Küçük Prens

En Son Değerlendirmeler

10 puan

Çocukluğumun vazgeçilmezlerinden...

Profil Resmi
10 puan

defalarca okudum, yine okurum.

Profil Resmi
10 puan

ikinci kez okuduğum nadir kitaplardan

8 puan

Doyamadım

Profil Resmi
10 puan

çok ama çok güzel

Profil Resmi
10 puan

bu kitap için ne yazsam az.

10 yıl, 10 ay
10 puan

ölümsüz kitap mükkemmeldi

Profil Resmi
10 puan

Profil Resmi
3 puan

Küçükken okumuştum, tam hatırlamıyorum ama güzeldi sanırım fzjasdf.

10 puan

Hacminden çok çok fazlası olan kitaplardan biri. Yalnızlığa, sevgiye ve dostluğa dair acayip laflar ediyor.

Profil Resmi
10 puan

Çocukluğumun kitabı.

Profil Resmi
10 puan

okuduğum,okuyacagım ve hep okuyacagım....

9 puan

Ah küçük Prens, keşke yetişkinler de senin kadar yalın görebilseydi her şeyi..

Profil Resmi
10 puan

kocaman yürek

Profil Resmi
6 puan

çok şey bulamadım :) malesef

Profil Resmi
10 puan

Büyük küçük herkese öneririm.

Profil Resmi
8 puan

Gerçekten büyük küçük demeden herkesin okuması gereken bir kitap

10 puan

okunmadan yasanılmıs hayat, hiç yasanmamıs say.

Profil Resmi
10 puan

çok güzel

10 puan

Nasil anlatilir? Ne soylenir? Kelimeler yeter mi?

10 puan

HARİKA

10 puan

Bu kitap her yaşa, her döneme hitap ediyor. Ben iki kez okudum. İki okuyuşumda da farklı dersler çıkardım. Bu kitabı hem okumalısınız hem okutmalısınız.

10 puan

Küçük prens… Sanırım hayatım da beni gerçekten değiştirdiğine inandığım az sayıda kitaptan bir tanesi. Filmi de izlemişken yorum yapayım dedim. Aslında ne yazmam gerektiğini bilmiyorum. Okurken önce geç kaldım dedim sonra da hala geç değil yapacağın, unutmayacağın, hatırladığın çok şey var dedim. Ders çıkardığım o kadar şey oldu ki o kısacık sayfalarda. Benimde bir küçük prensim oldu artık. Bir gerçekte var ki yaşım biraz daha küçük olsaydı o ince eleştirileri ve dersleri alabilir miydim emin değilim. O yüzden geç kalınmış değil. Hala okuyabilirsiniz. Hatta neden bir çocuk kitabı gibi görüldüğüne bile anlam veremiyorum...
Prensimiz, gezegenleri dolaşıp, o gezegende ki büyükleri eleştiriyor. Eleştirdiği noktalar aslında tüm bu düzen diyebilirim. İnsanların birçok şeyi yok sayması, bakarken ‘gerçek onu’ görememeleri, sürekli bir memnuniyetsizlik halinde olmaları, kibirleri… Kitap bitti ve keşke büyümeseydim dedim. Büyüyüp unuttuğumuz o kadar şey var ki bunların hatırlatması gibiydi. Bizlerde çocuktuk bir zamanlar. Masum desek daha yerinde olur belki. Büyük bir kabulleniş içine de girdim. Çocukken olduğum kadar hayallerim geniş değil, her şey olabilir gözüyle bakamıyorum artık dünyaya. İmkânsız yoktu o zamanlar şimdi ise çoğu şey ulaşılamazmış gibi görünüyor. Çelişkidir ki işte bunlar aynı zaman da bir ders oldu benim için. Kabullenişin altında bunları yapmamam lazım da diyorum.
Ne kadar büyürsek büyüyelim bir tarafımızı çocuk bırakalım hep. Sanırım söyleyebileceklerimin tümünü bu cümleyle anlatabilirim.

En iyisi Alıntılarla baş başa bırakayım sizleri mutlaka oyun diyorum ve susuyorum.


Ne de olsa kendini beğenmişlerin gözünde diğer insanlar birer “hayran”dır.

“Eğer kelebekleri tanımak istiyorsam iki-üç tırtıla katlanmam gerekir…”


“İnsanların artık hiçbir şeyi almaya zamanları yok. Onlar her şeyi tüccarlardan satın alıyor. Ama dost satan tüccarlar olmadığı için, artık insanların dostları yok. Eğer sen bir dost istiyorsan beni evcilleştir.”


"Unutma,” dedi tilki, “gülün için harcadığın zamandır, gülünü bu kadar önemli yapan. - gülüm için harcadığım zaman... Dedi küçük prens, hatırlamak için...


http://satellitebook.blogspot.com.tr/2016/04/yorum-kucuk-prens-antoine-de-saint.html

8 yıl
10 puan

Hayatım boyunca okumaktan sıkılmayacağım derecede mükemmel bir kitap. Kütüphanemin baş tacı diyebilirim.

9 puan

http://moonlightcat13.blogspot.com/2015/07/kucuk-prens-antoine-de-saint-exupery.html

8 puan

İlk okulda okumuştum

8 puan

Okutunmali okutulmali

Profil Resmi
10 puan

Süper...

10 puan

Küçükken okuduğumda pek bir şey anlamadığım (daha okumayı yeni öğrenmiş olduğumdan olsa gerek) ancak yaşım büyüyüp tekrar okuduğumda beni derinden etkileyen ve daimi başucu kitabım olmayı başarmış kitap. Büyüdükçe unuttuğumuz ve aslında dünyayı daha güzel ve yaşanılabilir yapan şeyleri çocuksu bir şekilde hatırlatan Küçük Prens, benim süper kahramanım. İnsan düşünmeden edemiyor belki de diktatör liderler bu kitabı bazı şeyleri anlamlandırdıkları dönemde okumuş olsalardı, yani diktatör olmadan önce demek istiyorum belki de çok farklı bir dünyada yaşıyor olurduk kim bilir. Gel gelelim ben onun sayesinde herkesten ayrı görüyorum yıldızları çünkü benim kahramanım oturuyor onlardan birinde ve o gülüyor diye geceleri gökyüzüne baktığımda bütün yıldızlar gülüyor. Zor anlarımda, yalnızlığımda bile benimle olduğun için, gülmeyi bilen yıldızlar için teşekkürler.

10 puan

Benim için şimdi, sen aynı sana benzeyen yüz binlerce küçük çocuklardan birisin. Sana ihtiyacım yok benim. Senin de bana. Senin için diğer yüz binlerce tilkiye benzeyen biriyim. Ama sen beni kendine alıştırırsan birbirimize gereksinim duyarız. Sen benim için dünyada bir tane olursun. Ben de senin için dünyada tek...

geri 1 | 2 | 3 | 4 | 5...9