Kutsanmış Kan (Kan Günlükleri # 1)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Çoook büyük beklentilerle aldığım kutsanmış Kan, beklentilerimi tam olarak karşılayamadı. Aslında ikinci yarısında olaylar biraz daha hızlandı. Sanırım ondan 3 günde ilk yarı, bugünde kalanı bitti. Kötü değil, kesinlikle ama yaşı küçük okurlar için daha uygun bence. Yer yer okurken kedicik aklıma geldi. Sanki kediciğin ergenleştirilmişi gibi düşünmedim değil. Vampirlik vs yok tabi ki. Melez olayı falan. Ama yazarın hakkını da yiyemem Eden’in açlık hissini, acısını, öfkesini çok güzel hissettirmiş. Onun acısında gözlerim doldu. Hele ki çok sevdiğim bir karakterin başına kötü bir şey gelince. Neyse spoiler vermeden susayım :D
Bir eleştirimde seri olmasına. Yazarların seri merakı nedir anlayamadım. Şu haliyle bile kısacık bir kitap. Hadi yazar seri yapmış keşke Martı yayınları tek kitap yapsaydı, Garwood’un son kitabı gibi.
Benim gibi büyük beklentiye girmezseniz beğenirsiniz. Arada hoş bir esinti oldu. İkinci kitaptan ilk bölüm de eklenmiş, tabi merakımı kamçıladı.

6 puan

Okunabilir bi kitap... Yazar anlatıcı kitaplardan pek hoşlanmam aslında ama bu kitap gayet iyiydi :)

7 puan

Değişik bir konu, sıkılmadan okunabilecek bir kitap... Kızımızın yaşı gene 17 ve liseli... Liseli genç kızların baş karakter olduğu kitaplardan sıkıldım ama 2.kitap alınacak. Devamını merak ediyorum.

7 puan

Umduğundan iyi çıktı kitap aman aman çok beğendim diyemesemde kendi tarzında güzel bir kitap serinin 2. kesin alınacak .Tavsiye edilir.

10 yıl, 10 ay
Profil Resmi
10 puan

Harika bir seri ...

Profil Resmi
10 puan

kitaptaki değişik esintiler vardı :D ilk önce anlamamıştım ne olduğunu ama sonra çookk hoşuma gitti :D

10 puan

Baştan belirteyim ki kesinlikle vampir kitabı değil. Ruh yiyiciler adı altında ölümsüzlerden ve ruhlarla beslenen bir nesilden bahsediyor kitap.
Kitapta arkadaşlık dostluk gibi duyguları da katmış yazar kitabın içine.
Kitap kurgu olarak güzeldi. Güzel düşünülmüştü .
Fakat yazarın dilinden midir , yoksa çeviriden midir bilmem basit kaldığını düşünüyorum. Dili çok basit ve sadeydi. Ama ona karşın kurgusunu beğendim.
Kitap boyunca Noah öp artık şu kızı diye diye bekledim ama bir ekşın göremedim maalesef :) 2.kitapta bir olay olur mu bilemiyorum .
Bu kitap "dublin caddesi"ni okumam ile başladı. Dublin Caddesini çok beğenmiştim fakat yazar bu tarzda biraz sönük kalmış gibi geldi.
Bence yazar "dublin caddesi" yolunda devam etmeli diye düşünüyorum.
Ve son olarak Stellan ve Eden'ın abi kardeş diyologları çok güzeldi. Ve Stellan'ın ölmesine çok üzüldüm. Eden en büyük destekçisini kaybetti.
2.kitabı sabırsızlıkla beklerken bol bol Noah ve Eden sahneleri görmeyi umut ediyorum.

10 puan

Uzun zamandir Rafta bekleyen bir seriydi Sonunda okumaya Karar verdim. Ve açikcasi kendimede çok kizdim. Çünkü #SamanthaYoung Akıcı ve heycanli yazilarinin tadini unutmuşum ! Eden 17 yaşinda bir Ruh yiyiyciydi ve Lise ögrencisiysi. Noah bir Ankh'dı. Samantha nin oyle guzel bir anlatimi varki kendinizi satir aralarinda bu fantastik seride kaybediceksiniz. Eden 17 yaşina kadar hic bir insanin ruhunu yememisdi.Fakat artik bedeni açligini gostermeye ve Eden'ı zorlamaya baslamisti. Eden bundan nefret etsede bedenine sahip cikmaya iateklerini gen vurup ona hukmetmeye calismaktaydi. Noah sa Edeni izleyip onu oldurup oldurmemeye karar verip onu kurtarmak icin gec kalip kalmadigina karar vermek zorundaydi. Ayrica.Kendi alt irki olan Neith'lerdende Eden'ı korumak zorundaydı. Bundan fazlasini soylersem kitabi okumaniza gerek kalmaz sanirim ama Şukadarini belirtmek isterim Samanthanin yorumuna ve yazilarina bayilicaksiniz ve alismisin disindaki bu fantastil seri nutkunuzun tutulmasina sebebep olucak. Şimdi sirada #GeçmişinKanı 2 kitabimiz yer almakta ve ben eve gidip kitaba başlamak icin sabirsizlanmaktayim.

Profil Resmi
4 puan

Hayal kırıklığına uğradım ama okuyacak kitap bulamıyorsanız okuyabilirsiniz

8 puan

İlk başlarda anlatım basit, konu tanıdık gelse de kitap sizi öyle bir içine alıyor ki bir çırpıda bitiveriyor. Sonunda ise 2. Kitaptan bir bölüm var ve noktayı öyle bir yere koyuyor ki deli bir merak icinde bırakıyor insanı. Eger elinizde ikinci kitap yoksa naçizane tavsiyem ikinci kitabı almadan 1.yi bitirmeyin. Ve kitapta en çok hoşuma giden , esas adamımız 70 yaşında (17 gorunse de ) evet evet tam 70 yaşında 😂

8 puan

Uzun süredir ilgimi çeken bir seriydi ama aynı zamanda da okumaya başlamadan önce beklediğim gibi çıkmama ihtimaline karşı tereddütlüydüm.
Serinin ilk kitabı olarak gayet başarılıydı, yanılmadığıma sevindim. Başarılı bir kurgu, akıcı bir anlatım ve içine serpiştirilmiş bir tutam gizem.. Tabii karakterlere sinir olduğum ve bazı duyguların üzerinden basitçe geçilmiş olduğu gerçeği de var.
Kitapta “Kutsanmış”, “Ankh” ve “Neith”ler olmak üzere üç türden bahsediliyor. Bu türler hangi özelliğe sahip, nasıl bir karakterdeler gibi soruların cevabı kitapta. Spoiler vermeden yorumumu sonlandırmadan önce serinin ilk kitabını sevdim; umarım devamını da severim.

geri ileri