Kuralsız (Uyumsuz, #2)

En Son Değerlendirmeler

7 puan

Seri olarak değerlendirmek daha mantıklı geldi. Keşke tek kitap olsaymış. O zaman 9 puan verebilirdim. Konu ve ortam güzel. Yazarın anlatımını beğendim. Böyle daha güzel olmuş. Sadece Dört'te duygu eksikliği vardı. Hak etmediği kadar yer kaplamış kitapta sanki sırf kitapta bir erkek karakter de olsun istenmiş. Açıkçası niye bu kadar sevdim hala tam olarak anlamadım ama bence güzeldi. Yine olsa alır okurum.

8 puan

İlk kitabı kadar güzel değildi ama yine de iyiydi:-)

7 puan

Uyumsuz kadar akıcı ve güzel gelmedi maalesef. Ama fantastik kitaplar içinde beğendiğim bir kitap oldu. Umarım yandaş daha iyidir.

9 puan

Bu seriyi okumalisin

Profil Resmi
7 puan

İkinci kitap çıktıktan sonra ilk kitabı tekrar okudum, iyi ki de öyle yapmışım çünkü ikinci kitap ilk kitap nerede bitiyorsa oradan devam ediyor hiç zaman atlaması ya da hatırlatma yok.
Gelelim ikinci kitaba ilk kitaba göre daha yavaş olsa da 3. kitap için gelişme bölümü olarak değerlendirdim ben kitapta beni tek zorlayan tris ve dört arasındaki aşşk meşk çıkmazıydı ama genel olarak bakarsak kitap güzel finaliyle tavsiye edeceklerim arasına giriyor.

10 puan

Uyumsuz serisinin hayranıyım.Filmi çok güzel.Filmdeki oyuncuların Tris(Shailene Woodley) ve Tobias(Theo James) hayranıyım.20 Mart'ta Kuralsız yani bu kitabında filmi çıkacak.Tereddüt etmeden okumalısınız.Özellikle de aksiyon severler.En sevdiğim seri olmayı başarabilen bir kitap! Teşekkürler Veronica Roth :*!

Profil Resmi
9 puan

Uyumsuz'dan bile daha güzeldi. Yani hemen hemen.

Çoğu serinin ilk kitabındaki karakterleri tanıma ve yavaş yavaş savaşı başlatma kısmına bayılırım. Uyumsuz'a da bayılmıştım. Ama Kuralsız distopyayı daha iyi hissettirmişti.

İlk kitabın rahatsız edici sonunda Bilgelik'in Cesurluk'la ittifak kurup Fedakarlara saldırması üzerine, Tris ve Tobias Dostluk topluluğundan yardım etmeye gidiyorlardı. Ben Dostluk deyince hemen yardım ederler sanmıştım ama hesaba katmadığım şey, yardım bekledikleri şeyin savaş olduğuydu. Peki Dostluk topluluğu savunma amaçlı da olsa savaşa girer mi? Hayır.

Bu yüzden Dürüstlük topluluğundan yardım istiyorlar. Ama hayır, onlardan da hayır yok.

Bu sefer Topluluksuzlarla hain-olmayan-Cesurlar, Bilgelik'e saldırıyorlar. Ama, ama, ama, ama, ama... Ama.

Hayır.
Hayır.
Hayır.

İşler çok daha karmaşık.

Kitap o kadar doluydu ki tamamını anlatmam mümkün değil ama hepsini de nefesimi tutarak okudum. Çok güzeldi. Son sayfada çığlık attım zaten. Çığlık atmak derken, çığlık atmaktan bahsediyorum. Annem korkup "Ne var?" diye sordu, "Kitap bitti" dedim ve yüzüme tükürüp gitti. Sonra peşinden gidip ona kitabın neden orada bırakılmaması gerektiğiyle ilgili bir konuşma yaptım. Buna neden bu kadar tepki verdi bilmiyorum. Bence gayet güzel bir konuşmaydı...

-SON-

Oha -SON- diye bitince çok dramatik oldu.
Bir saniye, ortamı bozdum.

-SON- (Tekrar)

10 puan

ikisini ardarda okuyup hemen bitirdim ama üçüncüsünü beklemek çok zor gelicek. :( gerçi filmi var yakında :) neyse bu kitabını da çok beğendim ve sinir bozucu bi şekilde bitti. benim için baya karışık bitti kökende olduğu gibi "ne?" diyerek bitirdim kitabı ve yine kökende olduğu gibi yaza kadar beklemek zorundayım. :(
birinci kitabını daha çok beğenmiştim sanki ama bu da çok güzel. bi de nedense şu tobias'ı sevemedim gitti. ama bu kitabı sevmediğim anlamına gelmiyo. eminim üçüncüsü de çok güzel olacak :D

10 yıl, 3 ay
9 puan

Sonu baya şok ediciydi. Kızda ki cesurluktan çok gamsızlığa döndü bence ama yinede güzeldi. 3. kitabu merakla bekliyorum.

Profil Resmi
10 puan

Hani bazı kitaplar olurda söyleyecek söz bulamazsınız ,işte öyle kitaplardan biri bu :D Uyumsuz'dan sonra heyecan soluksuz devam ediyor bu kitaptada :)

Profil Resmi
7 puan

İyi başlıyor ancak sonu sıkıcılaştı bence. Tris o kadar çok yalan söylüyo ki beni soğuttu kendinden. Merak uyandırıcı bir yerde bitiyor ancak içimden 3. kitabına sarılmak geçmedi bitirince. Büyük olasılıkla araya birkaç kitap koyup sonra 3. kitaba başlayacağım.

5 puan

ilk kitaba göre çok daha iyiydi

8 puan

bir solukta okunuyor..

8 puan

Olayların patlak verdiği, geçiş kitapları değil de asıl olayın olduğu kitapları daha çok seviyorum. Bu yüzden-olaylar bakımından-Kuralsız'ı Uyumsuz'dan daha çok beğendim. Ama... Evet, koca bir ama var orada. Kitapta Tris o kadar sinir bozucuydu ki okurken saçımı başımı yoldum. Sinirden ağlayacaktım az kalsın, ki ağlamanın kıyılarında dolaşmışımdır. Tam diyorum "Hah,aklı başına geldi." yok, sil baştan başlıyor. Tobias ayrı bir olaydı zaten. Elden ayaktan düştü çocuk. Yazar Tobias'ı böyle güçsüz göstermekle ne amaçlamış hala anlayamadım. İşte bu iki nedenden dolayı, Tris ve Tobias, puanım 8 oldu.

6 puan

Kuralsız'dan sonra çok şey beklemiştim.Ama Kuralsız bana beklentilerimin hiçbirini veremedi.Kitabı okumam da uzun sürdü.Bir türlü olaya giremedim.Tris'in depresif halleri sinirimi bozdu.Bir ara bırakıp başka kitap bile okudum.Bilmiyorum,belki de Uyumsuz'u gözümde fazla büyütmüşüm ama son kitapda nasıl düzelecek bilmiyorum.

10 puan

ilk kitapla arasında hiç kopukluk yok. kitap bitti diye üzülmüyosun sanki ilk kitapta bi cümle yarım kalmış ta burda devam ediyor gibi. çok sevdim

8 puan

http://kronikokur.blogspot.com.tr/2014/11/kuralsz-divergent-2.html

Profil Resmi
10 puan

Yazarın ilk kitabı Uyumsuz'da betimleme eksiklikleri gibi hafif eksiklikleri bu kitapta baya düzeltmiş yazar. Kuralsız'da Tris ve Four'un aşkı aralarda çalkalanıyor. Zaten o kadar mükemmel olmalarını kıskanmıştım :D Ben bu serinin sürükleyiciliğini seviyorum. Onca olayın içinde olan aşkı seviyorum. EĞER BU SERİYİ OKUMAKTA KARARSIZSANIZ OKUYUN BENCE. Uyumsuz serisine şans verin.

7 puan

olaylar felan iyiydi ama şimdiki zamanla yazılmış okuduğum ilk kitaptı ve zar zor okudum çok sinirim bozuldu ve bir daha kitap alırken bakacağım ilk şey bu olacak...:(

10 puan

bana bu seriyi tavsiye eden arkadaşıma ne kadar teşekkür etsem az.enfesti.sürükleyici,harika bir seri.

10 puan

Kitap çok güzeldi ve çok iyi bitti fakat sanki serinin son kitabı buydu.En azından bana öyle geldi.

8 puan

Bitti.
İnanamıyorum.
Böyle bir yerde biter mi? O kız kim şimdi? Ne? OMG!!!!1!
Tris'e inanılmaz sinirliydim lakin sonra geçti. Tobias' a sinirlendim. Odun olmasına. Yontulmamış olmasına. Güven istediği halde bunu vermemesine.
İki kitapta benzer aslında. Mutlu sonla bitiyor ama ardında olaylar da bırakıyor.
O 1 puan şu anki zamandan gitti. İnsan anlayamıyor. Aklı karışıyor. Şu an olduğu için mi bilmiyorum ama betimleme yok kitapta. Aklımda fazla canlandıramadım. Veya olaylar birden oldu ve ben yine canlandıramadım.
Kitabın sayfası 500 civarında olsa da olaylar çabuk gelişiyor, kitabın ne ara bittiğini anlayamıyorsunuz bile.
Kitabı sevmemin bir diğer nedeni de Tris'e ne kadar gıcık olsam da onu kendime benzetmem. Bir karar verememesi, güzel olmadığını düşünmesi..
Cidden okuyun ama. Pişman olmayacaksınız.

7 puan

yazar kitabı sonuyla kurtarmaya çalışmış ama olmamış.İlk kitaptan sonra büyük hayalkırıklığı puanım sadece seriyi sevdiğim için verildi..

4 puan

Yazarın, anlatım dilini şimdiki zaman olarak devam ettirmesi hâyâl kırıklığı oldu benim için. Ayrıca ilk kitap okuyucuyu Tobias karakterine hayran bırakırken, ikincisinde diğer karakterler kadar bile üzerinde düşünülmemiş oluşu ve Tris'in anlamsız gel-gitleri güzelim kurguya gölge düşürmüş. Birkaç yerde geçen mantık hataları göz ardı edilebilirdi belki fakat bu kadar olumsuzluk üst üste gelince heves kaçırıyor ister istemez. Aceleye getirilmiş bir kitap olduğunu düşünüyorum.

10 puan

seri devamı da gayet başarılı...

8 puan

yorumum blogda
egemvekitaplarim.blogspot.com.tr/2015/04/sonunda.html?m=1

9 puan

http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2015/04/kuralsz-veronica-roth.html

Profil Resmi
10 puan

Hayatımda en güzel seriden biri. Ben her an nefesimi tutarak heyecanla okudum ve kitap bitmeden başımı kaldırmak imkansızdı. Okurken kitabın içinde kayboldum.

7 puan

Okul yüzünden elimden sürünen bir kitap daha. Gerçi bunda içeriğin etkisi de var. Kitabı okumadan önce filmi izlediğim için beklentim oluşmuştu ama kitap filmden çok farklıydı. Çok durgun geldi ve ana karakter Tris i hiç sevmedim bu kitapta. İtiraf etmem gerekirse film kitaptan çok daha iyiydi. Okumayı düşünüyorsanız çok bir beklentiniz olmasın derim ve umarım üçüncü kitap daha iyidir.

9 puan

Kitabın ilk 250 sayfası durağan işlenmişti ki okurken biraz sıkıldım bile. Ne oluyorsa sonraki 250 sayfasında oluyor yani...

http://kitaplarinsenfonisi.blogspot.com.tr/2014/05/kuralsz-veronica-roth-kitap-tantm-yorum.html

geri 1 | 2