Kusursuz (Second Opportunities, #2)

En Son Değerlendirmeler

Profil Resmi
10 puan

MUH-TE-ŞEM

10 puan

Nefesinizi tutrak okuyacağınız bir kitap.. Aksyon dolu birşey buu mükemmell <3 :))

10 puan

Aşk,macera,polisiye her şey var ama yazan kim? Judith Mcnaught harika bir yazar..Harika bir kitap..

10 puan

Aşk kitaplarını okumama sebep olan kitap. Kesinlikle harika !

9 puan

Judith işini biliyo yaa.. Kahramanlar o kadar
gerçek geliyo ki okurken, duygular da
öyle..Zach,Julie ve diğer yan karakterlerin hepsini
sevdim=) Hikayeyi sormayın hiiiç anlatamam
alın okuyun gençler =D

10 yıl, 10 ay
9 puan

Harika bir judith kitabi ilk baslarda sıkıldım doğrusunu soylemek gerekirse ama olaylar oyle bir gelistiki 2gun icinde bitti kitap tavsiye edilir

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Adı üstünde tek kelimeyle Kusursuz bir kitaptı.Zack ve Julie unutulmayacaklarımın arasında. Yazar aşkı öylesine derine işliyorki okuyunca anlayacaksınız.Biryandan gülerken bir an sonra ağlıyorsunuz ve her kitapta sonu mutlu bitiyor. Olamaz imkansız derken bir bakmışsınız aşk üstün geliyor.

Mutlaka okuyun derim vazgeçilmeziniz olacaktır benim gibi...

Yazarın yayınevinden yeni kitapalrını bekliyoruz.

10 yıl, 11 ay
Profil Resmi
10 puan

Öncelikle uzunca bir Teşekkür yazısı yazmak istiyorum .) Bana Judith sevdiren Judith ile tanıştıran ve elime zorla kusursuzu veren Asi'ye Kır ve Serpil Kır (Kitap Rüyasi Adminleri ) size Çoooooook çook teşekkür ederim.. Judith'in öyle güzel bir kalemi var ki gerçekten aşkı da tutkuyuda nerede kesmesi gerektigini ve nerede yazması gerektini bilen ve muhteşem bir şekilde sunan bir yazar..Okudugum 3 kitabınında kesinlikle sonları işte bu ya herkes senin gibi harika bitiş yapmayı ögrensin yazar olmadan önce illa judith okusun diyesim geliyor Kesinlikle harikaydı muhteşemdi unutmayacagım ve herkese tavsiye edebilcegim kitaplardandı Kusursuz..


Konumuza gelecek olursakta Zack ailesini kaybetmiş ve babannesi tarafından büyütülür ancak kardeşi Jamie ölünce bu suc Zackten bilinir ve Babannesi Zach'i evden kovar.. Geçen uzun senelerde Zach senaryo yönetmeni olur ve tekrar eski zenginligine kavuşur. Racheal adında bir kadınla evlenir tam hayatım yola girdi derken karısını aldatırken yakalar.. Ancak yeni Filminde Racheal ve aldattıgı adam oynamaktadır bu yüzden Zach son kez dayanır .. Senaryoda gecen vurulma sahnesinde kuru sıkı silah aslında gerçektir ve Racheal ölür Tabiki buda Zachten bilinir ve Zach 40 yıl sucsuz yere hapse mahkum edilir.. Hapiste tanıştıgı arkadaşı sayesinde kaçmayı başarır ama bazı aksilikler yüzünden arabaya ihtiyacı vardır ve Julie 'yi rehin alır. Julie ilk zamanlar korkup kaçmaya çalışsada geçen zamanlarda Zachin sucsuzluguna inanır ve ona aşık olur..


Kitabımız burdan sonra kesinlikle bolll maceralı geciyor hele son 50 sayfada nefes bile alamayacak hale geleceksiniz..

Judith okumayanlara tavsiyemdir.. Bence Judith tanımak için Harika bir kitaptı..

Herkese keyifli okumalar

Profil Resmi
7 puan

Sonu başından belli olan kitaplardan.Oku,zevk al,ve unut.

Profil Resmi
10 puan

10/11 veriyorum Judith Mcnaught önünde saygıla eğiliyorum tatlım :D
Kitaptan alıntı
Eskiden utanıyorum
Ama şimdi gururluyum
Dünya bir zamanlar karanlıktı
Ama şimdi aydınlık.

Başımı eğerek yürüyorum
Ama şimdi başım dimdik.
Eskiden hayallerim vardı
Şimdi ümitlerim var.

Julie sayesinde



10 puan

Kusursuz.. kafa dağıtıcı..

10 puan

KUSURSUZ'du.Eğer güzel bir aşk hikayesi okumak istiyorsanız,bu kitabı kesinlikle tavsiye ederim...

10 puan

Keanu Reeves le asla aldatmıyacağım adam Zack ♥ O bir Film Yıldızı ♥ O bir daşlığıyla bizi yıkıp geçiren dalyan ♥ O bir laflarıyla ölüp dirildiğimiz varlık ♥ O bizide kaçır Zack diye zırladığımız gecelerin sahibi ♥ Evet bir adamı bu kadar şeye kadir ♥ Neyse kalplerlen doldurduk etrafı konumuza dönelim Efenim Zack şirret babaannesi tarafından evden çulsuz sadece üstü başıyla kovulmadan önce 18 yaşında zengin bir züppedir Sonra yolda geçen Hollywood a sahne malzemeleri taşıyan bir tırcı sayesinden şöhret olur ve oyunculğa başlar işin arkası gelir ve yönetmenliğe başlar. Karısının oynadığı bir filmi çekerken karısını diğer baş rol oyuncusuyla basar ama filmi bitirmek zorundadır. Çekilicek son sahneleri kalmıştır. Son sahendede yanlışlık karısı olucak yelloz öldürülür ve suçu intikam almak için öldürdü yalanıyla Zack e atılır. Zackimiz vah yavrum 5 yıl mapus yatar emme adam kaçış planlarını çoktan yapmıştır. Gel gelelim bir gün kaçar ve allahın şu işine bak Amerikadaki 28 yaşında kız kurusu üstüne üstlük bakire bir öğretmen, babası papaz abisi polis olan bir kızı rehine alır Ee olay colorado dağlarına kadar uzanır aşk ve tutkuları buzları bile eriticek kadar alevlenicektir E bu kadar laftan sonra tabikide tavsiye etmekteyim

10 puan

Yazarın tüm romanları tam puanı hakediyor . Gerçekten müthiş sürükleyici yemeyi içmeyi unutturup bir solukta okutuyor tüm kitabı !!!

9 puan

Hele şükür adam akıllı bir roman yazmayı başarmış. Zack-Julie aşkını iliklerime kadar hissettim. Bazı yerlerde güldüm bile. Örneğin Zack'in film eleştirileri çok eğlenceliydi.

Yalnız başkasına normal gelebilen ancak bana saçma gelen olaylar da mevcuttu. Misal Katherine-Ted yeniden birleşmese daha güzel olurdu kızla oğlanı sevmediğimden değil ancak o kadar trajikomik şeyler geçmiş ki başlarından en azından arkadaş kalsalardı daha hoş olurdu.

Ayrıca yaklaşık 19 sene sonra Julie'nin sözlerini dinlediği için Zack'in büyük annesinin gelip "Oğlum ben seni affettim gel kardeşlerini gör mutlu mesut olalım" gibi cümleler kullanması inandırıcı değildi. Yani birbirlerinden nefret etmeye devam etseler daha gerçekçi bir roman olurdu.

Benim Judith hakkında söyleyebileceğim şunlar: Romanlarında kötüler kötü, iyiler iyi olarak yer alıyor, karakterler arasında sorun çıksa da kitap sonunda barışıyorlar. Bence Judith historical roman türünden çok günümüzde geçen roman türlerinde başarılı. -Diğer günümüz romanlarını kitapçılarda inceleyerek bu sonuca vardım. Karakterler arası sorunlar çıkarıyor ancak iki üç paragraf sonra tam sorun çözülüyor ondan da saçma sorunlar ortaya çıkıyor.

Judith sevenlere saygım sonsuz, zevkler renkler tartışılmaz. Ancak bana Judith kitabı okumalı mıyım deseler hiç düşünmeden hayır derim. Bu romanından sonra başka Judith okumak istemediğimi anladım dört roman bana yetti.

9 puan

http://dilarabook.blogspot.com.tr/2017/11/kusursuz-second-opportunities-2-judith.html

Karakter geçmişi ve başlarına gelen olaylar bakımından oldukça değişik ve güzel bir kitaptı.Takıldığım ve gerçekleşmesi istemediğim bir iki olay haricinde benim için neredeyse Kusursuz'du diyebilirim.

Hollywood'un en yetenekli oyuncularından biri olan Zach, yönetmenliğini yaptığı filmin setinde karısı öldürülünce cinayet suçundan hapse girer. Yıllar sonra, hapiste kalmak canına tak edince bir kaçma planı yapar ama işler ters gidince bir öğretmeni kaçırmak zorunda kalır.

Öncelikle karakterlerin kendilerine ait geçmişlerine yer vermiş yazar, bunu yapmasını oldukça seviyorum. Her ikisinin nereden geldikleri, şimdiki durumlarına nasıl ulaştıkları derken karakterlerin bir araya gelmeleri biraz
sürse de bu süreç kesinlikle sıkmadı beni.

Ve karakterler nihayet aynı sayfada buluştuktan sonra nefesimi tutarak okudum sayfaları. Aralarında filizlenen tutku, arkadaşlık, aşk derken ve tabi ki Zack'in kaçak olmasından dolayı gelişecek olayları da sayalım, çifte hayran oldum. Hatta bazen Zack gerçekten bir katil mi yoksa değil mi ikilemine
düşmedim değil.

Sevmediğim iki noktadan biri yazarın aralarında yıllardır husumet olan karakterleri birden birbirleriyle barıştırması. İkinci olarak kitabın sonlarına doğru Zack'in yaptığı öküzlükler. Her ne kadar Julie'nin de hatası olsa da ki bence o ikilemde kalması gayet normaldi, Zack'in o olay sonrası yaptıkları hiç hoş değildi ve ilk dediğim şey bu çiftin olayı sonrasında da gerçekleşti.
O saçmalıkları yapmasa benim gözümde var olan en mükemmel erkeklerden biri sıfatına erişecekti Zack.

Bu iki sevmediğim noktayı geçersen bence özellikle romantik kitapları okumayı sevenlerin kaçırmaması gereken bir seri. Özellikle ilk kitap Cennet'de yer alan birkaç kişiyi burada da görmek oldukça güzel oldu.

10 puan

Julie, küçüken terk edildiği ve kimse kendisini evlat edinmediği için büyüyünce işe yaramaz biri olup, yeterince akıllı ve güzel olmadığı için terk edildiğine ve aynı nedenlerle evlat edinilmediğine inanmıştır. Bu yüzden saçlarını erkek gibi kesip, erkek giysileriyle dolaşmaya, hırsızlık yapmaya başlamıştır. Önemli olmak birilerinin umurunda olmak istemiştir. Mathisonlar tarafından yetimhaneden evlat edinildikten sonra bu sevgi dolu aileyi mutlu etmek için de elinden gelen her şeyi yapmış öğretmen olmuştur. Hayatı yolundadır ünlü oyuncu Zachary Benedic onu rehin alana kadar.

Zack'in kendisinden nefret eden büyükannesi kardeşlerini kovmazken onu evinden kovmuştur. Sırtında ki giysileri dışında bir şey götürmesine izin vermemiştir. Evden çıkıp yürüdüğü sırada onu alan kamyonetin gittiği Los Angeles'a gitmiştir. Kamyonette Empire stüdyosuna ait eşyalar vardır ve oraya gittikten sonra kendisini götüren adamın yardımı ile orada iş bulmuştur. Hayatını kazanabilmek en büyük amacı iken figüran olarak işe başlamıştır. Yakışıklılığı dikkat çekince oyunculuğa başlamıştır. Arka arkaya film teklifleri gelmiştir. Hayatını kazanabileceğini, başarılı olacağını büyükannesine ve yaşadığı yerdekilere göstermek istemiştir. Oscar ödülü kazanmış, üniversiteden diplomasını almıştır. Sinema dünyasında efsane diye anılmaya başlamıştır. Banka hesabında servet sayılacak kadar çok parası vardır. Herkese başarılı olabileceğini kanıtlamıştır. Artık ulaşmak istediği bir amacı kalmayınca başka tatmin yolları aramıştır. Tüm kadınlar peşindedir. Sinema yıldızları nüfusundan dostlarından yararlanabilmek ister. Hayranları tarafından karşılanmadan dışarıya adımını atamaz. Kadınlar ona ulaşabilmek için her şeyi yapar hale gelmiştir. Fakat Zack rastgele ilişkilerden, yapaylıktan iğrenmeye başlamıştır. Buna artık dayanamayacağını anlamıştır. Anlamsız ilişkilerden, partilerden, hırslı yıldız adaylarından bunalmıştır. Yaşadığı hayattan tiksinir. Yaşantısında ki boşluğu doldurmak için başka bir yol daha geçerli bir yaşama nedeni aramaya başlar. Filmlerde oynamak eskisi gibi çekici gelmeyince yönetmenliğe heveslenir. Stüdyosu ona ders vermek asıl işinin oyunculuk olduğunu göstermek için mesleğinde inişe geçmiş bir oyuncu olan Rachel Evans ve bir çocuk oyuncu seçer. Fakat Zack başarı ile üstesinden gelir.

Çok geçmeden aile kurmak istediğini anlamıştır. Hayatında eksik olan budur. Başarısını paylaşacağı, onlar için mücadele edeceği, birlikte gülüp eğleneceği bir eş ve çocuklar ister. Rachel tüm dünyaya başarılı bir oyuncu olduğunu kanıtladığı bir film daha çektikten sonra mesleği bırakıp, evlenmek, çocuk sahibi olmak istediğini söylemiştir. Evlenmişlerdir ama evlendikten sonra mesleğinden vazgeçmeye ve çocuk doğurmaya hazır olmadığını söylemiştir. Şöhrete fazla meraklı karısı Zack'i kandırıp ün ve para için evlenmeye ikna etmiştir. Zack sayesinde Oscar almış aynı şekilde Zack'de hem en iyi oyuncu hem en iyi yönetmen Oscar'ını almıştır. Karısı artık tek bir filmde daha oynayacaktır. Zack'in yönetmen olduğu filmde Rachel oynar üstelik birlikte oynadığı adam ile Zack'i aldatmıştır. Zack karısının kendisini aldattığını öğrenir, boşanıp sevgilisi ile evlenecek varlığının yarısını da alacaktır. Öfkeden deliye dönen Zack son iki sahnesi kaldığından katlanır son sahne de kuru sıkı olması gereken silah gerçekten patlayıp Rachel ölünce de hayatı alt üst olur. Bunun sorumlusunun Zack olduğunu söylerler yaşananlardan sonra Zack'in Rachel'e elindekilerinin yarısını vereceğine onu öldüreceğini söylediğini, sette bir takım değişiklikler yaptığını herkes bilir. Tüm işaretler kendisini gösterince Zack kırk beş yıl ceza alır.

Arkadaşının yardımı ile hapishaneden kaçmayı başaran Zack Julie'yi rehin alır ve olaylar başlar. Colorado tepelerine giderler orada kaldıkları sürede ikili yakınlaşır, ilişkileri başlar. Gelecekleri olmadığını bildiğinden Zack Julie'i gönderir. Zack kaçarken Julie Zack'in hayatını yoluna koymak için uğraşmaya başlar. Bu süreçte bir çok olay olur ve kitap nasıl bitti anlaşılmaz.

Kitapta hem güldüm, hem üzüldüm sevinerek kitabı kapattım. Ayrca Matt Meredith çiftini görmek çok çok güzeldi, onlarında baya eğlenceli bölümleri vardı. Judith yine döktürmüş çok güzeldi.

10 puan

çok güzel bir kitaptı, her sayfasından zevk aldım özellikle bir havaalanı sahnesi vardı ki bitmesin diye satır satır okudum :))

geri ileri