi çarpar yüreği. Kolay mı her kendinden vazgeçmek? Onun hikayesi bu işte diğer adı vazgeçmek olan.

10 yıl, 10 ay
8 puan

Ağır ve ağdalı bir dil. Okumakta zorlandım. Ahmet Cemil'in hayatın gerçekleriyle tanışması çok acı oldu. Sahi neydi gerçek olan bu adamın hikayesinde?

Profil Resmi
6 puan

Mai ve siyah, Halit Ziya'nın romanları arasında en beğendiğiymiş. Kitap Ahmet Cemil'in hayal hakikat çatışmasını realist yönleriyle anlatıyor. Orjinal dili oldukça süslü, tam bir Servet-i Fünun örneği. Dönemini çok güzel yansıtan başarılı bir kitap. Sadece olay akışının yavaş olması ve betimlemelerin kimi zaman sayfalarca sürmesi beni biraz sıktı diyebilirim.

geri ileri